The Skincare Tag

A trecut cam mult timp de când am completat ultima oară un tag. Acum vreo 2-3 zile am descoperit la Maria pe blog acest tag interesant și m-am gândit că e numai bun pentru o postare de luni. Nu mă mai lungesc cu introducerea, trecem rapid la întrebările despre îngrijirea tenului...


1. Descrie rutina ta de ingrijire a tenului in 5 cuvinte: demachiere, curățare, curățare, exfoliere, hidratare. N-am pus din greșeală de două ori curățarea, ăsta-i pasul cel mai important pentru mine, de aceea am vrut să-l scot în evidență.

2. Care este tipul tau de ten?

Am tenul gras, cu pori dilatați și puncte negre.

3. Cel mai bun inamic impotriva cosurilor?

În ciuda tipului meu de ten, mari probleme cu coșurile nu am, iar cel mai bun inamic pentru acele câteva coșuri pe care le aveam mereu prezente pe ten este acidul salicilic! Acum folosesc gelul de curățare Garnier Pure Active care are acest ingredient în compoziție și are foarte bune efecte atât asupra coșurilor cât și asupra punctelor negre. Cele care mă urmăriți în mod constant ați mai citit de multe ori despre acest produs (și veți mai citi).

4. Care este produsul tau preferat pentru ingrijirea tenului?

Hm, greu de zis. Pentru mine cele mai importante etape peste care nu sar sub nicio formă sunt demachierea și curățarea, iar un produs care le poate face cu succes pe amândouă este loțiunea micelară Garnier! Deși în maijoritatea zilelor mai folosesc și alte produse în aceste scopuri, la nevoie m-aș putea descurca doar cu acest produs și cred că da, este preferatul în prezent! Totuși, aș mai numi și bifazicul, de când am descoperit demachiantele bifazice n-aș mai renunța la ele în favoarea altor tipuri de demachiante (evident, mă refer doar la demachierea ochilor).

5. Servetele demachiante: da sau nu?

Nu! Poate doar în caz de urgență, dar în rutina de zi cu zi categoric nu. Le-am folosit mult timp și deși am descoperit unele șervețele demachiante fără alcool și parfum în conținu care erau destul de bune, nu se comparau cu celelalte tipuri de demachiante. În mod special un mare NU pentru demachierea ochilor , întotdeauna îmi cădeau foarte multe gene când le foloseam, oricât de delicat încercam eu să șterg machiajul.

6. Toner: da sau nu?

Nu pot să zic și aici categoric da sau nu. Momentan nu, nu simt nevoia să le introduc în rutina mea de îngrijire. Dar o să le mai dau șanse, poate nu le-am descoperit încă pe cele potrivite tenului meu, care să mă facă să le înțeleg rostul (la un ten gras, în mod special).

7. Produse high end pentru ten sau produse high end de machiaj?

Produse high end pentru machiaj și dermatocosmetice pentru îngrijirea tenului aș alege eu.

8. Care e cel mai ciudat produs pe care l-ai folosit pentru ingrijirea tenului tau?

Nu-mi vine nimic în minte acum, nu cred că am folosit ceva cu adevărat ciudat pentru îngrijirea tenului.

9. Cele mai bune sfaturi pentru un ten mai frumos:

Renunțați la prosoapele obișnuite pentru ten și înlocuiți-le cu cele de hârtie (simple, fără parfum)! Sunt mai delicate cu tenul și mult mai igienice, iar diferențele se vor vedea în timp. Măcar de 2-3 ori pe lună pregătiți-vă o mască home made din produse naturale (alese în funcție de nevoile tenului). Aș mai recomanda masajele faciale cu uleiuri naturale și pentru tenurile grase câte o exfoliere ocazională cu zaț de cafea sau cu zahăr. În rest, știți voi: nu săriți peste demachierea, curățarea și hidratarea tenului în nicio zi, alegeți produse adecvate tipului de ten și cât mai bine formulate cu putință, nu uitați de SPF nici în sezonul rece!

Acestea au fost întrebările și vă invit să răspundeți și voi la întrebări în comentarii sau la voi pe blog! Vreau și să nominalizez în mod special câteva fete: Diana, Deena, Alina, Ilda, Mihaela și Lorena - sper să nu dați cu pietre, știu că vine acum  Crăciunul, e doar o nominalizare pe când veți avea timp, dacă vă atrag întrebările!

12 comentarii

  1. :)))) Cu pietre n-as fi dat, in niciun caz! Dar inghetasem un pic intrebandu-ma cand voi putea oare sa-l onorez?! Dar ai detensionat tu atmosfera lasand... libertate de miscare! :D Iti multumesc pentru nominalizare, Miha Ella!

    Am citit cu placere raspunsurile tale! E interesant tag-ul!

    Pupicei, cu drag!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha. :))) Cu mare drag, Ilduca! Abia aștept să-ți citesc răspunsurile, atunci când vei avea timp și vei simți să-l completezi!
      Mă bucur mult că îl consideri astfel!
      Pupici

      Ștergere
  2. Ha!! Imediat ce am văzut titlul mi-am spus că trebuie să fie foarte interesant articolul și că voi face și eu neapărat acest tag. Iar la final am văzut că m-ai și nominalizat!! Mulțumesc! :*
    Într-un procent foarte mare vor semăna răspunsurile noastre. Poate și pentru că avem același tip de ten. Ah, de abia aștept să încerci și tu Garnier-ul cu periuță. Vei fi ÎNCĂ o persoana pe care am convertit-o. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, ce drăguț! Mă bucur mult că ți-am stârnit curiozitatea și abia aștept să citesc și răspunsurile tale. Cu mare drag!
      Mă gândeam eu, știu că avem ceva produse în comun. :D Abia aștept și eu, dar va rămâne pe wishlist pentru anul viitor, pentru ăsta am făcut deja suficiente cumpărături. :))
      Pupici!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Haha, ce tare! :)) Mă bucur că ne asemănăm, mă bucur mult!

      Ștergere
  4. Ne asemanam foarte mult :). Si eu pun mare pret pe demachiere/curatarea tenului si optez pentru produse dermatocosmetice. Si nu suport servetelele demachiante....de fapt nici nu am asa ceva si nici nu vreau sa cumpar :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, draga mea și te invit și pe tine să-l preiei, dacă dorești! Nici eu nu am în casă, am doar șervele umede pe care le folosesc în alte scopuri. Le-aș folosi doar dacă aș rămâne undeva peste noapte pe neașteptate și automat n-aș avea demachiantele la mine. Altfel nu!

      Ștergere
  5. Haha, si eu as fi dat raspunsuri foarte asemanatoare. La 2 cred ca ar fi cel mai diferit pentru ca eu am tenul mixt spre normal. :)) :* :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Raspunsurile din partea mea, ar fi cam asemanatoare, daca nu identice, nisi eu nu folosesc servetele umede, nu suport ideea de a folosi asa ceva pe fata.. :O No way!
    La fel am si eu tenul, nah, daca altul mai bun nu avem.. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, mă bucur mult că avem atâtea în comun! Hehe, foarte bine faci!
      Lasă că e foarte bun și acesta... ne vor apărea riduri mai târziu, așa că o să compenseze. :))
      Pupici

      Ștergere