Review: Bioderma ABCDerm SPF 50+

Vă vorbeam acum vreo săptămână despre cât de importantă este protecția solară pe tot parcursul anului și vă îndemn încă o dată să nu săriți peste acest pas dimineața, mai ales acum că a venit căldura! Eu în fiecare vară aleg creme cu SPF 50+, chiar dacă nu am tenul sensibil, prefer totuși să fie în siguranță. Opțiunea mea ca brand în ultimii ani a fost Bioderma, iar anul ăsta am descoperit crema cu SPF care e și o bază foarte bună de machiaj: Bioderma ABCDerm SPF 50+! Această cremă face de fapt parte dintr-o gamă pentru copii, dar este o cremă foarte bună și pentru noi, însă doar folosită înainte de machiaj. Veți afla imediat de ce spun asta, fiindcă da, are și unele minusuri (va fi o postare lungă, am încercat să acopăr toate detaliile)!


Are o cantitate de 50g, valabilitate 6 luni de la deschidere și un preț de 40 lei la Sensiblu (se vede prețul și pe cutie, în poza de mai sus), dar dacă aveți card la ei se mai reduce puțin prețul. Am înțeles că la Farmacia Tei ar fi și mai ieftină, dar n-am avut timp să umblu după ea, mi se pare oricum destul de ieftină (mai ales pentru ce știe să facă). 

Lista de ingrediente arată astfel: Cyclopentasiloxane, Water, Zinc oxide,Ttitanium Dioxide, Cyclohexasiloxane, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Butylene Glycol, Dimethicone, Ethylhexyl Palmitate, Glycerin, PEG/PPG-18/18 Dimethucine, Alumina, Dimethicone/Methicone Copolumer, Sodium Chloride, Ectoin, Mannitol, Stearic Acid, Pentylene Glycol, Xanthan Gum.

Este un produs foarte bine formulat, nu conține iritanți, este pe bază de silicon (vezi primul ingredient) și are filtre minerale UVA și UVB, așa că ne asigură o protecție maximă, fără riscul de intoleranță (cum se poate întâmpla la filtrele chimice)! Poate fi folosită cu succes și în jurul ochilor, nu creează probleme! Neavând parfum în conținut, este de la sine înțeles că nu are un miros foarte plăcut, dar nici neplăcut n-aș spune că e! Ambalajul este practic și igienic, n-am nimic de comentat la adresa lui!

Consistența produsului este destul de densă, de culoare albă și e necesar să fie puțin agitat flaconul înainte de folosire. Se aplică destul de ușor, dar fiindcă nu este o cremă hidratantă, este necesară aplicarea unui produs hidratant înainte, iar dacă aveți porțiuni de piele descuamate le va evidenția - din acest motiv, nu o consider o cremă potrivită pentru un ten uscat, dar pentru orice alt tip de ten cred că merge de minune dacă hidratați înainte tenul!


Unul din minusurile produsului este că lasă peliculă albă pe ten, dar este un lucru destul de normal pentru o cremă cu filtru mineral - din acest motiv o văd potrivită doar de purtat sub machiaj, fiindcă fără un fond de ten aplicat peste ne face să arătăm ca niște fantomițe. Eu oricum folosesc zilnic fond de ten (sau CC/BB Cream), așa că nu îl văd ca pe un dezavantaj prea mare, însă pentru plajă o să am nevoie de o altă cremă.

Imediat după aplicare tenul rămâne puțin lipicios și lucios, dar după vreo 10-15 minute de la aplicare tenul devine mat și așa se menține până la finalul zilei (asta în condițiile în care eu am tenul gras)! Orice fond de ten rezistă excepțional peste această cremă, prelungește rezistența machiajului cu foarte mult timp - chiar și fondurile de ten care după 3-4 ori îmi luceau foarte rău pe față, aplicate peste această cremă arată bine chiar și după 8 ore de purtare, fără retuș! De dispariția fondului de ten de pe față nici nu se pune problema, stă neclintit toată ziua!

