Produse consumate - Decembrie 2017

Cu speranța că ați petrecut câteva zile frumoase acum, de sărbători, vă urez ca și cele câteva zile care au mai rămas din anul ăsta să fie cât mai liniștite și fericite. Eu intenționez să profit la maxim de fiecare moment în zilele ce urmează, că un an frumos trebuie să se încheie cu o stare cât mai bună, așa că nu pot să promit prea multă activitate pe blog în săptămâna următoare, chiar dacă aș vrea să mai închei câteva socoteli cu anul ăsta, dar măcar cu un articol era cazul să mai vin după vreo trei săptămâni de absență.

Eram nerăbdătoare să scap de punga cu ambalajele produselor consumate și știind că sigur nu mai termin nimic până la final de an, le-am pozat și aruncat încă dinainte de Crăciun, să-mi iau de-o grijă. Ce veți vedea în continuare sunt produsele pe care le-am consumat în ultimele două luni din an, super puține pentru o perioadă atât de lungă, însă atât am, atât vă arăt. În plus, la final o să vedeți adunate toate produsele de makeup consumate în 2017 și câteva... concluzii, să le spunem.


În mod normal, într-o astfel de postare se adună mai mult produse favorite, mult iubite, dar în ultimele săptămâni m-am concentrat pe a consuma cât de mult din acele produse care nu-mi displac, sunt chiar faine unele, dar care tindeam să le ocolesc pentru că nu sunt prea speciale, aveam în permanență alte opțiuni către care întindeam mai repede mână - sigur știți despre ce vorbesc! Asta nu înseamnă că n-am și produse cărora să le aduc multe laude, vă las să aflați în continuare ce m-a cucerit și ce nu...


Aș putea spune că fondul de ten Maybelline Affinitone a fost achiziționat din nostalgie, l-am mai avut de câteva ori acum mulți ani, a fost printre primele fonduri de ten încercate și am zis să văd cum mi s-ar mai părea acum, după muuulte altele testate. N-aș putea spune că mi-a plăcut la fel de mult, dar în continuare îl consider un produs bun, mai ales pentru prețul foarte mic (de aici l-am luat eu). Are o textură lejeră, nu evidențiază zonele uscate sau încărcate, arată bine pe ten și rezistă binișor. I-aș reproșa că spre final începe să oxideze, dar asta când mai e în el de 4-5 folosiri. 

Un alt produs care mi-a plăcut foarte mult e rimelul Yves Rocher Vertige Longueur, am tras de el până n-am mai avut ce să folosesc, l-am utilizat aproape exclusiv pentru genele de pe pleoapa inferioară, periuța foarte subțire îl face perfect pentru asta, însă uneori îl foloseam și ca să separ mai bine genele după ce foloseam alt rimel. Îi simt lipsa și chiar mă gândesc să-l recumpăr cu prima ocazie când mai plasez o comandă (de aici).

Demachiantul bifazic Farmec l-am mai avut acum câțiva ani și nu-mi plăcuse, dar mi-a atras atenția că are alt ambalaj și l-am luat sperând că au schimbat ceva și la formulă. Că au făcut vreo schimbare sau nu, mie mi s-a părut la fel de îngrozitor de uleios și destul de slăbuț ca eficiență. Nici măcar ambalajul nu-mi place, are un orificiu prea mare. Mă bucur că am scăpat de el. 

În sticluța verde a fost o apă micelară luată din Chișinău, probabil e un produs rusesc. Pe mine m-a atras cu ambalajul mic și compact, gândidu-mă cât de bun e de strecurat în bagaj am fost tentată să iau mai multe, dar bine că n-am făcut-o! N-am tolerat produsul în zona ochilor, l-am folosit doar pe ten sau la șters diverse chestii. Are foarte mult parfum și probabil că și alți iritanți în compoziție (n-am putut să văd ingredientele, din cauza altei etichete pusă peste).


Nu știu ce pot să vă mai spun despre dizolvantul de unghii Ebelin fără acetonă, îl folosesc de câțiva ani și o să continui să revin la el. E eficient și destul de blând, deși știu că se poate și mai bine, dar e doar un produs banal, n-o să investesc prea mult în așa ceva. Îl mai variez cu cel de la Cien uneori.

