Uleiul din arbore de ceai Thursday Plantation

Cam de o lună jumate am început să testez uleiul din arbore de ceai primit de la Thursday Plantation și pentru că între timp mi-am format o părere destul de clară despre acesta, am decis că e timpul să vă împărtășesc și vouă experiența mea cu el. Eu am acceptat invitația de a testa acest produs pentru un scop clar, mai exact pentru efectul său anti-mătreață, însă din curiozitate am decis să-l mai încerc și în alte scopuri.


Uleiul din arbore de ceai are multiple întrebuințări și vă recomand să citiți aici despre toate, nu are sens să le mai enumăr și eu, iar acolo veți găsi și recomandări despre cum să-l utilizați în fiecare scop. Eu am încercat doar o mică parte dintre acestea și o să vă povestesc în continuarea articolului cum mi s-a părut. 

Înainte de toate, trebuie să precizez că mirosul uleiului este destul de neplăcut, cel puțin pentru mine (am văzut și fete care spun că le place, gusturile nu se discută) - e un miros de medicament, e și ușor mentolat și e foarte puternic. La început m-a deranjat destul de tare, dar mergând pe ideea „baba suferă la frumusețe” am trecut peste acest inconvenient și cu timpul m-am mai obișnuit cu el - nici acum nu pot spune că-mi place, dar nici nu mă mai deranjează în mod deosebit. 


Eu îl folosesc în următoarele scopuri:

1. În șampon, pentru efectul anti-mătreață - la fiecare spălare, peste șamponul turnat în palmă pun 4-5 picături din ulei și amestec bine, după care îmi spăl părul cu acesta; repet procedura și la a doua șamponare. De când l-am primit îl folosesc astfel la fiecare spălare, adică o dată la două zile și în perioada asta n-am mai folosit deloc șampon anti-mătreață, iar pe scalpul meu n-am văzut de când îl folosesc nici urmă de mătreață sau cojițe, ceea ce mă face să cred că funcționează, fiindcă mai mult de vreo 2-3 săptămâni eu nu pot sta fără să folosesc nimic pentru problema asta. Ce m-a încântat însă și mai mult e faptul că după câteva utilizări am sesizat că nu mai am mâncărimi la nivelul scalpului, o problemă cu care mă confruntam de mult timp - indiferent că aveam sau nu mătreață, în a doua zi după spălare mă mânca scalpul destul de rău. Acum nu mai am problema asta!

2. Pe coșuri - l-am folosit doar în cazul celor mari, roșii și urâte de pe corp; pe ten nu l-am încercat fiindcă nici nu prea am avut ocazii și oricum pe ten folosesc deja un alt produs care conține ulei din arbore de ceai și am considerat că poate fi prea mult. De câte ori am avut câte un „monstruleț” urât pe mâini sau spate, unde-mi apar dese ori vara, am aplicat local o picură din ulei și deși nu face minuni instant, am observat că la scurt timp de la aplicare se mai diminuează din roșeață, ne mai fiind astfel foarte evident și pe termen lung mai scurtează din durata de vindecare. Mă repet, nu face minuni, dar ajută! 

3. Pentru tăieturi - am avut câteva ocazii să-l folosesc și-n scopul ăsta, l-am aplicat tot direct pe zona cu pricina și la fel ca în cazul coșurile, nu a vindecat instant, dar a calmat zona și a grăbit vindecarea!

4. În pasta de dinți - inițial am încercat uleiul astfel doar pentru albirea dinților și chiar am văzut niște diferențe (cam atât cât face și bicarbonatul de sodiu, dar mi s-a părut că efectul se menține mai bine pe termen lung), dar ce am sesizat e că a ajutat destul de mult și la sensibilitatea gingivală, de când am început să-l folosesc nu m-au mai usturat gingiile, cum pățeam ocazional înainte. Mai scrie pe site că ar fi bună și la carii, dar eu nu am, așa că nu știu să vă spun dacă funcționează și pentru asta. Singura parte proastă e că are un gust nu tocmai plăcut, imediat după spălarea dinților trebuia neapărat să mănânc ceva dulce, ca să-mi schimb gustul din gură. Totuși eu zic că merită, mai ales că mie îmi e suficient să-l folosesc cam de două ori pe săptămână, nu e nevoie să fac asta zilnic pentru a menține efectele. 

Acestea au fost scopurile în care am folosit eu uleiul de arbore de ceai până acum și după cum v-ați dat seama, sunt foarte mulțumită de acesta! Mai trebuie să menționez și că e foarte spornic, o sticluță de 10 ml ajunge pentru o perioadă foarte lungă de timp. Eu zic că merită avut în casă, chiar și doar pentru situațiile de urgență (coșuri, tăieturi, arsuri, negi, etc).

Ați încercat uleiul din arbore de ceai? La ce l-ați folosit? Cum vi s-a părut?

12 comentarii

  1. Chiar asteptam review-ul tau, eram curioasa cum l-ai folosit tu. Si eu ma confrunt cu matreata uneori, din cauza spumei de par, si trebuie sa folosesc ceva tratament, deci chiar o sa-l incerc si in acest scop cu prima ocazie.
    Pe site am citit si eu ca poate fi folosit si pentru dinti, insa stiu ca e si toxic si nu se ingereaza si e cam imposibil sa nu inghiti o cantitate foarte mica, asa ca nu am avut curaj sa il incerc si in acest mod. Oare nu dauneaza? :(
    Multumesc de review, draga mea! Te puuuuuup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neapărat să-l încerci, la mine a funcționat foarte bine în scopul ăsta, până acum!
      A, eu nu am probleme de genul ăsta, nu înghit deloc cât mă spăl pe dinți și când am folosit uleiul am fost și mai atentă.
      Cu mare drag! Te pup!

      Ștergere
  2. Ma bucur ca si tie ti-a placut,cu mirosul am avut si eu probleme :))))),pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e cam foarte puternic, dar m-am obișnuit cu el. :D
      Pupici!

      Ștergere
  3. Wow! M-ai tentat!
    Trebuie sa il incerc si eu!
    Neaparat!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-am tentat, e cu siguranță util în orice casă! :D
      Pupici

      Ștergere
  4. ar trebui sa-l incerc si eu in pasta de dinti :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă vei putea trece peste gustul neplăcut... aștept să aflu cum ți se pare ca efect! :D

      Ștergere
  5. Vreau neaparat sa incerc acest produs,am citit numai pareri pozitive despre el :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chiar bun, dacă mai și mirosea frumos era chiar perfect. :))
      Pupici

      Ștergere
  6. Nici mie nu imi place mirosul puternic pe care il are! Insa am observat ca are efect bun impotriva matretii. Trebuie sa scriu si eu despre el!
    Ma bucur ca ti-a fost util produsul!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima oară mă gândeam că sunt singura, când am văzut câtor fete le place mirosul. :))
      Sunt curioasă să citesc și părerea ta!
      Pupici

      Ștergere