Week in photos #131

Săptămâna trecută a fost foarte plină și obositoare, iar asta se anunță a fi și mai încărcată decât anterioara, așa că acum vă scriu în destul de mare grabă, cu riscul de a se strecura greșeli la tastare, pe care o să vă rog să le scuzați, dar am zis într-o altă postare că încerc să nu mai sar peste retrospectivele săptămânale, îmi place să le fac în primul rând pentru mine și am văzut că au și multe vizualizări, ceea ce mă face să cred că vă sunt pe plac. Revenind, n-o să vă povestesc foarte multe din cursul săptămânii trecute, pentru că am umblat mai mult cu treabă, așa că nu sunt multe de spus, în schimb o să mă concentrez mai mult pe escapada foarte faină din weekend.


Activități de vară în Cișmigiu! Având parcul foarte aproape de casă, trec dese ori prin el, dar nu mereu am și timp de relaxare, fiind doar în treacăt, însă luni mi-am încheiat ziua cu o plimbare scurtă, dar plăcută, pe aleile cunoscute ca-n palmă. În plus, luasem și o pungă cu cărți la mine, pentru a le poza pentru blog, ceea ce am făcut... sub privirile curioase ale trecătorilor. :))


Nu știu dacă am fost eu mai atentă săptămâna trecută față de alte dăți sau chiar cerul a arătat mai fabulos în fiecare zi, dar am stat dese ori cu cu privirea pe sus, admirând norii pufoși și albi sau chiar roz, la apus. Mă relaxează să privesc cerul, iar asta a fost una dintre puținele activități de tipul ăsta din cursul săptămânii, alături de scurta plimbare deja menționată și o ieșire cu Camelia la un pahar de vorbă - de unde tare rău mi-a părut că n-am făcut o poză la „salata buclucașă”, fără fotografie n-are farmec să vă povestesc pățania.


S-au adunat multe noutăți cosmetice - și nu numai, cu reducerile astea atât de mari am mai luat și ceva haine - pe care le vedeți în poză și care mă încântă toate. Vă spun doar foarte pe scurt că eu mă împac foarte bine cu cremele Bioderma, iar toate trei produsele Paula's Choice îmi plac mult, dar fondul de ten m-a lăsat mască la prima probă, însă mai multe vă povestesc după ce-l mai folosesc o vreme, însă îndrăznesc deja să spun că e genial pe timp de vară pentru tenul gras. Din păcate rujul Melkior a rămas singurul neîncercat, de la vântul de pe munte mi-am făcut buzele praf și mai aștept să-și revină înainte să-l testez - le găsiți aici, sunt proaspăt lansate.


Sâmbătă dimineață am pornit la drum, cu dor de munte și chef de trasee montane. Am decis să mergem aproape, prin Bucegi, că aveam destule locuri pe care voiam să le (re)vedem, iar prima oprire a fost la Lacul Bolboci... pe ploaie, când mi s-a părut doar drăguț. Însă până am mai fost în altă parte s-a oprit și ploaia, iar dacă tot am trecut pe lângă el am făcut din nou o oprire, iar de data asta l-am văzut în toată splendoarea!


A doua oprire am făcut-o la Peștera Ialomița, care mi s-a părut faină, mai ales cascada văzută la final. Recomand traseul de la Padina până la peșteră, în locul drumului cu telecabina de la Babe, e un drum ușor și nu foarte lung, iar peisajul de pe traseu e foarte frumos.


Dacă am văzut că s-a oprit ploaia, n-am mai stat pe gânduri și am pornit-o spre Cheile Zănoagei, pe care le-am parcurs în întregime pe traseul marcat, care s-a dovedit a fi mai obositor decât îmi imaginam, dar a fost o drumeție foarte plăcută la dus, doar la întoarcere a părut interminabil drumul, după ce mai umblasem și prin locurile mai jos menționate. Noi plecasem încă de acasă foarte obosiți, dacă eram odihniți poate ni s-ar fi părut mult mai ușor.


De la Cheile Zănoagei nu mai e mult până la Cascada 7 Izvoare, însă aici se poate ajunge și direct cu mașina, pentru cei mai comozi sau pe fugă. Wow... mi-a plăcut la nebunie! Ne-am cățărat până la baza ei, de unde am și gustat puțin din „cea mai pură apă din lume”, după cum susțin mulți. 


