7 rujuri într-o săptămână

Iubesc rujurile mai mult decât orice alt produs de makeup și am decis că anul ăsta o să mă concentrez mai mult pe subiectul ăsta pe blog, că am deja atâtea rujuri frumoase pe care să vi le arăt și despre care să vă povestesc, multe pe care tot anul trecut vi le-am arătat doar în treacăt prin vreun articol cu favorite sau cumpărături. Am mai multe idei de articole în care să mă concentrez pe a vă vorbi doar despre rujuri, iar azi dau startul cu cele pe care le-am purtat săptămâna trecută!


Având câteva zeci bune de rujuri, de obicei port câte unul diferit în fiecare zi a săptămânii, asta dacă nu sunt într-o perioadă în care mă obsedează unul anume și tot revin la el la câteva zile. Se întâmplă chiar și invers, să port mai multe rujuri într-o săptămână, atunci când fac combinații între ele sau când îmi mai schimb rujul pe parcursul zilei. Însă de obicei port 7 rujuri într-o săptămână, câte unul în fiecare zi și de aici a pornit ideea acestui articol, care poate va mai avea și alte părți, că e o metodă bună ca să vă vorbesc despre cât mai multe din rujurile pe care le dețin.


Luni - Astor Matte style, nuanța Live your own style - o să încep cu stângul, fiindcă am descoperit că rujulețul ăsta a expirat cu mult înainte de termen, era desfăcut de un an și el ar trebui să aibă termen doi ani. E un ruj foarte fain, are o nuanță superbă, e foarte pigmentat, însă pe lângă mirosul de vechi foarte neplăcut, nici nu se mai face mat și se întinde peste conturul buzelor. L-am șters după maxim 30 minute de pe buze și restul zilei am purtat doar balsam. Nu vi l-aș recomanda dacă aveți multe rujuri, că n-o să apucați să vă bucurați suficient de el.

Marți - Catrice Ultimate Colour, nuanța 360 Mattraction - e rujul meu roșu preferat pentru machiajele de zi cu zi, e ușor de aplicat și de purtat, e semi-mat, rezistă minunat și nu usucă buzele, doar dă puțin senzația aia de nevoie de hidratare după câteva ore de purtare. Mie-mi place mult și îl port foarte des.

Miercuri - Melkior, nuanța Irresistible - ador rujul ăsta, toamna trecută l-am purtat obsesiv și acum, după o perioadă de pauză, l-am purtat cu aceeași plăcere, nuanța superbă îmi place la fel de mult ca atunci când l-am descoperit! Rujurile Melkior mă obsedează în continuare, le ador textura plăcută, pigmentația foarte puternică și rezistența excelentă.

Joi - Inglot, nuanța 152 - eram în foarte mare grabă când m-am machiat, iar atunci când am remarcat rujul ăsta pe care nu l-am mai purtat de luni bune, mi-am amintit de nuanța faină pe care o are, un roz cu tentă de lila, dar mi-am mai amintit și că se aplică foarte rapid, e numai bun pentru o dimineață în care sunt pe fugă!


Vineri - Maybelline Creamy matte, nuanța 940 Rose Rush - a devenit rujul meu mat favorit pentru machiajele de zi cu zi, fiindcă e cremos și hidratant, dar și datorită nuanței potrivite pentru zi, care mai e și ușor de aplicat. Îmi plac în continuare foarte mult rujurile din gama asta, port des din toate nuanțele pe care le am și dacă nu le-ați încercat încă... trebuie neapărat s-o faceți, cât mai curând!

Sâmbătă - NYX Soft matte lip cream, nuanța Antwerp - am vrut neapărat ceva foarte rezistent, să nu stau deloc cu grija de a-mi retușa rujul nici măcar după ce iau masa, așa că lip cream-ul ăsta a fost alegerea perfectă! Are o textură cremoasă foarte plăcută, e pigmentat, foarte rezistent și destul de confortabil (se simte lipsa de hidratare, se simte și că-l ai pe buze, dar nu „le ține” ca un lip stain). L-am retușat doar de două ori toată ziua, iar atunci doar foarte puțin în centrul buzelor. Îmi place extrem de mult și nuanța, care e totuși mai cuminte decât pare în pozele astea.

Duminică - ruj-creion Yves Rocher, nuanța Corail doux - după atâta culoare, atâtea rujuri perfect opace și atâtea nuanțe mai îndrăznețe, am simțit nevoia de un nude foarte subtil, iar rujul ăsta mi-am dat seama că nici nu l-am purtat vreodată, deși îl am de două luni. E drăguț, oferă un luciu frumos, nuanță doar foarte puțină, are și un sclipici foarte subtil și ce-mi place e că hidratează buzele. Preferatul meu din gama asta rămâne Rose Sorbet, dar e drăguț și nude-ul ăsta.


Mă gândeam să vă spun pe final care e favoritul meu dintre acestea, dar n-am cum, e imposibil, îmi plac prea mult toate, l-aș putea exclude doar pe primul din motive evidente... că e deja la gunoi, unde mi-a fost oricum greu să-l pun chiar și în starea în care era, din cauza nuanței prea frumoase. 

Recunosc că am o mică obsesie pentru rujuri, dar nu contează, mi-e drag și numai să le privesc, mă înveselesc când le aplic înainte să ies pe ușă, dar și de fiecare dată când mă uit într-o oglindă, iar asta e tot ce contează! Și deși am atâtea pe care le iubesc, da... mai vreau și altele, mereu o să mai vreau, pentru că îmi place să descopăr noi nuanțe interesante, dar și noi branduri/game faine. 

