Cumpărături și noutăți de iarnă

Am decis să mențin obiceiul de a vă arăta pe sezoane lucrurile cumpărate și primite - haine, cosmetice și cărți - iar cum eu sunt deja cu gândul la vacanța ce urmează și abia aștept să îmbrac niște ținute  mai de primăvară, am zis că e timpul să vă arăt ce am mai adunat iarna asta, că n-am oricum în plan alte cumpărături în săptămânile următoare, cel puțin nu ceva de sezon, așa că dacă mai cumpăr lucruri interesante iarna asta o să vi le arăt la postarea următoare. Ce vă arăt azi sunt adunate de pe final de noiembrie - cam de la așa zisul Black Friday - și chiar dacă am tot făcut cumpărături pe finalul anului trecut, observ că n-am adunat niște cantități absurde, fiindcă n-am luat decât ce am fost sigură că merită.


Am tot fost cu ochii după pulovere, o categorie unde am subțiat rândurile iarna anterioară, când am dat orice nu mă mai mulțumea pe deplin cum îmi vine sau în care nu mă mai simțeam bine indiferent de motiv. N-am luat totuși enorm de multe, n-am vrut nici să adun alte mormane de care să mă plictisesc prea repede, am cumpărat doar ce mi-a plăcut foarte mult.

Vedeta aș spune eu că e puloverul galben de la LC Waikiki, a cărui nuanță e și mai frumoasă în realitate, în poze nuanța pare o idee mai rece, dar cred că vă puteți face o impresie... Nu eram fană a galbenului, dar atât de mult mi-a plăcut ăsta încât risc să devin de acum în colo, chiar a fost remarcat de câte ori l-am purtat, deși ca model e foarte simplu, culoarea îl scoate însă în evidență. E posibil să se mai găsească în magazine - eu l-am luat la reducere, a fost în jur de 30-35 lei.


De BF am dat o comandă pe Kurtamnn în care am avut puloverul cu urși polari de la Cache Cache și încă un alt pulover care n-a mai fost pe stoc până la urmă. Mi s-a părut foarte frumos din partea lor că nu m-au mai pus să plătesc transportul, pentru a compensa lipsa acelui pulover, așa că am plătit doar 30 lei cât a fost acest drăgălaș. Este foarte călduros deși cade larg pe corp, dar nu cred că se mai găsește pe undeva. Au alte modele faine, dar din păcate prezentarea lasă de dorit la ei, mereu am primit lucruri mai frumoase decât păreau pe site.

De la H&M am luat niște bluze mai subțirele, de fapt cel roz e un cardigan foarte subțire pe care nici n-am avut ocazia să-l port, e mai mult de formă, dar de mult îmi doream așa ceva și am dat doar 10 lei pe el. Celălalt e un pulover subțire cu flori brodate, eram în magazin să cumpăr niște cadouri, dar n-am putut să-i rezist. Cred că a fost 50 lei.


Cu partea de paltoane/geci n-am avut deloc succes, am comandat un palton de pe Fashion Days care n-a fost ce speram și stătea groaznic pe mine, așa că l-am returnat - totul a fost simplu și rapid, ca de obicei. Acum ar avea iar reduceri mari aici, nici n-am îndrăznit să studiez, doar am aflat de pe mail că au început reducerile azi și țin până la finalul lunii. După acea comandă am tot probat diverse prin magazine, dar nu mi-a plăcut nimic gros, de iarnă, la fiecare găseam un detaliu care nu-mi convenea, așa că am lăsat-o baltă, încă mai am opțiuni în garderobă (deși par să fie toate pe ducă, la mine țin mai mulți ani tricourile decât gecile/paltoanele, numai eu pățesc asta?).

Ca să mă consolez și pentru că oricum nu puteam să-i rezist, am luat gecuța asta mai subțire din New Yorker, imprimeul parcă a fost făcut special pentru mine, chiar nu puteam să ies fără ea din magazin. E mai faină îmbrăcată decât pare din poză și a fost doar vreo 70 lei. Abia aștept temperaturi puțin mai blânde ca s-o pot purta mai des - nu că n-aș vrea căldură și din alte motive.


