Spray Bioderma Photoderm Brume SPF 50+

Vara se apropie cu pași rapizi de final, însă eu sunt încă optimistă și sper să mai avem parte de vreme frumoasă și în septembrie, să mai fie temperaturi suficient de plăcute pentru plajă și mare. Iar cu speranța asta în gând, am decis să vă povestesc azi despre produsul care mi-a fost alături la plajă de fiecare dată vara asta - Bioderma Photoderm Brume cu SPF 50+, un produs proaspăt lansat anul ăsta.


Produsul promite fotoprotecție înaltă, aplicare fără întindere și se recomandă ca fiind potrivit atât pentru corp, cât și pentru ten. Eu nu l-aș putea recomanda însă pentru ten, cel mai mare minus al acestuia fiind faptul că e în bază de alcool denat, ingredient care poate face rău tenului. Tot din același motiv, nu știu cât de indicat este pentru o persoană cu pielea sensibilă pe corp, însă eu n-am avut nicio neplăcere - nici măcar piele mai uscată. Pentru ten am folosit și anul ăsta Bioderma Aquafluide SPF 50+, produs căruia i-am rămas fidelă în toate anotimpurile de anul trecut, de când l-am descoperit - review aici.

Trecând de principalul minus pe care i l-aș acorda produsului (că e în bază de alcool denat - dar așa sunt majoritatea tip spray), în rest mie mi-a plăcut foarte mult. Cel mai mult m-a încântat faptul că se aplică foarte repede, în nici 2 minute l-am pulverizat pe tot corpul cu ușurință, inslusiv pe spate, unde de obicei e greu spre imposibil să aplic singură un produs. Iar eu cred că nu sunt singura care nu vrea să piardă timp în vacanțe cu aplicarea loțiunilor cu SPF, iar Photoderm Brume are aplicarea cea mai rapidă din tot ce am încercat până acum.

Apoi, produsul nu necesită într-adevăr întindere (aplicarea trebuie făcută de la vreo 20 cm), dar lasă în schimb un filtru uleios pe piele - din motivul ăsta l-am folosit strict la mare și la pisicină, în rest prefer o cremă care se absorbe complet. Pe de altă parte, eu îi ofer un mare plus pentru faptul că nu lasă filtru alb pe piele, aspect care pe mine m-ar fi deranjat mai mult decât o piele uleioasă. De asemenea, e rezistent la apă (dar tot poate lăsa urme dacă e aplicat în exces) și are un efect revigorant în timpul aplicării - chiar e o plăcere aplicarea!


În ciuda faptului că are doar 150 ml, că am făcut ceva risipă din cauza brizei mării (mi-am protejat și vecinii de pe plajă de fiecare dată, fiindcă mai zbura produs pe lângă mine) și în condițiile în care l-am aplicat cu generozitate, așa cum e necesar în cazul oricărui produs cu protecție solară, totuși nu s-a consumat chiar atât de repede pe cât m-aș fi așteptat! Nu zic că e un produs spornic, nici nu poate fi vorba de așa ceva la protecția solară - nu faceți economie niciodată la protejarea pielii de razele soarelui! - dar mă așteptam să-l dau gata imediat și n-a fost așa.

De protecția oferită n-am nimic de obiectat (are atât filtre UVB, cât și UVA), nu m-am întors cu arsuri acasă nici când am abuzat puțin mai mult de expunerea la soare, ceea ce mă face să cred că teoria cum că un produs cu alcool mai rău ajută să te „prăjească” nu e chiar atât de reală, iar protecția de 50+ cu care se laudă și-a făcut datoria așa cum trebuie. M-am brozat puțin, dar fără piele roșie și usturimi.

Un alt lucru care mi-a plăcut foarte mult a fost mirosul - oh, cât de bine miroase și cât de mult se menține! După cum poate ați sesizat, vorbesc la trecut pentru că în ultima vacanță l-am consumat complet, iar concluzia e că deși deocamdată n-am de gând să cumpăr unul nou (încă mai am destule altele), totuși nu exclud să mai ajungă la mine prin bagaje și anul viitor!

Prețul standard nu e mic, e de 86 lei, dar în funcție de ofertele din farmacii poate fi găsit la prețuri mult mai mici, iar de folosit strict la plajă mi se pare fain pentru că oconomisești mult timp!

Ați încercat spray-ul Photoderm Brume? Cum vi se pare? Dacă nu, vă tentează?

10 comentarii

  1. Eu nu l-am testat...probabil ramane pentru anul viitor, pentru ca este sigilat!
    In schimb, pe cel cu SPF30 l-am inceput si am consumat jumatate din el si sper sa il termin curand! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pe cel cu SPF 30 nu l-am desfăcut și cred că-l țin pentru anul viitor, deși eram curioasă să-l încerc. :D

      Ștergere
  2. Și eu îl iubesc din tot sufletul!
    Nu am mai avut ocazia să-l folosesc în ultima perioadă dar cred că până la sfârșitul sezonului o să-l prăpădesc. ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, am văzut că tu l-ai folosit și la drumeții pe munte, eu nu m-aș fi încumetat din cauza peliculei, dar eu nu suport oricând/oricum texturile uleioase. :D
      Sunt sigură că o să mai ai ocazii să-l folosești, până să-l dai gata în timp util.
      Pupici

      Ștergere
  3. Imi place, doar ca pretul e foarte mare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru corp poate l-as incerca, dar pentru ten, in niciun caz!

    RăspundețiȘtergere