Top 5 - Produse recumpărate cel mai des

În lungile mele căutări ale acelor produse care să-mi satisfacă nevoile și așteptările am încercat o multitudine de produse de îngrijire și de machiaj, multe mi-au plăcut, însă doar o parte au rămas cu mine pe termen lung, continuând să le recumpăr iar și iar. În ultimii ani am recumpărat mai des produse cunoscute decât noutăți tocmai din motivul ăsta, fiindcă am găsit deja pe unele categorii ce căutam, așa că deși interesul în a testa noutăți încă există... este mult mai mic de vreo 4-5 ani și sunt mult mai selectivă.

Azi o să mă opresc la primele 5 produse recumpărate, acelea pe care le-am terminat și apoi cumpărat de nenumărate ori. Am exclus produsele de machiaj din această listă, mai ales pentru că ce am inclus în Top 5 produse de makeup drugstore conține în mare parte cel mai des recumpărate produse pe zona respectivă. Azi focusul e mai mult pe îngrijire, iar pentru cine mi-a mai citit din articolele din trecut n-o să fie vreo surpriză, au mai apărut toate prin multe alte postări și n-o să fie nici asta ultima oară, tocmai pentru că îmi plac vreau să le readuc în atenție periodic.


După ce am făcut o listă mai lungă din memorie am verificat și secțiunea de produse consumate ca să-mi dau seama mai clar care au fost primele 5 cel mai des recumpărate, dar ca să văd și cam de cât timp revin la ele. A fost un exercițiu interesant și pentru mine. N-o să fac un top după preferință, le iau în ordinea în care le-am descoperit.

1. Apa micelară Garnier (roz)

Sunt peste 6 ani de când am încercat-o pentru prima oară și de atunci am consumat zeci de sticle, mă satisface în continuare și încă o consider cea mai bună ca raport calitate/preț. Mi-au plăcut aproape la fel de mult și altele, dar având un preț mai mare n-am văzut motivul pentru care să le recumpăr pe acelea, singura pe care am folosit-o frecvent în paralel e cea de la Bioderma, dar pentru preț aleg mai des Garnier.

Recomand însă doar această variantă pentru ten sensibil (tub roz), indiferent ce tip de ten aveți, fiindcă la un demachiant chiar n-are importanță, nevoia e aceeași - să fie un produs eficient și blând totodată - iar la cea mai bună ofertă eu am luat-o de multe ori de AICI.


2. Șampoanele uscate Batiste

Au fost și ele descoperite la destul de puțin timp după anteriorul, iar de aproape 6 ani nu cred că mi-au lipsit vreodată din casă. Folosesc rar șampon uscat pentru că nu vreau să înrăutățesc problemele pe care deja le am cu scalpul, însă în orice moment în care am nevoie de o împrospătare urgentă sunt extraordinare, iar eu prefer Batiste pentru eficiență, miros plăcut și preț mai mult decât ok. De la Farmacia Tei le iau uneori, dar cel mai des de AICI.

Cred că am încercat toate sortimentele și e mai simplu să spun care nu mi-au plăcut - cele 2 în 1, cu așa zisul efect de balsam, care nu absorb mai deloc excesul de sebum (fix pentru ce le folosesc) și cele dedicate unei anumite culori de păr (blond, brunet), la care nu-mi place culoarea pe care o lasă. În rest mi-a plăcut orice aromă, pe firul meu subțire a mers și varianta pentru volum. În cazul oricărui șampon uscat șterg după câteva minute cu un prosop ca să scap de pudra albă, iar efectul rămâne.


3. Crema Bioderma Aquafluide SPF 50+

Întotdeauna o să fie loc de mai bine pentru o cremă de zi, în special pentru cineva cu tenul gras, așa că nu pot susține că e perfectă aceasta, însă pentru mine e suficient de fluidă ca textură și lejeră ca senzație pe ten încât să ne înțelegem foarte bine de vreo 5 ani. Tocmai ce am recumpărat-o, n-am idee pentru a câta oară, pot spune doar „a multa” oară... De obicei o iau de la Farmacia Tei, cred că acolo are prețul cel mai bun.

