Tag - Nailed It

De cum am văzut acest tag la Deena (aici) mi-am zis că trebuie să-l fac și eu cât mai repede, mi-a plăcut mult prea mult. Nu cred că mai e un secret pentru niciuna dintre voi că sunt pasionată de nail art și bineînțeles... de oje, așa că azi despre ele vă povestesc! N-am sinchisit nici eu să traduc întrebările, dar bănuiesc că nu veți avea probleme în a le înțelege.

1. Which color family of nail polish do you own the most of?

Cu siguranță albastru! Am mai spus de multe ori că albastru este culoarea mea favorită la oje, urmată îndeaproape de roz. În poză n-am pus totuși și derivatele din albastru pentru că mi-aș fi descompletat de tot cutiile cu oje (later edit: observ acum că mi-au mai scăpat și câteva albastre). :)) Aș fi avut cu siguranță mult mai multe dacă nu aș fi reușit în ultimele luni să-mi stăpânesc instinctul de a cumpăra numai oje albastre, dar am încercat să-mi mai echilibrez puțin colecția dpdv cromatic, așa că m-am axat mai mult pe culorile din care aveam mai puține (galben, verde etc).


2. Name your most favorite memory you associate with a specific polish?

Inițial mă gândeam că n-am niciuna, dar mi-am amintit apoi de momentul în care l-am pus pe prietenul meu să aleagă din colecția mea de oje pe acelea care le-ar purta dacă ar fi femeie. Am rămas surprinsă de faptul că a acceptat, dar și de alegerile lui. Deși a ales destul de puține și nici nu a ales vreo ojă pastelată sau neon, a ales totuși sclipicioase... ceva neașteptat pentru mine. :))


3. What's your best-kept secret for chip-free polish?

Aplic toate straturile de lacuri (base coat, oje, top coat) inclusiv pe vârful și marginile unghiilor. Ajută foarte mult, oja se tocește mai greu, iar de sărit... foarte rar mi-a mai sărit o ojă de pe unghie de când procedez astfel.

4. Which brand do you own the most colors and why is that formula your favorite?

Am mai multe brand-uri ale căror oje îmi plac mult și din care am un număr aproximativ egal de oje (Flormar, Rimmel London, etc), dar analizând foarte bine am constat că cele de la Avon au devenit fruntașe! Îmi plac foarte mult pentru că au o gamă largă de nuanțe superbe din care să aleg, se aplică frumos, sunt opace din 2 straturi (unele chiar din unul singur), se usucă foarte repede, iar pe unghiile mele rezistă extrem de bine atâta timp cât urmez sfatul mai sus numit. Dintre toate gamele cel mai mult îmi plac cele Gel finish, sunt perfecte! Momentan dețin doar 4 dar mai am și altele pe listă, doar că momentan sunt la „regim” de oje, anunț public cu ocazia asta că nu mai am voie să cumpăr nicio ojă cel puțin o lună de acum în colo! Gata, am zis! :))


5. Name the polish you like the least in your collection and why you still hold onto it.

Nu păstrez oje care nu-mi plac, dar mai am câte una la care nu mă încântă mici aspecte: că se usucă mai greu, că necesită 3 straturi, etc, însă sunt detalii peste care pot trece dacă în rest îmi place oja. Dintre toate acestea, am una singură la care nu-mi plac cam multe, cea no-name de mai jos: are un miros foaaarte puternic și înțepător, se usucă foarte greu și fulgișorii din ea cam trebuie pescuiți cu grijă, nu se iau prea repede pe pensulă. Totuși o păstrez pentru că îmi e mult prea dragă sticluța și nici conținutul ei nu-mi displace, doar că sunt puține momentele când am răbdare să o folosesc (din cauza timpului lung de uscare, dar și a „pescuitului”).


6. Name your holy grail of polish remover?

Acum nu mult timp aș fi spus că Cien fără să stau prea mult pe gânduri. L-am tot recumpărat de foarte multe ori, doar că recent am descoperit Oversa și sunt într-o mare dilemă. Mi se pare că Oversa înlătură ceva mai repede lacul de unghii, ceea ce mă încântă în special pentru îndepărtarea glitter-ului, așa că e posibil să devină noul meu dizolvat holy grail.

7. If you use glitter or nail effects, which is your favorite brand and why?

Ojele cu efecte speciale (holografice, texturate etc) nu m-au cucerit profund încât să-mi fac vreo colecție imensă numai din ele (îmi plac, dar am doar câteva „de poftă”), însă cu sclipicioasele altfel stă treaba! Mă pot declara cel mai mare fan al ojelor sclipicioase, poate ați observat că în majoritatea manichiurilor mele este prezentă cel puțin una! Cât despre brand-ul favorit... mi-e greu să spun. Aș zice Golden Rose și Essence, nu mă pot decide doar la unul, deși GR au o gamă ceva mai largă, dar nu prea vor deloc să-mi iasă-n drum, așa că nu dețin chiar foarte multe. Una peste alta, mai bine vă arăt o poză cu sclipicioasele mele favorite din prezent (cele două păpușele de pe ebay nu doar că sunt adorabile datorită sticluței, dar și glitter-ul e frumos foc).


