Cum să ne facem somnul de frumusețe corect

În fiecare zi ne îngrijim cu zeci de produse, ne aranjăm, ne machiem, ne alegem cu atenție hainele pe care le purtăm, odată la 2-3 săptămâni ne supunem chinurilor epilării... toate acestea pentru a arăta cât mai bine, pentru a ne întreține, pentru a ne simți cât mai bine în pielea noastră! Uităm însă dese ori de un lucru important pe care ar trebui să-l facem în fiecare zi: „somnul de frumusețe”! Este extrem de important să ne odihnim corespunzător în fiecare zi dacă vrem să arătăm și să ne simțim cât mai bine! Când nu ne odihnim bine, a doua zi ne trezim cu cearcăne, cu ochii roșii sau chiar umflați și nu avem aceeași poftă de viață și energie ca după un somn liniștit. În plus, nu trebuie să uităm că somnul este foarte important și pentru sănătate. Îmi amintesc că un medic cardiolog mi-a spus cu câțiva ani în urmă că voi regreta odată cu înaintarea în vârstă dacă nu mă odihnesc corespunzător încă din tinerețe!


Calitatea somnului este însă influențată de o mulțime de factori externi, precum: aerul din încăpere care trebuie mereu să fie curat, patul, salteaua, perna și lenjeria de pat care este indicat să fie toate de calitate și potrivite nevoilor noastre. Dacă pentru un aer curat în încăpere tot ce trebuie să facem e să aerisim zilnic camera, pentru restul lucrurilor menționate trebuie să căutăm magazinele potrivite din care să le achiziționăm, să analizăm ofertele de pe piață și să ne informăm despre o mulțime de alte detalii, înainte de a cumpăra. Eu vă vin în ajutor cu o propunere de magazin online, pe numele său ramedepat.ro ! În acest magazin online găsim tot ce avem nevoie pentru dormitorul nostru și nu numai: de la perne, saltele, lenjerii de pat, pilote, pături și până la paturi, canapele, fotolii și somiere, toate de o calitate foarte înaltă și cu o varietate largă de modele din care să putem alege. Vă invit să discutăm pe larg despre fiecare element important pentru un somn odihnitor și totodată despre produsele pe care le găsim în magazinul online mai înainte menționat!
 

Orice somn odihnitor începe cu un pat bun, de aceea nu trebuie ales la întâmplare! Este important să luăm în considerare mai mulți factori, precum: dimensiunea, calitatea acestuia, materialul și nu în ultimul rând designul, astfel încât să se potrivească cu gusturile noastre și totodată cu restul mobilierului din cameră. Consider că trebuie să punem accent pe calitatea oricărui mobilier, inclusiv cea a patului, pentru că nu e ca o haina de care s-ar putea să ne plictisim după o perioadă, este un lucru care ne poate ține foarte mulți ani dacă alegem ceva de calitate! În magazinul online ramedepat.ro găsim paturi metalice, paturi tapițate, paturi din lemn, dar și dormitoare care conțin în același pachet patul, noptiera și comoda. În fiecare categorie veți găsi o varietate foarte largă de modele, astfel încât este imposibil să nu găsiți cel puțin un mode de pat pe gustul vostru, indiferent că preferați un design modern, rustic sau de orice alt tip. Preferatele mele sunt paturile tapițate cu piele ecologică, în special cele albe, deoarece au un design simplu dar modern. Nici pentru paturile celor mici oferta nu se lasă mai prejos, există o mulțime de paturi din care cei mici cu siguranță își vor găsi preferatul. Toate paturile pe care le veți descoperi pe site sunt de o calitate înaltă, atent lucrate și realizate din materiale de calitate, lucru confirmat chiar de clienți!


