Review: Pudră matifiantă Catrice

De când am blogul și până în prezent am lăudat și declarat ca favorită o singură pudră: Creme Puff de la Max Factor! Mă gândeam că n-o să mai găsesc vreodată o alta care să-mi placă la fel de mult, mai ales una la un preț mai mult decât accesibil, tenul meu gras fiind foarte mofturos, dar am găsit-o și despre ea vreau să vă vorbesc în acest articol! Este vorba de Catrice prime and fine mattyfying powder waterproof (știu, cam lung nume), pe care am descoperit-o datorită Ștefanei care a lăudat-o de nenumărate ori.


Are o cantitate de 9g, valabilitate 24 luni de la deschidere, un preț de 24 lei și poate fi achiziționată doar de aici (am căutat-o și la câteva standuri Catrice și nu o aveau). Este disponibilă doar în variantă translucidă! Dacă considerați un dezavantaj că se găsește doar online, trebuie să menționez că pe site o să găsiți o mulțime de alte produse interesante care nu se găsesc în magazinele fizice sau care în altă parte costă mai mult. Mie nu mi-a fost deloc greu să umplu coșul de cumpărături cu alte câteva produse. 

Ambalajul pudrei pe mine mă duce cu gândul la un produs ceva mai scump decât e de fapt. Este realizat dintr-un plastic destul de gros și rezistent și un mare plus mai are și pentru oglinda din interior, suficient de mare și foarte utilă pentru eventualele retușuri de pe parcursul zilei.


Nu are parfum în conținut, un avantaj destul de mare pentru persoanele cu ten (sau chiar cu nas) sensibil, iar mirosul dat de restul ingredientelor din conținut e foarte subtil și deloc deranjant, în timpul aplicării nici nu se simte. 

Este o pudră cu textură fină, se așează foarte frumos pe ten și nu încarcă deloc, fiind într-adevăr transparentă, spre deosebire de multe alte pudre drugstore care se laudă ca fiind translucide dar de fapt colorează tenul. Mie mi-a fost foarte ușor să observ că nu schimbă nuanța fondului de ten, deoarece culoarea așa cum e din recipient ar fi fost prea albă pentru mine. Datorită texturii fine și lejere, e foarte bună și pentru fixat concealerul sub ochi - multe pudre matifiante cam încarcă zona asta, dar nu e cazul acesteia, cel puțin nu dacă nu se exagerează cu cantitatea aplicată și dacă e folosită o pensulă bună.

Am insistat destul de mult ca să se vadă pe deget.

În ciuda texturii lejere, chiar este o pudră matifiantă, cu o cantitate destul de mică de produs reușește să-mi facă tenul mat chiar și după fondurile de ten care lucesc foarte puternic imediat după aplicare. Ce mă interesa însă pe mine cel mai mult era dacă va reuși să-mi mențină tenul mat pe parcursul zilei, dacă va prelungi rezistența fondul de ten și a trecut și testul ăsta cu brio! Mi-e greu să vă zic cu cât prelungește rezistența, depinde foarte mult de fond de ten și de baza folosită, dar vă pot garanta că ajută și ajută cu destul de mult. Am făcut o comparație directă cu Creme Puff și n-a existat nicio diferență între ele - știu că multe ați încercat-o pe cea de la Max Factor, de aceea le compar.

Despre faptul că ar fi waterproof nu prea știu ce să vă spun, nu văd cum ar putea face o pudră tot machiajul rezistent la apă, dar vă pot spune că rezistă foarte bine la umezeală și chiar și la transpirație (dar, din nou, mai contează și fondul de ten folosit). Un alt lucru important de precizat e că nu oferă o acoperire suplimentară - de la sine înțeles din moment ce e transparentă, dar am vrut totuși să precizez!

În concluzie, ador pudra asta și o recomand cu toată încrederea, mai ales dacă aveți tenul gras sau mixt, deși eu cred că e bună pentru orice tip de ten! Îndrăznesc să spun că îmi place chiar puțin mai mult decât Creme Puff deoarece e și mai naturală pe ten, are oglindă, nu miroase și arată mai bine pe zona de sub ochi. Încă o iubesc și pe aceea, are avantajul că oferă o acoperire suplimentară și raportând prețul la cantitate (are o cantitate mai mare) iese mai avantajoasă, dar acum o prefer mai mult pe cea de la Catrice!

Ați încercat această pudră? Dacă da, cum vi se pare? Dacă nu, vă tentează?
Care e pudra voastră favorită?

31 de comentarii

  1. Îmi plac produsele de la Catrice, sunt de calitate, iar prețul este foarte micuț. :)
    Eu nu folosesc pudră, dar chiar am nevoie de una și mă gândeam să o iau pe cea de la Rimmel London, Stay Matte, am auzit multe păreri bune și despre aceasta. Dacă ai încercat-o îmi poți spune te rog care e mai okay, asta sau cea de la Catrice?
    Foarte folositoare postarea :D!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord, au produse foarte bune la prețuri foarte mici. :)
      N-am încercat-o pe cea de la Rimmel, am rămas cu „sechele” după ce am încercat fondul de ten din aceeași gamă și nu mi-a plăcut deloc, arăta ca o mască și numai matifiant nu era. :D Și am văzut că fetelor care le place Creme Puff li s-a părut mult mai slăbuță Stay Matte, deci tind să cred că aceasta e mai bună. Dar depinde și de nevoile tale, de ce cauți la o pudră..
      Mulțumesc! :D

      Ștergere
    2. Îți mulțumesc mult și eu :) ! Am să o iau pe asta de la Catrice ^^

      Ștergere
    3. Cu mare drag! Sper să-ți placă, te aștept cu impresii! :*

      Ștergere
    4. Stiu ca raspund cam tarziu, dar poate totusi va ajuta pe cineva. Am si pudra de la Catrice si pe cea de la Rimmel si dintre cele 2 o recomand pe cea de la Catrice pentru ca mi s-a parut ca matifiaza mai bine si da un aspect mai natural.

      Ștergere
  2. Tot am zis ca o iau si eu.... si e clar, gata, o vreau! Suna tare bine!
    Kisses

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-am convins și sper să-ți placă la fel de mult ca mie!
      Pupici

      Ștergere
  3. Foarte interesanta aceasta pudra. Nu am incercat-o nici pe aceasta si nici pe cea de la Max Factor dar parca aceasta de la Catrice imi face cu ochiul. Multe pudre compacte chiar daca zic ei ca sunt translucide nu e chiar asa. Eu folosesc un fond de ten mai inchis si dupa pudra translucida arata mai deschis. Sunt interesata de cum se vede pe fata dupa aplicare...au si pe alte culori?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa cum am zis în articol, mie nu-mi face tenul mai alb și folosesc și eu un fond de ten mai închis, nu am tenul chiar alb ca zăpada. Mie-mi pare transparentă, dacă am ocazia o să-i fac probă și pe un fond de ten foarte închis.
      Nu, doar varianta translucid există.

      Ștergere
  4. Si pe mine ma tenteaza maxim, o iau imediat ce termin pudra actuala! :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, sper din suflet să vă înțelegeți bine, mie mi se pare o pudră foarte bună!
      Te pup!

      Ștergere
  5. Si pe aoro.ro am vazut-o.Este tot 27 ron.Au mai multe cosmetice de la Catrice acum.
    Ma tenteaza si pe mine.Momentan o am pe cea de la Rimmel care are si 14 gr si a costat doar 12 ron.Am vazut ca o lauda toata lumea pe cea de la Rimmel si am vrut sa vad ce e de capul ei.
    Pupici
    Vino si pe blogul meu cand ai timp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am gândit să caut și pe Aoro, mulțumim pentru informație! Oricum, dacă 27 costă, atunci e puțin mai scumpă decât pe 1001 cosmetice. :)
      Eu am văzut păreri împărțite cu privire la cea de la Rimmel, dacă te referi la Stay Matte. Depinde oricum de nevoile și așteptările fiecăreia.
      Pupici și o să-ți fac o vizită! :)

      Ștergere
    2. Acum am vazut ca ai dat doar 24 ron pe ea.Atentia asta!
      Cu atat mai bine ca e mai ieftina acolo
      Pupici

      Ștergere
    3. Hehe, se mai întâmplă! :*

      Ștergere
  6. S-a notat! M-ai tentat! :)
    Sa o folosesti cu placere in continuare! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce pret bun pentru un astfel de produs! Eu nu am incercat-o, dar sa fiu sincera folosesc rar pudra, si daca o fac atunci am perle de la AVON. Te pup si iti urez un weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel cred și eu! :D Hmm, păi perlele de la Avon se folosesc în alte scopuri. :)
      Pupici! Weekend frumos!

      Ștergere
  8. Nu am o pudra preferata pentru ca nu mai fixez machiajul astfel de multi ani! Nu ca nu ar fi nevoie - am ten mixt, cu tendinte spre ingrasare vara! Dar am observat ca astfel mi se pastreaza tenul mult mai curat, pentru timp indelungat. In schimb, apelez la servetele matifiante.
    Am un Stay matte de la Rimmel in trusa si o folosesc ca baza pentru mascara - intotdeauana! Si o mai am pe cea din campania Oriflame - o folosesc la ocazii, in situatii extreme!
    Dar e intotdeauna binevenita o informatie si iti multumesc pentru review!
    Pupicei, MIha Ella!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    P.S. Imi amintesc ca am avut candva o pudra Catrice iluminatoare, cu efect de autobronzant. Mi+o adusese cineva din Germania! Mi-a placut, o aplicam pe pometi, ca blush! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt la polul opus, la mine nu există machiaj care să nu fie fixat cu pudră! În schimb, nu folosesc șervețele, că nici nu am nevoie dacă am baza și pudra matifiante.
      Am reținut trucul cu pudra pe gene, chiar l-am împărtășit și eu mai departe pe blog (oferindu-ți credit!), dar deși îmi place nu apelez mereu la el, de obicei sar peste el când sunt pe fugă. :D
      Cu mare drag! Pupici!

      De reținut și acea pudră, deși nu știu dacă a ajuns și pe la noi. O să mă uit! :D

      Ștergere
  9. Am incercat-o si eu si imi place, nu la fel ca crem puf..dar imi place :D pupii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai văzut vreo diferență ca rezistență între ea și Creme Puff? Eu le-am testat folosindu-le în același timp, fiecare pe câte o jumătate de față :))) și zău că n-am văzut nicio diferență. La Creme Puff a început să mă deranjeze mirosul pe timp de vară și mă enervează că varianta translucidă, pe care o am acum, colorează și e cam închisă.
      Pupici

      Ștergere
  10. Nu folosesc pudra de obicei,dar acest produs e tare interesant :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bună de ținut în trusă și o pudră, măcar pentru „ocazii speciale” sau pentru retușuri. :D
      Pupici

      Ștergere
  11. Catrice parca aveau la Domenii...si in Obor! :D
    Ma tenteaza si pe mine acest produs, insa am pudre! :))
    Sa le limitam, zic, la nevoi! :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Standuri Catrice sunt prin mute locuri, dar pudra asta n-am văzut-o.
      Știu cum e, aveam și eu suficiente dar am vrut neapărat s-o încerc... și nu regret! :D
      Pupici

      Ștergere
  12. Si mie imi place brandul Catrice, mai ales ca au preturi bune. Am gasit o selectie de produse chiar si pe aoro, mi-am luat de la ei un camouflage(un fond mai solid) si sunt multumita de el. Cu siguranta voi testa si produsl recomandat de tine:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din gama Camouflage am încercat concealerele, atât cel lichid, cât și cel solid. Ambele foarte bune!

      Ștergere
  13. Eu am o amintire nasoala cu pudra asta, nu vreau sa o mai iau desi ma tenteaza rau, eram in dm si am luat o in mana si parca Ăl cu coarne mi a dat peste mana si am scapat o jos si a trebuit sa o platesc pt ca s a facut flenduri ,nu e rezistenta deloc,desi era inchisa s a deschis si s a favut flenduri pe jos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ambalajul e într-adevăr destul de „șubred”, dar la prețul ăsta e de înțeles, important e că produsul e bun.

      Ștergere