N-am fost prea sigură dacă să le pozez sau nu, lenjeria intimă ar trebui să rămână... ei bine, intimă, dar mi s-au părut prea frumoase sutienele astea două de la Jolidon și afacerea prea bună ca să nu vi le arăt, oricum ca model aduc destul de tare cu sutienele de la costume de baie. Comanda a fost mai mare, am luat și pentru mama ceva - e o poveste amuzantă, de fapt ne-au cam venit lucrurile pe dos decât le luasem, dar nu mai contează, s-au nimerit bine așa - și pe fiecare sutien am dat în jur de 25-30 lei, ceea ce e mult prea puțin pentru calitate.

Am zis să vă arăt și lucrușoarele din Jumbo, că tare dragi îmi sunt botoșii ăștia în formă de căței, care sunt și foarte călduroși, nu doar haioși. I-am purtat prin casă toată iarna, au rezistat bine și la spălat la mașină. Mi-am mai luat și o căciulă moțată, deși nu prea port, dar uneori n-am de ales și nu mai aveam niciuna. Nu mai știu cât au fost fiecare, dar știți voi... prețuri de Jumbo. Mai luasem și diverse alte mărunțișuri pentru casă, dar nu mai țin minte totul.


Înainte să intru în partea de cosmetice, am zis să vă arăt și câteva lucruri simpatice primite de Crăciun - am decis că nu are rost să vă arăt chiar totul, unele sunt oricum doar lucruri practice, mă limitez la câteva mai drăgălașe, de care îmi părea rău să nu vi le arăt... Șosetele colorate cu buline și dungi  au fost primele care mi-au venit în cap, nu știu de unde sunt, dar cică sunt în trend - nu mă prea interesează moda, dar mi se par haioase (deși nu știu dacă o să le scot la vedere, mai văd).

Cerceii nu știu dacă i-ați remarcat - umbrela și norul - dar mi s-au părut simpatici foc, la fel și farfuriuța cu bufnițe, pe care o folosesc ca suport de diverse mărunțișuri. Am zis că nu rezist să nu vă arăt și rujul The Body Shop, de dragul nuanței nebune. Dacă eu mă abțin să-mi mai iau rujuri, fiindcă am întrecut destul măsura, alții (în cazul ăsta Camelia) cred că vor să se asigure că nu-mi pierd pasiunea pentru buze colorate în cele mai nebune nuanțe. Ca fundal vedeți la poză o păturică pufoasă primită, sub care am citit în fiecare seară din ultimele săptămâni.


Descoperirea iernii pe partea de îngrijire e categoric crema Paula's Choice Redness Relief și credeți-mă că nu mă entuziasmez prea ușor când vine vorba de zona asta, am de prea mulți ani aceeași cremă de noapte favorită și asta e prima care îmi place (cel puțin) la fel de mult - de fapt ambele sunt geluri hidratante, mi se par mai potrivite pe ten gras decâte cremele propriu zise. O să scriu mai detaliat despre ea cât de curând, o testez deja de vreo lună și n-am niciun dubiu în privința ei. M-am bucurat și de carte, mai ales că n-o așteptam și chiar mi-o doream, dar deocamdată mi-am aruncat doar un ochi prin ea, n-am apucat s-o citesc integral. Găsiți crema aici.


De la Bioderma am primit două seturi de îngrijire cu îndemnul de a oferi unul cadou, pe care am decis să i le ofer mamei. Amândurora ne place Atoderm Intenseve Baume, o cremă care poate fi folosită atât pentru ten, cât și pentru corp, pe care eu o văd însă cel mai potrivită pentru mâini, fiind intens hidratantă, numai bună pentru perioada asta din an - seamănă foarte mult cu crema de mâini din gamă, de care v-am zis într-un alt articol că-mi place foarte mult, doar că aceasta n-are parfum. Am desfăcut și Atoderm Intensive Gel Moussant doar cât să văd cum e, e un gel cu formulă blândă foarte ok pentru ten, neavând parfum eu nu l-aș folosi pe corp.


