Produsul lunii - Fond de ten Paula's Choice

În rubrica „Produsul lunii” o să scriu mai detaliat despre câte un produs care îmi place foarte mult și pe care vreau să-l recomand în mod special. Uneori o să scriu despre un produs pe care îl folosesc și îmi place de ani, dar care nu are încă un articol pe blog, alte ori despre o descoperire mai recentă, dar întotdeauna doar despre acelea pe care le consider foarte bune, cel puțin raportat la nevoile și așteptările mele.

Despre produsele de îngrijire a tenului de la Paula's Choice am scris de multe ori în ultimii ani, pe măsură ce am descoperit tot mai multe care mi-au plăcut și consider că partea de skincare rămâne categoria principală pe care excelează și pentru care recomand brandul, dar produse bune au și pe alte zone. De makeup am încercat doar un ruj și fondul de ten despre care vreau să scriu azi, pe care l-am mai menționat doar în treacăt pe blog, până acum. Când vine vorba de fonduri de ten eu încă n-am reușit să găsesc perfecțiunea, dar acesta este unul dintre acele fonduri de ten (nu foarte multe) care îmi plac.


Produsele Paula's Choice le găsiți în România doar aici, dar acest produs nu mai e pe stoc în momentul de față nici la noi și nici pe site-ul din SUA. Sper că n-au oprit definitiv producția lui! Mi-e foarte ciudă când un produs favorit e scos de pe piață, dar poate nu e cazul pentru acesta, altfel scriu articolul ăsta degeaba.

Motivul din cauza căruia n-am reușit să găsesc încă fondul de ten perfect e că probabil nici nu există, eu având un ten gras îmi doresc o rezistență cât mai bună și în același timp un aspect cât mai natural cu putință, iar aceste două aspecte se cam bat cap în cap. Pe deasupra prefer și o formulă curată, pe cât posibil lipstă de iritanță și o nuanță potrivită mie.

Fondul de ten de la PC oferă un aspect mat și o rezistență foarte bună, iar aspectul pe ten nu e încărcat, chiar dacă nu e nici cel mai natural cu putință. Aplicând totuși o cantitate mică de produs și folosind o pensulă bună reușesc să obțin un aspect plăcut - nu se face una cu pielea, dar nici nu se simte și nu se vede foarte pronunțat. Condiția pentru a arăta bine e un ten hidratat și îngrijit, altfel pielea uscată, descuamată sau încărcat o va scoate în evidență, lucru normal pentru un fond de ten mat. Consistența produsul e fluidă, se aplică destul de rapid, iar dozarea se face prin pompiță.

Oferă o acoperire medie așa cum îl aplic eu, într-un strat cât mai subțire, dar se poate reveni cu produs pentru o acoperire mai mare, însă automat se va vedea și ceva mai pronunțat pe piele. Ce are mai presus de alte fonduri de ten e formula excelentă, lipsită chiar și de parfum, ceva tipic pentru brand.


Nuanța pe care o vedeți mai sus este Level 1, cea mai deschisă, care merge pe un ten foarte alb. Mie îmi e o idee cam deschisă, dar prima oară am avut Level 2 și îmi era puțin cam închisă. Asta ar putea să fie o mică problemă sau poate doar eu sunt problema, pentru că mai mereu sunt între nuanțele fondurilor de ten. Oricum, cea mai deschisă mi se potrivește suficient de bine.

Una peste alta e un produs bun pentru un ten gras, mixt sau chiar normal, însă nu l-aș recomanda în mod special petru un ten uscat. Are o formulă bună, e mat și foarte rezistent, oferind totodată un aspect foarte ok pe ten, nu se simte încărcat și la modul în care îl aplic eu, într-o cantitate mică, se consumă foarte greu.

Mie îmi place în special pentru vară, când am nevoie de o mai mare rezistență, iar iarna l-am mai folosit combinat cu o cremă colorată, pentru a obține un rezultat mai natural, chiar dacă mai scădeam din rezistență astfel. Mi-ar părea rău să nu se mai producă, mai ales că și pe ăsta îl am de ceva vreme și e pe terminate, de aceea am și vrut să scriu despre el.

Ați încercat vreun produs de makeup de la Paula's Choice? Cum vi s-a(u) părut?

2 comentarii

  1. pana acum nu am incercat produse de make-up de la ei, dar daca zici ca nici nu s-ar potrivi pe ten uscat... inseamna ca nu merge la mine. eu am fonduri de ten hidratante, pentru ca se pare ca pielea mea e cam seaca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu cred că s-ar potrivi prea bine pe un ten uscat.

      Ștergere