Raftul cu amintiri - Ianuarie 2018

După o absență de pe blog mai lungă decât plănuisem inițial, revin cu câteva frânturi din prima lună a lui 2018, reprezentate ca de obicei prin imagini. Aș vrea să spun că a fost o lună plină numai de momente frumoase, dar n-a fost tocmai astfel, nici pe departe, însă nici lipsită total de amintiri plăcute. Am mai spus eu și cu alte ocazii, că ideea de viață perfectă mi se pare o iluzie și nici nu încerc să vând cuiva o astfel de impresie falsă, prin aceste postări sau prin alte mijloace. Încerc doar să adun ce-i mai frumos și interesant din fiecare lună (atât cât doresc să expun) în această rubrică și totodată să vă îndemn să faceți la fel, să priviți în urmă și să acordați o mai mare atenție momentelor frumoase din viața voastră, fără a neglija ce se poate îmbunătăți, desigur.


N-am petrecut trecerea dintre ani prea pompos și totuși s-a lăsat cu multe motive de a râde cu poftă și cred că și doar asta ar fi fost suficient ca să spun că anul a început bine. M-am îmbrăcat destul de comod, dar am ținut să mă prindă noul an - de dragul tradiției, dar și pentru că asta aveam chef - aranjat ca o „divă”, nelipsindu-mi nici măcar coronița, care a fost un bun motiv de glume. Poate vă amintiți acea frumoasă bentiță dintr-un press kit trimisă de Nivea - trebuia să profitat de ocazie s-o și port (că prea mult mi-a plăcut), alături de unii dintre cerceii mei preferați. Pe partea de makeup am mers la sigur cu produse care-mi plac.


Cum de felul meu nu fac totuși prea des pe diva, într-unul din weekend-uri am pornit într-o mică excursie prin Buzău, cu dorința de a mă cufunda în noroiul Vulcanilor Noroioși. Țineam morțiș să ajung în locul ăsta iarna, când sunt vulcanii mai activi și implicit mai noroioși ca niciodată, dar adevărul e că nu mă așteptam să ies de acolo cu câteva kg în plus... pe ghete. A fost oricum interesant și funny, în ciuda vântului, frigului și a chinului de a ne deplasa pe acolo. Am fost la Pâclele Mare, dar prin vară aș vrea să le văd și pe cele mici, când peisajul e mai impresionant, chiar dacă vulcanii mai puțin activi.


Dacă la vulcani ne-a nins binișor, în rest numai a iarnă nu arăta prin zonă, chiar ne însoțise soarele tot drumul până la prima oprire mai sus amintită, dar am avut noroc ca măcar la Barajul Siriu să găsim un peisaj care să ne amintească faptul că e totuși iarnă. Am ajuns acolo după apusul soarelui, la fix să mai putem vedea ceva. Mi-am pus în cap să hoinărim mai mult prin județul ăsta, că dincolo de drumurile cam proaste sunt multe locuri interesante de văzut (aveam eu multe în cap, dar ziua era prea scurtă).


Că tot vorbeam de iarnă... am avut într-un final ceva zăpadă și prin București, dar cu porția. Nu-mi amintesc să mai fi avut vreodată o iarnă atât de blândă și m-am minunat de oamenii care se plângeau de puțină zăpadă și frig, de parcă ne-am afla prin vreo zonă tropicală. Eu una m-am bucurat ca un copil, în prima zi când a nins nu știam pe unde să mă plimb mai întâi, pentru a mă bucura de peisaj - asta deși nu sunt o așa mare iubitoare a iernii, chiar deloc, dar are farmecul ei. Mă bucură totuși vremea din ultima perioadă, deja simt primăvara atââât de aproape.


În ultimele două luni am fost pornită să iau la rând fiecare categorie de lucruri din casă spre a le tria și reorganiza. Am luat la rând haine, încălțăminte, hârțoage, oje, parfumuri și diverse alte lucruri. Într-un final a venit și rândul accesorilor/bijuteriilor și am profitat de ocazie să pozez pentru a vă arăta 10 pereche de cercei favoriți, deși și-ar fi meritat locul aici și alții care-mi plac la fel de mult. A fost prilej de a-mi reaminti de lucruri care-mi plac mult și care zăceau ascunse prin vreun colț, de asta îmi place să-mi iau lucrurile la mână periodic și vă recomand și vouă asta. Am lăsat la urmă doar partea de makeup, dar încă nu îmi fac curaj să intru în ele și nici timp n-am prea avut.


Am plasat iar o comandă pe Elefant, tentată fiind de reducerile foarte mari la cărți. În sfârșit am luat o carte de Elif Shafaka, iar celelalte sunt titluri de autori pe care i-am mai citit și am mai vrut și altele ale lor, Dostoievski fiind descoperirea lunii ianuarie - cu Crimă și pedeapsă - genială carte! Am mai trântit în coș și un gel de duș Dermacol, că prea le laudă toată lumea, voiam aromă de cafea sau măr și scorțișoară, dar nu le aveau, însă miroase și ăsta delicios. Gama aia de șampoane de la L'Oreal îmi place foarte mult și am mai luat unul.