8. Do you match your toes to your nails when you repolish?

Foarte rar spre niciodată.

9. Name the specific polishes you've repurchased more than twice to show us your holy grail colors.

Cred că n-am nicio ojă pe care să o fi cumpărat a doua oară. Doar top coat-uri, dar nu prea se pun. Aș putea să spun că alb și negru sunt prezente în orice manichiură (extrem de rar se întâmplă să nu folosesc alb și/sau negru într-o manichiură), așa că alea sunt must have, niciodată nu-mi lipsesc de la colecție, dar nu cred că am recumpărat vreodată exact aceeași ojă, mereu am experimentat altele.

10.Do you paint accent nails or only use one color?

Doar o culoare n-am mai folosit de foarte mult timp pe unghiile de la mâini și da, îmi plac manichiurile accent, iar accentul îmi place să-l pun pe două unghii, ca în exemplele de mai jos.


11.Can you name the oldest polish in your collection?         

V-am mai povestit eu că în urmă cu vreun an mi-am dat toată colecția de oje, în caz că vă mai amintiți. Ei bine, n-a fost chiar toată-toată, am mai păstrat vreo 2-3 oje, dintre care cea mai antică este aceasta de la Avon - strawberry (nuanța reală nu este cea din poză). Nu mai știu de câți ani o am, dar sunt foarte mulți, iar consistența e exact ca atunci când era nouă! Încă un motiv pentru care iubesc ojele de la Avon!


Cam atât, dragelor! Dacă vreți să știți nuanța la vreo ojă sau să vedeți un swach la vreuna... nu ezitați să spuneți! Dau și eu mai departe acest tag câtorva fete la care m-aș bucura mult să-l văd: Ilda, Mădălina - Miss Happy, Adina Meg, Andra Kat și Rita. Mi-ar face plăcere să văd acest tag la cât mai multe fete, așa că nu ezitați să-l preluați dacă vă atrage!

Ați aflat ceva interesant din răspunsurile mele? Voi ce ați răspunde la întrebări? Care e culoarea și marca voastră favorită?


28 de comentarii

  1. Hehe. Ce de albastrele la tine :x
    Mi-a placut foarte mult postarea ta...
    Tu domnisoara...ma tot impingi sa cumpar chestii:)) : mereu am evitat ojele de la Avon...dar tot vad la tine si ma gadila palma sa-mi cumpar si eu cateva :D
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erau puțin mai multe dar mi-au scăpat câteva pe moment. :))
      Mă bucur tare mult că ți-a plăcut!
      Mă declar vinovată, îmi asum! :)) Eu zic că merită să încerci măcar una, să vezi cum ți se pare. După cum am zis și în postare, cele din gama Gel finish mi se par cele mai bune dintre toate.
      Te pup!

      Ștergere
  2. Marca preferata...nu stiu, nu mi-am mai pus intrebarea asta pana acum. :D Cred ca aleg Kiko, sut foarte multumita de rezistenta lor pe unghii si apoi Essence. Astea din cele care mi s epar mie mai rasarite. :D Culoare preferata...cred ca roz si sclipicioasele desigur1 <3 Frumoasa foc oja cu fontita, si cele cu capsor de fetite, sunt adorabile! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kiko nu am niciuna dar le am „pe listă”, trebuie să încerc și eu măcar una, prea le laudă toată lumea! :D Hehe, și mie-mi plac tare mult cele roz și de sclipicioase nu mai zic, sunt favoritele!
      Mă bucur că îți plac, și mie mi se par super simpatice... sper să mai adaug la colecție astfel de oje drăgălașe.
      Pupici!

      Ștergere
  3. Minunat tag-ul! ♥
    Iti multumesc ca te-ai gandit si la mine si sper sa nu te superi, dar am sa raspund cel mai probabil saptamana viitoare la tag si la intrebarile de la finalul postarii.
    Ce de oje Avon! Sa-mi fie rusine ca eu am doar 2-3. :D
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel l-am considerat și eu! Nu ai pentru ce, cum să nu mă gândesc tocmai la tine când vine vorba de oje? :p Nu e nicio problemă, eu aștept cu nerăbdare să-ți citesc răspunsurile!!
      Lasă că tu compensezi cu multe altele din care eu nu am. :D
      Pupicei!

