Raftul cu amintiri | Gânduri între ani

La mulți ani! Vă doresc sănătate și multe momente frumoase în noul an, fie ca dorințele cele mai arzătoare să vi se împlinească și să simțiți cât mai rar că timpul zboară prea repede. Chiar dacă această trecere dintre ani e doar ceva simbolic, am atâtea dorințe și idei de pus în practică încât îmi pun toată baza că 2019 va fi anul potrivit pentru cât mai multe dintre ele. Dacă despre 2017 spuneam că a fost unul dintre cei mai minunați ani și că n-am simțit că ar fi trecut timpul prea repede, din păcate despre 2018 nu pot spune același lucru, n-au mers toate cum mi-aș fi dorit și chiar nu știu când s-a scurs anul ăsta, însă am să păstrez ce e mai bun din el, fiindcă a fost suficient de bogat în amintiri de păstrat până la bătrâneți - asta vă încurajez și pe voi să faceți, săpați în fiecare an sau chiar fiecare lună după acele amintiri care contează și păstrați-le bine!

N-am mai postat în rubrica Raftul cu amintiri de câteva luni și am decis să reintroduc acest tip de postare chiar pe început de an, să vă povestesc ce am mai făcut în ultimele 2-3 luni din 2018, la ce concluzii am mai ajuns, ce planuri am mai copt și alte lucruri de genul ăsta, presărate cu niște gânduri.


În octombrie nu s-au întâmplat prea multe, o viroză m-a pus la pământ vreo două săptămâni, așa că tot ce mi-a rămas prin poze și amintiri din acea lună a fost excursia la Milano (poate detaliez cândva) și în Varenna, pe Lacul Como, despre care am scris deja și nu mai insist și aici. Apoi în noiembrie și decembrie am căutat dese ori activitățile mai relaxante și deși nu-mi place frigul m-am bucurat de păturici pufoase, noii mei botoși haioși și de pulovore moi. Am avut și chef de cumpărături destul de mult, iar pe lângă cadouri mi-am cumpărat și eu destul de multe lucruri, în special haine, oarecum necesare. Cred că o să fac o postare separată cu ultimele cumpărături.


Îmi părea rău că nu m-am bucurat de toamnă pe cât de mult mi-aș fi dorit și am profitat în noiembrie să dăm o fugă pe Valea Oltului să mai prindem nuanțele tomnatice, ocazie cu care am ajuns la Cascada Lotrișor, într-o ultimă (mini) drumeție pe anul trecut. De fapt a fost și ultima excursie pe 2018, planuri am mai avut, dar a trebuit să mă împac cu ideea că nu merg mereu toate așa cum le planific eu - lecție repetată de câteva ori anul ăsta.


Când nu sunt pe drumuri profit să fac planuri în sensul ăsta, iar în ultimele luni am început să-mi aștern într-o agendă locurile din România în care îmi doresc să ajung - încă mai am multe de trecut pe listă, sunt sigură, dar și cât am apucat să notez m-a făcut să realizez încă o dată cât de mare e lumea asta, dacă dintr-o țară mult bătută încă mai am atât de multe de văzut... Nu știu când o să îndrăzesc să fac o astfel de listă pentru alte țări, deocamdată îmi ajunge câte am în minte din care să aleg. La poză îl vedeți pe Căpitanul Pământ, primit fără vreo ocazie, doar pentru că era prea potrivit mie... :))


În sfârșit mi-am schimbat telefonul, după o relație prea lungă cu anteriorul, prelungită de lene să mă interesez de ce-i pe piață și să aleg ce-mi convine mai mult - nu sunt atât de entuziasmată de cumpărat electronice ca de cosmetice, haine, cărți. Oricum, vă spun asta ca să știți că pentru postările viitoare din rubrica asta sper să-mi fie mai ușor să vă prezint și în imagini momente și activități, acum având o cameră mai bună pe telefon. Nu-mi prea venea să vă arăt poze făcute cu cel vechi, așa că tindeam să aleg mai mult poze făcute acasă cu aparatul foto (ca în postarea de față), pe care nu-l car cu mine decât în călătorii și doar cu rare ocazii prin București. Ah, da, bufnița e din Jumbo, e o pernuță.


