Review: Revlon Colorstay

După ce l-am prezentat printre favoritele anului 2015, cred că era timpul să-i dedic și un articol fondului de ten Revlon Colorstay, varianta pentru ten normal/uscat. Deși e un fond de ten foarte popular și apreciat, țin neapărat să vă scriu mai detaliat despre el fiindcă mie îmi place mult mai mult varianta asta, pentru ten normal/uscat, deși eu am tenul gras, așa că o să încerc pe parcurs să explic și de ce, prin mici comparații între cele două, acolo unde încă îmi amintesc cum era varianta pentru ten gras/mixt, pe care am avut-o în urmă cu destul de mult timp.


Fondul de ten are o cantitate de 30 ml și un preț de aproximativ 60-65 lei în magazinele fizice, însă online e mai ieftin. Eu de aici l-am achiziționat, unde costă în prezent 25 lei - eu recomand site-ul, am fost mulțumită la fiecare comandă plasată, iar la ei găsiți multe alte produse la prețuri foarte bune, ba chiar și produse care încă n-au ajuns la noi în magazine.

O să încep cu un aspect încă foarte neglijat când vine vorba de produsele pe care le punem pe față - ingredientele! Varianta pentru ten gras a acestui fond de ten conține pe la jumătatea listei de ingrediente alcool denaturat, ingredientul iritant de care ar trebui să ne ferim cel mai mult. E doar un mic „detaliu” care poate strica tot ce încercați să îmbunătățiți cu o rutină de îngrijire a tenului cât mai corectă. În schimb, varianta pentru ten normal nu conține alcool, motiv pentru care primește o bilă albă din partea mea.

Mirosul ambelor variante mi se pare la fel și e plăcut, floral - aromă care probabil provine de la extractul de orhidee aflat în cantitate generoasă în compoziția produsului, fiindcă „parfum/fragrance” n-am văzut pe lista de ingrediente.


Cel mai mare defect al acestui fond de ten e ambalajul, mai exact lipsa unei pompițe. Pe lângă riscul de risipă, e și neplăcut că gura sticlei e mereu murdară, eu o mai curăț pe exterior, dar după încă o folosire se murdărește la loc și ajunge să arate cam cum vedeți în poză. Vestea bună e că în sfârșit au scos o nouă variantă de ambalaj, care are și pompiță! Când va ajunge și la noi pe piață fondul de ten în ambalajul mult mai prietenos, rămâne de văzut, important e că va urma... cândva.

Later edit: Acum se găsește și la noi varianta cu pompiță, inclusiv online la prețuri mai bune - aici sau aici.

Consistența produsului e fluidă, dar trebuie totuși lucrat puțin mai mult pentru a-l întinde frumos, însă cu o pensulă bună sau un burețel umed se poate obține un aspect uniform și plăcut. Nu e tocamai genul de fond de ten care se face una cu tenul, dar nici încărcat nu arată, se poate obține un aspect destul de natural dacă e aplicat cu măsură și întins bine. În plus, nu deranjează la purtare, nu încarcă tenul, eu nu-l simt când îl port. Varianta pentru ten gras e și mai dificilă la aplicare, având o consistență mai groasă, iar aspectul obținut nu e chiar la fel de natural, ăsta fiind un alt aspect care nu m-a încântat prea mult la acea variantă.

Oferă o acoperire medie, suficient pentru machiaje de zi cu zi, din punctul meu de vedere. Dacă aveți însă nevoie de mai multă acoperire, eu aș recomanda un corector aplicat doar pe zonele problematice, dar puteți și să reveniți cu un al doilea strat din acest fond de ten, arată destul de ok și în două straturi. Am încercat să vă fac o demonstrație a gradului de acoperire pe tatuaj, unde l-am aplicat într-un singur strat foarte subțire:


Ce apreciez însă cel mai mult la acest produs e rezistența foarte bună oferită - chiar dacă după niște ore bune de purtare începe tenul să lucească, totuși nu începe să dispară de pe ten chiar și dacă-l port o zi întreagă fără retuș, iar vara se duscurcă excelent în combinație cu o bază matifiantă și o pudră matifiantă, doar un retuș pe la mijlocul zilei îmi e suficient. E însă posibil ca cel pentru ten gras să reziste puțin și mai bine, dar diferența nu o consider atât de mare încât să trec peste restul minusurilor pentru acela.

Un mare plus îi ofer și pentru că se transferă mult mai puțin decât alte fonduri de ten, nu e rezistent complet la transfer, dar stă destul de bine și la capitolul ăsta. E însă important de precizat că se și demachiază mai greu, ceea ce nu mă miră, dată fiind rezistența bună.

