Produse consumate - August 2017

Cred că cine are casa plină de cosmetice poate înțelege bucuria de a consuma produse, satisfacția de a arunca ambalajele goale, în loc de a le arunca pline... Desigur, asta nu e valabil pentru cineva care a făcut o plăcere din a colecționa produse sau pentru cine a făcut o plăcere din a consuma produse fără un motiv anume, doar dintr-o plăcere dubioasă. Eu n-am picat în nicio extremă, vreau să cred, doar sunt într-o fază în care vreau să mă bucur de produsele pe care le am și să mai împuținez cantitățile, în practică să nu (mai) fac risipă, ceva cât se poate de normal, aș spune. Iar în august am adunat o mulțime de ambalaje goale și m-am bucurat văzându-le mai mult decât dacă mi-ar fi aterizat la ușă o pungă la fel de plină cu noutăți interesante.


E drept că am consumat foarte multe produse travel size, fiindcă am tot fost plecată și le-am avut cu mine sau chiar pentru că pe unele le-am mai folosit pe acasă, dar și din astea mini am adunat cam multe și ar fi fost cazul să mai termin din ele, mai ales din cele deja începute mai de mult. Oricum, am consumat și destul produse full size, cam din toate categoriile. Dar să vă spun și cu ce impresie am rămas despre fiecare în parte, la final de drum, ce aș mai recumpăra și ce nu, că am din ambele categorii...

Notă: Vă rog să scuzați aspectul jalnic de la unele ambalaje, se întâmplă uneori accidente sau să-mi fie imposibil să le păstrez într-o stare ok, chiar dacă încerc să le țin pe toate cât mai curate și îngrjite.


Un singur produs de makeup am reușit să consum, mai exact fondul de ten L'Oreal True Match, care n-a fost rău, dar nici n-a excelat în vreo privință. Nu e nici cel mai lejer și natural fond de ten, dar nici vreo rezistență formidabilă nu oferă, așa că n-am  motive să-l recumpăr pentru niciun sezon, a fost ok și-atât.

Nici spuma micelară La Roche-Posay n-am niciun gând s-o recumpăr vreodată, de fapt n-aș folosi-o nici dacă aș primi-o cadou, pe asta am reușit s-o termin doar datorită formatului travel size, fiind bună de strecurat în bagaj și ok de folosit doar 2-3 zile, dar în mod constant ar usca foarte rău tenul, e agresivă, îmi lăsa senzația de „piele care ține”, deși nu e prea eficientă, spuma dispare foarte repede.

Chiar dacă am început cu stângul, am și multe produse de lăudat, unul dintre ele fiind apa micelară Bielenda, care mi-a plăcut foarte mult și intenționz s-o recumpăr cu prima ocazie când mai dau o comandă pe Elefant, unde e și foarte ieftină și mai mereu la reducere - aici găsiți varianta asta roz, care cred că e și cea mai bună. Eu o pun în topul preferatelor alături de Garnier și Bioderma.

Despre demachiantul bifazic Garnier am scris de mai multe ori, am mai consumat câteva sticluțe până acum și o să-l mai recumpăr și pe viitor. El și cel de la Nivea sunt bifazicele mele favorite - ieftine, eficiente, mult mai puțin uleioase decât altele și fără iritanți. Din casă rar mi-au lipsit demachiantele bifazice pentru că sunt preferatele mele pentru îndepărtat rapid lip stain-urile și rimelurile foarte rezistente.

E prima oară când includ niște șervețele umede într-o postare cu produse consumate, pentru că-n mod normal nu folosesc așa ceva pentru ten, ci doar pentru șters pe mâini la nevoie. Totuși, am păstrat ambalajul de la șervețelele demachiante Ivatherm  pentru că le-am încercat și la demachiere, că le văzusem lăudate, iar eu le aveam dintr-un beauty box. Proastă idee! Să demachieze produse waterproof? Cred că încearcau să fie glumeți cei care au scris asta în descriere, din moment ce abia ce înlătură un machiaj ușor, lejer, după lungi insistențe. Nici măcar pentru curățat tenul de sebum nu mi-au plăcut, pentru că sunt foarte aspre. Pe deasupra au și o tonă de parfum. Nu, mulțumesc, nu-mi mai trebuie șervețele umede pe ten!


