Review: Gel de curățare Pure Garnier pentru ten gras/mixt



Azi vreau să vă vorbesc despre gelul meu de curățare favorit: Pure Garnier pentru ten gras/mixt. Pentru că mi-am făcut un obicei să nu mai deschid un nou gel de curățare până nu îl termin pe cel care îl folosesc, acesta a stat cumințel într-un colț destul de mult timp. Aveam totuși un feeling că o să-mi placă mult de când l-am achiziționat, asta probabil pentru că am mai avut un gel de curățare favorit de la Garnier acum ceva timp. Dar să ne întoarcem la subiectul postării și să vă spun ce e atât de special cu acest produs:

Să vedem mai întâi ce spune producătorul: „Gama de produse de curățare Pure a fost creată pentru a ajuta în lupta împotriva coșurile persistente. Formula sa antibacteriană îmbogățită cu un agent exfoliant și zinc mineral, activi cunoscuți pentru proprietățile lor sebo-regulatoare, are o acțiune dublă:
Curăță: destupă și purifică porii. Tenul este perfect curățat și purificat.
Elimină: porii sunt eliberați de excesul de sebum și tenul este purificat.”


Părerea mea:

Primul lucru care îmi place foarte mult la acest produs este ambalajul. Sistemul de dozare prin pompiță mi se pare ideal, cel mai comod și la îndemână. Pompița funcționează fără probleme, dozajul se face rapid și ușor. Mirosul este de asemenea perfect pentru mine! Are un miros fresh îmbinat cu un miros mentolat plăcut. Îmi place și îmi dă senzația de prospețime încă dinainte să-l aplic pe ten.

Lista cu ingrediente la o primă vedere e destul de ok, are câteva ingrediente nu tocmai bune, dar eu mă bucur că nu are alcool, parabeni și parfumul e la capătul listei. În rest, vă las pe voi să o analizați dacă sunteți interesate:

Aqua, Coco-betaine, Propylene glycol, Sodium laureth sulfate, Peg-120 methyl glucose dioleate, Sodium chloride, Disodium cocoamphodiacetate, Benzyl salicylate, Eucalyptus globulus extract, Eucalyptus globulus leaf extract, Limonene, Linalool, Menthol, Menthoxypropanediol, Salicylic acid, Sodium benzoate, Tetrasodium EDTA, Zinc gluconate, Parfum.

Pentru curățarea întregului ten este suficientă o cantitate foarte mică de produs: o singură pompiță pe care nici nu o apăs până la capăt. Este cel mai spornic gel de curățare încercat de mine.

Face o spumă fină și curăță foarte bine tenul! Simt că îl curăță în profunzime și îmi place la nebunie senzația de prospețime oferită de mentolul din compoziție – se simte pe parcursul utilizării și cel puțin încă 10 minute după. Dacă de obicei aplicam cremele imediat după ce îmi curățam tenul, acum încerc să las o pauză de 10-15 minute, atât de mult îmi place senzația răcoritoare pe care o oferă. De asemenea, este într-adevăr de un mare ajutor în menținerea sub control a excesului de sebum. Nu usucă deloc tenul!

Legat de promisiunea producătorului că ar ajuta la vindecarea coșurilor pot să spun doar atât: la mine a avut ceva efecte, deși nu aveam nicio așteptare în sensul ăsta. În cazul coșurilor micuțe pe care le am mai mereu prezente pe frunte a avut efecte vizibile. Nu de la prima utilizare, nu au dispărut peste noapte, dar după aproximativ 2 săptămâni de utilizare zilnică am observat că începe să le reducă. Asupra monstruleților mai urâți n-a făcut minuni, dar și aceia s-au uscat mai repede decât de obicei. Nu spun că ar putea vindeca acneea, poate doar ar putea ajuta puțin în combinație cu un tratament bun, dar nu pot garanta nici asta. În schimb, mi se pare de un real ajutor pentru cele care aveți probleme, ca și mine, cu monstruleții ocazionali.

Ce m-a surprins foarte mult a fost efectul asupra punctelor negre. Nu, nu au dispărut, dar sunt mult mai puțin vizibile de când folosesc acest gel de curățare.

Are 200 ml, termen de valabilitate 12 luni de la deschidere și un preț de aproximativ 20 lei - eu cu atât l-am luat la oferă din DM și scria pe etichetă că prețul întreg e de 25 lei, dar oricum diferă în funcție de magazin.

În concluzie, vă recomand cu toată încrederea acest produs dacă aveți tenul gras sau mixt. Merită încercat, eu îl iubesc!


6 comentarii

  1. Multumesc! Avem acelasi tip de ten, pot sa spun ca nu l-am incercat pe acesta insa ce am mai folosit de la ei nu m-au dat pe spate, pe viitor poate il voi incerca si pe acesta, la recomadarea ta! Kisses!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne asemănăm în multe se pare. :D Sper să-ți placă la fel de mult ca și mie dacă îl vei încerca vreodată.
      Pupici :*

      Ștergere
  2. Hmmm...daca nu usuca tenul...vreau si eu. :)
    Il trec pe lista.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită luat în calcul. Sper să-ți placă dacă îl încerci.
      Pupici :*

      Ștergere
  3. Ce recomanzi pentru muuuuulte puncte negre? Nu stiu ce sa le mai fac...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai încercat exfolianții chimici? Pentru mine au avut cel mai bun efect asupra punctelor negre, îi folosesc pe cei de la Paula's Choice. Sunt produse scumpe, dar foarte concentrate, în unele cazuri formatul mini, care costă în jur de 45 lei, ține loc de full size, ajunge muuult timp.

      Ștergere