Produse de skincare Paula's Choice | Review

Mi-a luat destul de mult timp să conștientizez cât de importantă e îngrijirea tenului, una corectă, regret și acum anii în care nu-mi demachiam și curățam corect tenul, nu-l protejam deloc de soare (nici la plajă, ce să mai zic iarna) și nu-l hidratam, dar mai regret și toate produsele pline de iritanți puse pe față! Nu e însă niciodată prea târziu să facem ceva în sensul ăsta, să învățăm mai multe despre tenul nostru și produsele pe care le folosim, dar și să investim în produse care să facă cu adevărat diferența, pe moment dar și pe termen lung!

În căutarea celor mai bune produse de îngrijire a tenului meu, cu ajutorul cărora să-mi formez o rutină cât mai corectă și benefică, am început încet să descopăr renumitele produse Paula's Choice. Poate știți că de câțiva ani folosesc dicționarul de ingrediente de pe site-ul oficial Paula's Choice, cel de aici, pentru a verifica formulele produsele pe care le pun pe ten și a înțelege cât mai multe despre ele, însă prima experiență cu un produs Paula's Choice am avut-o abia anul trecut, dar apoi mi-am dorit să încerc și altelte, iar în prezent am mai multe care fac parte din rutina de îngrijire a tenului meu și despre ele vreau să vă vorbesc pe scurt azi.


Un lucru pe care îl apreciez foarte mult e faptul că pentru multe dintre produse există și variante mai mici pentru achiziție, care sunt extrem de utile când vrei să încerci un produs nou. Nu sunt totuși niște produse foarte ieftine, nu cred că-i convine nimănui să dea pe un full size de exemplu 150 lei și să nu i se potrivească, așa că eu vă încurajez să începeți cu miniaturile, ca să știți sigur dacă e pentru voi un produs, înainte să faceți o investiție mai mare.


Restist anti aging clear skin hydrator e primul produs despre care vreau să vă vorbesc pentru că e favoritul meu, e genul ăla de produs care m-a făcut să nu-mi mai doresc să încerc altceva nou, pentru că asta e crema de noapte pe care de mult timp mi-o doream! E o cremă cu textură de gel, pătrunde rapid în piele și îi oferă hidratarea de care are nevoie tenul meu gras, fără a-l încărca și fără a lăsa senzația aia de piele dată cu cremă (cred că știți la ce mă refer), tenul se simte la atingere ca și când așa fin e el natural. Nu are niciun ingredient iritant, nici măcar parfum, iar un plus îi ofer și pentru că nu are niciun miros. E minunată și nu vreau să mai renunț la ea, faptul că am cumpărat-o full size după ce am încercat-o dintr-o miniatură confirmă asta. 

O recomand cu foarte mare căldură celor care aveți ten gras, normal sau mixt, dar ce vă recomand e să-i dați timp dacă o încercați, nu vă grăbiți să trageți o concluziție după primele 2-3 folosiri! Nu știu sigur care e motivul, dar pe mine nu m-a încântat atât de tare de la început, poate din cauză că e atât de diferită de orice altă cremă încercată sau poate tenul a avut nevoie de timp, habar n-am, cert e că abia după vreo două săptămâni de folosit doar această cremă (la început mai alternam cu altele) mi-am dat seama cât de minunată e! Varianta mini e 42 lei pentru 10 ml, iar full size 168 lei pentru 50 ml, dar își merită toți bănuții și fiind o cremă concentrată, nu e necesar mult produs și ține multicel, cam 5-6 luni de folosit zilnic, din spusele altor fete! 

Despre ea o să vă scriu mai detali într-un review separat, cât de curând! Later edit: aici am scris o părere mai detaliată.


Exfolianții chimici au devenit o parte importantă din rutina de îngrijire a tenului meu, de când l-am încercat pe primul de la Paula's Choice, dar aș atrage atenția asupra faptului că sunt produse la care trebuie să riscați puțin, fiindcă oricâte păreri ați citi despre unul și altul, până nu-i încercați pe pielea voastră nu aveți de unde să știți care vi se potrivește, există riscul ca tenul să nu tolerze de exemplu acidul salicilic, ori doar o concentrație mai mare sau invers, o concentrație prea mică să nu aibă efectul dorit. Aș mai menționa și să nu vă puneți toate bazele într-un astfel de produs, că degeaba îl folosiți dacă alte produse din rutina voastră nu vă sunt potrivite (produse cu iritanți, creme prea emoliente la ten gras etc).

Eu am avut norocul să mi se potrivească foarte bine primul încercat, Skin Perfecting 2% BHA liquid, despre care am scris aici și pe care-l am acum pentru a doua oară. Nu mai repet ce am scris în review către care am dat link, îmi mențin toate părerile bune, cu adăugarea că în perioada cu temperaturi foarte scăzute am simțit nevoia să întrerup utilizarea lui, mi s-a părut că îmi usucă puțin tenul, dar în curând o să revin la el, deja cam simt nevoia. Aș vrea totuși ca pe viitor să încerc și unul cu textură de gel, cu aceeași concentrație de acid salicilic.