Deși e un fond de ten cu destul de multă pudră în conținut și prea puțin spre deloc hidratant, am rămas surprinsă să constat că nu se așează chiar atât de rău pe o piele mai uscată, ba chiar l-am purtat când aveam porțiuni descuamate și le-a evidențiat cu mult mai puțin decât unele fonduri de ten mai lejere. N-aș putea totuși să spun că e cea mai bună alegere pentru un ten uscat și chiar nu l-aș recomanda unui ten matur, cu riduri mai adânci, fiindcă le-ar evidenția destul de rău.

Am observat că fondul ăsta de ten este uneori comparat cu Este Lauder Double Wear, dar în opinia mea cele două „seamănă dar nu răsare” - Double Wear e și mai rezistent, dar și încarcă destul de rău tenul, eu nu l-aș recomanda pentru machiaje de zi cu zi, mi se pare prea mult și personal nici nu mi-a plăcut cum arăta pe tenul meu, n-am reușit să-l fac să arate prea natural cu nicio metodă de aplicare.

Pe scurt, Revlon Colorstay pentru ten normal/uscat e un fond de ten excelent pentru cineva cu ten gras, normal sau mixt, iar eu una recomand varianta asta în defavoarea celeilalte! Nu aș putea spune că e fondul de ten perfect, dar e foarte aproape de perfecțiunea pe care eu o caut și pe care nu știu dacă o s-o găsesc vreodată - probabil că nu, cel puțin nu la un fond de ten drugstore.

L-ați încercat? Cum vi se pare? Care e fondul vostru de ten drugstore favorit?

26 de comentarii

  1. Eu l.am folosi doar pe cel pentru ten gras și am fost mulțumită dar știu și de varianta asta încă de asta vara când o lăudai tu atunci când ne vedeam :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna bine si cred ca-l voi incerca si eu candva, macar pentru a-mi potoli curiozitatea :) Sunt intr-o perioada in care nu mai iubesc nici un fond de ten din colectie (am 3, nu foarte multe), asa ca o noutate ar fi binevenita.
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg, cred că mai intervine și plictiseala și faptul că vrem mereu ceva și mai bun, din cauza asta nu cred că aș putea vreodată să mă limitez la doar un fond de ten, oricât ar fi de minunat. :D
      Sper să-ți placă dacă îl vei încerca!
      Te pup!

      Ștergere
  3. Si eu il folosesc de ceva vreme.Este ok din mai multe puncte de vedere,dar are un minus mare si anume se demachiaza foarte greu...Nu stiu ca demachiant sa mai folosesc poate îmi dati o părere...multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu, am menționat și eu minusul ăsta. Cel mai bun e un ulei demachiant, cu ele mi se pare că se demachiază cel mai bine, însă cum mie nu-mi place textura acestora pentru ten, folosesc doar micelare pentru a-l îndepărta (Garnier, Bioderma etc) - trebuie să revin cu ceva mai multe dischete dar e ok pentru mine, important e că nu trebuie să frec tenul. :D

      Ștergere
  4. Astept si eu sa apara varianta cu pompita pentru ca este unul din fondurile mele preferate.Raport calitate/pret e f.buna in cazul acestui fond de ten.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că-ți place! Și eu sper să apară varianta cu pompiță până îl consum pe ăsta. :D

      Ștergere
  5. L-am avut si eu in urma cu 8 ani, chiar in momentul in care a fost lansat si mi-a placut neorm.
    Acum, parca mi s-a facut dor de el. ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din câte știu, au mai făcut mici schimbări la el față de formula inițială, dar nu știu exact de ce fel la fiecare variantă. :D
      Poate e timpul să vă reîntâlniți! :))
      Pupici

      Ștergere
  6. Nu am incercat niciodata acest fond de ten. Sunt curioasa cand citesc pe la voi despre el, dar nu intind mana sa il iau si nu inteleg de ce. Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e timpul pierdut, abia că poate apare între timp varianta cu pompiță.
      Te pup!

      Ștergere
  7. sunt 90% ca tenul meu e prea uscat pentru el, daca as face rost de-o mostra insa, l-as incecra :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut și fete cu ten uscat care sunt mulțumite de el, însă eu dacă aș avea așa tenul nu cred că ar fi prima mea alegere, aș prefera fonduri de ten mai hidratante, care să oferă luminozitate. :D
      Poate vei avea totuși ocazia să-l încerci, să te convingi.

