Produse pentru conturarea sprâncenelor

Conturarea sprâncenelor e unul din pașii cei mai importanți din rutina mea de machiaj, dacă nu chiar cel mai important. Niște sprâncene bine definite și cu o formă potrivită încadrează frumos chipul și fac o mare diferență, iar cum eu am fost înzestrată cu niște sprâncene lipsite de formă, cu fire rare, rebele și deschise la culoare, am devenit puțin obsedată de conturarea și aranjarea lor. Așa am ajuns să încerc tot felul de produse pentru machiajul sprâncenelor, în căutarea celui mai bun...


Deși un singur produs se remarcă în cel mai deosebit mod, din ce am încercat, totuși am mai multe favorite, fiecare cu plusurile și minusurile lui. Am decis să vă vorbesc în articolul ăsta despre fiecare dintre produsele pentru sprâncene pe care le dețin în prezent și încep cu favoritele mele, gelurile pentru sprâncene:


NYX Eyebrow gel este categoric favoritul meu, dacă aș fi nevoită să păstrez un singur produs pentru conturat sprâncenele pe el l-aș alege fără să stau prea mult pe gânduri! Este un produs foarte puternic pigmentat, se lucrează cu el rapid și rezistă în orice condiți - sebum, transpirație, apă... nu se clintește din loc de la nimic, pentru că este un produs waterproof. Nici de demachiat nu e ușor, indicat e un demachiant bifazic, dar cu mai multe insistențe se poate înlătura și cu o micelară. Eu am nuanța Brunette, dar vreau să iau și nuanța Chocolate, care cred că ar fi mai potrivită pentru mine în prezent. Pentru un rezultat cât mai natural, eu folosesc la final o periuță pentru sprâncene, pentru a elimina din surplus și a difuza cât mai bine produsul. Prețul e de asemenea bun, costă în jur de 50 lei pentru 10 ml de produs (pe Makeup Shop, probabil și-n Kendra).

Inglot AMC Brow liner gel are o textură mai cremoasă, mai fină, e o plăcere să lucrez cu el! Este și el suficient de puternic pigmentat și în condiții normale (sebum, transpirație) rezistă bine, însă nu e waterpoof, așa că la apă nu rezistă, nu aș putea să-l port la plajă, ca pe anteriorul. Asta înseamnă însă că se și demachiază rapid. Poate părea că e mai slab decât cel de la NYX, dar totuși mie-mi place aproape la fel de mult datorită texturii pe care uneori se întâmplă să o prefer mai mult, dar și a faptului că e mai ușor de obținut un aspect cât mai natural. Eu am nuanța cu numărul 14, iar prețul e tot în jur de 50 lei, doar că pentru 2 g (care ajung totuși mult timp, e destul de spornic).


Deși aș putea să trăiesc liniștită doar cu cele două produse de mai sus, mă mai bucur și de altele ocazional, când am chef de altceva pentru conturarea sprâncenelor - creion, ceară, fard: 


Elf Eyebrow kit mi-a plăcut la nebunie într-un timp și nu-mi retrag complet nici acum părerile bune expuse despre acesta, doar că nu mai sunt la fel de încântată de el din cauza altor opțiuni descoperite, care se potrivesc mai bine nevoilor și preferințelor mele. Conține ceară, care fixează foarte bine sprâncenele și le umple puțin, dar și fard, care nu m-a dat pe spat, mi se pare cam slăbuț pigmentat și prefer altele din paletele mele de farduri. E ok, l-aș recomanda mai repede cuiva care n-are nevoie să umple mult la sprâncene, ci doar să le aranjeze și fixeze bine, eventual să le accentueze puțin. Costă în jur de 20 lei.

Creionul Catrice Eye brow a cam devenit favoritul meu pentru „no-makeup makeup”, pentru că obțin cu el un aspect foarte natural și plăcut, fără mari eforturi. De asemenea, dacă sunt în mare grabă întind des mâna spre el, fiindcă dacă greșesc știu că pot corecta rapid, fără mari bătăi de cap, cum ar fi cazul gelurilor - ăsta fiind motivul principal pentru care am început să consider extrem de util un creion de sprâncene. Un alt plus îi ofer și pentru faptul că nu are subton roșacat - nuanța 040 Don't let me bro'w o am eu! E și foarte ieftin, eu l-am achiziționat de aici, unde e 12 lei în prezent.


Am lăsat la final produsele pe care eu le folosesc doar pentru fixare, deși ele oferă și ceva culoare sprâncenelor - probabil suficientă pentru cineva cu sprâncene frumoase și dese, dar nu și pentru mine. Am renunțat la rimelurile transparente în favoarea acestora colorate pentru că oferă o fixare mai bună, mai de durată și arată mai plăcut, nu se vede produsul pe firele de păr.


Catrice Eyebrow filler a fost primul produs de tipul ăsta încercat și-mi place în continuare, fixează bine sprâncenele, dar culoare prea multă nu ofertă, decât din mai multe straturi aplicate. Periuța e cam mare, însă eu m-am obișnuit s-o mânuiesc asfel încât să nu dau pe piele, deși tot cred că pentru niște sprâncene subțiri e mai greu de folosit. E totuși un produs ok pentru mine, n-am ce să-i reproșez și e ieftin, doar vreo 17 lei (el e sigur și la standuri, dar îl găsiți și aici).


