Cumpărături și noutăți de toamnă

Mi-am dat seama că am făcut cam multe cumpărături toamna asta abia când am început să pregătesc pozele și părea că n-o să mai termin vreodată cu ele, iar asta în condițiile în care o parte erau deja făcute din timp. Cele mai multe s-au adunat produsele de îngrijire și cărțile, în timp ce la capitolul haine și produse de machiaj mi-am satisfăcut doar niște mici mofturi. Cu produsele de îngrijire pentru ten nu e o problemă, fiindcă o să le folosesc, dar mi-am promis totuși ca în următoarele luni să mă abțin de la astfel de achiziții, oricât m-ar pasiona îngrijirea pielii nu vreau nici să fac risipă.


Dacă pe alte categorii am perioade cu mai multe și perioade cu mai puține cumpărături, mă bucur să observ că la partea de haine și încălțăminte mă țin de câțiva ani de obiceiul de a face doar niște mici adăugări în fiecare sezon, dar niciodată grămezi. Nu mai vreau să pun la fel de mult umărul la industria asta care poluează atât de mult, mi-aș dori ca pe viitor să-mi îndrept mai repede atenția către haine lucrate în mici ateliere, în locul celor ieșite din marile fabrici, dar deocamdată mă prezint cu ce am.

Lipsa de lumină mi-a dat bătăi de cap cu fotografiile și oricât am fugit eu după lumină și oricât am editat la ele tot se putea mai bine, dar sper că se vede totul suficient de clar. Poza următoare am lăsat-o doar pentru că se văd toate detaliile botinelor, dar hainele o să le vedeți mai bine îmbrăcate, puțin mai jos.


Nici nu știu cum să numesc acea haină, dar hai să-i zic bluza-blazer New Yorker - pe ea am luat-o pentru că mi-a plăcut mult croiul și materialul, dar pe moment n-am fost încântată neapărat de culoare, însă mi-am schimbat părerea între timp, îmi place la nebunie nuanța pentru toamnă și nu mi se mai pare atât de greu de combinat cum aveam senzația inițial. Eu am luat-o cu 50 sau 60 lei (nu mai știu) și e posibil s-o mai găsiți încă.

Am mai luat niște blugi de la Terranova fiindcă îmi lipsea nuanța asta și mi-au plăcut mult cum vin (ăștia au fost doar vreo 40 lei), iar achiziția de care am fost cel mai încântată sunt botinele din Deichmann, le-am găsit reduse ceva în jur de 150 lei și mi-au plăcut prea mult ca să le las acolo, chiar îmi doream ceva de genul ăsta. E posibil să fi fost lichidare de stoc.


Cam așa vin îmbrăcate hainele, într-o combinație banală de plimbare la munte, dar acea „bluză-blazer” am purtat-o de multe ori toamna asta în combinații diverse. Îmi place tare croiul care aduce a sacou, de mult vreau așa ceva și într-o nuanță de vișiniu sau galben muștar, dar n-am văzut niciodată în magazine. Cu gleznele goale de la ultimele perechi de blugi cumpărați am început să mă obișnuiesc, hai că nu-i chiar atât de rău la fete. Plus că merg numai bine la botine.


Nu știu cât de bine se văd botinele încălțate, dar măcar să vă faceți o mică idee... Eu le ador, sunt și destul de comode pentru înălțimea tocului, vin bine și cu pantaloni și cu fustă/rochie și dres/colant, sper să mă lase vremea să le mai port și în iarnă (n-au blăniță). Blugii sunt tot cei de la Terranova și aici. Scuzați lipsa de talent la făcut pe feșionista, atât s-a putut, intențiile să știți că sunt bune.


Nu puteam să nu vă arăt cele câteva lucruri copilărești pe care le-am luat din Jumbo - cu botoșii flamingo am dat-o de tot în mintea copiilor, dar n-am putut să rezist și chiar aveam nevoie de niște încălțări pufoase pentru acasă și prea multe opțiuni nu erau. Am mai luat niște pantaloni de stat prin casă, unii sport simpli și alții pufoși care sunt gândiți ca pijama (cred) dar eu dorm în pantaloni scurți și iarna, pe ăștia i-am luat de stat prin casă.