Săpunul lichid Gentle Rose nu cred că se găsește la noi, l-am primit cadou într-un set luat probabil din Belgia, dar am zis să vă spun de el în caz că vă iese pe undeva în cale și iubiți produsele cu aromă de trandafir - mi-a plăcut mult cum miroase, mi s-a părut o aromă autentică, dar mai delicată, nu ca produsele bulgărești cu trandafir, care au un miros cam sufocant în general, cel puțin pentru gustul meu. 

Mă bucur că am terminat crema de mâini Farmona tutti frutti, nefiind cea mai eficientă, iarna mi-ar fi fost inutilă, însă pe temperaturi mai blânde m-am înțeles bine cu ea, mi-a plăcut mult și mirosul fructat. Nu cred totuși că aș recumpăra-o, în general aș lua geluri de duș sau exfolianți de la Farmona, în rest există alte opțiuni mai bune, doar un unt de corp de la ei mi-a rămas în cap ca fiind foarte fain.

Am mai consumat și o variantă de 30 ml de cremă de mâini Sabon cu unt de shea și aloe vere, la care mi-a plăcut enorm de mult mirosul, deși e o combinație de patchouli, lavandă și vanilie, iar mie nu-mi place de regulă mirosul de lavandă, dar se simțea doar puțin, iar combinația mi s-a părut foarte interesantă. Mi-a plăcut și ca efect, hidratează foarte bine, textura e plăcută. Deși rămân fană a cremelor L'Occitane (nu știu de ce tind să le compar mereu), aș mai lua și de la Sabon pe viitor.


Am și ceva în temă cu perioada în care ne aflăm - un simpatic ren, care a fost un spumant de baie Avon de sărbătoare, din colecția de acum... 2 ani! Da, de atunci îl am și mai am și un Moș Crăciun luat odată cu el pe care sper să-l termin în curând, să nu mă prindă și Crăciunul viitor tot cu el în casă. Ambalajele fac totul, de dragul lor poate aș mai lua și-n alți ani (în fiecare an scot alții), dar în cadă nu fac mai nimic, nici spumă prea multă și nici miros prea puternic. Sunt în schimb mult mai ok ca gel de duș, așa i-am și folosit mai mult în ultima vreme. 

Mi-a plăcut mult gelul de duș Yves Rocher cu migdale și flori de portocal, are o aromă într-adevăr relaxantă, revigorantă, mă făcea să mă gândesc la vară cât l-am folosit, poate de aceea l-am și consumat acum, deși mirosul e mai potrivit pentru temperaturi ridicate. Face parte din colecția permanentă, îl găsiți aici

În sfârșit am terminat și anti-perspirantul stick Nivea Protect & care, îl aveam început de iarna trecută, dar de cum a venit căldura l-am dat deoparte, e foarte slăbuț, dar în perioada asta a mers, și-a făcut treaba. În general anti-perspirantele Nivea sunt printre favoritele mele, dar alte game, de ăsta mă bucur că am scăpat și nu-l mai vreau sigur, mai lăsa și urme albe pe piele (m-a mirat totuși că nu se transfera pe haine, nici măcar pe cele negre). 

La deodorantul C-thru lime magic mi-a plăcut cum miroase, dar cam asta e tot ce face. Încă există confuzie între anti-perspirante și deodorante, sunt puse în aceeași oală deși cele din urmă în principiu sunt doar pentru miros, nu protejează împotriva transpirației.  

Asta a fost tot ce am consumat în ultimele două luni, dar în continuare puteți vedea și toate produsele de makeup consumate în 2017:


Mult sau puțin, fiecare se va raporta la ce are acasă, mie mi se par puținele, dar sunt surprinsă de câte fonduri de ten am reușit să termin anul ăsta (5!), nu-i rău nici la rimeluri (4 full size și 2 mini), iar numărul balsamurilor de buze nu mă surprinde, ba chiar mă așteptam să văd mai multe, le mănânc pe pâine. În rest mi se par atââât de puține, gândidu-mă la câte am în uz... Iar anul ăsta chiar am cumpărat foarte puține produse de machiaj, dar știm toate cât de greu sunt de consumat. 

