Produse consumate - Septembrie 2016

Ne apropiem de mijlocul lui octombrie, dar eu încă mai am de încheiat o socoteală cu septembrie - produsele consumate. Deși le-am pozat de mai bine de o săptămână, abia acum m-am mobilizat pentru a împărtăși impresiile mele finale pentru produsele consumate luna trecută, peste care nu puteam să sar, mai ales că în sfârșit am terminat o cantitatea mai măricică, după multe luni în care abia-abia reușeam să mai consum câte ceva.


La makeup stau în continuare cel mai prost când vine vorba de consumat, dar măcar am câte ceva aproape în fiecare lună. În septembrie am consumat (vorbesc serios, nu mai e nimic în el) rimelul Oriflame The One Wonder Lash, un produs foarte lăudat, care mie mi-a plăcut mult pentru genele de pe pleoapa inferioară, datorită perilor foarte mici de pe o parte, perfecți pentru acestea. În rest, oferă alungire și definire, un efect natural plăcut, pe care înțeleg de ce-l apreciază fetele cu gene bogate și frumoase, dar eu vreau puțin mai mult de la un rimel.

Balsamul de buze Himalaya l-am avut mereu cu mine la plajă în vară, îmi plăcea pentru culoarea discretă oferită, pe lângă hidratarea bună și mirosul plăcut. Deși am o mulțime de balsamuri de buze începute, de când l-am desfăcut mi s-a pus pata pe el și l-am folosit mult și acasă, rezultatul fiind că l-am dat gata în vreo 4-5 luni. O să mai încerc și alte variante de la Himalaya.


Maybelline Dr. Rescue All in one se laudă că e bun ca bază, top coat și tratament, dar de fapt nu mi s-a părut că excelează cu nimic. E doar un lac transparent ok, cu o pensulă banală, uscare relativ rapidă și atât. L-am consumat folosindu-l ca bază și deși nu a fost rău, nu l-aș recomanda în mod deosebit, sunt altele mai bune.

Încă sunt intrigată de motivul pentru care demachiantul bifazic Avon Nutra Effects nu are ingredientele trecute pe ambalaj și nu le-am găsit nici pe site, nu mi se pare normal să nu poți vedea ce-ți pui pe față. Și cum știu că în general nu excelează la formulele produselor de skincare, majoritatea fiind pline de iritanți (micelara lor e totuși o excepție, ca exemplu), sunt foarte sceptică, deși n-am simțit să-mi cauzeze vreo problemă. Oricum, nici n-am vreun motiv să revin la ea sau s-o recomand, Nivea sau Garnier fiind exemple de bifazice la fel de ieftine, dar mai eficiente, mai puțin uleioase și... cu lista de ingrediente la vedere!

Am mai terminat încă o sticlă din micelara L'Oreal, la care mai revin ocazional doar dacă o găsesc la super oferte (am luat-o și cu vreo 7-8 lei online), altfel nu mi se pare că merită, fiindcă e cam același lucru cu Garnier, care e în general mult mai ieftină. Dar ca să mai variez produsele cu care mă demachiez, mai revin și la asta de la L'Oreal, fiind prinde favoritele mele.


N-am fost prea bucuroasă când am terminat exfoliantul Paula's Choice Resist Daily Smoothie 5% AHA, fiindcă e un produs foarte bun, care mi-a oferit rezultate vizibile imediat, la care iubesc textura și care nu e deloc ieftin, dar își merită banii. L-am avut deja de 2-3 ori în format mini și o să-l mai iau, dar data viitoare o să mă îndrept către full size, e mai convenabil pe termen lung - aștept o oferă bună, totuși.

Bioderma Hydrabio gel creme mi-a plăcut destul de mult, de fapt din categoria asta de preț (e vreo 45 lei la Farmacia Tei) cred că e cea mai bună cremă pe care am încercat-o - textura de gel e lejeră, trebuie aplicat puțin pentru a hidrata suficient, ambalajul e practic, formula curată (doar parfumul l-aș scoate din compoziție, chiar dacă e foarte puțin). Nu o să revin la ea pentru că rămân în continuare „fană” PC Clear Skin Hydrator, de la care fac pauză doar de dragul de a mai încerca și alteceva, dar dacă vreți ceva mai accesibil și bun pentru un ten gras/mixt, asta de la Bioderma mi se pare o opțiune bună.

Am mai consumat și o miniatură din crema Clarins Multi Active Jour, bunicică și ea, lejeră, dar tot cam parfumată pentru gustul meu și care n-am simțit să facă ceva suficient de special încât să-i justifice prețul, mai mare chiar decât al favoritei mele, dar mult mai slabă ca propietăți (o spune și formula).

Am mai folosit și câteva măști la plic, dintre care merită niște laude masca pentru buze Sephora, cu unt de shea - e tare faină! Hârtia în formă de buze (unele cam mari) e îmbibată cu foaaarte mult produs, care le lasă în final hidratate, catifelate. Mi se pare bună de folosit după o exfoliere zdravănă a buzelor, pentru o hidratare suplimentară, înainte de aplicarea unui balsam. Ah, mai și miroase delicios! Trebuie s-o încerc cât de curând și pe cea cu trandafiri...

