Cumpărături de vară - haine, cosmetice, cărți

Am dat startul cumpărăturilor de vara asta din primele zile ale lui iunie, când eram în Belgia și includeam în program, pe lângă umblat prin orașe, și niște vizite în magazine care la noi în țară nu se găsesc, iar de atunci am tot continuat să cumpăr haine și încălțăminte, în mod special, dar și cosmetice și câteva cărți. La capitolul cosmetice n-am făcut ravagii, am cumpărat foarte puține, nu mă mai las prea ușor tentată de lucruri noi, în schimb am primit mai multe produse interesante. Așa că am decis să readuc la viață o secțiune total ingorată de pe blog în ultimul an și să vă arăt ce lucrușoare noi mi-am mai luat sau am primit și ce afaceri formidabile am făcut în multe cazuri, mai ales că de unele dintre reduceri încă mai puteți profita și voi...


Să încep cu începutul, cu micile cumpărături făcute din Primark, în Belgia. Am mai intrat și în alte magazine de acolo, am mai probat și de la ei mai multe, dar doar astea au fost câștigătoarele. Trebuie să precizez că e prima oară când îmi iau ceva din Primark, deși e foarte faimos magazinul, pe mine nu m-a tentat în mod special până acum, deși aș mai fi avut ocazii să le trec pragul prin călătoriile mele în Europa. Îmi imaginam lucruri de o mult mai proastă calitate, probabil din cauza prețurilor foarte mici, dar m-am cam înșelat.

De tenișii înflorați m-am îndrăgostit pe loc și am dat pe ei formidabilul preț de 4 euro, la tricou mi-a plăcut mesajul, dar și materialul foarte plăcut și prețul a fost de doar 3 euro, iar bluzița cu imprimeu floral a fost 5 euro și parcă strigă la tine vară și vacanță, materialul e lejer, cade lărguță și lasă umerii goi, n-am putut s-o las acolo. E drept că tenișii nu sunt de cea mai bună calitate, dar imprimeul e superb și la așa preț pot fi mulțumită că după 3 purtări încă mai sunt purtabili. Hainelor, în schimb, le văd viață lungă la mine în garderobă, n-am nimic de reproșat calității. 

La capitolul cosmetice nu sunt prea multe lucruri tentate prin Primark, în opinia mea, dar tot am reușit să mă lipesc de ceva... Rujul tip creion a fost vreo 2 euro sau cam așa ceva, l-am luat din curiozitate, dar spre surprinderea mea e chiar fain, foarte confortabil pentru un ruj mat și destul de rezistent. Păcat că selecția de nuanțe era super restrânsă. La fix au picat și șampoanele uscate, uitasem să-mi iau unul în bagaj și cam regretam, așa că le-am luat pe astea oarecum de nevoie. Aproape am terminat varianta pentru volum și mi s-a părut bunicel, mai ales pentru 1,5 euro. 

Cam asta a fost prima mea experiență cu Primark și abia aștept ocazia să le mai trec pragul.


La foarte scurt timp după ce am venit acasă am plasat o comandă pe Fashion Days, căutam în mod special o bluziță elegantă cu dantelă pe roz și am găsit-o pe asta de la Vero Moda redusă destul de mult la preț. Deși cade mai lărguță decât mă așteptam, îmi place mult și așa, vine foarte bine cu pantaloni - încă o găsiți aici la 70 lei, cu cât am luat-o și eu, doar că au rămas mai puține mărimi.

Niște sandale în genul acestora de la Pink Star îmi doream de asemenea, îmi plac că au talpa groasă și sunt foarte comode, merg bine și la fuste și la pantaloni, iar numărul 38 mi-a venit cum trebuie, se potrivesc mărimile - aici le găsiți pe roz (mai sunt și pe auriu), reduse destul de mult. Am mai avut în comandă și ceva pentru mama, iar bluzița United Colors of Benetton de aici a fost luată mai mult pentru a beneficia de transport gratuit, ca acum să îmi placă la nebunie. Vine foarte bine pe corp, iar materialul e genial.