Maybelline Brow drama Sculpting brow are o periuță și mai ciudată, chiar amuzantă aș spune, însă eu mă înțeleg și cu ea, dar folosesc mai mult chestia din vârf, că altfel nu știu cum aș putea să-l utilizez fără să-mi las dungi pe toată fruntea. Ca fixarea e bun și el, nu văd mare diferență între cele două. Culoare oferă parcă ceva și mai puțină, are o consistență destul de lichidă. Prețul e în jur de 30 lei, depinde de oferte.


Dacă vă doriți totuși un rimel colorat pentru sprâncene cu o periuță mai mică și mai normală, există destule opțiuni bune pe piață: Benefit (care cred că e și cel mai pigmentat, dar și scump), Essence (cam greu de găsit), L'Oreal (cel nou apărut).

E important să precizez că rimelurile nu le folosesc după ceară și nici după gelul NYX întotdeauna, că fixează ele destul de bine.

Cam astea sunt produsele pentru sprâncene pe care le am în prezent, iar dacă ați vrea un review mai detaliat pentru vreunul dintre ele, cu demonstrație pe sprâncene, aștept să-mi spuneți! Eu la gelul NYX aș vrea să fac, după ce o să iau și cealaltă nuanță, ca să fiu sigură că vă conving că merită! :))

Voi cu ce vă conturați sprâncenele? Cu ce v-am tentat? La ce ați vrea review și demo?

14 comentarii

  1. Din toate produsele prezentate, am gelul Nyx. Iar ca fard de sprancene, imi place mult cel de la Oriflame. Rimelurile nu m-au tentat niciodata, pentru ca le am foarte subtiri. Probabil daca erau mai dese, mai definite as fi optat pentru un asemenea produs. Nici cu creioanele nu ma impac. Foloseam intr-un timp, dar am renuntat pentru ca imi cadeau fire multe din spranceana.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi amintesc că și tu ești fană NYX! Cu fardurile nu mă mai complic să iau special pentru sprâncene, am destule din cele pentru ochi la fel de bune. Dar țin minte că mi-a plăcut cel de la Essence.
      Dacă nu ai fire foarte rebele, nici n-ai nevoie de rimel. Cât despre creioane... hm, ciudat, n-am pățit așa ceva și nu înțeleg de ce aveau o astfel de reacție.
      Te pup!

      Ștergere
  2. Eu ii raman fidele lui Nyx. e un gel pe care il iubesc din tot sufletul.
    Trebuie sa recunosc ca-mi place la nebunie si Sleek. Nu e la fel de rezistent dar isi face treaba foarte bine.
    Sa le folosesti cu placere in continuare.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu o să-i rămân fidel, nu mă mai văd trăind fără el, e minunat!
      N-am apucat să încerc kit-ul Sleek, deși am vrut la un momentdat.
      Mulțumesc! Te pup!

      Ștergere
  3. Eu folosesc creionul pentru sprancene Eyebrow designer nuanta blonde de la Essence. Imi place foarte mult! Dar de obicei merg la salon sa-mi vopsesc sprancenele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-am încercat pe cel de la Essence, dar am mai auzit că e bunuț. Cu vopsitul n-am experiențe, ar fi oricum degeaba la mine, la ce goluri am. :))

      Ștergere
  4. Este clar, gelul Nyx il vreau si eu! :D Ca tot ma tenta o comanda pe MKS, de anticearcan tot Nyx, acum am 2 produse de luat :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, sper să-ți placă pentru rezistența foarte bună, că în rest tu ai oricum sprâncene foarte frumoase, arată bine cu orice! Și te invidiez pentru asta! :))
      Te pup!

      Ștergere
  5. Da, tema mea preferata cand vine vorba de machiaj pentru ca sprancenele mele sunt cam nazdravane si extrem de dese, fara un pensat ca lumea nici un produs nu functioneaza la mine. Am cumparat o multitudine de creioane, periute, etc. si acum m-am oprit la Clear Brow Gel de la Anastasia Beverly Hills, care imi place foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident că și pensatul e foarte important! :D
      Încă nu l-am încercat pe cel de la Anastasia, dar îl am pe wishlist, deși multe fete spun că nu e mare diferență între el și cel de la NYX, în afară de ambalaj și de... preț. :)) Dar mă bucur că și ție-ți place!

      Ștergere
  6. Mi-am luat si eu gelul de la Essence...in nuanta Blonde, dar cred ca o voi cumpara si pe urmatoarea. Nu m-a convins, ba chiar daca insist pentru a le colora imi roseste zona...si uite din cauza asta nu-l folosesc prea des.
    In ultima vreme a folosit kitul de la MeNow, care imi place foarte mult, dar si creionul de la Mustaev-chiar l-am folosit aproape zilnic in ianuarie! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te aștepta la prea multă culoare nici de la o nuanță mai închisă, așa sunt ele, oferă puțină culoare, sunt bune mai multe pentru fixare. Nu e necesar să apeși așa rău, până la piele, încât să ajungi să te iriți, eu doar trec lejer cu periușa peste firele de păr.
      Pupici.

      Ștergere
  7. Eu nu obişnuiesc să mi le aranjez prea mult pentru că îmi place aşa cum sunt. :P Le îngrijesc însă cu ulei de ricin. Este foarte bun pentru creşterea sprâncenelor. Poate vă sunt de folos tratamentele pe care le-am postat pe blog :P http://www.ghidufrumusetii.ro/2016/04/07/ulei-de-ricin-pentru-gene-si-sprancene/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești o norocoasă. :) Am folosit și eu mult timp ulei de ricin, atât pentru gene cât și pentru sprâncene și am văzut ceva rezultate, dar nu cât să ajung la sprâncenele perfecte pe care le-aș vrea.

      Ștergere