Al doilea exfoliant chimic încercat, doar de vreo 2-3 săptămâni introdus în rutina mea, este Resist daily smoothing treatment 5% AHA, care are o consistență similară cu crema despre care vă scriam mai sus și care-mi place de asemenea mult, a fost primul produs cu acid glicolic folosit și m-am bucurat că tenul meu l-a tolerat fără probleme de la prima folosire. Deocamdată nu vă pot spune decât că cel puțin pe timp de iarnă cred că-l poate înlocui cu succes pe anteriorul, în cazul meu, fiind mai blând, dar înlăturând fără probleme celulele moarte de pe ten, lăsând pielea fină și fermă și având deja ceva efecte de uniformizare a culorii pielii, ba chiar îl bănuiesc responsabil pentru diminuarea unor semne lăsate de coșuri.


Cele mai recente produse încercate de la Paula's Choice sunt cele din gama Skin Balancing, mai precis un cleanser și toner. Eu le folosesc pe cele două împreună, dimineața, dar cel puțin tonerul cred că o să încep să-l folosesc și seara. La Skin Balancing Oil-reducing cleanser încă încerc să mă acomodez cu textura cremoasă și lipsa spumei, e puțin mai ciudat fiind obișnuită cu gelurile de curățat clasice, dar ca efecte îmi place, curăță foarte bine și în profunzime, e delicat cu tenul și faptul că ar avea efecte de reducere a sebumul în exces mă încântă (nu mă pot pronunța mult în privința asta, e prea devreme, dar vă țin la curent).

Skin Balancing Pore-reducing toner e primul toner care-mi place, pe care nu uit să-l aplic dimineața, care simt că face ceva. Cele care mă urmăriți de mult probabil știți că am zis de multe ori că încă n-am înțeles utilitatea acestor produse, că nu văd nicio diferență în bine, ba chiar unele din cele încercate în trecut tot ce au făcut a fost să-mi irite eventual tenul sau să-l usuce (normal, la ce prostii aveau în ele). Eram foarte curioasă dacă un toner Paula's Choice mă face să-mi schimb opinia și deocamdată sunt bucuroasă să-l am în rutina mea, iar dacă văd rezultate bune și pe termen lung cu aceste două produse o să revin cu impresii mai detaliate.

În afară de produsele prezentate mai sus, am mai încercat doar un serum luat în variantă mini, mi-a plăcut dar aș vrea să mai încerc și altele tot de la ei. Ce mă mai tentează foarte mult să încerc e tratamentul cu retinol, dar lista de dorințe completă e mult mai lungă, însă o să le iau pe rând - și din cauza prețurilor mai ridicate, dar și pentru că nu vreau să încerc în același timp prea multe noutăți, le iau pe rând, ca să pot analiza mai bine efectele/rezultatele.

Dacă vreți să vedeți prețurile exacte sau să studiați informațiile oficiale despre produse, ingredientele sau orice altceva, v-am lăsat link către produs pe numele fiecăruia (către magazinul online oficial de la noi, de unde am luat eu toate produsele), iar dacă vreți să vedeți doar ce puteți încerca în variantă mini, sunt toate separat aici. Eu zic că sunt produse care merită încercate, iar variantele mici sunt de mare ajutor, au în general o cantitate suficientă pentru a-ți forma o părere, ba unele țin loc de full size (cum e cazul meu cu exfoliantul lichid, care m-a ținut jumătate de an).

Ați încercat produsele Paula's Choice? Dacă da, ce și cum vi s-a părut? Dacă nu, ce v-ar atrage?
Ați vrea review mai detaliat la ceva anume?

6 comentarii

  1. Restist anti aging clear skin hydrator e pe lista mea și vreau să îi dau o șansă cât mai curând.
    Acum m-ai făcut să adaug și tonicul. Hmm...le vreau! ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită să-i dai o șansă, nu cred că vei regreta!
      Hehe, e și el de luat în calcul! :D
      Pupici

      Ștergere
  2. Draga mea, iti doresc rezultate cat mai bune cu ele si sunt convinsa ca nu vei regreta ca ai investit in aceste produse. Eu una ma plictisesc repede de orice altceva dar la Paula's Choice nu este cazul si uitandu-ma la poze, tenul meu arata mai bine la 29 de ani decat la 24 :)
    Te imbratisez, sa ai o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc frumos! Și eu sunt convinsă că nu o să regret investiția, iar tu ești una dintre fetele care m-au convins că produsele PC chiar merită, așa că îți mulțumesc! Cunosc sentimentul, arată oricum și al meu mult mai bine acum decât în urmă cu câțiva ani, când încă n-aveam grijă corect de el, chiar dacă încă n-am ajuns să mă laud cu un ten așa frumos ca al tău.
      Te îmbrățișez cu drag! O săptămână frumoasă și ție!

      Ștergere
  3. Tonerul si cleanserul nu le-am incercat, dar am folosit mai multe tipusi de BHA, AHA 10%, Clear skin hydrator. serumul Skin Balancing e unul din produsele pe care le folosesc constant.
    Consider ca merita banii, sunt o investitie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă tentează și pe mine AHA 10%, poate iau data viitoare. Cu exfolianții și serumurile PC vreau cel mai mult să mai experimentez.
      De aceeași părere sunt și eu!

      Ștergere