Week in photos #100

Am ajuns deja la episodul cu numărul 100 al acestor postări săptămânale și abia am reușit să selectez pozele cu cele mai interesante (și, sper eu, inspiraționale) lucruri pe care le-am făcut săptămâna trecută, aș fi putut să vă arăt chiar mai multe, dar am decis că s-ar potrivi acum să aleg doar fix 10 - că 100 erau deja cam multe, totuși - care să cuprindă esențialul. Am avut o săptămână frumoasă, dar pozele cele mai multe sunt din weekend, ca de obicei...


Pentru momentele de relaxare, o carte bună și ceva dulce sunt alegerile sigure, iar în prima parte a săptămânii mi-a fost alături cartea În altă viață de Marc Levy, pe care am devorat-o imediat și care mi-a plăcut mult, e foarte bună ca lectură ușurică și relaxantă.


Pe parcursul săptămânii trecute, a fost Festivalul Ambasadelor, iar cu ocazia asta au avut loc în București mai multe expoziții, spectacole etc. Într-una din seri am fost la Teatrul Național și mi s-au părut interesante lucrurile expuse, iar imaginile cu peisaje din diverse țări m-au făcut să visez, parcă atunci când pozele sunt palpabile (și nu online) mă fac să-mi doresc și mai tare să mă pot teleporta în locurile alea, de a căror existență deja știam și în care deja-mi doream să ajung la un moment dat, dar dorința a crescut în privința câtorva locuri din Asia, în special.


Mi-am făcut în sfârșit o poftă pe care o aveam de ceva vreme - brânză la grătar, cu legume alături, făcute și ele pe grătar. Nu e prima oară când mănânc așa ceva, prima oară am gustat anul trecut în Grecia, dar nu mai mâncasem de mult și aveam o poftă teribilă. Poate nu arată chiar atât de apetisant din poză, dar vă garantez că totul a fost delicios!


Relaxarea din a doua parte a săptămânii mi-a fost asigurată tot de Marc Levy, de data asta cu cartea Hoțul de umbre, foarte interesantă și ea. Stilul autorului e inconfundabil și am de gând să-i citesc toate titlurile, deja am alta începută și alte două care așteaptă. Trebuie totuși să recunosc că, până acum, favoritele mele rămân Prima zi și Prima noapte!


Sâmbătă am fugit din nou din oraș, doar că de data asta am pornit la un drum mai scurt - am fost în Comana, unde am mai ajuns și anul trecut, doar că într-o zi de sărbătoare, când locul era mult prea aglomerat pentru a ne putea bucura așa cum trebuie de tot ce are de oferit. Am plecat repejor data trecută, cu gândul că o să revenim cu altă ocazie și în sfârșit am ajuns. Locul e tare frumos, liniștit, activități se găsesc pentru toate gusturile. Pasarela dorinețelor e în poză, mi s-a părut foarte drăguț decorul cu atâtea flori și lacăte.


A fost prilej și de o experiență nouă - m-am dat pentru prima oară în tiroliană. Ocazii am mai avut, dar abia acum am profitat de ea și mi-a plăcut la nebunie, deși cea din Comana e micuță, dar să zicem că a fost doar încălzirea, acum vreau și ceva mai mare, în care să mă bucur de mai multă adrenalină. Aș fi vrut să încerc și excaladările printre pomi, pe traseele amenajate, dar fiind în sandale, nu era o idee prea bună. Cu prima ocazie încerc și asta, mi-am promis!


Delta Neajlovului am văzut-o anul trecut doar în treacăt, din mașină, așa că anul ăsta am mers să ne bucurăm cum trebuie de o bucățică din ea - pentru că e totuși destul de mare, chiar dacă nu se compară cu Delta Dunării. Mi-a plăcut, e fain locul!


Și ca să bifăm toate obiectivele din zonă (am dat o raită chiar și prin pădure, dar țânțarii ne-au alungat cam repede), am oprit și la Mănăstirea Comana, unde mi-a plăcut în special curtea, era totul amenajat foarte frumos (am făcut abstracție de faptul că era parțial în lucru), cu multe flori și multă verdeață.