Prețurile nu mi le mai amintesc exact, dar au fost ceva în jur de 30-40 lei fiecare. Am fost azi iar în Jumbo, însă de data asta strict pentru cadouri și câteva mărunțișuri pentru în casă. Hai să trecem la treburi serioase, cu seruri, creme și poțiuni, unde am ceva prime impresii de împărtășit.


Pe Notino am plasat o comandă micuță, scopul principal fiind produsul cu 10% Niacinamide + 1% Zinc de la Revolution Skincare pe care voiam de mult timp să-l încerc, dar care nu m-a entuziasmat prea tare ca efect imediat, o să mai văd pe termen lung (măcar e mult mai ok textura decât la The Ordinary) și am mai fost tentată de o ofertă Bobbi Brown - pe mine mă interesa mini rimelul Smokey Eye oferit cadou (mi-a plăcut mult la primele probe) și ca să-l primesc am mai luat un mini Cleansing Oil, pe care încă nu l-am încercat.

Îmi amintesc cât de mult îmi doream produse de machiaj de la Bobbi Brown pe când nu se găseau la noi, cum le căutam prin Europa dar ba n-aveam suficient buget, ba n-aveam loc în bagaj... iar când au apărut la noi deja nu mai eram eu suficient de interesată de investit în produse de machiaj. Oricum, online au oferte bune mereu - le găsiți aici, cu reduceri în prezent - așa că o să le urmăresc să mai încerc și altele pe viitor.

În comandă am mai avut și două balsamuri de buze Burt's Bees, unul mentolat și unul cu mango. Eu le pusesem în coș ca să am transport gratuit, dar chiar îmi plac și le recomand (sunt mai multe aici). Toată comanda asta a fost în jur de 110 lei.


Nu trece niciun sezon fără niște cumpărături de la Farmacia Tei, noutățile fiind de data asta Pure Vitamin C Serum de la Purito, care-mi place super mult și ca textură, dar și pentru faptul că-mi lasă tenul luminos, Altruist Face fluid SPF 50 și Revox Just Caffeine 5%, destul de faine și ele, deși puțin probabil să mă fidelizeze protecția solară, iar cu produsul Revox mai văd după ce-l folosesc o perioadă mai lungă.

Am mai luat și două produse Bioderma pe care deja le cunosc prea bine - șamponul Node G despre care am tot vorbit și mai nou descoperitul gel-cremă Atoderm despre care am scris aici. Faptul că mi-am luat rezervă la el sper că dovedește că mi-a plăcut într-adevăr mult, nu doar pentru că-l primisem inițial.

Toate astea la un loc sunt aproape 250 lei, cel mai scump a fost serul Purito - în jur de 90 lei - dar și cel mai interesant produs, vreau să mai încerc și alte creme sau seruri de la brandul ăsta asiatic.


Am tras la comun la poză și niște chestii interesante primite - mi-au plăcut fardurile noi de la Melkior, cel mono are o nuanță genială și e pigmentat cum sunt cam toate fardurile lor, dar și mai mult mi-a plăcut fardul lichid, chiar dacă în general nu sunt mare fană a acestui tip de produs (găsiți toate nuanțele aici). De la Bioderma am primit varianta aniversară a micelarei Sensibio, atunci când a făcut 25 ani (wow, eu aveam doar 2 ani când au lansat-o) și alături am găsit niște dischete demachiante reutilizabile.

De fapt aici am vrut să ajung... despre micelară am tot zis ce și cum, dar dischete reutilizabile eu nu mai încercasem, deși știam de existența lor și mă tentau. Cred că e o idee foarte faină, să nu mai facem la fel de mult gunoi pe zona asta de beauty, dar o să văd cum funcționează pe termen lung și mai abordez subiectul dacă o să consider că merită - tocmai am spălat la mașină 3-4 dischete folosite, le-am băgat în săculeț și au ieșit curate, dar nici n-am înlăturat cu ele vreun machiaj prea rezistent, mai văd în timp.


De la Paula's Choice am reînceput să folosesc două produse pe care le-am mai avut de câteva ori în trecut și care - evident - îmi plac. Despre exfoliantul cu BHA am scris câteva cuvinte când am vorbit despre experiența mea cu acidul salicilic după 5 ani, iar cleanserul din gama Skin Balancing e cel mai special produs de curățare a tenului pe care l-am folosit vreodată. Îmi e foarte dor și de tonerul din gamă, de crema mea preferată de la ei, de vreo două boostere, plus că mai am chestii și pe lista de încercat...

