Week in photos #93

Scriu cam târziu postarea asta, chiar dacă pozele sunt selectate încă de duminică, dar timp să și scriu n-am mai găsit, fiind mult pe drumuri în ultimele zile. Nu am vrut totuși să sar peste articolul ăsta, știu că postările din secțiunea asta sunt apreciate (chiar sunt surprinsă de cât de multă lume îmi intră pe ele) și, în plus, am avut o săptămână prea faină ca să nu scriu despre ea, să nu am scurta poveste aici pe blog.


Mi-am început săptămâna cu un colet care a picat la fix, chiar când mă gândeam că trebuie să merg să iau un produs cu SPF 50+ și pentru corp - mai mult, chiar un spray voiam să încerc anul ăsta. Pe parcursul săptămânii am și avut timp să-l tot testez și cred că o să revin cu un review cât de curând.


Marți am ieșit cu Camelia pe seară și ne-am lungit ca de obicei la povești, ba chiar am văzut și puțin dintr-un film dacă tot am aterizat la Grădina cu Filme, iar eu am gustat și un delicios tort cu ciocolată albă (ceea ce eu nu consum des) și fistic. Am și o noutate Paula's Choice de la Camelia, dar n-am apucat nici să-l pozez, nici să-l încerc, dar o s-o fac curând...


Au urmat apoi niște zile cu pregătiri, după care vineri dimineață am pornit la drum, de data asta prin Bulgaria. Deși am mai ajuns prin țărișoara asta, a fost doar în treacăt și n-am văzut niciodată ceva să mă impresioneze, așa că mi-am dorit să revin special pentru a explora locuri faine de la vecinii noștri, iar în continuare o să fac un mic rezumat cu locurile în care am ajuns pe finalul săptămânii trecute.


Prima destinație a fost Nessebar (orașul nou), o stațiune micuță dar foarte drăguță, cu plaje destul de liniștite și curate, dar și peisaje frumoase. Însă motivul principal pentru care am vrut să ajung aici a fost orașul vechi...


Am dedicat ore bune pentru a ne plimba printre străduțele orașului vechi și m-a cucerit total, nici nu-mi găsesc acum cuvintele să spun cât de mult mi-a plăcut! E cu adevărat o bijuterie!


După două zile petrecute în Nessebar, am pornit din nou la drum, prima oprire fiind la Balcic, un colț de România din Bulgaria - la intrare steagul nostru, totul scris în română, toți oamenii vorbesc română (chiar dacă nu perfectă). Nu e totuși de mirare, doar acolo a fost Castelul Reginei Maria și majoritatea vizitatorilor sunt români. Eu am vrut să merg mai mult pentru ceea ce semnifică, nu mă așteptam totuși să plec atât de impresionată de acolo - grădina e imensă și absolut superbă, plină de flori colorate, iar cactuși atât de mulți n-am mai văzut niciodată la un loc. E must see!


Ne-am continuat mai departe drumul până la cazare, după care am pornit spre Golful Bolata, unde n-am stat prea mult pe plajă, dar unde am dedicat mai mult timp să urcăm și să zăbovim sus, de unde priveliștea e impresionantă (poza am ales-o aproape aleatoriu, dar oricum nicio poză nu se compară cu a privi de acolo).


Ultima oprire de duminică a fost la capul Kaliakra, un loc despre care am tot citit și de unde am tot văzut poze, dar care a reușit totuși să mă impresioneze mai mult decât credeam că e posibil. Am ajuns acolo la apus, așa că am avut bonus și o minunată priveliște asupra cerului.


Chiar dacă ne-am dorit o mini vacanță activă, ne-am bucurat în fiecare zi și de puțină relaxare pe plajă și de bălăceală în apă. Însă locul care m-a făcut să mă relaxez total și mi-a dat o stare de bine fantastică l-am descoperit abia luni, așa că despre el o să scriu în episodul cu nr 94, cel de duminica asta (dacă reușesc să-l public la timp).

Aproape de intrarea în orașul vechi Nessebar.

O să închei aici, deși aș mai avea destule de povestit, dar o să urmeze și niște articole dedicate locurilor atât de frumoase pe care le-am descoperit prin Bulgaria!

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi?

20 de comentarii

  1. Foarte misto sunt pozele, ma bucur ca v-ati simtit bine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Chiar mai bine decât ne așteptam și mă bucur că am descoperit locuri atât de frumoase și „la vecini”... o să mai revenim pentru mai mult, cu timpul. :D

      Ștergere
  2. Superba saptamana ta! Eu am avut o saptamana cu trezire la 5 dimineata, si cazand in pat la 8 ca pensionarii :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost, nu mă pot plânge, chiar dacă aș putea găsi de ce. :)) Mai sunt și zile din astea... :D

      Ștergere
  3. merg si eu cat de des pot in locurile acelea, foarte frumoase fotografii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-au cucerit și pe tine locurile astea. Mulțumesc pentru aprecieri!

      Ștergere
  4. Ai avut parte de o saptamana excelenta!
    La cat mai multe de acelasi fel! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc mult! La fel îți doresc și eu ție!
      Pupici

      Ștergere
  5. frumos! si de la noi tocmai am descoperit ca nu-i distanta asa mare pana la balcic de la mine. deci...poate impingem si noi o vizita!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos !!!! Si eu am fost acum 2 saptamani in Bulgaria si am vizitat si orasul vechi Nessebar si am ramas impresionata de frumusetea lui si de peisaje :). Apoi ne-am cazat in Sunny Beach :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție ți-a plăcut orășelul Nessebar, deși cred că e imposibil să nu-i placă cuiva, are un farmec aparte! :D
      Inițial tot în Sunny Beach am vrut să merge și noi, dar după mai multe păreri citite nu părea prea pe placul nostru, așa că am ales până la urmă stațiunea Nessebar.

      Ștergere
  7. mmm, tortul ala!!!

    mie nu-mi displace bulgaria chiar daca n-am ajuns insa la o vacanta la plaja. e pe lista, totusi. pozele tale arata excelent :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da... a fost un deliciu, iar asta o spun eu, care nu prea consum ciocolată albă. :D
      Eu nu cred că aș putea spune vreodată că-mi displace o țară, consider că fiecare are locuri frumoase și alte lucruri faine de oferit, doar precizam că n-am avut ocazie să văd în trecut ceva din acele lucruri faine. Acum s-a schimbat povestea, m-am îndrăgostit de atât de multe locuri din țărișoara asta, încât știu sigur că o să revin mai des să descopăr și alte locuri noi. :D

      Ștergere
  8. Mi-a revenit dorul de Balcic! Frumos oras, parca e rupt din povesti, mie mi-a placut sa si urc pe stradute in sus...sunt case foarte vechi in zona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă am reușit să-ți trezesc amintiri frumoase! Din păcate n-am avut timp să mai colindăm mai mult prin oraș, am stat oricum mai mult decât ne așteptam ca să vedem grădina, dar o să țin minte pentru viitor! :D

      Ștergere
  9. Foarte frumoase pozele si tu de asemenea. ♥ O parte din ele, le-am vazut si pe Insta. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte dragut!
    Bineinteles ca nu se putea fara ceva dulce si bun :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se poate să treacă o săptămână fără ceva dulce. :D

      Ștergere