Nu pot spune totuși că e o bază de machiaj perfectă dintr-un singur motiv: aplicarea devine puțin mai dificilă peste această cremă, din cauza filtrului care rămâne pe piele. Aplicarea cu mâna iese din discuție, cel mai bine merge aplicat fondul de ten cu un burețel sau cu pensula, preferabil prin mișcări de tapotare, nu de întindere! Eu zic că nu e un mare inconvenient, e un detaliu care ține doar de obișnuință și cred că merită pierdute 2 minute în plus la aplicarea fondului de ten, dar să ne luăm de grija luciului inestetic apărut rapid pe ten (mai ales acum, pe timp de vară). 

Crema este rezistentă la apă, poate cea mai rezistentă din câte am văzut și reușește să facă și fondul de ten mai rezistent la transfer - poate nu chiar 100%, dar foarte aproape! Însă avantajul ăsta vine la pachet cu un mic dezavantaj: se demachiază/curăță mai greu, mie îmi trebuie cam cu două dischete demachiante în plus pentru ten, când folosesc această cremă. 

Deși la produsele cu filtre minerale există riscul ca porii să fie blocați (la un ten acneic e riscul cel mai mare), eu n-am avut astfel de probleme cu această cremă, în condițiile în care o folosesc deja de vreo două luni.


În concluzie, pentru mine e o cremă foarte bună fiindcă îmi prelungește mult rezistența machiajului în timp ce îmi protejează tenul de soare, iar toate minusurile/dezvantajele prezentate, pentru mine pălesc în fața avantajelor și îl consider un produs foarte bun cel puțin pentru un ten mixt sau gras!

Știu că am scris mult, sper că ați avut răbdare să citiți tot și că v-au fost de folos informațiile!
 
Ați încercat această cremă? V-a plăcut? Credeți că vi s-ar potrivi?
Ce alte creme cu SPF 50+ care sunt foarte bune ca bază pentru machiaj ați încercat?

20 de comentarii

  1. cremele bioderma sunt excelente, chiar trebuie sa imi iau si eu una cu protectie solara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel cred și eu, e brand-ul meu favorit de dermatocosmetice. :D

      Ștergere
  2. cu siguranta cremele lor sunt foarte bune din punctul meu de vedere, cel putin cele incercate de mine au nota 9,5. <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu mi-am cumparat-o acum vreo 2 saptamani. Din pacate, eu am tenul uscat, iar acum, dupa iarna, este chiar foarte uscat. Asa ca aceasta protectie solara nu este potrivita tenului meu. Imi pare rau ca nu am stiut dinainte ca nu este pentru tenul uscat. Am cam cumparat-o degeaba. Noroc ca am luat-o de la Farmacia Tei si am dat parca 27 lei pe ea. Si cum eram im cautari pentru o alta crema, ieri am vazut in Cora, la oferta, Nivea Baby lotiune solara 50+ (31,5 lei) si am luat-o. Sper sa imi priasca pentru ca am vazut ca este pentru tenul uscat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că nu ți se potrivește! :( Eu de la prima aplicare am tras concluzia că e prea puțin probabil să se potrivească unui ten uscat. Sper să găsești cui să o oferi, e păcat de ea să expire întreagă, că e o cremă bună. Îți doresc să ți se potrivească cea de la Nivea - n-o cunosc, n-am încercat-o, dar te aștept cu drag cu impresii!

      Ștergere
  4. si eu ma tot uit dupa o crema cu fps, oscilez catre la roche posay dar nu sunt sigura care va fi decizia mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mers la sigur după aceasta, am văzut multe fete cu ten gras/mixt care o lăudau. :D Tu știu că ai tenul uscat, deci n-aș putea să fac vreo recomandare...

