Week in photos #98

Abia reușesc să-mi dau seama când a început săptămâna trecută și când s-a încheiat, despre ziua de luni am povestit deja în articolul anterior - cel de aici - și totuși am avut o săptămână foarte plină, chiar dacă a fost mai scurtă. Iar dacă weekend-ul trecut l-am dedicat pentru o escapadă relaxantă, weekend-ul ăsta a fost la polul opus, cu o escapadă foarte activă și cam obositoare. Dar mai bine să le iau pe rând...


În primele zile ale săptămânii am tot avut de desfăcut bagaje, iar printre alte lucruri am avut și două punguțe pliiine de scoici și melci adunate în weekend de pe plajă. Nici nu vreți să știți câte astfel de „suveniruri” avem adunate din diferite locuri - scoici, melci, pietre, nisip... avem de toate.


Miercuri am ieșit cu o prietenă la un pahar de vorbă, iar la terasa unde am fost am dat de un motan cu niște ochi superbi, mi-a părut tare rău că la poză n-a vrut să stea, deși mângâiatul nu-l refuza. Eu am băut o limonadă, cam asta beau în ultimul timp - limonade și fresh-uri!


În următoarea zi am ieșit cu Ira la un local tare fain, unde-mi pare rău că n-am fost inspirată să fac o poză, mi-am dat seama când era deja întuneric, dar profit să vă arăt cadoul pe care l-am primit de la Ira - de cercei m-am îndrăgostit, două dintre perechi le-am purtat deja, lip balm-ul Pupa l-am purtat atât sâmbătă cât și duminică (cam atât de mult îmi place - miroase fenomenal, colorează subtil, e hidratant și lejer), iar blush-ul abia aștept să-l încerc, îl aveam pe wishlist.


Vineri a fost ziua mea, dar n-am vrut să sărbătoresc în vreun mod foarte special, am făcut doar ce am avut chef - în prima parte a zilei m-am relaxat și răsfățat, în a doua parte am petrecut timp în doi șiii... am făcut bagaje! Ah, cât îmi place să fac bagaje și cât mă bucur că sunt tot mai rapidă și mai eficientă (prin asta a se înțelege că nu prea mai iau inutilități). 

Bagajul a fost pentru escapada prin țară din weekend, pentru care am renunțat la a face prea multe planuri, am avut doar o idee în mare pe unde o să mergem și am decis ca în rest să ne mai orientăm în drum. Pe unde am ajuns, ca un scurt rezumat, aflați în continuare...


Prima oprire a fost la Castelul Peleș, pe care l-am mai văzut, dar acum foarte mult timp, nu mai aveam amintiri prea clare și m-am bucurat tare mult să-l revăd. Deși cozile și organizarea cam proastă nu m-au încântat, stilul și toate detaliile castelul m-au recucerit, e superb!


Mai departe am mers spre Râșnov, unde-mi doream de câțiva ani să ajung, dar abia acum am reușit. Oh, cât de mult mi-a plăcut cetatea! E categoric cetatea mea favorită din România, cel puțin dintre cele pe care le-am văzut până acum. Nu mă așteptam să fie atât de mare, atât de frumoasă și cu un peisaj atât de superb în jur!


Nu puteam să ratăm nici peștera din Râșnov, care mi s-a părut de asemenea foarte drăguță! Poze prea reușite din interior nu am, totuși, așa că va trebui să mă credeți pe cuvân, dacă n-ați văzut-o deja.


Cascada La Chișătoare (cred că se înțelege și din poză de unde numele :)) ) m-a amuzat, dar mi-a și plăcut, e tare frumoasă în realitate - n-am reușit s-o surprind suficient de bine pentru că era pe înserate când am ajuns la ea. Cu asta am încheiat ziua de sâmbătă, am mai pierdut ceva timp până am găsit cazare, iar a doua zi am luat-o de la capăt cu hoinăritul...


Cazarea am avut-o aproape de Bran și speram că o să prindem liber pentru că am fost dimineața, la scurt timp după deschidere, dar nu, era foaaarte aglomerat. A meritat totuși așteptarea și înghesuiala din castel, însă a fost o adevărată probă de rezistență psihică. E un must see, dar preferabil nu în weekend.


Am ajuns apoi la Cetatea Făgăraș, unde am mers mai mult pentru că era în drum, fără vreo așteptare, însă am avut o surpriză plăcută - nu realizasem că e atât de mare, de bine întreținută și nici nu știam că sunt atât de multe de văzut în muzeul din interior! Am prins și Zilele Făgărașului, iar în jurul cetății era o super nebunie, însă în interior a fost suficient de liber.