A început să îmi placă tot mai mult magazinul ăsta, de fapt în ceea ce privește magazinele online de haine, cred că Fashion Days e favoritul meu, au multe reduceri mai mereu și multe haine frumoase și de calitate, de la diferite branduri, trebuie doar răbdare pentru a căuta. Am intrat acum să pun link-urile și deja am ochit rapid o pereche de blugi și o geantă, cred că ar trebui să ies, nu-mi propusesem noi cumpărături în seara asta...


Am mai avut alte două comenzi online, una cu succes, cealaltă nu prea... La ambele am fost tentată de mama, care a vrut să își comande ceva de pe două site-uri diferite și mi-am mai pus și eu ceva în coș. De pe Modlet, site de încălțăminte de la care am mai cumpărat de câteva ori, mi-am luat inițial alte sandale, doar că nu mai erau de fapt pe stoc, a fost probabil o eroare pe site, însă au fost destul de drăguți - mi-au dat un cod pentru transport gratuit, pentru a-mi comanda altele în loc, dacă vreau, iar pentru sandalele mamei au aplicat o reducere suplimentară, drept scuză.

Mi-am luat apoi sandalele astea super ieftine, nu chiar cele mai calitative posibil, dar pentru nici 30 lei mi s-au părut ok (încă au același preț și le găsiți pe mai multe combinații de culori). Problema e că mărimile nu prea se potrivesc, pentru mine idealul ar fi un 37,5 și mi-am ales un 38, dar îmi vin cam ca un 37, la marele fix. Le-am lăsat totuși așa, sunt ok, dar m-am gândit că e bine să știți. Găsiți la ei pe site și încălțăminte ceva mai scumpă și de o calitate mult mai bună, de la ei am niște cizme care mă țin de mulți ani și niște sandale de anul trecut fără niciun semn de uzură deocamdată.

Cealaltă comandă a fost la BonPrix, era prima mea comandă la ei și nu pot spune că sunt prea încântată de experiență. În primul rând mi s-a părut că durează o veșnicie să prelucreze o amărâtă de comandă, vreo 5-6 zile lucrătoare până m-au anunțat că au trimis pachetul - mi s-a părut absurd de mult. Apoi, produsele au fost ok ca model și calitate, dar mărimile nu s-au potrivit deloc, bluza mamei a fost doar puțin cam mare, dar blugii mei (în sfârșit găsisem unii albi să-mi placă) au fost un 38 care de fapt erau cel puțin 40, mult prea mari, n-am intrat niciodată într-un 38 cu totul, ca în ăștia. Nu vreau să le fac reclamă negativă, e doar o experiență, dar poate ar fi bine să știți detaliile astea, să măsurați bine produsele și să nu vă bazați că vine comanda în 2-3 zile, ca la alte site-uri... Sunt curioasă voi ce experiențe ați avut cu ei. Blugii i-am dat, nu le-am mai făcut retur, că cine știe cât dura.


Chiar ieri am fost într-un magazin Terranova - mai exact cel de la Piața Romană - și m-am lipit de niște chilipiluri. De cum am intrat am văzut fusta, la care nu mai aveau mărimi mici pentru varianta pe roșu, dar m-am uitat la negru și am găsit pe S, iar când am văzut că mai e și redusă la 10 lei... n-am mai stat pe gânduri, îmi place materialul lejer, îmi place și modelul, iar până la urmă m-am gândit că oricum am mai mult fuste colorate, combinație alb-negru nu aveam. E scurtă, vine cam cu o palmă deasupra genunchiului.

La topul albastru mi-a plăcut și imprimeul floral, dar cel mai mult m-a atras modelul - decupat mai mult în spate și cu peplum (volănaș) în parte de jos, iar când am văzut și prețul... ei bine, a fost un record, doar 6 lei! Sunt sigură că nu mai am vreun top sau tricou atât de ieftin luat. Mai îmi și place mult cum vine, nu are nici vreun defect, materialul e ok... m-am simțit mai puțin vinovată că am mai luat încă o piesă pe categoria unde am cel mai puțin nevoie de noutăți.