Din tot ce vedeți acolo, am deja alt tub din concealerul Maybelline Instant Anti-Age (1 în uz + 1 rezervă, cam atât îl iubesc de mult), rimelul Douglas Devil Eye, rimelul de sprâncene Essence make me brow și balsam de buze Yves Rocher cu altă aromă. Însă intenționez să mai recumpăr și altele - spray-ul de fixare Melkior, balsamul de buze Bioderma Atoderm, rimelul Maybelline Lash Sensational, fondul de ten Melkior și poate rimelul Yves Rocher despre care am scris la început. Nici restul produselor de makeup consumate nu mi-au displăcut chiar deloc, dar nici nu au fost atât de wow încât să le vreau iar, am alternative mai potrivite mie.

Văzând toate ambalajele astea puse la un loc și gândidu-mă la câte mai am, trag concluzia că pot să trăiesc liniștită tot anul viitor fără să mai cumpăr ceva, nu zic că intenționez să nu-mi mai fac niciun moft, dar cred că ar fi mai rațional să mă bucur de ceea ce am deja și eventual să mai cumpăr produse pe care le-am mai avut și știu sigur că mi-au plăcut foarte mult, iar în privința noutăților să fiu foarte selectivă, măcar să îmi fac niște pofte mai speciale, în loc să iau alte și alte produse care nu se diferențiază prea mult de ceea ce am deja.

Cam atât despre cosmetice pe anul ăsta, aș mai avea în plan un articol personal și poate unul cu cărți, să văd dacă apuc să le scriu zilele viitoare, iar cu mai multe ne citim anul viitor.

Ați încercat vreun produs dintre cele prezentate mai sus? Voi cam câte produse de makeup reușiți să consumați într-un an?

8 comentarii

  1. Sa stii ca am reusit sa consum mai multe rimeluri decat in orice an, asa mi s.a parut. Vreo 4 zic ca am dat gata. Dar in rest, la capitolul make.up stau prost tare... incerc sa imi impun sa folosesc mai multe, si mai ales constant, dar nu de fiecare data imi iese. Mi.as face o lista de rezolutii pe 2018, sa ma machiez macar 3 zile pe saptamana,sa.mi fac unghiile macar o data pe saptamana...sa folosesc parfum.zi de zi... dar nu stiu cat mi.ar iesi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu dacă are rost să te forțezi să te machiezi mai mult decât ai chef, ar putea funcționa doar dacă îți face plăcere activitatea, dar mai pune piedici lenea. Eu mă machiez des, aproape zilnic, dar pur și simplu s-au adunat prea multe...

      Ștergere
  2. Bine ai revenit, o multime de produse faine ai consumat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu de ce a ajuns comentariul tău în spam, dar abia acum l-am văzut. :(

      Ștergere
  3. cred ca spumantul cu ren e de anul trecut, eu de atunci il am, asa ca de mos mai poti sa tragi :))).

    affinitone a fost primul meu fdt full size cumparat, acum 10 ani :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi amintesc să fi cumpărat anul trecut ceva de la Avon de sărbători, dar la ce memorie am... e foarte posibil să mă înșel și să fie într-adevăr de anul trecut. :)) Dar tot vreau să scap și de Moș.
      Tot cam acum vreo 10 ani l-am avut și eu pentru prima oară, doar că mai încercasem câteva înainte (foarte proaste/nepotrivite mie însă).

      Ștergere
  4. Ai avut ceva produse consumate...
    Pe cateva dintre ele le recunosc, evident...sunt cateva care mi-au placut.
    Eu mi-am propus un proiect...pe care sunt taaaare curioasa daca il voi putea duce la bun sfarsit! Dar nu zic inca nimic...am sa scriu probabil pe undeva despre el...Nu am extrem de multe produse de machiaj, insa consider ca sunt suficiente cele pe care le detin si trebuie terminate! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curioasă despre ce proiect este vorba. :D N-am mai făcut de mult timp un project pan în toată regula, dar sunt aproape în permanență într-un astfel de proiect - îmi impun pe o perioadă anume sau pe una nedefinită fie să nu mai cumpăr nimic dintr-o categorie, fie să folosesc mai mult anumite produse, pentru a le termina cât mai curând (de obicei dintre acelea deja pe terminate și/sau mai vechiuțe).

      Ștergere