Review: NYX proof it! eye shadow primer

Toate ne dorim ca machiajul să ne reziste pentru cât mai mult timp, întreaga zi dacă e posibil, iar pentru cineva cu pleoapele foarte uleioase poate deveni o adevărată provocare găsirea unui primer de pleoape bun, care să facă fardurile să reziste cât mai mult. Eu fac parte din acea categorie și de aceea vreau să vă povestesc despre favoritul meu în momentul de față - NYX proof it! eye shadow primer.


Am fost una din fanele primerului de pleoape Elf timp de câțiva ani, era ieftin și foarte bun. Asta până acum vreun an, când au schimbat ceva la el și n-a mai funcționat la fel de bine pentru mine. De atunci am pornit în căutarea unui alt primer bun și am încercat din tot ce am văzut că e mai lăudat și nu încercasem încă - Melkior, Catrice, Too Faced și Sephora sunt cele care-mi vin acum în minte. Primele două au fost degeaba pentru mine, nu m-au ajutat deloc cu rezistența, iar cele două din urmă mi s-au părut bune, dar nu suficient de mult. De la Too Faced Shadow Insurance aveam așteptări foarte mari, la cât e de lăudat și nu contest că e bun, dar pentru mine n-a fost suficient - cândva poate-i mai dau totuși o șansă, mă intrigă laudele atâtor fete, dar știu clar că la mine n-a făcut minuni.

NYX proof it! e printre cele mai recente primere încercate (îl am de vreo trei luni) și pot declara că e cel mai eficient pentru mine! Repet, e pentru mine, nu zic neapărat că e mai bun decât Too Faced sau Sephora la oricine (astea două îmi par extrem de asemănătoare, apropo), dar dacă nu mai știți nici voi ce primer să încercați, că nu funcționează nimic, ori aveți chef de ceva nou sau poate doar căutați o opțiune mai ieftină și totuși bună, e serios de luat în calcul! Știu că mai au și alte primere, poate o să încerc și NYX HD pe viitor.

Eu l-am luat de pe makeup-shop.ro (m-am uitat și la standul NYX din Kendra și nu-l aveau, din păcate), unde costă 38 lei și are 7 ml. Produsul vine într-un tub alb, cu aplicator ca de gloss:


Deși pare că e colorat, de fapt e un primer care devine transparent pe pleoapă, așa că nu oferă și acoperire. Lasă pielea puțin lipicioasă pe moment, doar foarte puțin, dar senzația dispare în câteva minute sau imediat după ce aplic puțină pudră peste el.

Eu îl aplic direct pe pleoapă, într-o cantitate destul de mică, îl întind cu degetul și apoi revin și cu puțină pudră peste el, iar în felul ăsta funcționează cel mai bine! Dacă vreau să aplic fond de ten pe pleoapă, îl aplic după primer - simt uneori nevoia de acoperire suplimentară, la un machiaj mai discret, să fiu sigură că sunt bine mascate venele care ies destul de mult în evidență în acea zonă.

Cel mai mult am stat machiată cu el vreo 16 ore, iar la finalul zilei machiajul meu arăta foarte bine, era doar ușor estompat pe pleoapă, iar în pliu ceva mai rău, dar se vedea doar dacă țineam ochii închiși. Eu zic că e mai mult decât mulțumitor, adică perfect intact îmi ține machiajul între 5-8 ore, în funcție de farduri și alți factori, dar nici după timpul ăsta nu mi se distruge complet, doar eu știu că nu mai e totul perfect... și mai vorbim și de un primer accesibil, care ține multicel!


Deși nu pot spune că intensifică foarte mult nuanțele fardurilor, totuși o face puțin, cred că se vede și din poză că arată mai bine peste primer (în stânga) decât fără. Singurul lucru la care nu ajută e la o mai bună aderență a fardurilor, nu lasă pielea catifelată și fină astfel încât pensulele de blending să alunece mai frumos (cum e la restul celor menționate la început), dar nu-l consider un mare minus, e doar un detaliu și pentru mine e mai importantă rezistența. 

Eu sunt foarte mulțumită de acest primer, încă mai îmi doresc să experimentez și cu altelte (am unul chiar acum pe drum și alte vreo 2-3 pe wishlist), în speranța că o să găsesc ceva să funcționeze și mai bine pentru mine, dar sunt oricum foarte mulțumită de ăsta și îl recomand!

O mică atenționare: Cu cât machiajul pe care-l realizați e mai difuz, cu atât rezistența e mai mică și invers, cu cât machiajul e mai intens (fard aplicat mai mult și/sau mai multe culori amestecate în pliu), cu atât va rezista mai bine - testat, analizat, concluzionat!

L-ați încercat? Cum vi se pare? Care e primerul vostru favorit pentru pleoape?

20 de comentarii

  1. Nu l.am incercat inca :d Am folosit si eu pentru un timp primerul de la Elf, iar acum folosesc Nyx Hd impreuna cu creion Nyx Jumbo in nuanta white pe pleopa mobila. Este foarte bun si Nyx Hd, machiajul rezista cu brio o zi intreaga fara sa isi piarda intensitatea sau sa curga :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aflu că-ți place Nyx HD, m-aș bucura să funcționeze și la mine, dar până nu încerc nu mai sunt sigură de nimic. :))
      Îmi place și mie Jumbo Nyx în nuanța Milk, intensifică foarte mult fardurile.

      Ștergere
  2. ai incercat si too faced si urban decay? mersi pentru review,pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urban Decay încă nu, e pe wishlist. Too faced da și nu mi-a plăcut la fel de mult, mi se strângea mai repede fardul în pliu cu el, decât cu ăsta. :(

      Ștergere
  3. Chiar am nevoie de un primer sa îmi tina fardurile în loc. Am renunțat la farduri din cauza ca în câteva ore se strâng in pliuri...sper sa funcționeze și la mine cel de la nyx.xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg și chiar sper să funcționeze și la tine ăsta!

      Ștergere
  4. nu l-am incercat, am doar rujuri NYX din colectii mai vechi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Functioneaza si pentru pleoape uleioase ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am pleoape foarte uleioase, așa cum am zis la început.

      Ștergere
  6. exact cand ma hotarasem sa incerc si eu primerul elf trebuiau ei sa schimbe ceva in formula :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă n-ai pleoape uleioase, poate la tine merge, încă văd fete care se înțeleg bine cu el.

      Ștergere
  7. Sincera sa fiu nici o data nu folosesc primer :( Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu l-am incercat dar aveam de gand...acuma nu stiu ...sunt confuza..:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Păi poate te hotărăști în vreun sens, mie mi se pare net superioar celui de la Melkior, care știu că ți-a plăcut.

      Ștergere
  9. Am avut si eu primerul de la Elf mai demult si de atunci nu am mai folosit nici unul. Daca o sa ma gandesc sa cumpar unul o sa-l iau in calcul pe asta pentru ca si eu am pleoapele foarte uleioase, pana si make-up artistii se chinuiesc sa ma machieze. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt curioasa de cel HD de la ei, pentru ca nici pe mine cel de la Elf nu ma mai multumeste de ceva vreme!

    RăspundețiȘtergere