Pentru mine PC rămâne un brand favorit de skincare, chiar dacă prețurile nu sunt cele mai prietenoase. Să mai consum din ce mai am și o să mă pun pe vânat oferte și la ei (au mai mereu reduceri sau cadouri, îi găsiți aici online).


În DM intru frecvent, am tot luat geluri de duș sau alte mărunțișuri pe care nu le prezint la cumpărături, dar am adunat de data asta și câteva produse pe care am zis să vi le arăt. În primul rând am luat pudra Rimmel London Stay Matte, o pudră faimoasă de care îmi aminteam că nu mă impresionase acum câțiva ani, dar m-a tentat reducerea s-o iau iar - că o confund eu, că au schimbat ceva la ea, nu știu, dar acum îmi place, cel puțin pentru sezonul rece își face treaba și nu încarcă.

Am mai luat și câteva mărunțișuri Balea (în afară de geluri/creme de duș) - un demachiant bifazic pe care îl iubeam acum vreo 5-6 ani, dar care acum mi se pare tare slăbuț, un balsam de buze și o cremă mică, pe care n-am idee de ce le-am luat, măcar mi-am reamintit că balsamurile lor de buze nu fac mai nimic și miros a chimicale. Poate de data asta o să țin minte.


Primele cărți cumpărate - de la Libris și cred că una a fost de pe Emag - au coincis cu cele pe care le-am citit în septembrie, așa că le-am lăsat astfel la poză și impresiile mele despre toate le găsiți în articolul Lecturile lunii septembrie.


A urmat o comandă pe Elefant, au avut ceva ofertă foarte bună (sau cod de reducere, nu mai știu) și am profitat să iau doar cărți pe care le aveam pe wishlist. De data asta am rezistat altor tentații (cosmetice), deși mereu am și din astea pe wishlist când vine vorba de Elefant. Despre două cărți din comanda asta am scris aici.


Profitând de ofertele lor de Black Friday am dat o nouă comandă pe Libris mai recent și sunt super bucuroasă nu doar pentru că le-am prins la prețuri foarte bune pe mai multe, dar și pentru că am găsit pe stoc unele titluri pe care le căutam de mult timp. De lectură sunt asigurată pentru o bună perioadă, sper să-mi și fac timp pentru asta mai mult în lunile de iarnă.

Gata, asta e tot, iar dacă stau să mă gândesc puțin... față de ce cantități industriale cumpăram acum 4-5 ani acum n-am adunat chiar așa exagerat de multe lucruri noi.

Voi ce ați cumpărat interesant toamna asta? Ați găsit ceva tentat printre cele de la mine?

6 comentarii

  1. Purito are produse interesante, eu am cateva de la ei pe care le folosesc constant. Serul cu vitamina C nu l-am incercat insa. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut că ai de la ei un SPF care mă tentează și pe mine, poate o să scrii cândva despre el. E foarte mișto serul cu vit C, cred că ți-ar plăcea și ție.

      Ștergere
  2. Toamna asta am.luat destul de multe carti. Gen sigur peste 20. Dar asta e lucrul care ma ingrijoreaza cel mai putin, ca le citesc. Slabut cu hainele si alt gen de produse, nu ma mai omor că înainte. Botinele sunt geniale! Eu puses ochii pe niste ghetute pictate, vazusem cateva modele tate frumoase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu încep să am o tot mai mare problemă cu depozitarea cărților, dar găsesc soluții, mai dau din ele. Visez totuși la o bibliotecă mare pe viitor...
      La fel cred și eu despre botine, dar tare bine sună și ghetele alea pictate. Unde le-ai văzut?

      Ștergere
  3. sa te bucuri de toate!

    eu as fi mega-incantata daca ne-ai arata si gelurile de dus :)).

    un balsam de la burt's bees ar fi fost pe lista demult, poate apuc anul viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Vă arăt și geluri de duș la produse consumate, chiar urmează și acel articol peste câteva zile. Oricum în ultima vreme m-am cam plafonat la capitolul ăsta, tot recumpăr câteva preferate și doar rar mai iau câte ceva nou.
      Nu știu (încă) dacă fac față la ger și buze foarte uscate, dar deocamdată mi se par eficient și cu textură plăcută.

      Ștergere