La capitolul shopping am fost totuși destul de cuminte, nu m-am lăsat prea ușor tentată de orice reducere. De prin magazinele fizice mi-am luat doar o pereche de blugi H&M și un tricou de la New Yorker, primii fiind oarecum necesari, după ce mi-am dat mare parte din pantaloni în decembrie, așa că încă mai am de umplut niște goluri. Cred că asta a fost cam tot, deși tocmai am mai achiziționat și azi ceva mult dorit care era la reducere, dar hei... deja e februarie, nu se pune.


Am revenit la obiceiuri mai bune în ceea ce privește și alimentația, făcând alegeri cât de cât sănătoase chiar și atunci când am ieșit în oraș, dar mi-am mai făcut și câte o poftă nesănătoasă. Am pus aici ca exemplu o salată grecească pe care am mâncat-o când am ieșit cu Camelia (după ce ne-am plimbat puțin prin IOR pe ploaie) și la extrema cealaltă o pizza (au fost 2 în aceeași săptămână, ups! ). Am redus foarte mult și consumul de zahăr, mai ales de ciocolată, am mâncat în schimb fructe multe, dar am cedat dese ori la vin fiert și de câteva ori la câte o feliuță de tort (deh, sărbătoriți mulți). Partea bună e că nu simt că aș face vreun mare efort în sensul ăsta, am descoperit că pot sta fără dulciuri o săptămână fără să le simt lipsa; dacă am o ceașcă de ceai aromat seara totul e bine.


Am reînceput să urmăresc câteva seriale, după o perioadă mai lungă de pauză, că dacă nici iarna nu mă uit... atunci când? Am reluat unele la care mă uitam de mult, dar am și descoperit câteva noi. De departe cel mai interesant descoperit e The good doctor, un serial tipic cu medici, dar care vine cu ceva nou - personajul principal e un băiat autist, care își începe rezidențiatul în chirurgie. Îmi place cum joacă actorul și mi se pare un mod bun de a afla mai mult despre cei care au acest sindrom. Are dramă, dar și momente comice, iar eu cred că deja sunt fană... abia aștept să mai apară noi episoade.

În rest am mai început câteva comedii, simpatice toate, dar singurul care merită menționat e Young Sheldon (destul de nou și el) pentru cei care-l îndrăgiți pe Sheldon în varianta de adult din The Big Bang Theory; puștiul ăla mic îl joacă foarte bine și e super simpatic.

Probabil că ar mai fi fost multe de povestit, dar am încercat să aștern în scris câte puțin din toate și m-am întins oricum cam mult așa că mă opresc. Abia aștept să văd cu ce mă va surprinde luna februarie, începutul e bun și cred că o să am multe de povestit în următorul articol din rubrica asta. Deocamdată vă aștept pe Instagram, unde postez zilnic imagini din călătorii, în prezent din arhivă, dar în curând dintr-o nouă călătorie - mă găsiți aici sau după numele @ellabeautycorner.

Cum a fost luna ianuarie pentru voi? Ați început cu dreptul anul?

6 comentarii

  1. Si eu am facut curatenie la multe lucruri prin casa - haine, acte, chestii inutile, hartii, agende, incaltaminte...vai, ce bine e! Multe din ele au ajuns la reciclat si ma bucur ca am reusit sa fac asta! Urmeaza sa mai triez din haine, ca si de acolo am de dat multe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chiar păcat să ținem lucruri pe care nu le mai folosim/purtăm, în timp ce alții nu le au, pe principiul ăsta am dat în ultimii ani fără milă orice lucru știu clar că nu-mi mai e de niciun folos, din diverse motive.

      Ștergere
  2. ce faine sunt bufnitele, mai ales alea colorate :)).

    hai ca ai inceput anul in forta, eu la fel, sper sa ne tina puterile :)).

    young sheldon? eu de ce nu stiu de serialul asta? vad ca stau prost la capitolul noutati, cred ca sunt prea mult la cinema :))))))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie-mi sunt tare dragi cerceii ăia cu bufnițe. :D
      Așa să fie, că am planuri multe și mari. :))
      E destul de nou, nu cred că a apărut de mai mult de 2-3 luni. Eu am aflat întâmplător de el, dar deja sunt la zi, nu sunt multe episoase. Haha, iar eu sunt în urmă pe partea de filme. :))

      Ștergere
  3. idee noua de serial? super! dar intai sa ajung la zi cu grey, lucifer si altele... nu mai am chef de vizionat, mai mult ma impac cu cititul. ma bucur ca te-ai indreptat spre elif shfak! ai ales si cartea buna! :D
    luna ianuarie nu prea a fost de stat in natura, desi am mai facut plimbari prin parc. totusi, n-am plecat nicaieri prea departe, dar nu-mi pare rau, recuperam acum.
    sper doar ca februarie sa fie pe cat de scurta, pe atat de intensa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi place mai mult ăsta decât Grey anatomy, pe care l-am cam abandonat, mi se părea că devine cam plictisitor, au lungit-o prea mult. Lucifer nu m-a prins prea tare. Prefer și eu să citesc mai mult, dar serialele sunt mai de relaxare, plus că mă uit cât timp mai fac și altceva. Abia aștept s-o citesc pe Elif.
      Să fie luna asta așa cum ți-o dorești! Prima parte a ei a fost frumoasă la mine, sper să continue tot așa.

      Ștergere