Îmi pare rău că nu pot să vă arăt mai bine pantalonii ăștia de la C&A, dar dacă îi vedeți în magazin și vă plac cât de cât, luați-i la probat, că numai așa vă puteți da seama cum vin. Eu abia i-am luat ieri, n-am avut când să-i pozez îmbrăcați și nici nu ajută deloc lumina de zilele astea. Pe mine nu m-au prea convins nici de pe umeraș, a fost un fel de „hai fie, să-i probez și pe ei”, dar apoi mi-au plăcut mult cum vin îmbrăcați și i-am luat fără să stau pe gânduri, au fost 69 lei. Nici pantaloni cu imprimeu floral nu aveam și-mi plac că merg și la o ținută mai elegantă datorită materialului (probat!), dar și la una sport, eu i-aș vedea și cu un tricou larg și teniși, trebuie să încerc și varianta asta.

Cam atât cu hainele, cred că e destul de evidentă obsesia mea pentru imprimeul floral, nu prea-mi pasă dacă e în trend sau nu... după părerea mea dungile și imprimeul floral nu se demodează niciodată. Nu știu dacă par multe sau nu, dar mi-am propus să nu mai cumpăr nimic de vară, că am oricum multe. Eu deja mă gândesc la sezonul rece acum, unde chiar am câteva goluri de umplut.


Nu mai cumpărasem de mult timp o revistă, conținutul lor e prea slab, din punctul meu de vedere, așa că trebuie să existe și un stimulent sub formă de cadou interesant pentru a mă convinge să cumpăr - cred că multe suntem în situația asta. De data asta am fost tentată de cadoul de la revista Glamour, un șampon uscat Batiste în ediție limitată, la prețul de doar 10,90 lei mi s-a părut de neratat. Nu cred că se mai găsește acum, iar varianta asta a șamponului n-am văzut-o online, posibil să fie doar în farmacii.

N-am mai luat nimic prea interesant pe partea de cosmetice, în afară de revista asta, luată mai mult pentru cadou și produsele din Primark deja menționate. N-am mai pozat niște geluri de duș Balea, deodorante și alte chestii mărunte, că nu sunt prea multe de spus. Vreau în schimb să vă mai arăt câteva produse primite...


De la Bioderma am încercat multe produse pentru protecție solară și e brandul meu favorit pe zona asta, iar cel mai nou încercat este Photoderm Bronz SPF 30, un ulei uscat care la primele probe mi-a plăcut. De obicei prefer cremele sau loțiunile, nu suport pielea foarte uleioasă, însă acest ulei lasă o peliculă rezonabilă, care se absoarbe treptat aproape complet. N-am ajuns la plajă cu el, dar l-am încercat pe picioare prin oraș și-mi place în special pentru că intensifică nuanța tatuajului. Simpatică e și gentuța pe care am primit-o alături de produs, trebuie inaugurată și ea...

Odată cu produsul ăsta, mi-a venit și o idee - să scriu într-o postare despre toate produsele de protecție solară pe care le-am încercat de la Bioderma în ultimii ani. Să vă povestesc acolo câte puțin despre toate, poate și cu niște comparații între ele. Eu deja le-am făcut review mai multora, dar n-am reușit să scriu chiar despre toate. Ce părere aveți? Poate aveți nevoie de inspirație.


O surpriză drăguță din partea Bioderma a fost și apa micelară Sensibio, însoțită de acel mic portafard pentru dischete demachiante. Vai, de când îmi doream așa ceva! Tot timpul îmi aminteam doar atunci când îmi făceam bagajul (iar asta înseamnă cu câteva ore înainte de plecare, dacă nu chiar câteva zeci de minute) și mereu uitam să-mi iau după ce mă întorceam acasă. Despre micelară nu știu ce să vă mai spun nou, am tot pomenit-o de-a lungul timpul, e una dintre favoritele mele.


