Week in photos #107

Nu știu dacă să fiu tristă că a zburat prea repede octombrie sau să mă bucur că a trecut, dar cred că prefer varianta din urmă, fiindcă nu a mers mai nimic cum am vrut eu luna trecută, am avut parte de destul de multe momente mai puțin plăcute, iar temperaturile care au scăzut brusc m-au dat și ele total peste cap. Luna asta am început-o optimistă și cu poftă de viață, cu temperaturile scăzute m-am obișnuit și am o mulțime de planuri pentru săptămânile următoare. Dar să revin mai bine la săptămâna trecută, că am destule de povestit...


Dacă-mi spunea cineva acum vreo 2-3 ani că ceaiul va deveni băutura mea favorită pentru sezonul rece n-aș fi crezut, pe atunci beam ceaiuri doar când eram răcită, dar lucrurile se mai schimbă. În serile relaxante de pe începutul săptămânii am savurat ceaiul alături de un nou titlu a lui Guillaume Musso - După 7 ani - o carte plină de suspans și cu multe întorsături de situație. Deși finalul n-a fost prea original, în rest mi-a plăcut foarte mult.


Într-una din zile am primit un pachet surpriză de la Nivea și m-am bucurat la vederea balsamului de păr din gama asta, care-mi place foarte mult și cum îl terminasem de ceva vreme... mă bucur să-l am iar.


Sâmbătă a fost zi de relaxare, am ieșit la un local fain - La Bibliotecă din Cișmigiu- și mi-am făcut câteva pofte. Deși pe terasa acestui local am mai fost de câteva ori, am realizat că-n interior n-am intrat niciodată și mi-a plăcut tare mult întregul decor - cu pomul în jurul căruia e construit, pianul, scaunele colorate și o priveliște foarte faină spre parc.


Iar îmi era poftă de pizza și cum îmi aminteam că am mâncat una cu ton foaaarte bună la ei, mai de mult, am ales tot din variantele cu pește. Au fost faine și astea, dar tot aia cu ton rămâne cea mai bună - n-o ratați dacă ajungeți la localul ăsta.


Deși nu-mi place în mod special că se întunecă tot mai devreme, totuși savurez plimbările de seară...


Duminică am vrut s-o scot pe mama la o plimbare și pentru că îmi amintisem că i-a plăcut Palatul Mogoșoaia când i-am arătat poze de acolo, am convins-o să mergem să-l vadă și ea, deși era cam târziu. Chiar voiam și eu să văd palatul seara și mi-a plăcut tare mult atmosfera, dar și peisajul...



Cerul arăta superb, la fel și reflexiile de pe lacul din spatele palatului. Am luat la pas și parcul de acolo, de la un capăt la altul și am găsit un colțișor cu căsuțe faine unde m-am simțit ca la un mini târg de Crăciun.


Cu ocazia asta am dat startul sezonului pentru vin fiert, chiar îmi era poftă și a mai fost și delicios. Dacă tot mă simțeam ca la un târg de Crăciun... a mers numai bine.


Pe final de săptămână am citit celebra și mult lăudata carte Înainte să te cunosc, o poveste în jurul căreia aveam senzația că se face mai multă vâlvă decât merită, după ce am văzut filmul (acum ceva vreme, abia apăruse). Ei bine, m-am înșelat, cartea e mult mai bună decât filmul, mult mai emoționantă, mai frumoasă și cu o puternică doză de motivație. Deși la film n-am vărsat nicio lacrimă, la carte am plâns în vreo 2-3 momente, deși știam foarte bine acea bucată din poveste... E mai mult decât o poveste de dragoste, e și o lecție de viață, un îndemn spre a trăi din plin viața, cel puțin eu așa am văzut-o. Mă lungesc aiurea... e foarte bună, trebuie citită, punct.

Să avem un noiembrie... minunat! Mi-am propus pentru luna asta să acord mai mult timp pentru toate lucrurile care mă pasionează (multe, poate prea multe) și deocamdată cred că am început bine.

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi? V-ați propus ceva în mod special pentru luna noiembrie?

18 comentarii

  1. Parca stai mai bine cu moralul, cel putin asa simt din postarea asta. Eu sper ca noiembrie sa fie o luna frumoasa si la sfarsitul ei sa avem numai chestii frumoase de care sa ne amintim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar așa e. :D La fel sper și eu, chiar am intrat cu gândul ăsta în luna noiembrie. De fapt... așa sper să fie tot ce a mai rămas din anul ăsta, să comenseze și toate perioadele proaste din cursul lui.