Ultima destinație de duminică a fost Sighișoara, probabil locul în care-mi doream cel mai mult să ajung și nu știu de ce mi-a luat atâta timp - poate tocmai pentru că nu alerg, de obicei, după locurile cele mai turistice. O să fac abstracție de mizeria din unele zone, că deja ne-am învățat cu ea la noi în țară (din păcate!) și o să spun că e superb orășelul, chiar e!


Chiar dacă era drăguță atmosfera și în zona comercială și agitată din Sighișoara, am petrecut mai mult timp plâmbându-ne printre străduțele mai libere, iar masa am luat-o într-un local super drăguț (cel din poză), care era o afacere de familie, din ce ne-am dat seama.

În drumurile dintr-un loc în altul am admirat o mulțime de sate superbe, mi se par foarte frumoase casele în stil săsesc, poate cel mai fain stil de la noi, cel puțin pentru gustul meu.

După Sighișoara a urmat un drum lung până în București, care părea interminabil, am ajuns noaptea târziu acasă, cu febră musculară și frânți, lucruri de care nu prea ne dăm seama cât umblăm dintr-un loc în altul, dar n-am niciun motiv să mă plâng, a meritat fiecare km parcurs și fiecare drum făcut pe jos! Chiar îmi era dor de o hoinăreală mai lungă pe la noi prin țară.

Cam atât despre săptămâna trecută, vă scriu târziu în noapte în timp ce afară toarnă cu găleata (de ceva vreme), ceea ce mă face să realizez că toamna ne bate la ușă, dar am o stare prea bună ca să mă plâng. Deocamdată am în lucru articole despre locuri superbe din alte țări prin care am fost anul ăsta, dar dacă ați vrea un articol cu mai multe detalii despre vreun loc despre care am scris mai sus... să-mi dați de știre, chiar mă gândesc dacă să scriu sau nu mai multe!

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi? O nouă săptămână cât mai frumoasă să aveți!
Pentru mai multe poze, vă aștept pe Instagram - @ellabeautycorner - aici.

12 comentarii

  1. Frumoase locuri, le-am vizitat de mai multe ori si le iubesc <3, te pup si La multi ani inca odata <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce saptamana frumoasa ai avuuut!
    Am admirat si pozele de pe Insta si am vazut ca ati bifat o multime de locuri frumoasa. Ma bucur pentru voi! <3
    Eu n-am ajuns la cascada dar acum m-ai facut sa o adaug pe lista! ;))
    Pupici si o saptamana de nota 10!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, trebuie să recunosc că a fost o săptămână minunată! :D
      Mulțumesc mult, draga mea!
      Chiar merită adăugată pe listă, e păcat s-o ratezi dacă ajungi prin Moeciu sau prin zonă, mai ales că e atât de ușor accesibilă - e chiar la șosea.
      Mulțumesc la fel! :*

      Ștergere
  3. Te pup Ella si La Multi Ani! Avem locuri superbe in tara, mi-ar placea sa citesc un articol despre Sighisoara, nu am mai fost de mult acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! :* Așa este, sunt multe locuri foarte frumoase în România! O să țin minte, sper să reușesc să scriu cândva.

      Ștergere
  4. Suuuper! Ati vizitat ceva locuri, ati avut ceva km in bord. Mi-as dori asa mult sa avem drumuri si autostrazi, sa colindam mai mult si mai des Romania!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, așa e, am cam făcut câteva sute de km în cele două zile. Cred că mai avem mult de așteptat până o să avem drumuri bune și autostrăzi adevărate - dar cine știe, poate la bătrânețe o să prindem și așa ceva prin România. :)) Mie-mi plac și drumurile „de țară”, mai ales când peisajul e frumos în jur, au farmecul lor pe distanțe scurte, dar când vezi gropi chiar și pe autostrăzi....

      Ștergere
  5. ce saptamana activa! :)

    la multi ani inca o data!

    eu am doua scoici in portofel :)). si eu tot la limonada ma opresc in ultima vreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încerc să fiu cât mai activă în fiecare săptămână, dar recunosc că săptămâna trecută, weekend-ul în special, m-a cam epuizat total. :))
      Mulțumesc! Mă bucur să aflu că mai sunt și alți oameni pasionați de adunat scoici :))

      Ștergere
  6. Ma bucur ca ai ajuns prin zona mea si ca ti-a placut! Desi eu sunt din Brasov, inca n-am ajuns la Sighisoara, spre rusinea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întotdeauna mi-a plăcut, nu e prima oară când ajung prin zonă, doar că de data asta am mai ajuns la câteva obiective noi. Chiar trebuie să treci Sighișoara pe lista destinațiilor viitoare, mai ales că e aproape de tine. :)

      Ștergere