Pentru duminică mi-am tot sucit planurile, fiindcă aș fi vrut să ajung și la târgul și spectacolele organizate cu ocazia Festivalului Ambasadelor la Romexpo, dar din păcate am rămas cam dezamăgită de ce am găsit acolo. Mi-au plăcut totuși accesoriile astea din poză, reprezentative pentru Africa de Sud, dar per total.. am pierdut mai mult timp să găsesc unde e (nici măcar semnalizat bine nu era și toți dădeau din umeri) decât am stat efectiv acolo. 

Să zicem că a fost ocazie să aflu și ultimele trenduri pentru bebeluși, fiindcă am aterizat fără intenție și la târgul Baby Boom. :))


La târg am fost împreună cu Ira, iar dacă acolo n-am stat prea mult, am profitat să facem o plimbare prin Herăstrău și să mai stăm la povești. Ocazie perfectă pentru a mai bea o limonadă cu fructul pasiunii, atââât de greu de găsit! E minunată băutura asta, am mai pomenit de ea când am descoperit-o, iar dacă încă n-ați încercat trebuie, nu ratați dacă o vedeți prin vreun meniu!

Nici săptămâna asta n-am început-o deloc rău și sper să continue cât mai bine, ceea ce vă doresc și vouă! 

Cum a fost pentru voi săptămâna trecută? Cum profitați de ultimele zile cu temperaturi de vară?
Pentru mai multe poze, vă aștept pe Instagram - @ellabeautycorner - aici.

14 comentarii

  1. Frumoasa, colorata, gustoasa si cu mult aer proaspat a fost saptamana ta! Prima suta din cele care vor urma. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai descris-o mai frumos ca mine, mulțumesc! :D Așa sper și eu, îmi face plăcere să scriu postările astea și să revin asupra celor mai vechi, să văd ce mai făceam acum câteva luni sau în sezonul ce tocmai a trecut.
      Pupici!

      Ștergere
  2. In primul rand iti doresc cat mai multe postari de acest fel pentru ca imi plac la nebunie. Saptamana mea a fost buna, am fost la nunta unor oameni dragi ocazie cu care am descoperit un restaurant unguresc cu mancare dementiala: am mancat un gulas senzational. Am colindat prin oras cu tinta si fara, am profitat de ocazie ca sa fac niste poze pentru blog, am stat la povesti cu prietenele, deci o saptamana foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mă bucur să aflu asta, pentru că și mie-mi face plăcere să le scriu. Să fie și săptămâna asta cel puțin la fel de bună!

      Ștergere
  3. Branza la gratar??? Nu am incercat asa ceva si chiar ma intreb ce gust o avea! :))
    Vreau si eu cu tiroliana. Poate o sa mergem si noi sa ne distram intr-un fel diferit. Ar fi o experienta faina, sutn sigura! Desi sunt cam fricoasa de fel, unele lucruri le-as incerca si eu! :D
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bună, mai bună decât proaspătă chiar. E oarecum o mâncare tradițională a grecilor. :D
      Merită încercat, e foarte plăcută experiența și e mult doar până te „arunci” de acolo, apoi nu mai contează nimic, decât peisajul frumos văzut de sus. Mie mi-a părut rău doar că s-a terminat prea repede. :))
      Te pup!

      Ștergere
  4. Limonada cu zmeura este preferata mea, dar m-ai facur foarte curioasa de cea cu fructul pasiunii :)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi place și cea cu zmeură, dar cu fructul pasiunii mi se pare și mai bună, trebuie s-o încerci!

      Ștergere
  5. Ce bine arata legumele la gratar! Branza nu am incercat, dar cred ca are un gust foarte bun. Trebuie sa incerc.
    Am vazut pe Insta toate aventurile tale si mi-au placut mult. In special pozele de la Comana.
    Da, da o carte super Hotul de umbre. Am citit-o si eu. :D
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur o să-ți placă, e foarte bună!
      Mă bucur mult că ți-au plăcut, încerc să fiu cât mai activă acolo. :D
      Ai mai citit și altele ale lui Levy? Aproape toate sunt în același stil, iar dacă ți-a plăcut Hoțul de umbre, ți-ar plăcea sigur și celelalte!
      Pupici

      Ștergere
  6. Frumoase imagini si imi place ca in ultima vreme te vedem mai des in fortografii! Esti frumoasa foc! Suna interesant Festivalul Ambasadelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești o drăguță, mulțumesc mult! A fost interesantă ideea, păcat că organizarea a lăsat de dorit. :(

      Ștergere
  7. Frumos la Comana, pacat ca a fost aglomerat :(

    RăspundețiȘtergere