M-am văzut cu Camelia de două ori luna trecută, ceea ce a fost o performanță, prima oară cu ocazia unei invitații de la Nivea (vă povestesc mai jos) și apoi special pentru a face un schimb de cărți pe care-l amânam deja de prea mult timp. Din cauză că încă aveam telefonul vechi n-am să vă arăt poze de la Green Tea, unde am stat la un vin fiert, într-un decor și o atmosferă foarte plăcute, așa că vă arăt doar ce cărți am luat cu împrumut și ce o să citesc în perioada următoare, printre altele pe care le mai am - chiar am cu toate un teanc frumușel de cărți necitite încă.


M-am bucurat și de perioada sărbătorilor pe cât posibil, am avut uneori chef să mă uit la filmulețe tematice, am admirat decorațiunile din oraș și am fost puțin pe la târgurile de Crăciun din București, am împodobit casa și am împachetat cu drag cadouri, iar Crăciunul l-am petrecut în familie, așa cum e obiceiul. N-am fost însă în cea mai bună stare posibilă zilele alea, din mai multe motive, de unul vă zic mai jos, dar tot am încercat să iau ce-i mai bun din toate astea...


Dacă îmi citiți blogul de mai mult timp poate vă mai amintiți poza asta cu Rocky, de anul trecut... Aproape că am făcut o tradiție din a-l poza prin zăpadă și sper să mai am ocazii s-o fac. Am fost pe puctul de a-l pierde, în Ajunul Crăciunului eram cu el la veterinar și de atunci a făcut mai multe vizite săracul, dar sper ca tratamentul de babesioză (habar n-avem când și cum l-a mușcat vreo căpușă, pe el n-am găsit) să-și fi făcut efectul, deocamdată nu mai are febră și pare tot mai vioi de câteva zile. Țineți pumnii pentru blănos, bine? Încă mai are de făcut o injecție dureroasă zilele viitoare. Chiar dacă are deja 10 ani (pe care nu-i arată), eu sper să treacă de asta și încă să depășească vârsta medie de viață la căini (12-13 ani). Am dreptul să sper, nu poți fi niciodată pregătit să pierzi o ființă dragă (fie om sau animal).


Printre planurile pe anul ăsta ar fi să reîncep să mănânc sănătos, că în ultimele luni am cam dat-o în bară pe zona asta, iar asta ar implica și să-mi gătesc mai des, lucruri în general simple oricum, salatele erau cândva baza la mine și ar trebui să apelez la ele mai des. Până una-alta vă arăt niște gogoși, ca să înțelegeți ideea (deși la dulciuri nu mă văd renunțând, dar ar trebui să reduc măcar) și pentru că nu sunt multe de spus profit să vă povestesc aici despre seriale și filme văzute în ultimele două luni (cu o ciocolată, gogoașă sau altă prăjitură alături), fiindcă am văzut destul de multe...

Singurul văzut la cinema a fost The Grinch, la care am mers cu Camelia la invitația celor de Nivea, chiar intenționam să-l văd și poate nu mi-aș fi făcut timp altfel... A fost super simpatic, amuzant, efecte 3D cât să-i dea puțin și mai mult farmec, recomand chiar dacă a cam trecut sezonul.

În rest am văzut foarte multe filme pe Netflix... Yes man e o comedie faină cu Jim Carrey și tot cu el am mai văzut The Trump show, un film foarte bun, pe care nu știu cum de-l ratasem. Foarte mult mi-a plăcut și The water horse - Legend of the deep, a ieșit o poveste haioasă și frumoasă legându-se de legenda cu Monstrul din Loch Ness. În rest mi-am mai notat câteva care merg ca ceva lejer de acțiune - Get smart, True memoirs of an international assassin și Kong skull island, dintre care l-aș recomanda mai mult pe ultimul, numai cadrele naturale fac 50% din film.

Pe partea de seriale am început Lost in space, un SF destul de interesant și Da Vinci's Demons, un serial care n-ar fi fost genul meu deloc, dar m-a prins pentru că... Da Vinci! Cam atât ca noutate, în rest am ajuns la zi cu Flash, Super Girl și Bing Bang Theory. Da, am lenevit multe seri pe canapea și mai rar cu cărți, dar o să mai echilibrez în perioada următoare, oricum simt că am mai recuperat cu filme și seriale, că în restul anului n-am vizionat prea multe.


