Detalii de primăvară

E prima zi de primăvară și chiar dacă vremea nu vrea încă să ne arate asta, eu vă propun să ne bucurăm de începutul ăsta de primăvară și să ne facem zilele mai frumoase cu mici detalii, cu lucrurile alea mărunte care ne aduc bucurie și ne fac să ne simțim mai bine. Și nu fac referire doar la produse de beauty, chiar dacă pe asta o să mă concentrez în continuarea articolului, vorbesc de orice... o floare, o carte, bluza preferată, absolut orice.


E un moment bun să ne oferim și singure un mărțișor, ceva mai practic poate, ceva ce ne dorim. Eu mi-am ales încă un ruj Maybelline Creamy Matte (îmi plac foarte mult rujurile astea, drept dovadă că acum am 4 nuanțe), profitând de faptul că în DM sunt reduse la vreo 19 lei și l-am luat fără regrete, chiar dacă am rujuri cât să folosesc vreo două luni câte unul diferit în fiecare zi. L-am considerat mărțișorul meu, alături de alte câteva cumpărături mărunte. 

Chiar dacă nu încurajez risipa și nici ideea de a colecționa produse, mi se pare că s-a creat puțin prea multă isterie în a ideea asta de fi cumpătată și a limita exagerat de mult cumpărăturile. Fiecare procedează cum consideră, desigur, dar eu o să susțin mereu că merităm să ne mai facem și câte un mic moft sau să ne satisfacem câte o curiozitate, la fel cum cred că echilibrul e mai bun decât extremele, în general.


Pe măsuța mea cu parfumuri, printre mai multe parfumuri de la Yves Rocher, stau ascunse și două pe care nu le-am folosit mai deloc, dar acum a venit vremea lor, fiindcă au arome perfecte pentru primăvară și sunt sigură că o să le port des în următoarea perioadă, așa că le-am scos în față - e vorba de Neroli și Comme une Evidence, niște parfumuri cu potențial să fie vedetele acestei primăveri, în cazul meu! 

În geantă o să încep să port din nou apa de toaletă L'Occitane cu Verbină, aflată în sticluța mică, care ascunde o aromă răcoritoare care nu pot descrie în cuvinte cât de mult mă încântă, e un amestec de miros de limonadă cu aromă de flori de lămâițe, e suficient să scot capacul și să adulmec și deja mă face să mă simt mai bine, chiar și într-o zi proastă.


Aromele fructate mi se par la fel de potrivite pentru sezonul cald ca și cele florale, așa că e timpul să scot la înaintare și câteva produse cu arome delicioase de fructe. La prima vedere am dat de trei astfel de produse pe care nu le mai folosisem de mult, deși îmi plac:
  • laptele de corp Yves Rocher cu piersici - textura lejeră îl face din start numai bun pentru zile mai calde, iar aroma autentică de piersici face întreaga experiență un răsfăț, iar eu asta caut la orice produs hidratant pentru corp... să mă fac să-l aplic cu plăcere, nu forțată de nevoie;
  • masca gomaj Gerovital Happines cu caise - am încetat s-o folosesc de când am renunțat la exfolianții mecanici pentru ten, dar cum textura sa e cremoasă, iar particule exfoliante are puține, o s-o folosesc pe post de mască, fiindcă mirosul face totul - miroase exact a caise proaspete și foarte bine coapte, doar i-am deschis capacul mai devreme și mi-a amintit brusc de caisul pe care-l aveam în curte când eram copil și de cât de bune erau fructele lui, cu adevărat naturale;
  • masca de față cu merișoare Yves Rocher - e răcoritoare și are o aromă subtilă foarte plăcută, cu siguranță nu aduce vreun mare beneficiu pielii, dar simțurilor mele da!


Pe unghii am acum Melkior Candylicious, pe care o port deja de 5 zile și încă arată bine, exact cum o vedeți în poză (azi am făcut-o), doar că e mai închisă puțin nuanța. În anii trecuți am purtat de 1 martie elemente simbolice, precum șnurulețe de mărțișor sau ghiciocei, dar anul ăsta n-am avut nici timp de desene, dar parcă nici dispoziție de purtat, însă oja asta se potrivește cu starea mea actuală și cu începutul timid de primăvară, așa că nu e nicio problemă, ba chiar cred că o s-o mai port încă o zi. 

Vă doresc să aveți o primăvară frumoasă, să fie plină numai de lucruri bune și momente frumoase!

Voi cum vă pregătiți pentru primăvară? Ce detalii primăvăratice vă aduc bucurie?

20 de comentarii

  1. Am încercat și eu rujurile astea Maybelline și sunt super încântată de ele. Cred că mâine profit și eu de oferta de la DM. Îmi place mult de tot oja de la Melkior! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur foarte mult că și ție-ți plac rujurile Maybelline, dar și oja Melkior. Chiar e foarte bună oferta la rujuri și știind deja că-ți plac, e păcat să nu profiți!