Despre măștile de față 7th Heaven n-am aceleași laude de adus, niciuna dintre cele două nu m-a făcut să înțeleg pentru ce sunt atât de populare. Da, cea cu ananas miroase bine (cealaltă în schimb îmi părea că miroase a ceva de spălat pe jos) și ambele s-au simțit plăcut și relaxant cât le-am ținut pe față, dar la final m-am ales doar cu un ten foarte uscat, cu senzație de piele care ține foarte rău.


Șamponul Plantur 39 Phyto Caffeine se laudă că ajută împotriva căderii părului, dar adevărul e că nu există niciun șampon care să facă ceva în sensul ăsta, contactul cu părul fiind de suprafață și mult prea scurt, e practic imposibil. În schimb, deși efecte miraculoase nu a avut, mi-a plăcut mult cum îmi lăsa părul după spălare - nici aspru, dar nici fin de nu mai stă în niciun fel, ci undeva la mijloc, exact cum îmi place. Poate că o să ne mai întâlnim - eu încă-mi caut șamponul perfect, deși cred că e misiune imposibilă.

Bunicel mi s-a părut și șamponul Balea pentru prețul pe care-l are, nu mi-a cauzat probleme la nivelul scalpului și îmi lăsa părul ok după spălare. Nu m-a impresionat cu ceva în mod deosebit ca să vreau neapărat să-l recumpăr, dar poate o să mai dau șanse și altor șampoane de-ale lor.

Deși sunt o mare fană a șampoanelor uscate Batise, varianta pentru păr blond e singura din câte am încercat (și le-am încercat aproape pe toate) care nu mi-a plăcut sub nicio formă. E drept că eu nici nu sunt blondă, habar n-am ce a fost în capul meu când l-am luat, dar tot mi s-ar fi părul dubioasă și ușor scârboasă culoarea pe care o lasă-n păr, iar ulterior pe prosop (eu șterg părul cu un prosop uscat la câteva minute de la aplicare, pentru a scăpa de pudră - după orice șampon uscat). În plus, mi s-a părut și mai puțin eficient față de altele.

Săpunul lichid On Line a fost foarte ok, nu mi-a uscat mâinile, a miros bine. Acum am început altă variantă, din cele cremoase, care e și mai reușit.


Gelul de duș Yves Rocher cu cafea rămâne cel mai iubit și recumpărat produsul de tipul ăsta, îi ador aroma gurmandă și textura cremoasă foarte plăcută. Nu mai știu de câte ori mi-a trecut prin baie și oricâte alte geluri de duș faine aș descoperi, tot revin mereu la el, ceea ce se va întâmpla și în viitor. Îmi place să fac câte o pauză, să las un timp mai lung în care să nu-l mai folosesc, ca să nu mă plictisesc, dar și când desfac o nouă sticlă... uit de toate celelalte geluri începute și-l folosesc aproape numai pe el.

Tot de la Yves Rocher am mai consumat și un gel de duș exfoliant cu migdale (parcă migdale...) din ediția de sărbători de anul trecut. Mi-a plăcut și sunt nerăbdătoare să văd cu ce ne mai surprind și anul ăsta, mereu le-am adorat edițiile limitate, în special pe cele scoase de Crăciun.

Iar ca să închei cu produsele de la Yves Rocher - crema de mâini cu cătină e o altă favorită mai veche, e al doilea tub pe care-l consum și cu prima ocazie când mai dau vreo comandă probabil că o s-o iau iar, îmi place mult - deși are o textură lejeră, hidratează foarte bine, iar aroma-mi place mult (dar știu că nu e pe placul oricui).

Exfoliantul Organic Shop cu cafea e pentru față, însă eu l-am folosit pentru mâini sau pentru gât și decolteu și a fost foarte ok, deși mirosul s-a schimbat pe parcurs, iar la final nu mai avea nimic atractiv, ca la început. Meh... mi-e dor de exfoliantul pentru mâini de la Yves Rocher (am devenit obositoare cu brandul ăsta? așa s-a nimerit).

Un produs foarte bun și pe deasupra delicios, mi s-a părut crema de picioare Avon cu ciocolată și rodie, gamă care din câte am înțeles a fost o ediție limitată și nu știu dacă mai e disponibilă. Dar dacă aș mai găsi-o, aș lua-o iar fără să stau pe gânduri, făcând abstracție de cât de multe creme de picioare am începute - mirosul e genial, consistența plăcută (nu e o cremă unsuroasă) și cu efecte foarte bune.

Hiu, gata... ca de obicei m-am întins mai mult decât aveam în plan, însă încerc de fiecare dată să scriu mai mult decât dacă mi-a plăcut sau nu fiecare produs, în speranța că poate vă ajută părerile mele finale despre produsele consumate, dacă detaliez puțin mai mult.

Voi ce produse ați mai consumat în ultima perioadă? Ați încercat ceva din lista mea? Avem vreo părere diferită pentru vreun produs?