Am mers mai departe - de fapt a trebuit să ne întoarcem - la Lacul Scropoasa, care are o nuanță și mai frumoasă decât Bolboci, chiar dacă din poză nu pare, dar țineți cont că poza e făcută într-o lumină foarte slabă, iar aici am parcurs și drumul până la Cheile Orzei, cele mai mici din Europa, care nu pot fi parcurse, doar admirate de la distanță. Cu asta ne-am încheiat drumeția pe ziua de sâmbătă, a urmat drumul înapoi prin Cheile Zănoagei și apoi spre Bușteni, unde ne-am cazat.


Duminică ne-a trezit ploaia înaintea alarmelor, cam atât de rău bătea în geam și verificând prognoza pe ziua aia părea că n-o să putem face prea multe, aparent urma să fie și mai rău după 12... Din fericire n-a fost așa, ploaia a fost drăguță și s-a oprit chiar când urma să plecăm de la pensiune, iar prima oprire am făcut-o la Castelul Cantacuzino, care n-o impresiona atât de mult ca altele cu interiorul, dar grădina e foarte frumos amenajată, priveliștea către munți superbă și nici istoria nu-i de ignorat. Am petrecut destul de mult timp aici, am fost să vedem și expoziția de picturi de la etaj, singura care ne-a dezamăgit puțin...


După o masă copioasă am mers mai departe spre Babe și Sfinx, pe care prima oară le-am vizitat pe când aveam vreo 10 ani și atunci mergând cu telecabina, într-o excursie cu școala. Acum am mers cu mașina până unde se termină drumul și de acolo am parcurs traseul pe jos, care e ușurel și nu foarte lung, am făcut mai puțin de o oră fără să ne fi grăbit. Peisajul pe parcurs e foarte frumos, iar satisfacția mult mai mare când ajungi la destinație decât când te duce telecabina!


De acolo am fi vrut să mai mergem și la Caraiman, dar era o ceață în direcția aia de nici nu se vedea vârful și am decis s-o lăsăm pe altă dată, cu părere de rău. Așa că avem motive să revenim... pentru Vârfurile Caraiman și Omu! Cu asta ne-am încheiat ziua de duminică, am luat-o apoi spre casă, bucuroși că am mai (re)descoperit câteva locuri frumoase de la noi din țară.


Pe toate drumurile pe care le-am bătut am dat de câini care mai de care mai frumoși, așa că am zis să închei postarea cu munțomanul ăsta blănos!

Dacă v-ar plăcea o postare mai detaliată despre toate locurile prin care am ajuns weekend-ul trecut... aștept să-mi spuneți! Eu oricum aș vrea să scriu, pentru a vă arăta mai multe poze și a detalia mai mult, acum am vrut doar să fac un scurt rezumat, dar să știu cât de tare mă grăbesc, că multe alte postări de călătorie își mai așteaptă rândul, iar timpul nu-mi e cel mai bun prieten în perioada asta.

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi? Ați fost prin locurile menționate?
O săptămână cât mai frumoasă vă doresc!

4 comentarii

  1. te-ai plimbat ceva, nu gluma! noi am fost la mare si-mi pare rau ca a durat asa putin, ar mai fi mers! poate mai reusim sa facem o escapada in vara asta, macar inca un weekend. ne-ar placea si la cazane... si poate si la munte... numai sa plecam, sa nu stam acasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am reușit să „bifăm” destul de multe locuri, a fost un weekend plin și frumos. :D La mare vrem să ajungem și noi un weekend, cât să ne facem pofta, că-n rest preferăm să ne concentrăm în continuare pe orașe și munte anul ăsta. Vă doresc să ajungeți peste tot pe unde v-ați propus!

      Ștergere
  2. sa stii ca si eu am avut o saptamana ciudata si asta e obositoare rau de tot, dar sper sa se termine mai frumos.

    ce nor... gras :)).

    credc ca o sa-ti placa rujul de la Melkior cand o sa te apuci de el.

    e buna o excursie intotdeauna, chiar daca mai si ploua :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper că s-a terminat așa cum ți-ai dorit, a fost și la mine crunt de obositoare, dar în mare parte în sensul bun, fiindcă am făcut din nou o excursie tare frumoasă.
      Haha, chiar era grăsun, nici n-a încăput în poză :))
      Nici acum nu l-am încercat, dar într-una din zilele viitoare îi va veni rândul.
      Așa e, nici nu mai contează cum e vremea dacă sunt plecată, mă descurc în orice fel de condiții meteo, chiar dacă îmi strică uneori planurile, dar degeaba nu stau.

      Ștergere