București în culori de primăvară

Săptămâna asta s-au arătat primele semne de primăvară în București, prin câte o floare delicată deschisă ici-colo și chiar prin bobocii magnoliilor care deja au apărut, spre surprinderea mea. Așa că m-am gândit să fac un rezumat al florilor de primăvara trecută în așteptarea celor de anul ăsta, în speranța că o să vă inspire să fiți cu ochii după ele, iar în caz că nu vă e de folos în mod practic, sper ca măcar să vă încânte priverea.

E fascinant cum natura acaparează și înfrumusețează spațiul urban, iar primăvara reușește să coloreze chiar și un oraș gri ca Bucureștiul. Minunat e că fiind cu ochii după flori sunt șanse mai mari să observăm și alte lucruri frumoase la orașul ăsta, de exmplu clădiri de patrimoniu pe care nu le-am observat înainte.
 
Chiar dacă se mai schimbă lucrurile de la an la an, în linii mari cele de mai jos ar trebui să rămână valabile și anul ăsta. Important: Nu rupeți crenguțe cu flori! Haideți să ne bucurăm și în alți ani de ele!


Magnoliile

Hai să începem cu ele, pentru că le consider printre cele mai frumoase flori, iar în București avem din plin. Sunt două cartiere în mod special foarte bogate în magnolii, însă există în tot orașul, puteți verifica aici harta magnoliilor realizată de Diana Robu.

Magnoliile din Aviatorilor

Cred că e cel mai faimos și pe bună dreptate, în perioada în care sunt înflorite se vede în aproape orice direcție câte o magnolie răsărind dintr-o curte. Cea mai faimoasă e cea de pe Strada Mahatma Gandhi, dar nu vă limitați la ea, poate că e cea mai mare, dar sunt altele chiar mai frumoase de atât.










Magnoliile din Cotroceni

Cartierul meu preferat din București e o idee bună oricând pentru o plimbare printre clădirile superbe, nenumăratele tipuri de flori din curțile oamenilor și bineînțeles pentru pisicile răsfățate, dar când mai sunt și magnoliile prezente e cu atât mai frumos.

Bonus: m-am bucurat să dau și de florile unui prun japonez primăvara trecută. Nu prea am văzut la noi.






În afară de cele două cartiere, am dat întâmplător de magnolii prin toate părțile orașului, de la centru și până spre periferii sunt multe case cu magnolii în curți. Fiți cu ochii după ele sau accesați harta magnoliilor pentru inspirație. Mai e și varianta să stați cu ochii pe conturile potrivite de pe Instagram.




Pomi înfloriți

Toți pomii fructiferi sunt minunați când înfloresc, inclusiv corcodușii pe care îi întâlnim peste tot și care miros fenomenal, dar și piersicii, cireșii japonezi și alte soiuri mai speciale vizual.

Las mai jos doar câteva imagini de anul trecut din parcurile prin care m-am bucurat cel mai mult de ei. Țineți cont că nu sunt toate pozele din aceeași perioadă, nu înfloresc toți în același timp.

Parcul Cișmigiu:




Parcul Herăstrău:


Cireșii din Grădina Japoneză apar mai târziu, dar mai sunt și alți pomi în parc frumoși când înfloresc.





Parcul Carol:




Parcul Tineretului:




Parcul de la Piața Unirii:




Wisteria (glicină)

Cele mai speciale locații cu wisteria se află majoritatea în centrul orașului, dar anul trecut am sesizat multe garduri/case pe care se scurgeau cascade din aceste flori și prin alte părți, inclusiv printre blocuri.


O să las doar preferatele mele cu adrese și mai menționez aici și Parcul Cișmigiu, în care n-am apucat să fac poze anul trecut, dar glicina încă există în mai multe locuri din parc.

Str. General Eremia Grigorescu Nr 12:


Str. Arthur Verona, pe spate la Cărturești Verona:


Str. Alexandru Pheilippide:



Str. Radu Mihăilă, pe colț cu Comandor Eugen Botez:


Ultima e în Floreasca, celelalte sunt foarte central și aproape una de alta.

Cam atât (foarte pe scurt) despre minunățiile primăverii în București, în variantă imortalizată în 2022. Mai erau multe altele de menționat sau arătat și probabil mai sunt și altele pe care o să le descopăr anul ăsta. Ne citim pe Instagram - ellabeautycorner.

2 comentarii