Carusel de sentimente | Raft cu amintiri - Martie 2021

Toate trăirile și sentimentele mele din ultima lună au fost exact la fel ca vremea de schimbătoare - în timp ce afară treceam de la zăpadă la soare blând de primăvară și apoi la vreme ploioasă de toamna, după care iar de la capăt, eu treceam de la bucurie la tristețe, de la entuziasm la durere și tot așa. Ceea ce e firesc, niciun sentiment nu e permanent, cred că oricine susține că are o stare continuă de fericire, seninătate și zen total de fapt se minte singur. Mai realist e să acceptăm viața ca pe un carusel de trăiri și sentimente, fără a ne interzice să mai fim și nervoși, triști sau dezamăgiți când fix asta e ce simțim în anumite situații, important e să nu rămânem blocați complet în stările alea proaste. Doar o părere.


Motive de a zâmbi am găsit și în zile în care abia mă urneam din pat, oricât de rău mă simt natura și animalele îmi ridică mereu moralul. Abia așteptam să înflorească pomii, din cauza vremii sucite parcă au întârziat mai mult decât în alți ani, dar tare mult m-am bucurat când am început să văd că în sfârșit prind viață. Chiar și cel mai banal drum prin cea mai neinteresantă zonă a orașului e mult mai plăcut când văd flori în jur. Abia aștept să dau o raită zilele următoare și pentru magnolii, sper să apuc să prind pe undeva și niște brândușe de munte.

Ultimul an a schimbat multe, pandemia asta ne-a dat viețile peste cap, iar lumea pare și mai tare împărțită în tabere, însă unele nevoi rămân neschimbate și cred că printre cele mai importante e nevoia de timp mai mult petrecut afară, cât mai aproape de natură. Sper ca vremea și situația să ne permită să facem mai mult asta, poate așa mai scade și încordarea oamenilor. Sunt anumite subiecte pe care atunci când le văd dezbătute în online „fug” mâncând pământul fiindcă nu mai am niciun chef să asist la dispute. Ceea ce vă recomand călduros și vouă.


Când afară nu arată tocmai a primăvară încerc să găsesc plăcere în alte lucruri care să mă bage în starea potrivită, precum produse cu miros floral, un buchet de zambile, un mărțișor, un platou colorat de fructe. N-am pozat decât combinația asta de kiwi și căpșune (incredibil de bune) peste care am pus nucă și lichior de fistic, însă am început să consum tot mai des fructe și de acum chiar o s-o fac și mai mult fiindcă sunt nevoită să fac (iar) niște schimbări mai drastice în alimentație...

Spre final de lună am primit un diagnostic nou, nu mai îndrăznesc să-mi fac speranțe că asta e singura cauză rămasă a unor dureri pe care le am, dar o să fac oricum tot ce se poate în sensul ăsta ca să-mi fie mai bine și o să văd dacă am dezlegat toate misterele fizicului meu sau încă mai am descoperiri de făcut. Mă surprinde reacția oamenilor care consideră o tragedie necesitatea de a schimba ceva în stilul de viață, mie mi se pare mai de grabă o provocare, ocazia de a încerca lucruri noi.


Am vizualizat, ascultat și citit multe chestii interesante, la capitolul podcasturi și muzică nu mi-am notat ceva, despre cărți scriu separat mai detaliat, dar vreau să vă recomand niște filme de pe HBO go:
- Fake Famous e încadrat la documentar și e despre Instagram, despre minciuna și prefăcătoria din spatelor multor conturi „mari”, per total lucruri pe care le știam, dar tot a fost șocant și trist să văd atâta falsitate pusă la un loc.
- Crazy stupid love mi-a atras atenția pentru că joacă Steve Carell, e o comedie romantică, un film bun de văzut într-o seară relaxantă în care ai poftă de râs, fără vreo acțiune prea solicitantă.
- Bloodshot a avut acțiunea cam forțată chiar și pentru un SF, dar fiind un film cu Vin Diesel mă așteptam. A devenit oricum mai interesant decât credeam că o să fie.