Ați vrea să mai fac ocazional articole de tipul ăsta?
Cine mai iubește rujurile? Voi ce rujuri ați purtat săptămâna trecută? Care e favoritul vostru din cele purtate de mine?

Rujurile Melkior le puteți achiziționa de aici, unde transportul e gratuit și mereu sunt diverse oferte bune. Rujul de la Catrice e disponibil aici în mai multe nuanțe - eu de acolo îmi achiziționez de obicei produsele Catrice.

24 de comentarii

  1. Si eu am o obsesie pentru rujuri si regasesc doua rujuri pe care le ai si tu in aceasta postare, in colectia mea, si anume cel de la Astor si cel de la Yves Rocher. Cel de la Astor este unul din favoritele mele si incerc sa ma bucur de el cat de des pot. Imi plac postarile de tipul asta, as mai vrea sa citesc <3 Te pup ! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca tu să apuci să te bucuri cât mai mult de cel de la Astor, este într-adevăr un ruj fain și are o nuanță demențială!
      Mă bucur să aflu asta, cu siguranță vor mai urma multe postări cu rujuri! :D
      Te pup!

      Ștergere
  2. Ce culori frumoase! Dacă ar fi după mine l.aș purta zilnic pe cel de la Ăstor. Cu cât e mai închis, cu atât mai bine :)) kiss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că-ți plac! Știu că tu ești cu nuanțele cât mai închise. :)) Îmi plac și mie, dar nu le sunt la fel de fidelă ca tine. :))
      Pupici

      Ștergere
  3. Ce bine arata nuanta rujurilor Melkior si NYX! Dar si Maybelline imi place! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am inceput sa folosesc si sa imi placa foarte mult rujurile de aproximativ un an. Nu pot spune ca am o obsesie, uit de multe ori sa il reaplic, dar am descoperit ca mi se schimba frumos fizionomia atunci cand sunt rujata, hihihi.
    Am si eu un ruj de la Catrice si mi se pare ca l-ai descris perfect. Produse Catrice am vazut in Cora si Debenhams, la preturi foarte bune.
    Mai astept postari despre rujuri!
    Pupici https://elenaciucu.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vreo doi ani de când a început să mă prindă „microbul” rujurilor și nu știu de ce a durat atât de mult. :)) Chiar așa e, ne schimbă mult un ruj!
      Mă bucur că avem aceeași părere despre rujurile Catrice! Știu, dar e mai comod pentru mine online, iar la stand când mai mergeam eu nu aveau toate produsele Catrice pe care le au online.
      Cu siguranță vor mai urmă multicele! :D

      Ștergere
  5. Imi plac tare mult articolele de acest gen asa ca da, mai vreau!
    Toate nuantele sunt superbe. Sa le folosesti cu drag in mai multe zile! :D
    Eu sunt setata pe nude-uri si nuante rosiatice in ultima perioada dar mi-ai facut pofta de visiniu. Azi la el apelez! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult, promit că o să mai fac!
      Mai am și eu perioade din astea, când sunt setată pe câte o nuanță sau chiar doar pe un ruj anume. :D
      Pupici

      Ștergere
  6. concluzia e ca o sa ma tentezi mult cu rujurile, mai ales ca inclin spre categoria asta de cosmetice. tot ce-i pentru buze ma atrage :)).

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca nu port astfel de nuante, imi plac selectiile tale. Primele 3 nuante care mi-au captat atentia sunt: Melkior, Maybelline si Yves Rocher.
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți plac, chiar dacă nu sunt stilul tău. :D
      Pupici!

      Ștergere
  8. Super ideea cu rujurile.Sunt si preferatele mele cel mai mult mi-a placut rujul de la Melkior si cel de la Nyx.Iar eu cel mai mult folosesc un ruj de la Essence intr-o nuanta de rosu si un ruj de la Artdeco intr-o nuanta de portocaliu ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mă bucur că ți-a plăcut ideea postări și că ai găsit și câteva nuanțe care sunt pe placul tău! :D
      Trebuie să mai dau și eu șanse rujurilor Essence, am doar dintr-o gamă mai veche și altceva n-am încercat.

      Ștergere
  9. M-ai motivat sa port si eu mai des rujurile din colectie, azi de exemplu am stat fara si e pacat de cele purtate in geanta. Maine, clar, nu mai fac asa! :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult dacă am reușit asta! Chiar e păcat să stea prin geantă atâtea rujuri frumoase câte știu că ai! :D
      Te pup!

      Ștergere
  10. Super idee!!! Bravo! :)
    Minunate toate alegerile tale de saptamana asta! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, m-am bucurat mult că a fost apreciată! :D
      Mă bucur că-ți plac!
      Pupici

      Ștergere
  11. Eu cam am tendinta de a purta la nesfarsit un ruj, acum mi s-a pus pata pe un Rimmel The Only 1, nuanta Naughty Nude.
    Ar trebui sa port mai des culorile mai tari, dar dimineata, chioara de somn fiind, asta mi se pare varianta sigura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mă plictisesc repede de ele, mai port și eu obsesiv câte unul, dar tot cu pauze, nu zilnic.
      Te înțeleg, din cauza grabei evit și eu de multe ori nuanțele mai tari, care sunt mai pretențioase la aplicare. :(

      Ștergere