      Ștergere
  5. Miha, ce-mi faci tu mie!!! Pare SPF-ul perfect pentru noi, cele cu ten gras. Cred că o vreau, deși mai am o cremă cu SPF. Mersi pt review, nu știam de ea! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha. :)) Eu zic că ți-ar plăcea și ție de folosit înainte de machiaj, așa că mă bucur dacă te-am tentat și abia aștept să aflu și părerea ta, în caz că o vei achiziționa!
      Cu mare drag! Pup :*

      Ștergere
  6. Am incercat-o si mi s-a parut exceptionala la capitolul matifiere, plus ca fondul de ten arata intr-un mare fel deasupra. Din pacate mie mi-a infundat porii dupa vreo luna, asa ca am renuntat la ea. Daca as gasi o modalitate sa previn problema cu porii, as cumpara-o iar, fara dubii!
    Te pup, Miha!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce rău îmi pare că nu te-ai înțeles cu ea! :( Nu prea știu dacă există vreo metodă să nu-ți mai blocheze porii. Poate să încerci și o altă cremă hidratantă sub ea? Nu știu dacă are vreo legătură, dar altă idee chiar n-am. :(
      Te pup și eu, draga mea!

      Ștergere
  7. Mmmm eu vreau ceva care nu lasa pelicula alba pe ten..dupa ce ca sunt eu alba...iti dai seama! :(
    Am una de la DM luata, pentru copii...si la fel..contine ingrediente care lasa pelicula alba..
    Pupici si ms de review!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă folosești fond de ten zi de zi, n-ar avea de ce să te afecteze pelicula. Bioderma Photoderm ar fi o altă variantă: există și normală (din câte-mi amintesc eu nu lăsa peliculă albă, cel puțin nu așa rău) și colorată (un fel de BB Cream)... ambele cu SPF 50+
      Așa sunt cam toate cu filtre minerale, cele cu filtre chimice nu lasă deloc peliculă albă, dar depinde dacă se împacă tenul tău cu ele.
      Cu mare drag! Pupici

      Ștergere
    2. Dar...conteaza pentru ten? Ma refer la protectia pe care o ofera...care ar un efect mai bun asupra pielii?

      Ștergere
    3. Filtrele minerale sunt puțin mai bune, tocmai fiindcă formează acel filtru la nivelul pielii, care nu permite razelor UVA și UVB să pătrundă în piele (acționează ca o oglindă). În plus, filtrele minerale sunt naturale, șansele să existe vreun efect advers sunt foarte mici. La filtrele chimice există risc de reacție alergică și în unele cazuri protejează doar de razele UVB, nu și de cele UVA. Cea mai bună e o analiză a ingredientelor cu un dicționar în față, așa-ți dai cel mai bine seama dacă protejează de ambele tipuri de raze sau nu - recomand dicționarul Paulei Choice, eu de el mă folosesc.

      Ștergere
    4. Da si eu intru tot la ea cand am nevoie sa aflu ceva despre ingrediente!
      Sa stii ca mi-am luat crema...de la Farmacia Tei si a costat 27 de lei...m-am bucurat tare mult ca am gasit-o la un pret asa bun si ma bucur si mai mult pentru faptul ca ma inteleg foarte bine cu ea. Uite nu am incercat sa o folosesc dupa aplicarea unei creme hidratante, dar voi incerca. Imi place ca intra destul de repede in piele pelicula alba...adica nu dureaza prea mult...am eu o crema, tot de copii, de la DM, pe care nu o pot folosi...din aceasta cauza. Ramane tenul si mai alb decat il am :)) Nu stiu ce sa fac cu ea...sa o ofer cadou...ma mai gandesc.
      Pupici

      Ștergere
    5. Cred că multe facem asta. :D
      Ce mă bucur că te înțelegi bine cu ea! S-o folosești cu plăcere în continuare! Așa e, pelicula albă rămasă e oarecum transparentă, nu e chiar strat din ăla alb ca făina. :)) Eu vreau s-o recumpăr, că nu mai am mult din ea... și tot de la Farmacia Tei o s-o iau de data asta, probabil o să plasez o comandă online ca să nu mă mai deplasez eu acolo (cât dau pe benzină mai bine dau pe transport la ei).
      Îmi pare rău că nu te înțelegi cu cea de la DM. :( Poate găsești cuiva s-o dai..
      Pupici

      Ștergere
  8. Am vreo 2 creme matifiante, dar fara SPF. Si trebuie sa recunosc ca ma ard destul de repede. E foarte tentanta. Multumim pt review.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie neapărat să introduci în rutina de dimineață o cremă cu protecție, mai ales dacă te arzi foarte repede! Cu drag, mă bucur dacă ți-a fost de folos!

      Ștergere