Leapșa de vară

Săptămâna trecută am fost atât de „ocupată” să fac boacăne, de regulă să mă accidentez, încât n-am mai avut timp de făcut poze, așa că în loc de retrospectiva săptămânii anterioare, pe finalul acestei zile calde de luni m-am gândit că ar merge numai bine un articol de sezon, în care să vă povestesc despre lucrurile care-mi plac vara. Am mai completat această leapșa acum doi ani și am dat întâmplător peste ea zilele trecute, dar nu contează că e mai veche, întrebările sunt de actualitate și mi se pare că preferințele mele s-au mai schimbat, chiar dacă nu drastic. Mai bine să încep, nu înainte de a vă avertiza că se lasă și cu poze... apetisante.


1. Ce îți place cel mai mult vara?

Sunt multe lucruri care-mi plac vara, dar cel mai mult îmi place timpul petrecut în natură, indiferent că pe plajă, pe munte, într-o pădure sau pe dealurile verzi. Îmi plac la nebunie și lanurile de maci, floarea soarelui sau lavandă.



2. Te bronzezi cu ușurință sau te arzi?

Încerc să nu mă bronzez deloc, cu să fără arsuri bronzul nu e o reacție sănătoasă a pielii, așa că SPF-ul e accesoriul meu favorit pe timp de vară (și nu numai, dar mai ales vara). Nu zic că-mi și reușește în totalitate, pe corp tot mă mai „prinde” soarele, însă tenul am reușit să mi-l protejez suficient de bine în ultimii ani. Dar ca să răspund la întrebare... m-aș bronza cu ușurință și fără arsuri chiar și de mi-aș asuma riscul de a nu-mi proteja pielea, o știu din experiența anilor în care nu eram conștientă de riscurile la care mă expun.


3. Băutura pe care o preferi.

Îmi plac limonadele, fresh-urile și smoothie-urile, mi se par foarte răcoritoare, dar ocazional merge și o bere rece sau un ice coffe. Nu mai pomenesc de faptul că beau foarte multă apă, asta o fac pentru că așa simt, o cere corpul.


4. Mâncarea pe care o preferi.

Tot chestii cât mai ușoare și chiar răcoritoare prefer, precum salate în fel și fel de combinații. O altă obsesie din perioada asta sunt și guacamolele, aș putea mânca zilnic. Să nu uităm nici de înghețată sau de minunatele prăjituri cu fructe (vișine, caise etc)...



5. Piesa vestimentară care îți place cel mai mult.

Presupun că trebuie să aleg o singură piesă vestimentară din garderobă, caz în care trebuie să recunosc că favorita mea e rochia lungă din poza următoare, nu doar pentru model, poate chiar mai mult pentru materialul foarte lejer și răcoros, dar și pentru cât e de comodă. Am purtat-o atât de mult în ultimele veri, de când o am, încât toate persoanele apropiate s-au săturat până peste cap de ea, numai eu nu. :))


6. Oja preferată.

Nu am o anumită ojă preferată pentru vară, dar cel mai des întind mână spre ojele texturate care au și puțin glitter în ele sau spre cele holografice, probabil pentru că arată foarte frumos în soare.


7. Produsul cosmetic preferat.

Rujurile sunt în orice anotimp preferatele, o obsesie pe care o recunosc și o accept, iar rujurile în nuanțe mai intense sunt favoritele mele vara. Aș vrea să pot numi unul anume ca favorit al acestei veri, dar nu pot, n-am doar unul, în imagine sunt doar câteva pe care vi le-am prezentat anul trecut și care încă-mi plac mult (alături de multe altele).


8. Ce parfum folosești?

Orice nu mă sufocă, prefer parfumurile fresh, cu arome precum ceaiul verde sau lămâița.

9. Munte sau mare?

E o alegere cam dificilă, spuneam și la început că îmi place timpul petrecut în natură vara, de fapt iubesc natura în orice anotimp, iubesc liniștea și sentimentul de relaxare pe care mi-l dă marea, dar și măreția și splendoarea munților. Poate acum vreun an sau doi aș fi răspuns că marea, poate o parte din mine încă trage mai mult în direcția aia, dar mi se pare că oricum comparația e inutilă, ba în perioada asta chiar simt o atracție mai mare față de munte, sunt în proces de informare pentru niște trasee montane pentru weekend-ul ce urmează.



