Review: Fond de ten Stay Matte de la Rimmel London


De când a apărut ultima variantă îmbunătățită a acestui fond de ten dau de reclame cu el peste tot: la tv, în reviste, pe internet... peste tot cu toate promisiunile lui mărețe. Deși am diverse produse de la Rimmel London care îmi plac foarte mult, în privința acestui produs am fost destul de sceptică. Recunosc că prețul lui foarte mic m-a făcut să-i pun la îndoială abilitățile. Dar după ce am citit mai multe păreri bune cu privire la el, mi-am zis că n-am nimic de pierdut. Așa că l-am achiziționat, neavând totuși așteptări foarte mari de la el.


Preț: 15-20 lei 
Cantitate: 30 ml 
Valabilitate: 18 luni de la deschidere

Ce spune producătorul:
·  Aplicare mai buna: textura de spumă lichidă se aplică ușor lăsând un ten uniform.
·  Controlează excesul de sebum: matifiază tenul și-l menține proaspăt toată ziua.
·  Finish mat: Formula catifelata, infuzata cu matase pentru un ten fin ca de bebeluș.

Ce spun eu:

Într-adevăr se aplică destul de ușor, mai ușor față de alte fonduri de ten cu textură de spumă.

Pentru a observa cât de bine controlează excesul de sebum, în prima zi când i-am făcut proba nu l-am fixat cu pudră. Rezultatul? La sfârșitul zilei îmi venea să-l arunc la gunoi! După maxim 3 ore de la aplicare îmi lucea toată fața îngrozitor de tare. În plus, când mi-am analizat mai bine tenul, mi-am dat seama că pe nas nu mai aveam fond de ten aproape deloc, mai erau doar pete din el, pe alocuri.

I-am mai dat totuși o șansă. Din fericire, fixat cu pudră stau altfel lucrurile. După vreo 3-4 ore de la aplicare abia începe să capete un ușor luciu, dar unul discret, deloc deranjant. Ba chiar îi dă tenului un aspect mai natural. Din păcate nu ține mult, începe apoi să lucească din ce în ce mai tare până când cere o urgentă retușare. Nici de pe nas nu mai „fuge” așa repede dacă e fixat cu pudră.

Concluzia mea legat de acest aspect: Nu controlează deloc excesul de sebum, așa cum promite. Cel puțin, nu pe tenul meu foarte gras.

Legat de finish-ul mat pe care îl promite… într-adevăr, imediat după aplicare este mat, prea mat pentru gustul meu.

Are o acoperire medie spre mare și se vede că există pe față, în niciun caz nu arată natural. Nu îmi dă senzația de ten fin ca de bebeluș, dar nici nu îmi simt tenul încărcat.

Un lucru care mă deranjează foarte tare e că scoate în evidență porii dilatați și liniile fine după câteva (nu multe) ore de purtare. De asemenea, și zonele uscate le scoate în evidență.
Nu este rezistent la transfer!

Swach pe mână:

În concluzie, pe mine nu m-a impresionat cu nimic acest fond de ten. 

2 comentarii