      Ștergere
  2. E superb Palatul Mogosoaia, atat pe timp de zi, cat si pe timp de seara!!!
    Ma bucur mult ca ti-a placut cartea asta...am intalnit si fete carora nu le-a placut, dar asa cum spui si tu, e o poveste, dar inainte de toate, poate fi o lectie de viata!
    O luna frumoasa si organizata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, sunt perfect de acord!
      Eu am văzut doar fete cărora nu le-a plăcut pentru partea tristă a cărții... gusturi și gusturi. Eu prefer așa ceva decât dulcegării, important e ce transmite, iar povestea asta transmite multe.
      Mulțumesc, la fel îți doresc și eu ție!

      Ștergere
  3. Ai avut o saptamana foarte frumoasa.
    Ma bucur ca ne incanti cu multe poze din natura, poze pe care le iubesc.
    Si mie mi-a placut foarte mult Inainte sa te cunosc si abia astept sa pun gheruta si pe continuarea sa. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, a fost destul de reușită, mulțumesc.
      Iar eu mă bucur mult dacă îți plac pozele, iubesc natura și-mi place la nebunie să surprind bucățele din ea în fotografii.
      Te înțeleg, vreau și eu neapărat să iau continuarea, mai ales după ce am citit online primul capitol - m-a băgat într-o totală ceață, sunt tare curioasă unde vrea să ajungă cu povestea.
      Pupici

      Ștergere
  4. multumim de plimbare, sa ai o toamna frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag vă aștept să vă mai plimbați alături de mine prin intermediul acestor postări. :D La fel și tu!

      Ștergere
  5. Hihi, stiam ca ai avut o saptamana frumoasa, datorita Instagram-ului. :D
    O singura data am fost La Biblioteca si mi-a placut timpul petrecut acolo. Pret de cateva ore, m-am bucurat de atmosfera linistita.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, mă bucur dacă așa a arătat și acolo. :D
      Exact așa mi se pare și mie atmosfera... liniștită, relaxantă. Mă bucur că-ți place și ție localul.
      Pupici

      Ștergere
  6. Si eu vreau sa citesc cartea "Inainte sa te cunosc"...am citit filmul si mi-a placut, dar nu m-a impresionat nici pe mine pana la lacrimi asadar vreau sa vad ce ofera si cartea.
    O saptamana excelenta sa ai :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranță cartea te va impresiona mai mult decât filmul, transmite mai mult.
      La fel și tu! :*

      Ștergere
  7. Nici pentru mine octombrie nu a fost o luna buna, dar am intrat in noiembrie cu forte noi si lucruri frumoase in gand si in jur. Am sarbatorit Halloweenul, m-am revazut cu prieteni dragi, am mancat pizza si prajituri, am inceput din nou sa citesc. Chiar am de gand sa-mi iau si eu cartea Inainte sa te cunosc.. si sa ma bucur de luna asta ca si cum ar fi luna inceputului de an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că nici la tine n-a fost octombrie o lună prea bună, dar e bine că ai intrat cu gânduri bune în luna asta și sigur o să compenseze, trebuie!

      Ștergere
  8. Ce fain e pe la Palatul Mogosoaia, sper sa il vizitez si eu o data.
    Luna ce s-a incheiat am fost foarte activa, nu si pe blog. :D Cum se apropie Craciunul sper sa termin proiectele si poate reusesc sa fac si cateva decoratiuni. Pregatesc cadourile din timp ca sa nu mai simt presiunea timpului.
    La capitolul bunatati am incercat chocolate banana cake cu menta, aroma/esenta naturala.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi poate vei rezerva o escapadă de weekend pentru București și împrejurimile orașului, că sunt și pe aici destul de multe locuri faine ce merită descoperite.
      În privința lipsei de activități de pe blog te înțeleg perfect... Cât despre cadouri, tare bine spui, chiar mă gândeam că ar fi cazul să încep pregătirile, să nu mai las pe ultimul moment.
      Deși nu-mi place menta alături de ceva dulce, de obicei, parcă prăjitura aia sună bine. :D
      Pupici

      Ștergere
  9. Cartea este minunata, bate filmul la fundulet!

    RăspundețiȘtergere