Raftul cu amintiri - Octombrie 2017

Am amânat ceva mai mult postarea asta pentru că am vrut să public mai întâi altele, dar și pentru că nu eram hotărâtă dacă să o mai scriu sau nu, dat fiind faptul că prima jumătate din octombrie nu s-au întâmplat prea multe lucruri, în afară de o operație care m-a ținut două săptămâni la pat și despre care n-o să mă apuc acum să povestesc că nu e nimic interesant, doar o banalitate care trebuia rezolvată, dar și pentru că vreau să vă vorbesc în rubrica asta despre întâmplări și momente frumoase. Până la urmă însă, am realizat că a doua parte a lunii a compensat cât de cât lipsa de activitate de pe început și am destule despre care să vă povestesc, pornind chiar de la prima plimbare...


Simțeam o nevoie nebună să ies pe undeva și să mă plimb, să stau mai mult la aer și să văd fețe noi, după perioada de „izolare” parțială, așa că într-o duminică am ieșit la o plimbare prin Tineretului, parc pe care-l știu pe de rost, dar în care nu mai fusesem de câțiva ani. Nu s-au schimbat prea multe, însă parcă niciodată n-a arătat așa de frumos toamna... sau poate n-am observat eu. Țin minte că în aceeași zi cerul s-a colorat atât de frumos la apus încât tot internetul era plin de poze cu apusul. Eu n-am făcut nicio poză, am fost atât de fascinată de cum arăta cerul încât doar l-am privit. Uneori e fain doar să privești și să te bucuri de moment, chiar și pentru un pasionat de fotografie.


Îmi doream să mai ajung pe la munte și toamna asta, când peisajul colorat e de poveste, mi-ar fi plăcut să merg chiar pe munte, pe niște trasee, dar cum era prea curând să fac un efort așa mare am decis s-o luăm spre Brașov, pentru un scurt city break. Deși am fost în oraș de multe ori în copilărie, trecuseră mulți ani de atunci și chiar amânam de mult să revin. A fost o alegere inspirată, m-am bucurat și de peisajul tomnatic superb, dar și de oraș, am vizitat tot ce se putea fără grabă. Mai multe poze puteți vedea aici, la mine pe Instagram, unde am pus exagerat de multe poze.


Doar una vă mai arăt din acea escapadă, pentru că mi-a plăcut prea mult priveliștea de pe Tâmpa din acea duminică însorită, ca să nu pun și-n postarea asta o poză. După ce am făcut câteva poze aici, unde se cam stătea la coadă, mi-am dat puloverul jos și tot muream de cald și-n tricou, am stat ceva vreme pe Tâmpa la soare, admirând peisajul. Am avut noroc să prindem ultimul weekend atât de cald și însorit de toamna asta fix acolo, fără să ne fi interesat cum e vremea... Și da, trebuie să mă tund!


Prin București am tot ieșit prin parcuri sau la câte un local, n-am făcut noi descoperiri pentru că am mers la siguri prin locuri deja bine cunoscute, dar mi-am dat seama de ceva - când ies cu bloggerițe îmi amintesc să fac și eu poze, dacă ies cu altcineva uit complet, exceptând situația când descopăr un loc frumos nou. Cu Camelia am ieșit la Journey Pub, nu ne mai văzusem de mult și am stat ceva vreme la taclale, despre local v-am mai scris, dar de data asta ne-am făcut și un prieten blănos, un motănel care părea să fie de-al locului și care n-avea stare. 

În aceeași săptămână m-am revăzut tot după cam mult timp și cu Ira, am mers la Nargila Grill & Bar, un local fain pentru amatorii de narghilea, atmosfera e și ea plăcută, mereu am văzut acolo arabi care se simt ca la ei acasă. Am vorbit multe și de toate, dar mai ales despre călătorii - cum altfel? - și despre cât de în urmă suntem cu blogurile, ups!


Surpriza lunii a sosit de la Nivea, mi-a plăcut tare mult cutiuța cu accesorii pentru păr, toate sunt frumoase, dar cel mai mult mi-a plăcut coronița cu floricele, abia aștept să am o ocazie la care s-o port. Din motive evidente - mi-ați văzut părul mai înainte - nu prea mă joc cu părul, variez între coadă de cal, coadă împletită sau o combinație între astea două, coc zburlit sau, când sunt mai masochistă, îl mai las desfăcut. Cam asta e tot ce fac cu el de zi cu zi, sper să mai experimentez după ce-l mai scurtez.


Am citit destul de mult în prima partea a lunii și cam rămâneam fără „material”, așa că am profitat de prima ofertă la Elefant mai bună pentru a mai bifa câteva titluri de pe wishlist, la care am mai adăugat și unele alese spontan. Deja am citit două dintre ele și am o alta începută acum. La poza asta am mai pus și bifazicul Bielenda, care e unul dintre cele mai eficiente produse de genul încercate, dar puțin cam uleios. Mai luasem câteva chestii care au venit mai târziu și nu le-am mai pozat, am mai cumpărat și de prin magazinele fizice câte ceva, dar per total am fost „cuminte” la capitolul ăsta.


Că tot am dat de poza asta și am zis de shopping, luna am început-o de fapt cu niște bilete de avion cumpărate pentru anul viitor, spre un oraș pe care de muuult amânăm să-l vizităm. Cred că e prima oară când începem să planificăm așa devreme călătoriile pentru anul următor. Pentru acel city break avem cam totul rezervat și planificat, acum încep să vânez oferte pentru o vacanță mai lungă în primăvară - chiar dacă tot anul ăsta m-am plimbat mult, au fost toate excursii mai scurte și chiar tânjesc după o vacanță mai lungă.

Cam atât despre luna trecută. Per total, am încercat să mă bucur cât mai mult de toamnă, parcă-mi place anotimpul ăsta tot mai mult de la an la an.

Cum a fost luna trecută pentru voi? Mai e cineva care a început deja cu planurile pentru anul viitor?

8 comentarii

  1. Frumos articol, pozele cu Brasovul toamna sunt superbe, te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Totul arăta superb, n-a trebuit să mă străduiesc prea mult - de fapt mai deloc - pentru a scoate niște poze faine. :D
      Te pup!

      Ștergere
  2. Frumoase pozele cu peisajele! Si pe INsta le vad mereu!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu din pcate cum este atunci cand stai mult in pat/casa si abia astepti sa iesi la plimbare sa te intalnesti cu oameni. Tare frumoase sunt fotografiile de toamna, ador acest sezon. Iti urez un weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E a treia oară când experimentez asta, de fiecare dată am avut același sentiment, nerăbdarea de a ieși când și unde vreau.
      Mulțumesc frumos! Un weekend frumos și ție!

      Ștergere
  4. ce poze superbe! eu n-am mai plecat pe nicaieri, abia acum s-a terminat perioada agitata din viata mea, sper sa ma linistesc si sa imi pun si eu ordine in viata. nu am inceput sa programez nimic pentru la anul, inca ne chinuim sa vedem ce facem de revelion

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Prin comparație cu restul anului, mai ales cu vara, nici eu n-am mai călătorit așa mult toamna asta, dar de câte o mică escapadă tot am simțit nevoia. Sper să reușești să te liniștești și să găsești o idee drăguță petru revelion!
      Nici eu n-am vreun plan pentru ultima lună din an, dar o să vedem din mers. :D

      Ștergere