În Bebe Tei am fost special pentru a recumpăra șamponul Bioderma Node G, despre care am tot scris recent că e preferatul meu, așa că nu mai insist, am vrut să vă spun doar că e 36 lei acolo, la fel ca la Farmacia Tei. Am mai luat atunci și baza-tratament Eveline, care a fost doar 10 lei și care-și face treaba bine, cred că o știe cam toată lumea, nu mai insist.

Am fost înainte de sărbători și printr-un DM în căutarea unor produse anume pentru cadouri, dar n-am rezistat și am luat ceva mărunt și pentru mine - gelul de duș Balea care miroase a prăjitură Albă ca Zăpada și balsamul de buze Palmer's cocoa butter, la fel de delicios și foarte eficient, fără să se simtă prea gras/uleios pe buze. Mai că-mi pare rău că n-am luat mai multe, mai ales că era redus la vreo 7 lei, dacă bine țin minte.


Poate m-am abținut eu de la cumpărat rujuri în ultimele luni, dar la bateria externă în formă de ruj de la Avon nu puteam să rezist, mi s-a părut prea simpatică ideea. Nu vă arăt eu pe la cumpărături electronice sau chestii pentru casă (de aceea nu introduc aici nici noul telefon, am pomenit de el într-o altă postare oricum), dar ăsta era prea simpatic și... tematic. Am corupt și pe alții la el, e și o idee de cadou foarte drăguță și practică în același timp. Am mai luat și un spumant de baie drăgălaș cu aceeași ocazie, nu pot să rezist ambalajului, chiar dacă nu-i cine știe ce conținutul.


Ultima comandă de cărți pe anul trecut a fost de la Libris și cred că a fost și cea mai bună afacere pe care am făcut-o pe partea de cărți, mai ales că am ales strict din ceea ce aveam pe wishlist. Am citit între timp toate cărțile și deja am scris aici despre 4 din cele 5, iar despre Plânset de copil o să scriu la lecturile din ianuarie, abia ce am terminat-o zilele trecute. Libris a fost site-ul de pe care m-am „aprovizionat” cel mai des cu cărți anul trecut. Au pus aici o listă a celor mai vândute cărți de anul trecut, dar mă abțin să comentez de câteva care cu greu pot fi numite cărți și totuși sunt printre cele mai căutate.


Prima comandă de cărți pe anul ăsta a fost de data asta la Elefant și acum realizez că e singurul shopping pe anul ăsta, de până acum. N-aș fi dat nici comanda asta dacă nu erau reducerile prea bune ca să le ratez, chiar îmi propusesem să nu-mi mai cumpăr cărți prea curând, fiindcă aveam deja un teanc destul de mare de citit, dar aia e... oricum am citit mult în ultima vreme și o să le vină tuturor rândul. Am profitat să iau și un set de două micelare Garnier, o veche preferată.

Cam asta ar fi, am realizat pe parcurs că mi-a mai scăpat la poze un demachiant, un gel de duș și niște oje, dar toate sunt produse despre care am mai pomenit pe blog, așa că nu-i mare pierderea. M-am ținut departe de reducerile din magazine pe începutul ăsta de an și încerc să fac același lucru în continuare, numai cu cele online e mai greu, dar mai văd, n-o să ratez o ofertă bună dacă e ceva ce chiar îmi doresc.

Voi ce cumpărături ați făcut iarna asta?

14 comentarii

  1. Eu am cam comis-o luna asta cu cumparaturile, asa ca intentionez sa stau potolita o perioada. Sa vedem daca imi iese. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți țin pumnii. :)) Eu chiar am o listă de produse pe care le vreau, dar încerc să mai amân câteva săptămâni...

