Doar 10 pensule

Care sunt pensulele pe care le folosesc cel mai des? Aș putea să „supraviețuiesc” cu doar 10 pensule? Care ar fi alesele dacă aș putea să păstrez doar 10? De la întrebări de tipul ăsta a pornit ideea acestui articol, care cred că mi-a venit în timp ce îmi spălam pensulele sau poate în timp ce mă machiam, nici nu mai știu sigur pentru că a trecut destul de mult timp de atunci. A fost o provocare să aleg doar 10 pensule și n-a fost deloc ușor pentru că am luat alegerile astea în serios, chiar mi-am imaginat cum ar fi să mă machiez luni la rând doar cu ele.  


Provocarea am dat-o și Camliei, știam că n-o să refuze, doar știu că o pasionează pensulele și mai mult decât pe mine și abia așteptam să văd ce va alege, deși câteva le intuiam - postarea ei o puteți vedea aici (a fost mai vrednică decât mine), să dați fuga să vedeți și alegerile ei, dar vă invit să vedeți în continuare și alegerile mele - am 5 pensule pentru ten și 5 pentru ochi, nu le-am împărțit egal intenționat, așa s-a nimerit.


La cele pentru ten o să vedeți multe pensule Real Techniques, dacă mă urmăriți de mult n-o să vă mire asta, iubesc pensulele lor pentru ten, iar detaliat v-am scris aici despre ele (și alte câteva pensule RT pentru ochi, printre care am de asemenea niște favorite, dar nu într-atât încât să le includ în postarea asta, după cum veți vedea).


De o pensulă pentru fond de ten am neapărat nevoie (n-aș reveni niciodată la aplicarea cu mâna, iar burețeii nu mă dau pe spate), am fost foarte indecisă între două favorite Real Techniques - Buffing brush și Expert face brush, dar în cele din urmă am ales-o pe Buffing pentru că aplic mai rapid cu ea fondul de ten și din motivul ăsta am observat că o aleg mai des în machiajele de zi cu zi (dar cu mare durere în suflet aș renunța vreodată la cealaltă). Pe Real Techniques Contour brush am ales-o în primul rând pentru că e una din favoritele mele pentru aplicarea concealerului, dar și pentru că e bună și pentru ce a fost făcută, adică la contur. 

Real Techniques Setting brush o folosesc zilnic, cu rare excepții, la fixat concealer sub ochi, dar și la aplicat iluminator pe ten, iar de multe ori o folosesc pentru ambele întrebuințări în același machiaj, așa că m-am „asigurat” cu mai multe și cu alegerea asta (unde pui că mai e bună și la aplicat concealer). Eco Tools Powder brush era o altă alegere inevitabilă, pentru că e pensula mea favorită pentru aplicarea pudrei pe ten, mai folosesc și altele, dar foarte rar, iar Real Techniques Blush brush e una dintre cele mai iubite pensule pe care le am în general, așa că a fost iar o alegere imediată. 

Nu a fost atât de greu la pensulele pentru ten, fiindcă toate cele prezentate sunt extrem de des folosite, la categoria asta mai greu mi-a fost să renunț la alte pensule care-mi plac mult, inclusiv unele destinate altor întrebuințări, dar la care m-am hotărât că aș putea să renunț și mai bine las loc mai mult și pentru ochi. 


Când m-am apucat să aleg pentru machiajul ochilor, prima pensulă la care m-am gândit a fost cea pentru sprâncene, la care n-am cum să renunț și n-am stat mult să mă gândesc înainte s-o aleg pe Elf Small Angled brush, care a rămas favorita mea de mult timp, chiar dacă între timp am descoperit și altele care-mi plac - are o dimensiune potrivită, e suficient de flexibilă încât să pot trasa bine și rapid conturul cu ea, întinde frumos orice gel, dar e bună și la fard... e minunată, probabil cea mai bună pensule Elf încercată de mine!

Pentru aplicarea fardului pe pleoapă am ales Zoeva 232 Luxe classic shader, asta după ce m-am tot uita la ea, una de la Eco Tools și alta Real Techniques, dar deși toate-mi plac și le variez mai mult în funcție de care e curată, totuși asta-mi place cel mai mult. Cu Zoeva 226 Luxe crease am fost mult mai hotărâtă, e categoric pensula mea favorită de blending, amestecă atât de repe și bine orice fard... e perfectă! Problema ar fi că de obicei mă folosesc de mai multe pensule de blending într-un machiaj, așa că am făcut un experiment în câteva zile, am folosit-o doar pe ea și m-am descurcat chiar bine, spre surprinderea mea. 

La final am ales pensula Melkior de eyeliner (n-are un număr sau nume), s-o folosesc pentru ce a fost făcută, evident - am mai spus că e genială, că e pensula mea favorită pentru eyeliner, poate aș fi putut să renunț la ea că nu folosesc zilnic eyeliner și mai am și din cele lichide care-mi plac (deci la care n-am nevoie de pensulă), dar nu... nu vreau să renunț la ea! Iar Inglot 13 P/S pare o pensulă atât de banală, dar pe care eu o folosesc la fiecare machiaj, fără excepție, pentru a aplica iluminator în colțul intern al ochiului (uneori și la alte detalii, dar mai rar). 

Mi-ar lipsi poate o pensulă de smuge, dar nu le folosesc atât de des, cred că mai rău mi-ar lipsi varietatea la cele de blending și de aplicat fardurile. 

Vă spun sincer că n-aș fi pe deplin fericită să rămân doar cu astea 10 pensule, pentru că-mi place să le mai schimb, să le aleg în funcție și de produs (la cele pentru ten în mod special - fond de ten, concealer, blush etc), dar l-am luat ca pe un exercițiu practic și am lăsat orice moft de-o parte când am făcut alegerile astea, așa că dacă le-am ales am făcut-o cu un scop și e clar că sunt pensule pe care le și recomand! 

Avem vreo favorită în comun? Care ar fi cele 10 pensule pe care le-ați alege?

Iar pentru cele care aveți blog și o pasiune pentru pensule, chiar vă invit să preluați ideea articolului ca pe un tag, mi-ar plăcea să văd ce și de ce ar mai alege și alte fete!

10 comentarii

  1. E o idee super! Chiar voi prelua provocarea! :D
    Imi notez acum un draft, sa nu uit!
    Imi doresc mai multe pensule RT, sunt cateva pe care nu le am si pe care le vreau. Desi am atatea, inca mai vreau! :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Abia aștept să văd ce vei alege!
      Știu cum e, deși eu mi-am propus să mai iau doar un set Zoeva, poate încă 1-2 Melkior și gata... că am destule.
      Pupici!

      Ștergere
  2. Frumoase rau sunt pensulele de la Zoeva, I wish-list them :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt și frumoase rău, dar sunt și bune, abia aștept să-mi mai iau un set. :D

      Ștergere
  3. Nu am incercat nici o data sa aplic fondul de ten cu o pensula...trebuie neaparat sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O pensulă bună de fond de ten face o mare diferență!

      Ștergere
  4. O sa caut si eu o pensula pentru fond de ten buna, si o sa tin cont de ideile tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă te-am motivat măcar puțin și dacă ți-am dat și niște idei! :D

      Ștergere
  5. Hei :D Nici pe mine nu prea ma incanta buretei pentru fond de ten.. Am vazut la foarte multe fete ca prefera bureteii, insa nici pe mine nu ma dau pe spate :)) Mi se pare ca lucrez mai usor cu pensula :D Te pup!

    RăspundețiȘtergere