După cum se observă sunt toate recomandări bune pentru seri relaxante, nimic foarte profund. Mai începusem un serial dar a cam rămas abandonat, așa că nu mai contează.

Venind vorba de Instagram - ceva nou ce am început să învăț în ultimele săptămâni, motivată de platforma asta, e să fac și conținut video, chestie la care eram total pe lângă, dar începe să-mi placă să fac montaje și am idei mai multe de pus în practică (nu implică niciuna să mă filmez vorbind, ci să promovez locuri și obiceiuri bune). Mi-am mai pierdut vremea și cu citit recenzii la telefoane, că actualul e obosit, îmi face unele probleme și trebuie să-l schimb cât mai curând, dar mă scot din minți dimensiunile prea mari ale ultimelor telefoane apărute.


Am încercat să fac haz de necaz comparând câte produse de makeup foloseam până acum vreun an și cât de puține mai folosesc acum, când mare parte din față îmi e acoperită de mască, însă trecând de glumă... atunci când am chef de un machiaj complet îl fac oricum, pentru mine, pentru că mă relaxează procesul în sine și uneori am chef să combin farduri. Mi-am promis că o să port mai des rujuri și acasă.

Printre schimbările care nu erau tocmai în plan (cel puțin nu acum) s-a numărat și schimbarea mașinii, chestie care m-a făcut să mă gândesc oare pe unde avem ocazia să călătorim anul ăsta - cu ea sau fără ea, cu avionul, nu contează, am zburat cu gândul de la una la alta. Am momente când văd luminița de la capătul tunelului și alte ori am senzația că nu se mai termină odată toată nebunia asta. Carusel de sentimente, după cum spuneam, uneori îmi vine să râd și să țopăi, ca după câteva momente să-mi vină să urlu.

Mă duc să fac o baie în miros de flori de cireș, că afară iar plouă ca-n noiembrie...

Pentru voi cum a fost luna martie?

6 comentarii

  1. Sper sa gasesti raspunsurile si sa te ajute schimbarile pe care le planuiesti. Sa ai un aprilie frumos si linistit!

    RăspundețiȘtergere
  2. luna martie a fost linistita. prea linistita, as putea spune. si eu fac ceva schimbari in ultima perioada, de la inceputul anului, de fapt, in primul rand la alimentatie. carnea am eliminat-o, urmeaza si restul, usor-usor. fac asta pentru mine si pentru natura. pur si simplu. si ma simt chiar mai bine decat inainte, fara balonari si chestii de genul. la calatorii nici nu m-am gandit, in afara de cate o tura la galati, sa mai schimbam aerul, mai mult de atat nu am plecat. poate ajung de paste pe undeva. sanatate, ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți prind bine schimbările făcute! Și eu mă simt mai bine fără carne - mai mănânc totuși pește, iar schimbarea asta e mult mai veche - iar după două săptămâni fără zahăr (plus alte alimente inflamatorii reduse) mă simt și mai bine. Mă întreb acum de ce mâncam așa multe dulciuri pline de zahăr când există atâtea fructe dulci și bune.

      Ștergere
  3. Sincer, nu sunt de acord cu eliminarea carnii in general, dar avand in vedere ca cea pe care o consumam e plina de hormoni, consider ca e o idee inteleapta atat timp cat esti o persoana informata si stii cu ce sa o inlocuiesti. Nu e ok sa renunti pur si simpu la carne, trebuie sa stii ce sa consumi in locul ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric! N-am dezvoltat niciodată subiectul în online - poate o fac vreodată - dar eu trecerea asta am făcut-o treptat. Am eliminat pe categorii (mezeluri, porc etc), apoi am redus drastic și până la eliminare completă au trecut câțiva ani - de fapt nici nu e chiar completă în cazul meu, ținând cont că mai mănânc pește și fructe de mare. În felul ăsta am și învățat mai multe despre alimentație, dar am și dat timp corpului să se obișnuiască.
      Știu oameni care au făcut trecerea asta brusc - eventual direct de la mari consumatori de proteină animală direct la vegani - și au ajuns să aibă carențe mari pentru că băgau mulți carbohidranți și pauză proteine, fibre etc.

      Ștergere