Produse consumate - Mai 2020

După ce în aprilie n-am consumat decât vreo două produse, în luna mai s-au adunat câteva despre care să vă împărtășesc impresiile de final - nu foarte multe, totuși. Mă gândesc uneori să las tipul ăsta de articol sezonier, așa cum fac în privința cumpărăturilor, dar încă mă mai gândesc dacă e o variantă mai bună sau nu, știu că ar începe să mă streseze dacă s-ar aduna uneori prea multe pe parcursul a trei luni. Acum abia așteptam să le pozez și apoi să le pot pune la reciclat. O să decid pe parcurs, probabil, în funcție de câte se adună, nu vreau nici să fac postare cu cinci produse mediocre, dar nici să vin cu patruzeci de tuburi despre care să scriu un roman.


Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


După ce am avut câteva ocazii să folosesc al doilea tub din mini fondul de ten Lancome Teint Idole și în zile mai calde m-am convins că nu sunt interesată să-l iau în full size. Nu e rău ca rezistență, dar nici nu m-a impresionat peste măsură, ca să-i trec cu vederea cantitatea prea mare de parfum.

Alt produs de makeup pe care l-am mai terminat e rujul Avon în nuanța Berry Burs, pe care eu îl consider un fel de lip balm - oferă o nuanță mai subtilă, luciu și niște hidratare, rezistența fiind și ea slăbuță. A fost ok când îmi doream ceva lejer, dar nu cât să-l vreau a doua oară, nu prea mi-a plăcut că se întindea peste conturul buzelor dacă-l purtam multe ore.

Am avut în varianta cea mai mică (88 ml) loțiunea hidratantă CeraVe, producătorul o recomandată pentru față și pentru corp totodată, însă eu am preferat-o pentru ten seara - formula e curată, conține ceramide și are o textură lejeră, potrivită pe un ten gras sau mixt. Nu e rea nici pentru corp, doar prefer eu altele. Cred că din categoria asta de preț foarte scăzut e prima opțiune către care m-aș îndrepta și sigur o s-o fac.

Mi-a plăcut și crema Bioderma Pigmentbio SPF 50+ în zilele mai reci, pe căldură însă e puțin cam „grea” pentru gustul meu, prefer variante mai lejere ziua. Am mai terminat și tonerul Paula's Choice Pore-reducing, preferatul meu, l-am avut de mai multe ori și o să-l mai vreau și pe viitor - de fapt îi cam duc lipsa deja. Am scris despre el aici.


Am mai avut în trecut gelul de duș Marseilliais cu căpșună și pentru că mi-a plăcut mult mirosul l-am luat iar și probabil că o să-l mai cumpăr și pe viitor. Ca textură n-are ceva special, poate doar culoarea roșie. Nu știu de unde aveam deodorantul Intesa, l-am folosit ocazional ca să scap de el de pe aici și categoric nu-l mai vreau, nu face nimic deosebit.

Am mai „scăpat” de încă o mini cremă Vectam, de data asta cu 30% uree, am urât și de data asta mirosul (alții pare că n-au probleme cu el, dar eu abia îl suport) și am descoperit că avantajul la cremele astea e că nu lasă absolut deloc filtru pe mâini, chiar lasă pielea mată, ceea ce le face bune pentru folosit în cursul zilei.

Înainte să mă reîntorc la șamponul meu preferat (am scris aici despre el) am apucat să mai consum încă un șampon Nature Box, de data asta în variantă cu cocos și ne-am înțeles binișor în continuare, totuși pe termen lung nu-mi ține suficient de bine sub control problemele scalpului. Mai am un tub, o să-l mai folosesc ocazional și mai văd apoi.

Cam atât pentru luna mai, o să revin cu o nouă tură de produse consumate... atunci când o să consider că sunt suficiente de arătat, probabil.

Ați încercat vreunul dintre produse? Cum vi s-a(u) părut?

6 comentarii

  1. Mie fondul de ten de la Lancome chiar imi place si il folosesc des, mi-a si scris cineva zilele trecute ca a avut o mostra si se simtea parfumul si vad ca si tu zici la fel, dar la varianta full size pe care o am eu nu se simte si nici nu ma deranjeaza la ochi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-au mai confirmat și mie alte fete că li se pare foarte puternic parfumat... ar fi tare ciudat să aibă doar astea mici altceva în compoziție. La ochi nu m-a deranjat nici pe mine, dar mi se pare atât de puternic mirosul încât mă deranjează olfactiv.

      Ștergere
  2. chiar ieri am inceput sa schitez o postare despre mostrele pe care le-am folosit in ultima vreme si cu fondul de ten de la lancome nu ajung nicicum la o concluzie finala. are si calitati, dar mirosul(desi foarte placut) mi se pare prea intens. eu n-am putut sa-l folosesc in jurul ochilor, imi lacrimau instant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa eram și eu după primul tubuleț... indecisă. Acum, după ce am văzut că nici ca rezistență nu e wow mi-e mai simplu, n-am de ce să-mi bat capul cu el. Poate pe mine nu m-a deranjat în zona ochilor pentru că ajung foarte puțin cu fond de ten pe acolo, fiindcă vin apoi cu concealer de fiecare dată când mă machiez.

      Ștergere
  3. si eu am facut un articol sezonier cu produse consumate, insa nu prea merita, iese lung si nici nu mai am rabdare pentru toate produsele. una peste alta, am si eu un sampon si o masca nature box cu ulei de masline, anti-rupere, dar inca nu le-am incercat. desi am asteptari destul de mari de la ele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De asta nici eu nu sunt sigură că e o idee mai bună sezonier... cred că pe mai mult de două luni se adună apoi mult prea multe. Încă nu m-am decis, dar cred că o să continui să le fac lunar sau pur și simplu când mi se par suficiente de un articol.
      Sunt curioasă cum o să ți se pară, gama cu măsline n-am încercat-o.

      Ștergere