În sfârșit am terminat masca de față Yves Rocher cu merișoare, a fost ok, nu pot spune că făcea ceva special ca mască, dar am realizat spre final că e bună pe post de gel de curățare și astfel am reușit s-o termin, fiind și bună de luat în bagaj datorită dimensiunii. Nu cred, totuși, că aș recumpăra-o, dar dacă aș primi-o cadou la o comandă, de exemplu, probabil că aș folosi-o.

Collistar Hyaluronic Acid Aquagel a fost ok pentru călătorii, dar nu mi-aș dori-o pentru folosit în mod constant, are foarte mult parfum și nici nu excelează cu nimic, atât doar că textura era plăcută și hidrata binișor. Nu cred că produsele de skincare sunt punctul forte la Collistar, au în schimb multe produse foarte bune pentru corp, deși cam scumpe, dar pot fi o idee de produse pentru răsfăț ocazional, nu neapărat pentru uz zilnic.

Aveam de ceva vreme câteva mostre și produse mini de la Kiehl's adunate, dar cum brandul ăsta nu mi-a mai trezit niciun interes din momentul în care am analizat puțin ingredientele câtorva produse, ceea ce a fost suficient să mă lămurească, au rămas zăcând pe acolo, până când am decis să încerc totuși Ultra Facial Cream, care părea să fie mai rezonabilă. Da, așa a și fost - rezonabilă, ok de luat în bagaj, fără a-și justifica în vreun fel prețul.

Singurul produs de la Avon căruia i-am rămas fidelă un timp îndelungat e crema depilatoare Skin so soft pentru față, sunt vreo 4 ani de când o folosesc și o să continui s-o fac. Poate pare ciudat pentru cineva care blamează produsele de skincare cu iritanți să-și pună pe față așa ceva (doar la „mustață”, ce-i dret), dar din păcate ceara îmi provoacă iritații mult mai puternice decât crema asta, pe care dacă o țin doar 3-4 minute nu face decât să-mi senzibilizeze puțin pielea, după ce mi-a înlăturat tot părul nedorit.


Am terminat și două șampoane travel size, dintre care unul pe care-l aveam desfăcut de cam mult timp și rămas uitat printre alte miniaturi, mai exact șamponul Balea cu piersică și cocos. Nu știu cum ar reacționa scalpul meu dacă l-aș folosi constant, dar pentru utilizări ocazionale, în câte o vacanță, a fost foarte ok, îmi plăcea cum îmi lăsa părul. Celălalt e șamponul Nivea Hairmilk, pe care acum realizez că scrie în germană, despre care am mai scris că-mi place neașteptat de mult atunci când am terminat primul tub în variantă full size. O să-l mai iau sigur, probabil că și-n varianta mică, dar și-n cea mare.

Rare ori îmi lipsește din bagaj șamponul uscat Batiste mini, la fel cum nici din casă nu-mi lipsesc tuburile full size. Așa cum am mai spus-o, eu apelez la ele doar la nevoie și neapărat mă spăl pe cap seară, după o zi în care l-am folosit. Varianta blush are o aromă foarte plăcută, dar majoritatea miros bine, le tot variez după cum am chef. Cred că ăsta era ultimul mini pe care-l aveam, trebuie să refac stocul - tot de pe Elefant le iau și pe ele, de obicei, au prețuri bune mai mereu (aici).

