Gama Defense de la Paula's Choice

Gama Defense de la Paula's Choice a fost lansată toamna asta, însă eu am avut șansa să încerc produsele încă de pe final de primăvară, când Paula Begoun și Bryan Barron au fost în București și au povestit despre această lansare în cadrul unui eveniment. Am deja câteva luni bune de când încerc produsele și am decis că e cazul să vă spun puțin mai multe despre fiecare în parte. Noutatea la gama Defense e faptul că aceasta se adresează tuturor tipurilor de ten, spre deosebire de celelalte game Paula's Choice, care sunt concepute în funcție de tipul de ten și de nevoile acestuia. Consider că produsele sunt bune pentru cineva care nu își cunoaște prea bine tenul, dar nu numai, eu știu bine care sunt nevoile tenului meu și există cel puțin un produs din gama asta pe care sigur o să-l păstrez pe termen lung în rutina de îngrijire a tenului meu. 


Hydrating Gel-to-Cream Cleanser

În primă fază pare doar un produs de curățare cu o textură tipică de gel incolor, însă ce-l face interesant e că se transformă într-o emulsie cremoasă la contactul cu apa. Curăță tenul blând, fără a-l agresa și conține aminoacizi și ingrediente reparatoare. Chiar dacă nu e de neînlocuit de produse mai accesibile ca preț, avantajul principal consider că rămâne concentrația puternică ce-l face foarte spornic, astfel încât pe termen lung nu mai pare deloc așa de scump ca la prima vedere. Îl recomand dacă vreți ceva mai special pentru spălat tenul, ca experiență, dar și un pas din rutină asigurat pentru o perioadă foarte lungă de timp.


Antioxidant Pore Purifier Serum

Din punctul meu de vedere este cel mai bun și interesant produs din gamă, de departe favoritul meu din gama Defense și printre cele mai bune serumuri încercate, în general. Conține o mulțime de ingrediente care fac o mare diferență în aspectul tenului, printre care niacinamide, 0,5% BHA, vitamina C și antioxidanți care neutralizează efectele poluării. Textura produsului e fluidă, lejeră ca apa și intră foarte repede în piele, nu pierd mai mult de 1 minut cu aplicarea lui, iar produsele aplicate ulterior se absorb de asemenea mai bine în piele. 

Concret ce am văzut eu că face? Oferă o exfoliere ușoară pielii, curățând porii și diminuând aspectul dilatat al acestora. E o alternativă foarte bună pentru cine nu suportă o concentrație mai mare de BHA sau pentru a introduce acest ingredient în rutina zilnică - eu de exemplu folosesc și separat 2% BHA, dar doar cam de două ori pe săptămână, mai des simt că e prea mult, în schimb serumul îl aplic zilnic, uneori chiar de două ori pe zi fără probleme. Da, chiar cred că poate fi potrivit oricărui tip de ten și îl recomand cu ochii închiși.


Nightly Reconditioning Moisturizer

Loțiunea hidratantă de noapte conține și ea antioxidanți, dar și peptide și ceramide, totul într-o formulă foarte lejeră și rapid de aplicat - aș spune că gama asta ar putea fi promovată și ca fiind potrivită pentru oamenii mereu pe fugă. Spre deosebire de crema mea preferată de noapte - Clear Skin Hydrator - aceasta se aplică mai repede, se simpte mai răcoritoare și mi se pare și mai emolientă puțin, posibil să ne înțelegem chiar mai bine pe timpul iernii. Altfel nu, pentru mine n-a detronat-o pe cealaltă, dar este diferită și îmi place să mă folosesc de ele în paralel. E însă foarte posibil ca altora să le placă mai mult aceasta, chiar și cuiva cu un ten gras ca mine, chiar e de încercat!


Essential Glow Moisturizer SPF 30

Am rămas setată pe un aspect pe care eu îl consider cel mai important la produsul acesta - deși conține filtre minerale, nu lasă deloc peliculă albă pe piele! Cred că pentru cineva care nu tolerează filtrele chimice crema asta poate fi genială, din punctul ăsta de vedere. Este de asemenea o cremă hidratantă bogată în antioxidanți, niacinamide și vitamina C. Din păcate, pentru un ten gras nu e totuși cea mai bună opțiune în zilele calde, se simte puțin mai grea și tenul lucește rapid, dar de când s-a răcit vremea mă înțeleg mult mai bine cu ea, chiar am folosit-o cu plăcere în ultima perioadă. Probabil că o posesoare de ten uscat sau chiar normal ar iubi-o mult mai mult.


Când am realizat articolul cu Top 5 produse Paula's Choice abia testasem foarte puțin produsele din gama Defense, dar acum dacă aș reface postarea sigur aș pune serul din gama asta pe acea listă, cam atât de mult îmi place. În rest, toate produsele conțin ingrediente bune și sunt foarte plăcute ca textură - după cum spuneam, eu le văd ideale pentru persoane mereu pe fugă - și întreaga gamă poate veni în ajutorului cuiva care vrea o rutină de îngrijire corectă fără prea multe documentări și bătăi în cap, dar la fel de bine pot fi introduse într-o rutină de îngrijire deja existentă. Găsiți întreaga gamă aici.

N-am vrut să insist pe acest aspect de la început, dar produsele din gama Defense au fost concepute și pentru a apăra pielea de factorii externi care dăunează tenului, fiindcă în afară de soare, pielea mai este afectată și de poluare și de lumina albastră de la dispozitivele electronice, iar din acest motiv toate produsele sunt bogate în antioxidanți. Singurul motiv pentru care nu am insistat e că și celalte produse Paula's Choice conțin astfel de ingrediente, doar că în această gamă au fost adăugați și antioxidanți noi - un motiv în plus pentru care merită luate în calcul produsele.


Ați încercat produsele din gama Defense? Dacă nu... vă tentează?

6 comentarii

  1. Nu am incercat nici un produs PC. Gama asta o vad foarte apreciata in online. Cred ca serul mi-ar placea si mie. Si chiar si crema cu SPF30, ideala pentru acest sezon.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poți începe cu niște miniaturi sau mostre, să-ți faci o idee. :) Eu așa am început cu produsele PC și apoi am introdus tot mai multe în rutina de îngrijire, m-au convins rapid.

      Ștergere
  2. Trebuie sa recunosc ca toate ma tenteaza dar in special lotiunea de noapte, destinata celor care se tooot grabesc. ;))
    Sa le folosesti cu drag si spor pe toate!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am incercat decat un exfoliant AHA de la ei, dar zau ca mi se pare misto. As incerca si alte produse de la Paula's Choice, acum ramane de vazut cand imi fac curaj sa dau atatia bani pe ele :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot cu exfolianții am început și eu. Încearcă mostre și miniaturi, sunt mult mai ieftine și suficient de generoase, dar mai ales spornice, cât să îți faci o impresie destul de clară și să te bucuri o vreme de ele.

      Ștergere