Raftul cu amintiri - Mai 2018

Încercasem să pregătesc postarea asta de pe finalul lunii trecute, știind că prima săptămână din iunie o să fiu în vacanță, dar n-am mai apucat s-o finalizez și iată-mă iar întârziată. Luna mai a fost faină și singurul regret pe care-l am e că n-am fost mai deloc activă aici, pe blog, dar sper să pot recupera în perioada următoare - știu că nu e prima oară când spun asta, dar acum îmi stau în draft mai multe articole parțial pregătite, ar trebui să îmi fie relativ ușor să mă țin de ce mi-am propus cu activitatea de aici, în următoarele săptămâni. Până atunci însă, hai să vă povestesc ce am făcut mai interesant luna trecută...


N-am putut să ratez ocazia de a face câteva poze în rapiță nici anul ăsta, chiar dacă pare o idee cam răsuflată... Trebuia totuși să îmi pun în aplicare ideea de a vâna avioane din lanul de rapiță, idee care s-a dovedit ca nefiind nici ea prea originală, dar ne-am distrat și au ieșit câteva poze drăguțe, asta e tot ce contează. Cam asta făceam pe 1 mai, când toți erau la mare... înotam în rapiță pe lângă Otopeni, în timp ce admiram avioanele care decolau.


Dacă mă urmăriți de mai mult timp probabil știți că brand-ul meu preferat de skincare e Paula's Choice, dacă nu... aflați acum. Și astfel veți înțelege de ce am fost foarte bucuroasă de șansa de a o vedea și a o asculta pe Paula Begoun, fondatoarea brandului. Îi cunoșteam foarte bine convingerile, după care mă și ghidez în mare parte, dar a fost o plăcere s-o ascult și până la urmă am mai aflat și câteva lucruri noi. Evenimentul ăsta mi-a amintit și de faptul că amân de mult o postare cu niște preferate PC, care cred că va apărea pe blog undeva pe săptămâna viitoare, iar cu ocazia asta o să vă povestesc puțin și despre gama ce va fi lansată în toamnă.


Am cedat din nou la o ofertă de la Libris - în ultima vreme observ că apelez mult mai des la ei decât la Elefant - și am luat două cărți de pe wishlist, la care am mai adăugat una spontan, Lumea de orez, pe care o citesc chiar acum. Nu am deocamdată nicio impresie, doar mi se pare ciudățică, e și prima oară când citesc un autor chinez contemporan. Sunt într-o fază în care încerc totuși să mai experimentez cu autori, stiluri, genuri etc, chiar aștept idei de romane mai aparte, dacă aveți.


Spre final de lună am reușit să mai fugim într-o mică excursie, planul inițial era altul, dar până la urmă am ajuns pe Valea Doftanei, unde de muuult amânam să merg. N-am avut noroc de vreme însorită, cum ne-am fi dorit, dar a avut farmec și așa, pe ploaie. Am alergat prin iarba udă, cu ploaia în față, fără să îmi peste de machiaj sau de picioarele ude... și a fost un sentiment de libertate pe care l-am savurat din plin. Am observat că au majoritatea oamenilor o înclinație spre a se proteja, izola chiar, atunci când plouă, de parcă ar pica otravă din cer, iar uneori mă întreb de ce...


De maci n-am avut noroc nici anul ăsta, am văzut câmpuri pline, dar numai din mașină, în locuri unde nu se putea opri, atât la noi în țară, cât și săptămâna trecută în Belgia. De aproape doar câțiva rătăciți ce am mai găsit. Exact la fel am pățit și anul trecut, ba atunci am văzut niște câmpuri imense prin Bulgaria, de care nu m-am putut apropia. Aia e, poate la anul, măcar m-am pozat cu trandafirii pe care i-am găsit pe malul lacului din Câmpina. Am făcut din nou o oprire aici, din lipsă de alte opțiuni pentru a mânca și în timp ce stăteam la masă am realizat că zona am descoperit-o anul trecut, tot în mai și tot pe ploaie.


Un singur lucru vreau să vă mai arăt din mica exursie... Închisoarea Doftana. A fost prima oară când am intrat într-o închisoare (dacă nu socotim niște cetăți care au servit și la asta, cum e Cetatea Făgăraș), deși teoretic n-aveam voie, dar mi-am asumat riscul de a primi amendă, fiindcă mi se pare oricum absurd că e ținută în starea asta jalnică, când ar putea să fie un obiectiv turistic destul de important. Dar nu mă mai miră nimic... cui să-i pese că au fost închiși aici politicieni precum Ceaușescu sau Chivu Stoica? A fost interesant sentimentul, deși dacă n-aș fi știut nici nu cred că mi-aș fi dat seama ce e acolo, interioarele sunt doar niște ruine.


Să revenim la lucruri mai drăguțe, precum delicioasele scruburi din gama Naturals de la Avon. Le mai folosește cineva? Eu nu le-am mai avut de mult, dar mi-au picat ochii pe ele și le-am luat din nou, iar aromele îmi plac la fel de mult ca acum câțiva ani, când le-am descoperit. Mi-era dor de produsele astea fără să știu că-mi e. Mai sunt și foarte ieftine, trebuie să le încercați dacă n-ați făcut-o - încerc și eu să mă revanșez cu o mică recomandare, că tot n-am mai vorbit pe blog despre cosmeticale de cam mult timp (dar urmează).


Închei cu o poză colorată, tot cu trandafiri, de data asta din Cișmigiu, fiindcă dincolo de lanuri de rapiță și maci, luna mai este despre trandafiri, primele flori de care m-am îndrăgostit în copilărie. A fost plin Bucureștiul de ei, dacă mă urmăriți pe Instagram ați văzut că am mai postat și acolo câteva imagini. Tot acolo găsiți poze din cea mai recentă călătorie, cea din Belgia, până apuc eu să vă povestesc câte ceva și pe blog - cu numele ellabeautycorner mă găsiți.

Cum a fost luna mai pentru voi? Cum vă împăcați cu căldura asta tot mai mare?

4 comentarii

  1. excelente fotografii! si vacanta cat mai lunga si placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Ehe, vacanța în Belgia s-a terminat, rămâne de văzut ce excursii mai urmează vara asta, deocamdată nu mai am nimic bătut în cuie... :D

      Ștergere
  2. Vai, eu nu am putut sa ajung la evenimentul Paulei. Mi-am bagat unghia in gat! Insa a avut cea mica varicela si mi-era sa nu dau mai departe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, îmi pare rău. :( Important e că e cea mică bine, ocazii s-o întâlnești vor mai fi cu siguranță.

      Ștergere