La polul opus se află șamponul uscat L'Oreal, care e cel mai prost din câte am încercat, pentru a face cu adevărat ceva împotriva sebumului eram nevoită să dau un sfert de tub, iar efectul tot nu dura toată ziua, cum se întâmplă cu Batiste sau altele. Am văzut fete care-l laudă pentru că nu lasă pudră, doar că fix pudra aia face tot, aia absoarbe sebumul și din păr se poate înlătura ușor cu un prosop, iar dacă nu există atunci nu face decât să parfumeze, iar asta e singura laudă pe care i-o pot aduce - miroase minunat, dar asta e tot ce poate.

Când am terminat prima oară un tub de șampon Nivea Repair & Targeted Care am spus că părului meu nu i se potrivește, că mi-l lasă mult prea fin, în schimb mi s-a părut foarte bun la spălat pensule. Îmi mențin opinia, reamintind că foarte mult îmi place balsamul de păr din gama asta. Ah, să nu credeți că sunt atât de mare fană a produselor pentru păr Nivea, așa s-a nimerit în ultima perioadă și de fapt abia ce am descoperit anul trecut că au produse ok și pe zona asta.


Categoria de parfumuri e un subiect sensibil, am atât de multe încât n-am reușit să mai consum vreunul de câțiva ani, iar Incandessence de la Avon probabil că-l am de vreo 10 ani, de pe vremea când îmi plăcea la nebunie, pe la vreo 14-15 ani. Acum nu mi se mai pare ceva foarte special, doar ambalajul încă-mi place, deși al meu deja arăta îngrozitor.

Mai îngrozitor decât a parfumului arată sticluța uleiului pentru cuticule Farmec, care mi-a curs la un moment dat puțin pe afară și a rămas eticheta așa cum o vedeți. Îl aveam și pe el de muuult, abia după ce l-am terminat am văzut că teoretic era expirat de vreo 2-3 luni. Nu-i bai, nu mă prea stresez cu termenele produselor pentru corp, doar sunt atentă la miros și consistență când le știu vechi. A fost bun, și-a făcut treaba, e foarte ieftin pentru atâta cantitate, dar cum eu mai am altele pe care le prefer pentru aroma plăcută (ăsta n-are deloc parfum), nu intenționez să-l recumpăr... cel puțin nu prea curând.

Crema de mâini Bioderma Atoderm, în schimb, e categoric pe lista de recumpărat, nu mă așteptam când am scos prima oară produsul din tub să hidrateze și să repare mâinile foarte uscate, impresia greșită fiind din cauza consistenței lejere și deloc grase, care s-a dovedit însă eficientă cum rar am întâlnit. Pe deasupra mai și miroase foarte bine, iar din câte am văzut e dese ori în farmacii la promoție împreună cu balsamul de buze din gamă, pe care-l vreau de asemenea iar. Până la iarnă mai mult ca sigur o recumpăr, deocamdată sper să mai termin câte ceva din ce mai am.

Deși de loțiunea de corp Yves Rocher Nutrition am fost foarte încântată la început, mirosul ușor masculin fiind cel care m-a cucerit, cu timpul m-am plictisit destul de repede de ea, cred că textura ușor lipicioasă mă deranja în timpul aplicării, deși pielea nu rămâne astfel la final. Prea curând sigur n-aș lua-o, am oricum o duzină de creme/loțiuni/unturi de corp.


Deși mi-a plăcut mult aroma deodorantului B.U. trendy, mie nu mi-a fost de folos decât atât... pentru miros. Până la urmă e destul de normal, pentru o bună protecție împotriva transpirației sunt necesare antiperspirante, iar dintre acelea spuneam chiar în postarea anterioară că cel mai recent lansat de B.U. e foarte bun.

Am mai consumat și un mic ulei de duș L'Occitane cu migdale, din care mai am o variantă mai mare în baie, iar dacă stau bine să mă gândesc, de când l-am descoperit (și sunt vreo 2-3 ani) nu mi-a mai lipsit din casă, e unul dintre produsele mele favorite pentru răsfăț sub duș.