      Ștergere
  8. Eu am avut ambele variante, insa varianta pentru ten mixt/normal mi-a placut parca mai mult. Abia astept sa ajunga la noi si varianta cu pompita...sa vedem si ce pret va avea! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mixt/normal nu există. :D Abia aștept și eu varianta cu pompiță, iar prețul nu cred că va fi schimbat, tot ce sper eu e să nu fi schimbat (în rău) ceva la conținut.

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. 180 Sand Beige am luat prima oară (cel din poze), dar îmi era bun doar vara, după ce mă bronzam puțin pe corp. Acum am 150 Buff, care e mai pentru Albă ca zăpada. :))
      Însă noile variante ale lui Colorstay (cele cu pompiță) nu mai sunt la fel, am înțeles de la alte fete că sunt diferite nuanțele.

      Ștergere
  10. Buna! Eu l am achizitionat de pe un site online, am vazut multe pareri bune despre el si mi am luat pt tenul meu mixt,nuanta fresh beige, vreau sa ti spun ca mi l.am aplicat cum mi a ajuns si aveam impresia ca ma mananca fata de la el, abia l am dat jos de pe fata cu apa micelara si mi s a iritat fata intr un mare fel, eu neavand probleme de acest gen, folosind inainte l'oreal infailibile.complet dezamagita, probabil contine ingrediente care nu mi au facut bine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Așa cum am scris și în postare, varianta pentru ten mixt și gras conține alcool denaturat, ingredient iritant pentru piele. Probabil acesta ți-a cauzat problema, îmi pare rău pentru experiența ta. Cel căruia i-am adus eu laude în postare este pentru ten normal sau uscat și nu conține alcool, este ok ca formulă, dar și mult mai lejer pe ten.

      Ștergere
  11. Am incercat prima data acest fond de ten acum 3 ani in varianta ptr ten normal/uscat. Nu mi-a placut deloc, peste 2 ore aveam tenul uleios si se simtea foarte incarcat. Apoi mi-am luat varianta mixt/oily skin stiind ca am tenul gras. Mi-a placut foarte mult, nu incarca tenul, nu arata ca o masca, nu imi lucea tenul. Aveam si zile cand se aseza mai prost , dar doar cand eram obosita sau iritata. Nu stiu cum dar de curand am revenit la formula ptr ten normal /uscat. Vreau sa spun ca este groaznica groaznica groaznica !!!! Se agata de orice particica uscata si arata oribil , incarca porii , intra in pori, se separa foarte tare, simti ca ai fata incarcata inca din primul minut de aplicare, se simte ca il porti, fata e uleioasa dupa 1 ore, e groaznic pentru un ten gras cu pori vizibil ca al meu!
    Eu zic sa alegeti varianta potrivita tipului de ten!
    P.s : Am incercat si cu primere (2) si tot rau arata! :-(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare produs funcționează diferit de la persoană la persoană, dar permite-mi să cred că exagerezi în privința la cât de groaznic arăta varianta normală în comparație cu cât de minunată e cealaltă. Într-adevăr, cel pentru ten gras poate să reziste puțin mai mult, însă o diferență de la cer la pământ e imposibilă, diferența de formulă nefiind atât de mare între cele două. Eu nu aș vrea să port zilnic un iritant puternic pe ten, cum e alcool-ul denaturat care se găsește în formula variantei pentru tenul gras, doar pentru o rezistență ceva mai îndelungată...
      Oricum, până nu testezi n-ai de unde să știi ce ți se potrivește mai bine, recenziile au scop orientativ și nu există un adevăr absolut în modul în care arată sau rezistă un produs, nici măcar general valabil pentru un ten gras - asta în special cu privire la afirmației din final, pentru că eu am tenul gras și nu, nu prefer sub nicio formă varianta recomandată de producător tipului meu de ten.

      Ștergere
  12. Mă bucur tare mult pt sinceritatea ta, și eu am avut varianta pt ten gras cea cu alcool denaturat și m-am ales cu cuperoza,am facut tratamente dermatologice cu creme foarte scumpe,dermatologul mi-a recomandat Roche posay dar m-ar tenta și varianta asta fara alcool dacă aș fi știut de la început ce imp. Sunt ingredientele!!!!😑Păcat că alte fete nu conștientizează asta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că ai avut o reacție atât de urâtă. :( Dar mă bucur dacă ai reușit să rezolvi problema totuși. Dacă vei vrea să-l încerci în varianta pentru ten normal, să verifici totuși formula, nu mai știu dacă celui nou, cu pompiță, nu cumva i-au adăugat și lui alcool denat (parcă nu, dar nu mai știu sigur, eu aveam stoc din varianta asta veche).

      Ștergere