      Ștergere
  2. si eu m-am retras cam tare din onlien, dar as vrea sa revin!

    foarte frumoase toate lucrusoarele, imi place in special puloverul galben, gecuta iar e pe super tare...

    sa stii ca si mie crema bioderma imi place cel mai mult pe maini, o sa povestesc mai multe pe blog , nu ma mai lungesc acum :).

    gelul de dus balea clar e fain ca am avut sapunul lichid cu aceeasi aroma.

    "caciula motata" :)))) ie-mi plac tare mult si tot de astea mi-as cumpara. mai conteaza ca am 33 de ani? :))

    ma tenteaza omida.

    mie-mi place sa vad piese de lenjerie, n-am nicio jena si astea ale tale arata foarte bine.


    sper ca n-am omis nimic :). pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat că ai fost mai puțin activă. Eu am început să fiu mai prezentă în online anul ăsta, dar am avut nevoie de o pauză săptămâna trecută, nu-mi ardea să fiu pozitivă când eu nu eram deloc.
      Mulțumesc, mă bucur că îți plac! Ce contează vârta dacă asta îți place?
      Chiar acum citesc Omida, e interesantă.
      Mie mi se pare mai ciudat să văd chiloți sau sutienele alea din dantelă, care arată parcă prea... intim. :)) Fiecare cu piticii lui.
      Pupici

      Ștergere
  3. O multime de minunatii ai tu aici. :D
    Eu m-am cumintit la partea de carti entru ca am destul de multe pe rafta care isi toot asteapta randul dar m-am cam intrecut cu cumparaturile in zona hainutelor. :)
    Sa te bucuri in continuare de toate achizitiile facute!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum aveam și eu o grămadă de cărți necitite, pentru că am mai și luat cu împrumut multicele, dar aia e... n-am putut rezista, oricum am dat foaaarte puțini bani pe ele.
      Mulțumesc, să porți și tu cu plăcere toate noile hăinuțe! :*

      Ștergere
  4. Hey, ce de chestii simpatice pe aici! Am si eu exact farfuriuta aia cu bufnite, am primit-o in cadoul de Craciun de la mama! Sa stii ca am decis sa incerc si eu samponul Bioderma ca prea il lauzi. Deja parul meu care pe vremuri nu avea pretentii ma scoate din sarite si trebuie sa iau masuri! Puloverul ala L.C.Waikiki are o culoare superba, iar eu fug de galben in vestimentatie (dar imi place la decoratiuni...). Sunt incantata ca se deschide si la noi in sfarsit magazinul asta si presimt ca o sa ma duc destul de des pe acolo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa mi s-a părut și mie, că a fost sezonul achizițiilor simpatice. :))
      Chiar sunt curioasă cum ți se va părea, eu chiar sunt super mulțumită de el și nici nu cred că mai fac experimente pe zona asta prea curând.
      Eu nu mai trecusem pragul unui magazin Waikiki de multicel timp, dar am văzut că aveau acum o grămadă de chestii faine și la prețuri mici, aș fi ieșit eu cu mai multe de acolo, dacă nu cântăream bine ce am acasă și cum s-ar încadra toate sau unde aș putea purta și alte analize din astea menită să mă împiedice la cheltuit aiurea.

      Ștergere
  5. Ne bucuram ca iti plac si iti vin bine sutienele! Sa le porti cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ce-mi plac cartile :D sunt curioasa cum ti se va parea si Onoare. eu nu stiu ce sa mai iau, momentan sunt in pana de idei cu cititul. sunt la Sapiens, dar ... nu ma omor dupa ea. am chef de o carte politista buna. simt nevoia de un autor nordic. dar nu a mai fost nimic tradus la noi :( imi plac puloverasele, imi place bateria externa... imi place gelul de dus balea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt și eu curioasă, dar luna asta nu cred că ajung la ea. Pff, iar eu nu știu ce cărți să iau mai întâi. :)) Oricum, au fost vremuri în care rămâneam fără inspirație, atunci încercam genuri noi și așa am descoperit cărți foarte bune. La Sapiens m-am tot uitat și eu și m-am întrebat dacă merită sau nu, deocamdată nu e o prioritate.
      Mă bucur că îți plac mai multe din lucrușoare!

      Ștergere