Blobbicure - prima încercare

Manichiuri realizate cu tehnica blobbicure am mai tot văzut și mi s-au părut interesante, însă n-am apucat să și încerc tehnica până acum, dar Dee mi-a reamintit de ea și m-a stârnit să încerc și eu. După o primă încercare mie mi se pare cea mai simplă tehnică de nail art, nu trebuie talent, îndemânare și nici măcar răbdare, trebuie doar niște oje bine alese și niște pași urmați corect. Eu am ales să combin pe o bază albă două oje, un mov și un lila, însă cred că efectul cel mai frumos e cu o singură ojă aplicată peste bază, ori la polul opus... cu mai multe oje colorate pe o bază albă.


Pașii pe care îi recomand eu pentru un rezultat cât mai bun:

1. Alegeți o ojă puternic pigmentată și mai grosuță pentru folosit ca bază, una care să fie perfect opacă dintr-un singur strat mai gros. Pentru realizarea modelului sunt ideale tot ojele cu o pigmentație cât mai bună.

2. Aplicați oja de bază într-un strat mai grosuț pe prima unghie și imediat după începeți să picurați pe unghie o ojă (sau mai multe, după preferințe) direct cu pensula ei, nu e necesar alt instrume. Eu ca să pun mai repede oja atingeam foarte ușor cu vârful pensulei de unghie, ca să nu pierd timp până curgea de pe pensulă. 

3. Repetați pasul doi separat pentru fiecare unghie în parte, fiindcă dacă o să aplicați oja de bază pe toate unghiile și abia apoi treceți la realizarea modelului, o să se usuce baza, iar oja picurată n-o să se mai întindă la fel de frumos pe bază... sau n-o să se mai întindă deloc. 

Cam asta e tot, mai trebuie doar puțin top coat și gata manichiura!


Ojele pe care le-am folosit eu:

Catrice Sand Finish Roughe, Bien Sur, Avon Gel finish Iceberg, China Glaze That's shore bright, L'Oreal Color Rich Kimono Empire.


Mie mi se pare foarte interesant și de efect rezultatul, iar combinațiile ce se pot realiza sunt nenumărate. De data asta am ales să fac modelul doar pe două unghii accent, completat cu o ojă texturată, dar deja mă gândesc la o combinație curcubeu realizată pe toate unghiile, pe care sigur o pun în practică data viitoare când o să mai folosesc tehnica asta.



Cum vi se prima mea încercare cu tehnica Blobbicure? Ați încercat-o? Dacă nu, v-am convins să-ncercați?

20 de comentarii

  1. Interesant,poate voi incerca si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-a iesiiit!
    Arăta foarte, foarte bine! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa! :)) Se putea poate și mai bine, dar eu sunt mulțumită.
      Mulțumesc! Te pup!

      Ștergere
  3. Arata foarte dragut! N-am incercat niciodata, poate imi fac curaj intr-o zi :D De foarte mult timp nu mi-am mai facut modele pe unghii si simt ca mi-am pierdut indemanarea. Te pup, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Trebuie să-ți faci curaj, nu e deloc greu!
      Știu cum e, la fel am și eu senzația după ce port unghii simple o perioadă mai lungă. :D
      Weekend frumos în continuare! Te pup!

      Ștergere
  4. Interesant efectul blobbicure. S-au imbinat asa frumos ojele! ♥
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat-o si eu pentru o colaborare de nail art de anul trecut! M-am chinuit ca o disperata, am facut zeci de teste, numai n-am reusit sa gasesc ojele care sa se inteleaga. Mai incerc :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că nu ți-a ieșit, poate n-au fost „compatibile” ojele. :( Sper ca data viitoare să fie cu succes!

      Ștergere
  6. arata tare fain, sunt curioasa daca m-as descurca :).

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot sa zic ca imi place prea tare efectul asta, dar e interesant. Mai ca as vrea sa il incerc si eu, dar la talentul meu ... mai bine nu! :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Dragut, insa imi plac pozele!!!! Ai o casa luminoasa, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mă bucur că-ți plac pozele. Nu, absolut deloc! :)) Chiar ne cam ocolește soarele pe aici, dar pozele le fac afară (dar la umbră) și mai adaug puțină luminozitate din PS. :D

      Ștergere