10. Activitatea preferată.

Cred că am răspuns la asta la primul punct - orice activitate în natură îmi place, care mai mult ține doar de dispoziție și locul în care mă aflu. Cât sunt în București pot să mă bucur de natură și citind în parc, pe iarbă, de pildă.


11. Vacanță activă sau leneveală?

Lumea asta e prea mare, frumoasă și fascinantă ca să-mi irosesc resursele pe vacanțe în care să nu fac nimic, așa că orice plecare, oricât de departe sau aproape, oricât de scurtă sau lungă, indiferent că e în oraș, la munte, la mare sau oriunde altundeva... o prefer activă, cel mult doar îmbinată cu puțină relaxare, dar în general umblu cât e ziua de lungă. Merg pe ideea că de odihnă mi-o avea trupul parte destul după ce o să mor.


12. O amintire amuzantă. 

Oh, n-o să uit vreodată o pățanie dintr-o croazieră de o zi de acum două veri, când urcând pe scară după o bălăceală în mare un nene din față și-a stors slipul deasupra mea, gata-gata să-mi toarne apa pe față, după care am mai făcut vreo doi pași și m-am trezit alunecând din cauza barelor unsuroase... fix în capul unui băiat. M-am panicat îngrozitor, mă și gândeam că l-am înecat, dar din fericire a ieșit rapid la suprafață, ceea ce m-a liniștit, dar nu m-a scapat de rușinea de pe moment, de-mi venea să mă bag cu capul în pământ, noroc că n-aveam unde - nu e prea plăcut să știi că tocmai ai căzut cu posteriorul pe fața omului, dar în timp a devenit o amintire amuzantă.

Îmi mai vine în minte și una din vara trecută, dar nu prea ar avea farmec în scris, nici anterioara nu știu cât are.


Nu o să dau leapșa vreunei bloggerițe anume, dar invit s-o preia oricine dorește și aștept răspunsurile voastre în comentarii. N-am mai notat locația la pozele cu peisaje, dar dacă v-ați dat seama unde au fost făcute unele dintre ele... aștept să spuneți! :D

Vă place vara? Care sunt activitățile voastre favorite?

4 comentarii

  1. imi place vara, dar nu suficient de mult :D sunt nascuta toamna si asta se reflecta in dragostea mea pentru ploaie, frig si vreme mohorata. in schimb, imi place sa ma bronzez. e singurul lucru pe care chiar il agreez vara, in ciuda fobiei mele de soare si lumina. as pleca non-stop undeva, cel putin zilele astea nu am avut stare in casa, ba am iesit seara, ba ziua, mi-am gasit de lucru. vara beau multa bere cu lamaie, merge mai bine. as manca doar salata cu branza, altceva inghit destul de greu. ah, da. si inghetataaaaa!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu m-am născut vara, pe o caniculă cruntă, poate tot de aici mi se trage și mie iubirea pentru acest anotimp călduros. :)) Nu știu dacă să zic că e bine dacă-ți place totuși ceva, dat fiind că nu e lucrul cel mai sănătos. :D
      Nici eu n-am stare când e așa frumos afară, mai ales pe seară chiar e foarte plăcut să te plimbi, când adie vântul și e o căldură mai plăcută.
      Mai beau și eu cidru, dar nu fac abuz, nu e cea mai sănătoasă opțiune. Salata cu brânză, în schimb, e și favorita mea, tocmai ce am mâncat azi.

      Ștergere
  2. eu iubesc vara, azi spre exemplu, am gustat-o din plin :)). vrand-nevrand am umblat prin caldura cateva ore dar m-am dres la o limonada :).

    momentan sunt setata pe humus, nu ma mai satur de el.

    nu stiu daca ti-am mai zis, dar intotdeauna pozele sunt ireprosabile si mereu ma inspira cand le privesc :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că împărtășim și iubirea pentru vară! S-a nimerit și la mine să tot am de umblat prin căldură, iar când e cu treabă e mai puțin fain, dar m-am dres cam în același mod. Limonadă și înghețată. Sau bere. :))
      Acum vreo săptămână am mâncat și eu humus, cu niște falafel, dar nu mă omor, aș vrea să încerc și varianta din fasole roșie, că asta îmi place mai mult decât năutul.
      Mulțumesc mult, mă bucur tare să aflu asta!

      Ștergere