10 produse (re)descoperite în 2018

Am lăsat la urmă zona de beauty/cosmetice din lista postărilor dedicate lui 2018, fiindcă a fost cel mai greu să mă decid. Dacă în cazul călătoriilor am zis că nu mi-au ieșit toate planurile, dar că nici nu mă pot plânge, la lista de cărți că a fost un an slăbuț pe partea de lectură, dar că am avut destule cărți foarte bune de unde să aleg, ei bine... la cosmeticale chiar am experimentat foarte puțin și m-am lăsat impresionată foarte greu. Am ajuns într-un punct în care merg mai des la sigur cu ce cunosc, mi se potrivește și îmi place foarte mult, că până la urmă pentru ce am tot încercat atâtea, dacă nu rămân la nimic? Am oricum deja prea multe favorite pe unele categorii, dar sigur că nu pot rămâne la infinit rece în fața noutăților, însă le aleg cu măsură și cu mare grijă. 

N-am vrut să prezint o listă lungă de produse pe care le-am folosit foarte des anul trecut, m-aș fi repetat prea mult cu aceleași produse care au mai apărut dese ori pe blog (în special pe partea de îngrijire a tenului), așa că m-am gândit să vă prezint câteva descoperiri și câteva produse redescoperite, fiincă n-aveam suficiente noi demnde de menționat - întâmplător sunt 5 din fiecare categorie. Îmi mențin părerile bune despre produsele de makeup favorite din 2017 și chiar am continuat să le folosesc des pe acelea, le-am mai și recumpărat unde a fost cazul, așa că n-o să le menționez și de data asta.


Cele 5 descoperiri din 2018...

Pentru că am avut probleme cu scalpul mai mari ca niciodată am fost într-o continuă căutare a unui șampon care să fie blând cu scalpul și totuși să mă mulțumească și în alte aspecte. Câștigătorul până acum a rămas Bioderma Node G, pe care l-am achiziționat a doua oară relativ recent și chiar vi-l prezentasem și în top 5 produse Bioderma. E posibil să mai încerc și alte șampoane anul ăsta, dar o să încerc să mă limitez la acelea care n-au agenți de curățare agresivi, dar până la o eventuală descoperire mai specială - deși nu sunt multe ce ar putea să facă în plus un altul, zic eu - el rămâne favoritul favoritelor. 

Tot de la Naos Skincare (fost Laboratoire Bioderma) mi-a plăcut foarte mult Eau Cellulaire Hydra Booster, un produs de la Institut Esthederm, brand-ul în sine fiind o noutate. Mi-au plăcut mai multe produse din gamă, dar deocamdată acesta mi-a plăcut într-un mod mai deosebit, l-am pulverizat dese ori atât pe tenul curat, în loc de toner, cât și ocazional peste machiaj, pentru a-l reîmprospăta.


Pe partea de îngrijire mai merită menționat serumul Paula's Choice Defense, un produs foarte fluid, care nu oferă hidratare, dar conține multe alte ingrediente benefice tenului, în special unuia gras sau mixt, iar în rutina mea s-a integrat rapid, îmi place și consistența lejeră ca apa. Am scris mai multe despre el în articolul despre Gama Defense și îl găsiți aici pentru achiziționare. Pe final de an am mai descoperit un produs PC care sunt sigură că merita menționat, dar am decis că l-am încercat prea târziu pentru a-l pomeni aici. Vă vorbesc cu altă ocazie despre el.

Culmea, dar fix pe partea de makeup am făcut cele mai puține descoperiri mai speciale, dar cu siguranță rimelul Melkior Scandalash! e în fruntea tuturor noutăților testate pe zona asta. Are o consistență cremoasă, nu lichidă, iar efectul e superb și ușor de obținut din câteva mișcări. O să-l vedeți și într-o listă scurtă de favorite de la Melkior, cât de curând, o să vorbesc mai multe despre el acolo. Îl găsiți online aici și chiar e la reducere luna asta, mai că mi-aș lua rezervă.

Nu-mi vine nici mie să cred că menționez un singur ruj, dar din puținele încercate s-a remarcat doar unul, în mod ironic un nude. Înțelegeți de ce spun asta dacă mă urmăriți de mai mult timp, mie îmi plac rujurile intense sau mai închise, dar L'Oreal lip paint matte în nuanța 211 Babe-in m-a făcut să port și eu mai des nuanțe cuminți pe buze. Nu e rezistent la transfer, dar se transferă în straturi și rezistă binișor, iar consistența e foarte plăcută pe buze. Ah, mai și miroase tare bine. În rest am rămas fidelă „vechiturilor” mele dragi.

Cele 5 redescoperiri din 2018...