Evident, nu putem dormi într-un pat fără saltea, iar alegerea acesteia în funcție de nevoi și preferințe este mai importantă chiar și decât alegerea patului, iar cei de la ramedepat.ro ne vin în ajutor cu un ghid pentru alegerea saltelei potrivite pe care îl găsiți aici sau în orice altă subcategorie de la saltele. Foarte util acest ghid și foarte ingenioasă ideea în sine! Este important să ne alegem o saltea de calitate, care să ne ofere confortul necesar pe parcursul somnului, dar care totodată să ajute la o bună poziție pentru coloana vertebrală, astfel încât să nu avem probleme cu aceasta mai târziu din cauza unei poziții incorecte din timpul somnului. Pe site veți găsi toate tipurile de saltele posibile, de la saltele cu arcuri, saltele cu spumă, saltele din latex, saltele memory și până la saltele în stil american, saltele din cocos, saltele pocket sau saltele pentru copii. Indiferent care este tipul de saltea care vi se potrivește sau pe care îl preferați, toate de pe site sunt de o calitate înaltă, lucru confirmat chiar de clienți prin părerile expuse pe site. Un domn spunea că „de multi ani nu am mai dormit asa bine” la una din saltelele de pe site, lucruri care spune foarte multe, iar alte păreri vă las să descoperiți singure, direct pe site!


Alegerea pernei potrivite este de asemenea foarte importantă pentru un somn bun și pentru o poziție corectă a coloanei vertebrale. O pernă de calitate nu doar că ajută la un somn odihnitor, dar rezistă și mult mai mult în timp, decât una de o calitate mai slabă. Pe ramedepat.ro veți descoperi perne de calitate și cam toate tipurile de modele posibile, astfel încât să puteți alege în funcție de nevoi și preferințe. Eu mi-aș dori perna Memory Anatomică, care se mulează după forma capului, elimină tensiunea zonei cervicale, este hipoalergenică, asigură o poziție corectă a coloanei și totodată îmbunătățește calitatea somnului. Dacă vă doriți totuși o pernă clasică, realizată din materiale naturale, puteți opta pentru perna cu pene de gâscă naturale și cu înveliș din bumbac 100%. Pentru a descoperi mai multe tipuri de perne, puteți accesa secțiunea perne (click) a site-ului, unde veți putea afla mai multe despre fiecare tip de pernă, dar și părerile cumpărătorilor care vă pot veni în ajutor pentru o mai ușoară alegere. Veți observa că toate modelele de perne au reduceri considerabile și puteți face încă o economie de bani dacă alegeți un set de două perne din cele dorite.


Cel mai important aspect pe care trebuie să-l luăm în calcul atunci când ne alegem lenjeriile de pat este materialul acesteia! O lenjerie de pat dintr-un material slab calitativ nu se simte tocmai plăcut la atingere, iar asta poate influența într-un mod negativ somnul. Nu ați pățit niciodată să nu puteți dormi din cauză că simțiți cum lenjeria „zgârie” pielea la fiecare mișcare? Eu da și nu e deloc plăcut! O lenjerie de pat dintr-un material de calitate, în schimb, oferă confortul de care avem nevoie pentru un somn liniștit și odihnitor. Ce poate fi mai ademenitor la somn decât atingerea fină a lenjeriei pe pielea proaspăt răsfățată cu cremele preferate? Ei bine, pe ramedepat.ro veți găsi o multitudine de lenjerii de pat de o calitate înaltă și totodată o varietate largă de imprimeuri, pentru orice gust! De la imprimeuri florale de tot felul, imprimeuri cu diverse animale, imprimeuri abstracte sau simple și multe altele, este imposibil să nu găsiți ceva pe gustul vostru! Veți găsi de asemenea și lenjerii pentru copii, foarte haioase, imprimate cu ursuleți și alte animale, dar și cu personaje Disney, cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei, precum: Mikey Mouse, Winnie, Spiderman, Frozen, etc. Așadar, veți descoperi pe site lenjerii de pat pentru toată familia, pentru un somn liniștit și odihnitor!


Dacă încă nu v-ați convins că ramedepat.ro merită luat în considerare pentru viitoarele achiziții, trebuie să vă mai spun că aceștia oferă transport gratuit oriunde în țară, indiferent de valoare comenzii și că puteți achiziționa produsele în rate pe 12 luni, fără dobândă! Mai multe detalii despre rate puteți afla direct de pe site. În plus, dacă vă abonați la newsletter veți primi un voucher de 45 lei pe care-l puteți folosi la comenzi de minim 600 lei, iar dacă achiziționați o saltea de pat veți primi cadou o pernă sau chiar două, în funcție de salteaua achiziționată! Iată câte facilități ne oferă acest magazin online, pe lângă varietatea largă de modele și produsele de calitate!