      Ștergere
  4. awww <3 cat am cautat eu oja papusica, si tu ai doua! :))
    frumoase albastrele, chiar am sa ma uit si eu weekendul asta ce culoare predomina la mine, dar presimt ca va fi verde.
    Multumesc de tag, cu siguranta il voi face!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu le-am găsit imediat pe ebay și cu greu m-am hotărât ce să aleg că erau disponibile o mulțime de nuanțe. :))
      Și eu presimt același lucru, sunt aproape sigură! :)) Cu drag, abia aștept să-ți citesc răspunsurile!

      Ștergere
  5. Wow, cate albastrele ai acoloooo, un buchet intreg! :D
    Eu nu am o mare pasiune pentru oje, nu de alta, dar nu stau pe unghii, altfel cine stie cate as avea si eu, dar cu siguranta de sclipicioase sunt cucerita si eu iremediabil. Tocmai am postat una :)))
    Te-am pupat!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, trebuiau să fie puțin mai multe, dar am uitat de câteva. :))
      Știu de problema ta cu ojele și-mi pare rău :( , mai ales că ai niște unghii superbe, ai fi avut pe ce să pictezi! Am dat fuga și m-am uitat, e foarte frumoasă!
      Te pup, draga mea!

      Ștergere
  6. Cate oje albastre ai ♥ ms mult pentru tag am sa incerc sa-l fac cat mai curand ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt câteva, dar e loc de și mai multe. :)) Cu drag, abia aștept să-ți citesc răspunsurile!

      Ștergere
  7. Frumoasa postarea ta,ce de ojute frumoase am vazut <3,ojele papusele sunt dragalase foc.Trebuie sa fac si eu Tagul asta.Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc draga mea, mă bucur că ți-au plăcut ojele. :D
      Abia aștept să văd ce vei răspunde la întrebări!
      Pupici!

      Ștergere
  8. Huuuh, dar ai strâns la oje, nu glumă!
    În cazul meu, de la Avon prima ojă cumpărată a fost tot rozul acela, Strawberry. Mi-a plăcut de când am văzut-o în catalog pentru prima dată!
    Acum inspiraţie să avem să le combinăm, nu? Deşi mereu este loc de mai multe! :))
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ceva oje (mai sunt destule care n-au apărut aici) și totuși sunt puține comparativ cu câte au alte fete. :))
      Ce mă bucur că și ție îți place, este o ojă foarte frumoasă!
      Așa e, inspirație și timp să avem! :D Nu te contrazic, la câte oje frumoase sunt pe piață... și cu o colecție de vreo 1000 ar fi loc de mai multe. :))
      Te pup!

      Ștergere
  9. pff cata colectia :) o gramada de nuante frumoase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ai văzut oje care ți-au plăcut! Mie-mi este dragă fiecare ojă din colecție! :D
      Te pup!

      Ștergere
  10. Frumoasa postarea .
    Culoarea preferata mov :D
    Brand-ul de oje favorit este Golden Rose , am 55 de lacuri :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut!
      Wooow, ce de oje Golden Rose!!! E clar că-ți plac mult! :D
      Te pup!

      Ștergere
  11. Cate oje albastre ai. :-o Sa le folosesti sanatoasa! :* Nu pot spune ca am o marca preferata...Am avut si oje foare ieftine are au fost mai bune ca cele scumpe. :)) Si imi poti spune nuantele de la manichiura cu pisicute? Imi place foarte mult. :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Așa e, sunt multe oje ieftine foarte bune. Și eu am destul de multe oje de la Gabrini, Leydi, Orkide, etc care-mi plac. Cea nude de la manichiura cu pisicuțe este Leydi nr. 874, iar cea corai este Avon Gel finish fabulous. Aici am postat manichiura și am scris toate ojele folosite: http://beauty-corner-for-women.blogspot.ro/2014/07/alphabet-nail-art-challenge-letter-k.html
      Te pup!

      Ștergere
  12. Oho ce lacuri frumoase ai,și eu am de la Avon vreo 2 Gel Finish și chiar sunt încântată de ele,mai ales culoarea roșie de la Gel Finish este bestială. Dintre lacurile tale mi-au atras atenția acele 2 „domnișoare” cu sclipici și cel cu fundiță,cât de drăgălașe sunt :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Mă bucur că și tu ești mulțumită de gama Gel Finish de la Avon! Pe cea roșie o are mama mea și neapărat o vreau și eu, e cel mai frumos roșu pe care l-am văzut vreodată! :D
      Hehe, acelea atrag cel mai repede atenția datorită drăgălașelor sticluțe. :))
      Te pup!

      Ștergere
  13. eiii, dar ai cateva oje!! :))
    Multu de tag :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Oje ai, talentada esti! Eu una ador sa-ti admir manichiurile. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc frumos, ești mereu prea drăguță cu mine!
      Te pup!

      Ștergere