Melkior a lansat un nou rimel - Scandalash mascara volume & lenghteing - și curiozitatea m-a împins să-l încerc imediat, după ce-l văzusem la cineva pe gene (nu mai știu exact la cine) și mi-a plăcut ce am văzut. N-am fost dezamăgită nici când am văzut rezultatul pe genele mele firave, negrul e unul intens, oferă volum și ceva alungire, fără să încarce prea mult genele. Periuța e micuță, se mânuiește rapid, se demachiază și ușor... îmi place mult deocamdată, e primul rimel de la Melkior care-mi place în mod special. Îl găsiți aici.


Am încheiat și cu partea de cosmetice, mai am doar câteva cărți, dintr-o comandă recentă pe Libris, în care am avut doar cărți ceva mai relaxante. Deși acum citesc din clasici iar, cred că o să mă axez pe lecturi mai lejere în următoarea perioadă și mi-am luat material în sensul ăsta. Am luat din nou o poveste reală - Cerere în călătorie - mi-a atras atenția de cum am văzut titlul, mi s-a părut interesantă ideea călătoriei făcută de cei doi. În sfârșit am luat și o carte de Kate Morton - Casa de la Riverton - după mult timp de amânat s-o citesc pe autoare. Iar la final am mai aruncat în coș o carte de Philip Marlowe - Fereastra de sus - unul dintre autorii mei preferați pentru cărți polițiste lejere, dar palpitante. V-am lăsat link pe titluri, aruncați un ochi să vedeți cât de ieftină e ultima, mai au puțin și o dau cu bani cadou alături.

Îmi imaginam o postare mult mai scurtă, dar poftim... m-am întins la tastat, din dorința de a vă da cât mai multe informații utile, despre prețuri, magazine sau calitatea lucrurilor/produselor.

Să reîncep să vă arăt perioadic cumpărăturile mai interesante? Voi ce cumpărături ați făcut vara asta?

12 comentarii

  1. Sa folosesti cu placere ce ti-ai luat, mie rimelul de la Melkior imi place la nebunie, l-am tot folosit in ultima perioada. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! L-am folosit și eu de câteva ori și m-a surprins plăcut, dar am zis să-mi temperez entuziasmul, să văd cum ne înțelegem și pe termen lung. :D

      Ștergere
  2. Daa, chiar as vrea sa vad mai multe postari de genul, mai vad si eu una alta, poate mai imi vine vreo idee! In alta ordine de idei, sa le porti sanatoasa si sa le folosesti cu drag, eu am stat destul de cuminte in ultima perioada si nu prea am mai dat banii pe nimic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că încă există interesez pentru astfel de postări (și mie îmi place să le citesc). Mulțumesc! Prea mulți bani nu am cheltuit nici eu, multe au fost adevărate chilipiruri, iar la cosmetice cred că se vede cât de cuminte stau și eu în continuare, chiar încerc să nu mai fac risipă.

      Ștergere
  3. am multe de zi, sper sa nu ma lungesc prea tare :)).

    cu primark-ul vad ca e mare nebunie si ma cam tenteaza! imi dau seama ca nu gasesti acolo numai minunatii, dar totusi, eu vad multe lucrusoare dragute. tricoul ala mi s-a potrivi manusa, iar tenisii sunt foarte draguti. ascunde-i bine sa nu vin!

    bluzita roz e excelenta! eu nu prea port asa ceva si nu sunt cu hainele mai finute, dar asta chiar imi place.

    la bonprix aproape toate hainele sunt lalai, dar am doua tricouri pe care le-am purtat foarte mult si chiar au fost deosebite si vedeam ca lumea le remarca. nu pot, insa, sa spun ca i-as recomanda din toata inima.