Voi vă faceți corect „somnul de frumusețe”? Puneți accent pe calitatea acestor lucruri? Ce vă atrage de pe site?


16 comentarii

  1. Foarte util articolul. Problema mea e ca nu pot dormi ziua, caci dupa am dureri de cap.. Din ce cauza sa fie oare? :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! Și eu am aceeași problemă, mă trezesc cu dureri cumplite de cap dacă dorm ziua :(, așa că prefer să fac tot posibilul să mă odihnesc noaptea, cred oricum că acela este cel mai bun și important somn. N-am idee care ar putea fi motivul, dar știu multe persoane care pățesc același lucru. Poate dormim prea mult. :))

      Ștergere
  2. Hm, si eu am momente cand ma doare capul dupa ce ma trezesc, ciudat.. Aspectul acesta cu un somn linistit este destul de important. Eu cand sunt foarte obosita imi iau perna si-o flocosesc si dusa sunt , dorm tun! :D Mai dorm si pe 2 perne cateodata, una sunb cap, alta pe langa mine, unele pe jos.. :))) M-am uitat pe site si nu as stii ce sa aleg, sunt cam scumpicele dar cu siguranta se merita cumparate. Mi-am luat recent o perna anticarieni, nu mai retin cat am dat pe ea, cred ca in jur de 50 sau 45 ron. Nu as da mai mult de atat pe o perna, poate daca as avea fff multi bani. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate din cauză că avem somnul agitat și de fapt nu ne odihnim suficient... altă explicație nu găsesc. :D Mă bucur că ești de acord cu mine! Ești o norocoasă dacă adormi imediat, eu adorm destul de greu oricât de obosită aș fi, așa-mi e felul! Și la fel de greu mă trezesc, îmi pun mai multe alarme ca să fiu sigură că mă trezesc. :)) Haha, ce drăguț! Eu mă întind uneori pe tot patul când rămân singură. :))
      Eu aș da, chiar mă bate gândul să-mi iau așa ceva! :D
      Pupici! :*

      Ștergere
  3. Ai asa multa dreptate.Cred ca somnul face mai multe pentru noi decat toate cosmeticele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este! Mă bucur că ești de aceeași păreri ca și mine!
      Pupici! :*

      Ștergere
  4. Ce preturi bune au paturile pe acest site, zic asta pentru ca tocmai m-am mutat si mi-am cumparat mobila si am studiat putin piata, iar paturile tapitate de buna calitate, au niste preturi... pfff...:P
    Eu nu am niciun fel de dureri de cap daca dorm ziua, doar nu prea am timp sa o fac :P In rest, am nevoie de 8 ore de somn pe noapte ca sa functionez cat de cat normal, indiferent daca dorm sau nu ziua.
    Te-am pupat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, chiar au niște prețuri foarte ridicate paturile tapițate, am observat și eu că aici prețurile sunt mult mai convenabile.
      Așa și eu, dacă nu dorm 8 ore mă simt obosită și chiar este recomandat să dormim minim 8 ore pe noapte, știu specialiștii bine ce știu! :D
      Pupici, Simo! :*

      Ștergere
  5. Am un pat extra mare si extra comod asa ca somnul pt mine e o placere :D Ce-i drept nici paturile de pe site nu arata rau :x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult pentru tine! Nici eu nu mă pot plânge de patul actual, dar e loc de și mai bine! :D Sunt câteva de pe site care mi se par chiar superbe, mi-au rămas gândul la ele... dar momentan am alte priorități, dar nu exclud să mă întorc la ei pe viitor!
      Pupici! :*

      Ștergere
  6. offf, ce-ar merge acum un somnic de frumusete :)

    RăspundețiȘtergere
  7. eu trebuie sa-mi gasesc o perna confortabila, parca toate ma deranjeaza si le arunc cat colo...

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte fain articolu, ai de unde alege si parca le'ai alege pe toate :)) , daca mi'as schimba patul pe asta as vrea sa'l am http://www.ramedepat.ro/paturi/paturi-tapitate/pat-tapitat-negru-orion.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Foarte bine zici, chiar e greu să alegi doar unul! :D
      Îmi place patul pe care l-ai ales!
      Pupici!

      Ștergere