Încep cu o banalitate și un produs foarte ieftin, m-am tot gândit dacă să-l pun aici dar prea mult îmi place scrubul Avon Naturals și chiar mă întreb de ce am renunțat la produsul ăsta pentru o vreme îndelungată. Am pus la poză varianta cu căpșună, dar și cea cu ciocolată îmi place la fel de mult, le-am recumpărat împreună când mi-am amintit de ele. Nu sunt nici foarte agresive, nici delicate de nu le simți, iar mirosul mă dă gata. Mai sunt și ieftine rău.


M-am reîntors la paleta The Balm Nude 'tude și rar am mai folosit alte farduri în anul ce a trecut. Selecția de nuanțe mă inspiră pentru ceva rapid, natural și de efect, iar de calitate n-am ce reproșa. Gândind realist, la cât și cum m-am fardat în ultimul an cred că aș putea să trăiesc numai cu paletuța asta, dar probabil că m-aș plictisi. Am scris aici despre ea acum mult timp, dar părerile și entuziasmul rămân valabile.

Cât mai iubisem paleta Sleek Face Form (varianta Light) și biata de ea a stat abandonată atâta timp de n-am îndrăznit s-o pun pe față înainte de a o dezinfecta temeinic. Am redescoperit-o și pentru că am reînceput să aplic iluminator pe față mai des, iar cel din paleta asta îmi place în continuare, nici blush-ul nu e rău deloc (chiar dacă prefer mai mult altele acum), numai pudra de contur tot abandonată e.

Ca să închei cu partea de makeup, menționez și creioanele de buze Essence, care nu știu dacă mai pot fi procurate în formula asta veche, iar pe cele noi atât le-au reformulat de nu mai știu care e ultima variantă, nu sunt la curent cu ce mai e la Essence. Doar că nu puteam să nu le trec aici pentru că m-am trezit folosindu-le și pe post de ruj dese ori și în combinații geniale cu diverse rujuri, iar când o să le termin o să îmi pară rău de ele. Da, am și altele (mult) mai scumpe care nu-mi plac chiar la fel de mult.

Am lăsat la final booster-ul Paula's Choice cu 10% niacinamide, a cărui utilizare am întrerupt-o pe la începutul anului - de lene, presupun, alt motiv nu văd - și între timp chiar uitasem de ce îmi plăcea și când am reînceput să-l folosesc m-am entuziasmat de proprietățile lui ca prima oară. Am mai scriu despre el în top 5 produse Paula's Choice. Al meu e în ambalaj vechi, prin vară s-au schimbat toate ambalajele, acum e cel de aici - eu încă bâjbâi când caut ceva la ei, încă nu m-am obișnuit.

Cam asta a fost, am exclus zona de oje - unde ar fi fost prea complicat să aleg ceva - și deși am fost tentată să pun măcar un parfum m-am abținut, de fapt v-aș fi arătat ce mă obsedează iarna asta, așa că nu îi era locul în postarea asta. Pentru anul ăsta am câte ceva pe wishlist - mai multe decât aveam anul trecut - și o să le „bifez” treptat, dar n-o să las prea ușor să mă tenteze multe pe lângă, încă „mă lupt” oricum cu prea multe.

Voi ce produse noi ați descoperit în 2018? Ați făcut și ceva redescoperiri?

4 comentarii

  1. in 2018 am descoperit primerele :D da, stiu, sunt cam intarziata, dar zau ca-mi plac! mai ales supreme de la lambre. e my fav! si pe parte de fond de ten, eu, care nu foloseam asa ceva, consideram ca nu am nevoie, am gasit Defence Color Hydra de la BioNike, care mi se pare super lejer. in rest... cam aceleasi lucruri. ah, da. si mi-a placut mult si mascara med xl, lasa genele misto!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am mai folosit primere în ultima vreme, am preferat o cremă bună cu SPF ca bază pentru a simplifica partea de machiaj. Am totuși unele pe wishlist. Tot fonduri de ten mai lejere prefer și eu, pentru uniformizarea culorii tenului, dar n-am mai făcut descoperiri noi anul trecut.

      Ștergere
  2. Am descoperit cateva produse faine in 2018, dar cred ca am si cateva pe care le-am redescoperit. Cred ca e timpul sa imi cumpar samponul Node de la Bioderma...nu stiu de ce, dar simt ca scalpul meu se confrunta cu ceva mancarimi...nu stiu de la ce sampon o fi, dar banuiesc ca Pantene.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ai probleme cu scalpul chiar merită încercat, doar dă-i timp, eu de mâncărimile crunte pe care le aveam am scăpat cu el treptat, după mai multe spălări.

      Ștergere