Am păstrat și anul trecut obiceiul (bizar) de a strânge într-o cutiuță toate produsele de makeup terminate, ca să văd ce se adună până la final de an. Rezultatul e, după cum se vede, cât se poate de slab, abia dacă am terminat câteva, multe dintre ele fiind oricum doar simple balsamuri de buze. Dacă în lunile următoare nu fac „progrese”, din păcate va trebui să arunc mai multe, dar sper să nu fie cazul de cine știe ce cantități ajunse la gunoi, am șanse să dau gata multe dintre ele.

Gata, mă opresc, că a ieșit oricum o postare mult mai lungă decât intenționam! Nu o să mai aștern nici alte gânduri sau planuri, las lucrurile să vină de la sine, controlez cât pot și vedem ce iese... Cu mai multe retrospective pentru 2018 (călătorii, cărți și cosmetice) o să revin zilele viitoare, păstrez obiceiul de anul trecut.

Cum v-a prins acest început de an? Ce planuri aveți pentru 2019?
Șiii... v-ar interesa să continui să scriu pe scurt despre filme și seriale văzute?

12 comentarii

  1. Sanatate multa lui Rocky, saracu' de el! Eu incerc sa-mi revin dupa viroza care m-a daramat si pe mine. Sa ai un an plin de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Mi s-a rupt sufletul să-l văd suferind, dar sunt fericită acum să-l văd bine și veștile de la doctor au fost bune azi.
      Sănătate multă, să scapi cât mai repede de viroz. Să avem un an cât mai bun!

      Ștergere
  2. La multi ani! Sa ai parte de un an plin de bucurie, inspiratie si muuuulte excursii!
    Capitanul Pamant e tare simpatic. Poti sa-l faci mascota excursiilor. :D
    Multa sanatate lui Rocky!
    Si eu incerc sa mananc mai sanatos dar cand vine vorba de dulciuri... nu prea reusesc. Oricum, sunt mandra ca in acest an nu am mancat nicio sarmaluta (n-am poftit) si am lasat-o mai moale cu toata invazia de carnuri si afumaturi. Yay!
    Te pup si te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani! Mulțumesc, îți doresc aceleași lucruri!
      Haha, ar fi drăguță ideea cu mascota, dar e mărișor, mi-ar ocupa tot bagajul de mână pe avion. Iar eu călătoresc doar cu bagaj de mână. :))
      Mulțumesc în numele blănosului!
      Dulciurile sunt cea mai mare problemă și la mine, sunt cam dependentă de ele.
      Îmbtățișări înapoi! :*

      Ștergere
  3. La multi ani! Un 2019 mult mai bun decat 2018, plin de calatorii, carti si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani! Mulțumesc, asemenea! Să ne auzim peste un an cu entuziasm față de anul ce a trecut.

      Ștergere
  4. La multi ani, Ella!
    Tin pumnii pentru Rocky! Sper sa fie bine!
    Produse de machiaj pe care le termin mai reede sunt mascara si fonduri de ten...ia chiar sa-mi pastrez si eu produsele de machiaj consumate intr-un an! :)) De regula le arunc dupa ce filmez empties...
    Un an frumos sa ai, mai bun decat cel care a trecut si cu multa veselie si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani! Mulțumesc, deocamdată veștile sunt bune și sper să rămână astfel.
      Câdnva și eu terminam rimeluri pe bandă rulantă, nu știu ce s-a întâmplat anul ăsta. Eu din 2017 am zis să încerc și pentru că e un experiment interesant am zis să mai continui, cred că încerc și anul ăsta.
      Mulțumesc, asemenea îți doresc!

      Ștergere
  5. Un An Nou cu multe realizari sa ai ! Sanatate deplina lui Rocky !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru urări și gândurile bune pentru blănos! Multă sănătate, realizări și bucurii îți doresc!

      Ștergere
  6. sper sa ai parte de tot ce iti ofera 2019! eu stiu sigur ca vreau un singur lucru - sa fac pace pe parte profesionala si sa imi gasesc un job care sa ma motiveze si financiar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Să ai și tu parte de ceea ce îți dorești, pe plan profesional și personal!

      Ștergere