Leapșa de toamnă

Păstrez și toamna asta tradiția de a completa o postare tematică sub formă de leapșă, o ocazia bună să vorbesc despre câteva favorite de sezonul ăsta, de la filme/seriale și cărți, până la rujuri, oje și parfumuri. Așa cum am mai spus, de la an la an a început să îmi placă tot mai mult toamna, poate pentru că temperaturile au fost mai blânde prin părțile astea în ultimii ani, dar cred că mai ales pentru că am început să petrec tot mai mult timp prin natură. Nu contest că pasiunea pentru fotografie are și ea o influenză, toamna fiind poate cel mai fotogenic anotimp...


1. Ce îți place cel mai mult toamna?

Culorile din natură, peisajele de poveste, foșnetul frunzelor sub tălpi... Asta e tot ce-mi place toamna și e suficient ca să iubesc anotimpul ăsta, în ciuda zilelor mohorâte, a vremii capricioase și a zilei mai scurte. Cuvintele sunt de prisos, las câteva poze să explice în locul meu de ce-mi place toamna.




2. Ce accesorii porți cel mai des?

Geantă și cercei, asta e cam tot ce port. Mai port și eșarfe, dar destul de rar.

3. Care este culoarea predominantă în ținute?

Bleomarin, grena și gri închis predomină printre hainele mele de toamnă, deși mai port și lucruri roșii, roz prăfuit sau alte culori mai puțin sobre.

4. Care este băutura ta preferată?

E, uite că mai am un motiv mărunt în plus să îmi placă toamna - ceaiurile aromate și cât mai dulci. Mai beau și vara, dar mult mai rar, de cum se răceștea vremea însă, îmi reiau ritualul de a bea zilnic câte o ceașcă de ceai călduț, nu-mi lipsește de lângă mine când citesc seara, înainte de culcare.


5. Care este filmul preferat în această toamnă? 

N-am văzut prea multe filme, cred că doar în septembrie am vizionat câteva și singurul care s-a remarcat a fost Pirații din Caraibe - Răzbunarea lui Salazar. În schimb, toamna reîncep să mă uit la seriale, pentru că e perioada când începe sezon nou în majoritatea cazurilor, dar din păcate nu mai am prea multe care să-mi placă așa mult, doar la The Big Bang Theory încă mă bucur când aflu că au mai apărut niște episoade, restul celor pe care le mai urmăresc au început să mă dezamăgească. Mă bate în schimb gândul să reiau Friends, rămâne serialul meu favorit din toate timpurile și cred că mi-ar plăcea să-l revăd.

6. Care este melodia preferată în această toamnă?

Simon & Garfunkel - The Sound Of Silence mă obsedează de vreun an, poate mai mult chiar, indiferent de sezon. Mi-ai pus piesa asta și sunt în lumea mea. În rest, am mai ascultat piesele lui Grace Vanderwaal, chiar dacă sunt cam copilăroase, îmi place însă mult vocea puștoaicei. Și Linkin Park, cu tristețe și regret, dar și cu aceeași plăcere din trecut.

7. Care este cartea preferată în această toamnă?

N-a trebuit să mă gândesc prea mult, cea pe care o citesc chiar în perioada asta e categoric preferata mea - Magicianul, de John Fowles. Abia am trecut de jumătatea cărții, dar îmi e mai mult decât suficient ca s-o declar favorita toamnei, cel puțin dintre cele citite până acum, n-am nicio îndoială în privința asta, indiferent ce se întâmplă mai departe. Mi-au plăcut însă și toate cărțile citite în septembrie, cele din poza următoare.


8. Ce nuanțe de ruj folosești toamna?

În funcție de stare, pot purta orice, dar în cele mai multe dintre zile port nuanțe mai închise, de la roșu sângeriu până la mov prună. Rujurile favorite de toamna trecută - pe care vi le-am prezentat detaliat aici - au rămas favoritele mele și toamna asta, alături de încă 1-2 preferate spre care întind des mâna. Totuși, de exemplu azi am purtat un roz primăvăratic, de bucurie că în sfârșit a fost mai însorit, după câteva zile mohorâte.


9. Ce lac de unghii folosești toamna?

Cam la fel ca și-n cazul rujurilor, iar favorita mea rămâne Melkior Lava, de când am descoperit-o acum vreo doi ani revin la ea în fiecare toamnă. Cred că zilele astea o s-o aplic din nou. Mai multe poze aici.


10. Care este parfumul tău preferat în această toamnă?

Nu pot numi doar unul, așa că fac un fel de top 3 cele mai purtate: Femme by Lady Gaga, Giorgio Armani Si și Moment de Bonheur de la Yves Rocher. 

Invit să preia leapșa oricine iubește toamna și deține un blog, iar pe restul vă invit să răspundeți în comentarii la întrebări sau măcar doar la una... Ce vă place cel mai mult toamna?

8 comentarii

  1. Cat mai iubesc si eu toamna! Mama, mama!
    La fel ca si tine, ma indrept adesea spre nuante sangerii si visinii atat pe buze cat si pe unghii si... m-ai facut sa mai adaug o carte pe wishlist. Musai sa citesc Magicianul! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că împărtășim și această... pasiune, s-o numim. :D
      E musai de citit Magicianul, mai recomand și Colecționarul de Fowles, e de asemenea foarte bună. Eu abia aștept să-i mai citesc și alte cărți.
      Pupici

      Ștergere
  2. o toamna minunata cu mii de culori iti doresc! iubesc frunzele ruginii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draguta leapsa. M-am nascut toamna asa ca ador acest anotimp desi urasc momentele cand ploua :( Imi place nuanta ojei de la Melkior, arata tare frumos pe unghiile tale! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut. Nici pe mine nu mă încântă ploaia când trebuie/vreau să ies, dar îmi place s-o ascult din casă, seara, cu o cană de ceai cald și o carte alături. :D
      Te pup!

      Ștergere
  4. toamna e clar anotimpul meu preferat, imi place ploaia, imi place frigul, imi plac culorile si peisajele, imi place ca incep sa beau ciocolata calda si vin fiert, imi plac crizantemele si parfumurile tari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În afară de frig și ploaie, pe care mai rar le îndrăgesc, îmi plac și mie toate cele menționate de tine! :D

      Ștergere