Nu la fel de special, dar bun și cu o aromă delicioasă, gelul de duș Balea cu vată de zahăr m-a încântat și el, am în permanență câteva sticle cu diferite arome de la ei în baie, dar rare ori revin la aceeași aromă. Totuși, pe ăsta poate o să-l mai iau cândva, dacă o să-l mai găsesc. Mult de tot mi-a plăcut și gelul peeling Balea cu portocală și mentă, are o aromă răcoritoare, plăcută, chiar miroase a portocală, iar particulele abrazive sunt bune pentru o exfoliere mai blândă. O să-l mai iau sigur pe viitor.

Ați încercat vreunul dintre produse? Cum vi s-a(u) părut? 
Voi ce ați mai consumat în ultima perioadă?

14 comentarii

  1. am si eu ceva produse de la bielenda, dar nu pot spune ca m-au dat pe spate. la momentul actual, am un bifazic pe care as vrea sa-l arunc, dar sa vad daca il "marit" pe undeva. trebuie sa termin si eu samponul nivea hairmilk, dar nu pot spune ca e wow, ci ok si atat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-am zis că n-ai ales ce trebuie, au și produse bune la Bielenda, dar au și unele care nu merită atenția. Trebuie să încerci și micelara asta roz, e foarte bună!
      Pentru mine a fost foarte bun șamponul, pentru unul atât de ieftin. Eu n-am descoperit prea multe așa ieftine care să mă mulțumească, cele mai wow șampoane încercate de mine sar lejer de 50 lei.

      Ștergere
  2. Vaaaai ce de bunatati ai dat gata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceeasi parere o am si eu despre spuma La Roche Posay, e uitata prin baie. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe acasă nici eu n-aș fi folosit-o, având altele mai bune n-avea rost, dar mă bucur oricum că am scăpat de ea. :))

      Ștergere
  4. Buna recolta de empties ai avut luna asta! August a fost si la mine o luna de dat gata o gramada de chestii, dar pentru ca m-am dezobisnuit de blogging, m-am dezobisnuit si de pastrat ambalaje, asa ca o sa readuc articolul de la sfarsitul lui septembrie. Am pus pe lista micelara de la Bielenda, mai ales ca am descoperit cateva produse chiar misto de la ei. Imediat ce termin butelca actuala de Garnier o sa o iau si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar a fost bună, sper să fie așa și pe lunile viitoare și să mai reduc înghesuiala. :)) Abia aștept să-ți citesc postările astea pe viitor, le-am dus lipsa cât timp ai lipsit.
      Sunt curioasă ce produse mișto ai descoperit de la ei, aș vrea să mai încerc și eu câte ceva pe viitor.

      Ștergere
  5. Aceeasi impresia mi-a lasat-o si mie samponul uscat de la L'oreal, cred ca o sa il arunc decat sa ma mai chinui cu el..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost și eu tentată să-l arunc după primele două încercări eșuate, dar până la urmă l-am folosit mai mult pentru parfum, când n-aș fi avut neapărat nevoie de un șampon uscat. Mă bucur oricum să nu-l mai văd în baie...

      Ștergere
  6. Parfumul Incandessence este una dintre preferatele mele si am folosit si eu gelul peeling Balea cu portocala și menta care mi-a placut destul de mult dar sincera sa fiu nu am mai vazut pe rafturile din DM. Poate trebuie sa fiu mai atenta. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miroase frumos, dar pe mine nu mă mai reprezintă, poate m-am și cam plictisit de el. Știu că nu sunt la raft tot timpul gelurile peeling, am tot căutat și eu într-o perioadă varianta cu măr și scorțișoară și n-o găseam. Mai încearcă și într-un alt magazin, eventual.
      Pupici

      Ștergere
  7. Hai ca ma faci curioasa cu privire la micelara Bielenda. Vad produsele lor prin blogosfera, dar nu am testat nimic momentan de la ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie s-o încerci, e cam același lucru cu Garnier, iar prețul e de obicei mai mic puțin. Și eu intenționez să mai încerc produse Bielenda.

      Ștergere