      Ștergere
  2. Frumoasa oja Melkior Candylicious !
    Si eu vreau sa port Neroli in aceasta primavara :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că-ți place!
      E clar că Neroli e un parfum potrivit pentru primăvară.
      Pupici

      Ștergere
  3. Si eu ma pregatesc de primavara cu apa de parfum lacramioare inflorite de la Yves Rocher, pe care o ador, deodorantul cu cirese de la Balea, crema de corp cu trandafiri de la Yves Rocher si oja cu sclipici Miss Sporty.
    Cat despre rujuri, am doua produse preferate in aceasta perioada: rujul creion rose de la Yves Rocher si balsamul de buze cu cirese de la Nivea.
    Nu cred nici in risipa, nici in cumpatare, depinde de starea mea de spirit.
    Sa ai o primavara minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parfumuri cu lăcămioare înflorite nu-l știu, o să-l miros într-un magazin că sună bine!
      Rujul creion YR rose e superb, l-am purtat și eu din nou de curând, după ce am luat pauză de la el de prin toamnă.
      La fel și tu!

      Ștergere
  4. L'Occitane Verbina o am si eu in geanta si imi place foarte mult acest parfum fresh. Neroli este una dintre favoritele mele de la YR. Oricare dintre produsele prezentate de tine mi s-ar potrivii si mie in aceasta primavara...poate in afara ojei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că avem două parfumuri favorite, ambele sunt deosebite!
      Mă mir că tocmai pja nu ți s-ar potrivi. :D

      Ștergere
  5. Comme une Evidence, my fav si de la Yves Rocher - Lacramioare inflorite! ♥ Vad ca a mai mentionat cineva de ea, intr-un comentariu. :D Ce bine arata si oja Melkior!
    Eu recunosc ca sunt mai cumpatata la capitolul achizitii noi. In special, la cosmeticele de fata. Niciodata nu-mi cumpar mai multe produse din aceiasi categorie. Mi se pare risipa... Plus ca isi pierd din proprietati dupa ce sunt desfacute si uitate prin sertare cu lunile. Doar in cazul in care nu mi se potriveste, renunt. Citesc inainte caracteristicile produsului, eventual caut 1-2 review-uri si daca mi se pare potrivit, il cumpar. Nici nu sunt asa entuziasmata cand apare ceva nou pe piata. Mi se aprind beculetele, doar daca descopar ca este potrivit nevoilor mele si ar merita incercat. Poate ca par zgarcita, dar eu chiar nu incurajez risipa de niciun fel. :D
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție-ți place Comme une Evidence, pe mine m-a cucerit de când l-am mirosit prima oară, dar nu prea l-am purtat că-l am din iarnă și atunci prefer mai mult alte arome. Trebuie să-l miros și pe cel cu lăcrămioare, m-ați făcut curioasă!

      Contează foarte mult să știm cât folosim din fiecare produs, ca să evităm risipa. Eu nu consider rispă să am mai multe produse din același tip, atâta timp cât apuc să mă bucur de toate și să le consum până expiră. Nici n-aș putea să stau la unele categorii cu doar unul, că-mi place diversitatea, altfel mă plictisesc repede (mai ales la produse pentru corp, dar și la cele de makeup).
      Nu pari zgâcită, nu există un adevăr absolut despre asta, iar fiecare își face un mic moft unde crede, tu poate faci mai mult la partea de oje sau poate la parfumuri (unde, uite, n-ai doar unul :)) ). E greu să explic în câteva cuvinte, poate o să fac cândva o postarea pe tema asta, că tot am mai vrut cândva.

      Te pup!

      Ștergere
    2. Da, clar sunt de acord cu tine. Nu poti avea doar un singur produs. Dar 2 din aceiasi categorie sunt suficiente (cel putin pentru mine :D) Ma refer stric la cosmeticele pentru ten. Creme, demachiante, geluri de curatare a tenului, ape termale, seruri etc. Dar chestia asta nu este valabila la gelurile de dus, oje si parfumuri. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. :))

      Ștergere
    3. Așa e, la anumite produse de skincare am și eu un singur produs sau doar două, singurele unde am mai multe sunt demachiantele, iar asta pentru că eu le consum pe bandă rulantă. :))
      Bine zici, cu cât mai multe cu atât mai bine. :)) Eh, acolo zic eu că e loc să ne facem niște mofturi, unde avem atât timp să ne bucurăm de mai multe opțiuni și unde e plictisitor să folosești mereu același lucru.

      Ștergere
  6. multe tentatii in postarea asta, inclusiv snurul ala fain si mare :).

    primavara faina sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost amuzant rău șnurul ăsta primit ca mărțișor, mă gândeam să-l port la geantă, dar e cam mult totuși. :))
      Mulțumesc, la fel și tu!

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Dă fuga într-un DM, cel puțin Divine Wine sigur ți-a plăcea, e superb!

      Ștergere
  8. O primavara frumoasa iti doresc! Aseara am scos si eu la inaintere Neroli de la YR, l-am mirosit de cateva ori si am zis sa ii dau o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce poze frumoase!!! :)
    Sa le folosesti cu drag pe toate!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere