Rutina mea de îngrijirea a unghiilor și mâinilor

Sunt întrebată dese ori cum fac să îmi țin unghiile așa de lungi și să arate atât de bine, ce produse folosesc, care e secretul, etc. Adevărul e că nu folosesc nimic foarte special sau prea scump, dar am o rutină de îngrijire de care mă țin și care face diferențe semnificative. Așa că m-am gândit să vă vorbesc puțin despre subiectul ăsta și despre produsele pe care le folosesc în prezent.


E totuși important de precizat că unghiile mele sunt departe de a fi perfecte - unele se curbează puțin când sunt prea lungi, toate sunt foarte subțiri și mai au și perioade când se exfoliază. Sunt totuși mulțumită de aspectul lor actual, deși nu pot spune că-mi plac în mod deosebit când nu sunt date cu ojă, însă nici nu le țin prea des astfel, acesta fiind unul dintre trucurile care mă ajută să le țin lungi (mai multe am scris aici).


Primul pas este înlăturarea ojei de pe unghii, iar în scopul ăsta folosesc de ceva timp dizolvantele fără acetonă, care sunt ceva mai blânde cu unghiile și cuticulele decât cele cu acetonă în conținut. 

Favoritul meu e de câteva luni bune cel de la Ebelin, dar recent l-am descoperit și pe cel de la Zazie care mi se pare exact același lucru. Eu le recomand pe amândouă, pe primul îl găsiți doar în DM, iar pe al doilea doar la Hello Free Zone.



Pentru îngrijirea efectivă a unghiilor folosesc ceva mai multe produse, dar nu pe toate de fiecare dată. Peeling-ul pentru cuticule îl folosesc cam o dată pe săptămână și variez între peeling-ul cuticular Farmec și Sally Hansen Instant cuticule remover - este bun și cel de la Farmec, înmoaie cuticulele și pot astfel să curăț pielea moartă mai ușor, însă cel de la Sally Hansen e ceva mai bun (dar și de vreo 3-4 ori mai scump). Acest tip de produs ajută doar la aspect în mod direct, dar îl recomand și dacă vă doriți să scăpați de tăiatul cuticulelor, un obicei atât de nesănătos pentru unghii - nu vă așteptați să vă facă cuticulele dispărute, dar ajută. Despre cel de la Sally o să vă mai vorbesc într-un articol separat, ca să vă fie mai ușor să trageți concluzia dacă merită sau nu investiția pentru nevoile voastre. 

Uleiul de cuticule Farmec îl folosesc aproape zilnic, îl aplic pe cuticule, îl masez bine și îl las să acționeze minim 20-30 minute, după care îl înlătur cu apă călduță și săpun. Când îmi fac manichiura procedez cam la fel, doar că masez uleiul și pe unghie, pentru a le hidrata și pe ele! Sunt mulțumită de acesta de la Farmec, am mai avut și de la alte branduri, dar cam toate fac același lucru. La fel de bune, poate chiar și mai bune, sunt și uleiurile naturale (de măsline, argan, etc), dar din comoditate prefer să am și un produs special conceput pentru așa ceva. 

Singurul tratament pentru unghii pe care-l mai folosesc e loțiunea cu vitamină B5 Farmec, pe care o aplic oricum foarte rar, de obicei când au unghiile o perioadă mai proastă, fiindcă în rest nu mai simt neapărat nevoia de așa ceva, e suficientă hidratarea oferită de ulei. A fost totuși un tratament foarte bun pentru mine în perioada când aveam unghiile distruse, după o perioadă mai lungă în care am purtat tips cu gel. 

Ultimul produs din rutină este baza, un pas peste care nu sar niciodată, aplic întotdeauna un base coat înainte de ojă! L-am folosit mult timp pe cel de la Farmec, sunt la a doua sticluță și este și aceasta pe terminate, dar recent l-am descoperit și pe cel de la Essence care-mi place mult. Ambele se usucă foarte repede și protejează bine unghia de chimicalele din oje! Am mai spus-o și o mai spun: nu săriți niciodată peste acest pas!


Prea multe instrumente nu folosesc, doar pile și bețișoare pentru cuticule. În cazul pilei recomand doar pilele de carton sau de sticlă și să fie cât mai fine. În prezent mai folosesc doar două dintre toate cele pe care le am: una de carton foarte veche dar extrem de bună, pe care din păcate nu mai știu de unde o am și una de sticlă de la Ebelin, de care până acum sunt mulțumită. 

Bețișoarele pentru cuticule le folosesc pentru a curăța cuticulele, după ce aplic peeling-ul. Eu folosesc doar partea din lemn, pe cea abrazivă n-o folosesc la nimic. Totuși, uneori prefer să folosesc cu grijă direct vârful unei unghii pentru a curăța cuticulele, parcă merge mai repede decât cu bețișoarele, atât doar că trebuie să fiu mai atentă ca să nu mă rănesc. Bețișoarele pe care le am acum sunt luate tot din DM și nu scrie din ce sunt, dar probabil că din lemn de bambus, așa sunt majoritatea. 

Nu folosesc buffer pentru a pili suprafața unghiilor, chiar dacă am striații, nu îmi place practica asta, nu pe unghiile mele care sunt oricum suficient de subțiri ca să le mai iau și eu din grosime. Nici forfecuță nu folosesc fiindcă, după cum spuneam mai sus, nu-mi tai cuticulele, iar unghiile le scurtez doar din pilă, nu le tai (se pot crăpa la tăiere).


Pentru mâini rutina e mai simplă: exfoliere și hidratare! Pentru exfoliere folosesc în prezent exfoliantul pentru mâini de la Yves Rocher (am scris mai multe despre el aici), dar la fel de ok este și cel pentru corp folosit și pentru mâini. Pentru hidratare variez în perioada asta între crema de mâini cu arnică Yves Rocher, crema de mâini cu aloe vera Anian și untul pentru mâini Planet Spa. În plus, recent vă arătam că mi-am luat niște creme de mâini mini de la L'Occitane, pe care le țin în geantă în caz de nevoie...


Despre cremele de mâini L'Occitane v-am scris mai multe aici, unde v-am povestit și despre reducerile de luna asta de la produsele lor.

Cam asta e rutina mea actuală de îngrijire a unghiilor și a mâinilor, nu știu dacă vi se par multe sau puține produse, dar eu vă pot spune că nu durează mult tot procesul și îmi face plăcere să mă ocup de mâinile și unghiile mele. Singurul pas care durează mai mult și probabil din cauza asta nici nu-mi place, e scurtarea unghiilor din pilă.

Pentru unghiile de la picioare rutina e aceeași, doar că nu folosesc uleiul pe cuticule chiar zilnic, nu reușesc să-mi fac timp pentru asta atât de des.

Rutina voastră de îngrijire cum sună? Avem ceva produse în comun? V-am tentat cu ceva?

18 comentarii

  1. Eu nu sunt asa meticuloasa, insa tin pe birou uleiul pentru cuticule ca sa-l aplic ori de cate ori il vad, cuticulele le curat la fel si nu sar niciodata peste baza :D Am noroc de unghii puternice si rezistente, rareori se rupe cate una si asta doar daca nu sunt atenta si le lovesc cumva. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte bine că urmezi pașii cei mai importanți, hidratarea și folosirea unei baze fiind cei mai importanți pași, din punctul meu de vedere! Te invidiez, aș fi vrut să am și eu niște unghii mai puternice, dar mă mulțumesc cu ce am. :D
      Pupici

      Ștergere
  2. Esti foarte atenta cu unghiutele tale si ar trebui sa-ti urmez exemplul! ;))
    Pic, cic! Promit ca de azi sa folosesc zilnic uleiul pentru cuticule.
    Sunt cam lenesa in ultima perioada...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! :D Hehe, așa să faci, iar unghiile tale sigur îți vor mulțumi!
      Așa, așa! :))
      Pupici

      Ștergere
  3. Mereu ti-am admirat unghiutele lungi. ♥ In mare parte, cam aceleasi produse folosesc si eu, in afara de produsul Sally Hansen si cremele de maini. Doar pe cea de la Anian o am si alta de la Oriflame. Cand vine vorba de pilirea unghiilor si aici ne asemanam. Iti marturiseam eu la un moment dat, ca nu prea am nicio tragere de inima cand vine vorba de scurtarea unghiilor prin pilire. Mi se pare un procedeu asa de plictisitor. :D Unghiile mele sunt destul de groase si folosesc buffer-ul cam la 3 saptamani. Baza, recunosc ca de cele mai multe ori sar peste ea (stiu ca nu este bine). Probabil, daca aveam unghiile mai fragile, cu siguranta tineam cont de acest pas foarte important. Cand am problemele cu vreo oja care pateaza unghia, folosesc pasta de dinti si periuta de unghii. Rezultatul este vizibil dupa 2-3 minute de periere. Stiu ca poate parea agresiva metoda, dar nu este. Foarte utila postarica ta.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E reciproc, și eu le admir pe ale tale! :)) Mă bucur că avem atâtea produse în comun. Să înțeleg că și tu ești fan Farmec când vine vorba de unghiuțe! :D
      Te cred și te înțeleg perfect cu pilirea, chiar e foarte plictisitor.
      Probabil că dacă le aveam și eu mai groase aș fi folosit buffer, dar așa mi se pare că le subțiez și mai mult și nu prea vreau asta.
      Vaaai, Mădă, te fugăresc! :)) Cum să sari peste bază? Glumesc! O să țin minte trucul cu pasta de dinți, nu cred că am mai auzit de metoda asta și chiar nici nu-mi pare agresivă metoda, cred că e mai agresivă zeama de lămâie.
      Mulțumesc!
      Te pup!

      Ștergere
  4. eu imi mai cumpar si dizolvant cu acetona :). nu pot renunta la el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori mă bate gândul să-mi mai iau și cu acetonă, să fie în casă, că e totuși ceva mai bun pentru ojele cu glitter, dar mă descurc destul de bine și cu astea. :D

      Ștergere
  5. Ai niste unghiute superbe :) Si eu incerc sa am grija de unghiile mele:folosesc un tratament pentru cuticule de la Jessica si un ulei pentru hidratare iar baza si topul imi sunt nelipsite.Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! Foarte bine faci, părerea mea e că aspectul îngrijit al mâinilor și unghiilor e foarte important!
      Pupici

      Ștergere
  6. Imi place aceasta postare. Ritualul meu de ingrijire seamana mult cu al tau, produsele pe care le folosesc putin difera. Cunosc produsele Farmec si sunt chiar multumite de ele, mai ales de peealingul cuticular si de baza fortifianta, pe care recunosc cand folosesc oje deschise la culoare nu o aplic. Unghiile nu mi le tai nici o data, folosesc doar pila si buffer 3 in 1. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult să aflu că ți-a plăcut postarea și că avem un ritual asemănător! :D
      Chiar sunt foarte bune produsele Farmec pentru unghii și mai sunt și foarte ieftine! Eu aplic baza înainte de orice fel de ojă, nu mă deranjează e un fel de nude, fiindcă e suficient de transparentă totuși. Am folosit-o chiar și înainte de model negative space și nu mi s-a părut că ar arăta rău.
      Te pup!

      Ștergere
  7. Si eu tot fan Ebeline eram dar cea de la Hello free pare sa fie mai multa :D asa ca trebuie sa ii acord si eu sansa..si betisoare de portocal..trebuie sa imi iau. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De Ebelin cred că de la tine am aflat prima oară! :D Așa e, cantitatea e mai mare la Zazie și prețul cred că e același, dacă-mi amintesc bine.
      Te pup!

      Ștergere
  8. Avem de invatat de la tine! Ti-am spus in ultima vreme ca imi plac unghiile tale? :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. In afara de partea cu pilitul unghiilor si eu imi ingrijesc unghiile la fel si mereu am probleme cu ele. Cresc foarte greu, ba se crapa din senin, se exfolieaza, se rup. Difera produsele putin, dar avem si unele comune. Trebuie sa incerc sa le scurtez si eu din pilit, sa nu mai folosesc unghiera, poate asta e cauza problemelor mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil să fie din cauza asta. În principiu, dacă le îngrijești, dacă nu le folosești pe post de unelte, dacă le scurtezi din pilă și le ții mereu date cu ojă... n-ar trebui să ai probleme. Cel puțin dacă nu e o problemă din interior

      Ștergere