    nici eu nu mi-am luat vreo revista de secole! am auzit ca glamour va disparea in decembrie.

    eu vreau sa scrii de bioderma. nu am experimentat cu brand-ul acesta pana de curand si mi s-ar parea interesant.

    eu plec de obicei cu tot sulul de dischete, mai bine prea multe, decat deloc :)).

    te-am pupat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi plac comentariile lungi, nu mă supăr deloc... :))

      Chiar e nebunie tot mai mare, poate din cauza asta am zis și eu să văd ce-i cu magazinul ăsta, în cele din urmă. Am uitat să specific că nu mă așteptam să fie chiar atât de mari magazinele și cu atââât de multe lucruri, sigur își poate găsi oricine ceva să-i placă într-un Primark. Țin bine tenișii, că-mi plac prea mult. :))


      Mă bucur că îți place bluzița și mulțumesc pentru impresiile pentru BonPrix, e bine de reținut! Eu știam că modelul blugilor e genul mai lărguț, dar nu mă așteptam chiar să cadă de pe mine.

      Mă bucur că te interesează postarea despre Bioderma, sper să apară zilele astea, că pozele deja le-am pregătit. Aș mai putea povesti multe despre brand, am încercat multe în ultimii 5-6 ani. Eu încerc să fac bagajul cât mai mic și știu câte folosesc, așa că pun doar 2-3 pe plus și nu-mi fac griji. :))

      Te pup!

      Ștergere
  4. O multime de lucruri minunate.
    Toate-mi plac si hainutele si incaltamintea arata exccelent.
    Sa stii ca eu am returnat niste sandale la Bonprix si s-au miscat foarte repede (mai putin de doua saptamani).
    Iar vii cu tentatii de delectare in timpul liber? Acum vanez Puntea viselor si nu mai e nicaieri pe stoc. :)) Rabdare, rabdare...
    Sa te bucuri de toate!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți plac lucrurile pe care le-am cumpărat.
      Chiar îmi pare rău că momentan nu mai e de găsit Puntea viselor, am văzut și eu că e doar ebook. Poate o readuc, totuși.
      Nu-i problemă cu blugii, i-au venit mamei și i-am lăsat ei, sper să-i și poarte. :)) Dar e bine de știut pentru o eventuală dată viitoare.
      Mulțumesc! :*

      Ștergere
  5. Sunt clienta fidela de vreo 6 ani la Bonprix dar de acum imi cam stiu masura. Nu stiu daca se compara cu masurile din magazine, pentru ca eu port xxxxl si din astea nu gasesc in oraselul meu mic:)
    In general, primesc coletele in 3 saptamani(mai rar in 5-6 zile), dar nu ma deranjeaza. Mi-am luat si lenjerie intima. Eu am picior foarte lat si stiu ca incaltamintea bonprix este mai ingusta, am luat niste sandale si nu mi s-au potrivit.
    Sunt multumita de acest site.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc foarte mult pentru impresie, chiar e de mare ajutor!
      Nu prea coincid cu măsurile din magazine precum H&M, Bershka etc... cred că vin cam cu o măsură mai mare, cel puțin așa a fost în cazul la ceea ce am luat noi.
      Dar de unde le aduc de durează 3 săptămâni? Din Asia? Asta m-a surprins neplăcut pentru că nu mă așteptam. M-aș putea obișnui cu ideea, acum că știu că poate dura și 3 săptămâni, dar cu mărimile tot aș avea emoții.

      Ștergere
  6. Si eu am fost la Teranova si mi-am luat o pereche de mommyjeans suuuperbi! nu credeam ca saimi placa vreodata asa ceva, insa sunt mi-nu-nati! Si au fost ieftini...cred ca 40 de lei!
    Plus un top superb fara umeri cu flori...cand intru la ei, e imposibil sa ies fara ceva :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că am văzut o poză pe Insta cu ce ți-ai luat. Da, chiar au multe lucruri faine și foarte ieftine.

      Ștergere