Am folosit-o cu succes atât de zi cu zi, cu sau fără machiaj, cât și la plajă. Mie-mi place varianta incoloră, opțiunile colorate a aceluiași produs nu m-au convins. O singură cremă de față cu SPF mi-a plăcut puțin mai mult decât aceasta, însă având un preț de 3-4 ori mai mare și fiind un produs care se consumă destul de repede am preferat să rămân fidelă acesteia și să investesc mai mult acolo unde se văd diferențe majore. Un articol mai detaliat (vechi, dar încă valabil) găsiți AICI.


4. Paula's Choice Clear Skin Hydrator

Căutând prin arhivă am constatat că am descoperit-o la câteva luni după cea de zi mai sus numită, adică tot de aproape 5 ani o recumpăr frecvent, uneori în full size, alte ori în variantă travel size, cum o am și în prezent - ajunge destul de mult timp și asta micuță, fiind un produs foarte spornic. În cazul acesta chiar e crema mea de noapte preferată, mai îmi plac și altele mai accesibile, însă ea rămâne cea mai bună pentru mine, atât pentru textura plăcută, cât și pentru ceea ce conține (inclusiv niacinamide și vitamina C).

E cel mai scump produs din lista asta, însă își justifică prețul, din punctul meu de vedere. Se poate achiziționa doar de AICI în România, iar dacă vreți să citiți ce spuneam despre ea la început am un articol AICI, la care cel mult aș putea adăuga mai multe laude, însă impresia generală rămâne valabilă, doar ambalajul s-a schimbat între timp.


5. Șampon Bioderma Node G

Este cel mai nou produs pe care am ajuns să-l recumpăr frecvent, abia de puțin peste 2 ani am descoperit șamponul ăsta, însă a devenit de atunci preferatul meu și am consumat câteva tuburi. Făcusem o pauză de la el până destul de recent, dar asta doar pentru că aveam chef de ceva nou, însă tot la el m-am întors cu coada între picioare. Pe mine mă ajută cu dermatita seboreică, nu mai am usturimi și mâncărimi de când îl folosesc, iar cojile neplăcute le ține bine sub control (cu ocazionale izbugniri).

L-am recomandat și altor persoane cu probleme similare și s-au împăcat bine cu el de asemenea. Nu conține sulfați agresivi, ceea ce îl face potrivit și pentru persoanele vopsite, n-ar trebui să scoată prea repede vopseaua (mai ales la roșcate, că acolo știu că sunt probleme mai mari). Prețul cel mai bun e la Farmacia Tei, ca în majoritatea cazurilor pentru produsele Bioderma.


Lista asta putea să fie mult mai lungă, mai am și alte produse de îngrijire pe care le-am recumpărat de multe ori și probabil o să continui s-o fac, însă m-am oprit la cele mai „bune prietene”, deja de niște ani buni se pare... Pentru mai multe sugestii de produse care-mi plac foarte mult și pe care le recomand puteți verifica și alte topuri aici.

Ați încercat vreunul dintre ele? Care sunt acele produse la care reveniți cel mai des?

6 comentarii

  1. Mie sampoanele de la Batiste nu imi mai plac deloc, le foloseam oricum rar, dar ma mananca scalpul de la ele cand le folosesc. Imi place unul de la Londa mult si mi se pare mult mai ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am probleme de tipul ăsta cu ele, dar le și folosesc foarte rar, nu știu cum aș reacționa la utilizări frecvente. Țin minte că mi-ai mai zis de cel de la Londa, dar încă n-am avut ocazia să-l încerc.

      Ștergere
  2. chiar trebuie sa incerc si eu apa micelara garnier, cat am putut sa aman achizitia ei... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar n-ai nimic de pierdut, e foarte asemănătoare cu Bioderma roz, care știu că ți-a plăcut... numai că e mai ieftină și se găsește pe toate drumurile online și offline.

      Ștergere
  3. de maine incep si eu crema cu spf de la bioderma, inainte am avut ceva de la vichy. nu pot spune ca sunt produse pe care le ador si le recumpar, cred ca doar in ceea ce priveste plasturii de puncte negre de la balea sau anumite chestii pentru par

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ocolesc Vichy, n-am avut experiențe extraordinare cu ei.

      Ștergere