18 comentarii

  1. Si eu am adunat o sacosa, dar trebuie sa mai astepte. Eu nici acum n-am apucat sa incerc mastile de la Sephora. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu cum aveți răbdare să le țineți mai mult timp, eu abia aștept să scot totul la început de lună, pentru poze și apoi să le arunc. :))
      Păi ia să le încerc, aștept impresii și pentru celelalte pe care le-ai mai luat, asta pentru buze e faină.

      Ștergere
  2. Planturul ala mie chiar imi prieste. Adica mi-a regenerat parul, mi-au reaparut pufii din bretonel ( desi ii urasc de mor ) si fata care ma vopseste a observat alti pufi prin zonele unde erau goluri. Corect este sa masezi scalpul inainte si apoi sa lasi pridusul sa actioneze cateva minute. Eu ii lasam cat dura dusul 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am îndoieli că poate ajuta la regenerarea părului, fiind doar un produs care spală și ulterior e clătit. Chiar dacă-l lași mai mult „să acționeze”, tot doar la suprafață rămâne, nu are efect asupra rădăcinii. În plus, nu e bine să fie ținut prea mult în păr șamponul, poate usca părul.

      Ștergere
  3. Pe langa gel de dus , sampon , sapunuri lichide , creme am reusit sa termin un parfum , un ruj si trei oje :)
    Am incercat balsamurile de buze Himalaya . Preferatele mele sunt cel cu germeni de gau si cel cu unt de cacao . Cel cu factor de protectie a ucat buzele . Cel cu capsune a fost ok :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo, ai consumat câteva produse dintre acelea ce par interminabile - șampon, ojă, parfum...
      O să țin minte balsamul de buze cu unt de cacao, chiar pusesem ochii pe el.
      Pupici

      Ștergere
  4. n-am mai avut de curand vreun gel de dus YR. cat despre produsele Avon, era o vreme in care le foloseam doar pe ele. dar uite ca au mai trecut niste ani si m-am reorientat, iar acum nu mai am nimic din catalogul lor. si treaba cu lipsa listei de ingrediente... nu mi se pare normala deloc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi lipsesc niciodată din baie gelurile de duș YR, am mereu cel puțin 4-5 tipuri. Cred că multe dintre noi am început experimentele cosmetice cu produsele de la Avon. Eu încă le mai folosesc câteva chestii care-mi plac, precum produsele pentru picioare sau ojele.

      Ștergere
  5. Ai avut ceva produse luna asta.
    Inca n-am deschis balsamul Himalaya, dar m-ai facut curioasa :D In rest, aceleasi preferate YR care se regasesc si la mine mereu. De la Balea, pt par, eu am incercat mai demult mai mult game si chiar mi se par bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da... însă acum mă întreb dacă o să mai am ceva și pe octombrie, deocamdată am consumat doar un produs. :))
      Trebuie să-l încercer, e fain! Am mai avut și eu de la Balea câteva produse pentru păr, dar de șampoane m-am ferit, nu știu de ce.

      Ștergere
  6. Wow! Ai consumat o multime de produse!
    Te felicit!
    Si mie imi place mult Hydrabio de la Bioderma dar avand in vedere faptul ca folsoesc ambele produse din gama ma voi bucura puuutin mai mult de ele.
    Despre gelul de du cu cafea nu mai spun nimic si daca tot vorbim despre aceasta aroma... ma cam tenteaza exfoliantul despre care ne-ai povestit. :)
    Pupici si spor la consum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc!
      Mă bucur că și ție-ți plac. Pe mine cealaltă cremă nu m-a atras din cauza ambalajului tip borcănel.
      Dat fiind că are un preț foarte mic, merită încercat exfoliantul, la început miroase foarte tare.
      Pupici

      Ștergere
  7. Am cumparat si eu lacul transparent Dr. Riscue si nu m-a impresionat deloc, l-am folosit doar ca sa dau mai mult luciu ojei si atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi chiar nu face nimic special, e doar un lac banal cu o reclamă pompoasă. :))

      Ștergere
  8. Demachiantul de la Avon are etichete de tip peel of, de obicei sunt doua sau trei. Ingredientele sunt pe ultima. Am încercat și milenara și demachiantul bifazic și am renunțat la ele, ma usturau ochii. De fapt și de la Nivea pățeam la fel, asa ca acum ma demachiez doar cu ulei. :)
    Spor la consumat în continuare! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu de acele etichete, acolo am găsit ingredientele și la micelara lor, dar la bifazic n-am găsit nimic și din câte-mi amintesc am desfăcut tot ce s-a putut desface dar cine știe... poate mi-a scapăt, poate erau prea bine lipite, nu știu. Acum nu mai pot verifica.
      Hmm, probabil nu-ți priește ceva. Dacă vrei să mai dai totuși șanse la bifazice, să-l încerci și pe cel de la Garnier, e mai blând decât Nivea și totuși... cel puțin la fel de eficient (cel puțin mie așa mi se pare).
      Mulțumesc!

      Ștergere
  9. Cat de harnicuta ai fost! Scot si eu la inaintare luna aceasta gelul de dus cu cafea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc! Eu ar trebui să iau unul nou, să știu că e acolo, chiar dacă n-o să-l desfac prea curând. :D

      Ștergere