Cumpărături și noutăți de primăvară

Mă gândeam până de curând că sezonul ăsta o să sar peste articolul de cumpărături și noutăți, dar până la urmă s-au adunat câteva lucruri pe care vreau să vi le arăt, împreună cu primele impresii. Am cumpărat foarte multe cărți primăvara asta, în rest nu prea m-au interesat haine și accesorii, iar la cosmetice am luat mai mult lucruri oarecum necesare, extrem de puțin de moft. A fost și o primăvară ciudată, cu atâta stat în casă pe parcursul stării de urgență nici n-am văzut rostul să-mi mai iau niște haine la care să mă uit cu regret că n-am unde să le port, aveam destule cu care să fac asta.

Nu am făcut „rezumatul” acestor cumpărături puține cu vreun regret, ba chiar asta îmi e intenția de câțiva ani, să iau doar lucruri care-mi aduc o bucurie sau îmi servesc unei necesități, fără balast. Ieri mi-am reorganizat lucrurile în dulapuri și mă uitam cu drag la cât de multe lucruri faine am pentru sezonul cald pe care abia aștept ocaziile să le port rând pe rând, în diverse combinații. Hai că m-am întins...


Până zilele trecut chiar nu mi-am luat absolut nimic de îmbrăcat, iar acum am cumpărat doar două perechi de pantaloni scurți pentru acasă, pe care nici nu i-am mai pozat fiindcă nu era nimic interesant de arătat. Doar niște pantaloni practici, no name. Să nu uit... azi mi-am și „salvat” o pereche de blugi albi și o fustă albă, pe care aveam niște pete - bicarbonatul frecat a scos ce n-au reușit produsele special concepute pentru asta. Mi-era ciudă de ambele piese, erau purtate doar de 2-3 ori.

Am primit în schimb un tricou simpatic, pe care-l vedeți ca fundal mai jos și pe care abia recent l-am scos la o primă plimbare, într-o mică excursie prin Dobrogea, am pus o poză ieri pe Instagram cu el îmbrăcat - aici. Nu știu de unde e sau cât costă.


De la Avon mi-am comandat o pereche de ochelari de soare albaștri, mi-a plăcut forma lor (preferata mea) și culoarea, nu aveam alți ochelari pe albastru și au fost doar 25 lei parcă. Apar și ei în poza mai sus numită.

Tot de la ei am mai comandat crema depilatoare pentru păr facial pe care am avut-o de multe ori în trecut, dar renunțasem la ea după o schimbare a formulei, mi se părea că mă irita cam rău. Am decis să-i mai dau o șansă din lipsă de alternativă în zilele calde - cu ceara mă irit pentru și mai mult timp, din cauză că transpir pe față. E foarte eficientă, în continuare mi se pare că irită, dar e acceptabil.

Nebunia totală de la ei a fost rimelul Mark pe... roz sau vișiniu, nu știu sigur ce culoare e, dar eu n-am mai văzut o astfel de nuanță la un rimel și am cedat tentației. Culmea, dar chiar arată foarte bine pe gene, e destul de intensă culoarea și alungește frumos. Nu știu totuși de ce au pus și sclipici în el, fiindcă nu se vede decât pe dischetă, la demachiere, la purtare nu. Oricum, interesant produs.


Aveam o listă lunguță de cumpărături pentru Farmacia Tei, din păcate multe nu erau pe stoc, așa că am luat doar ce s-a putut. Nu era în plan crema The Ordinary, am decis spontan s-o încerc după ce m-am uitat puțin la formulă și pare destul de ok (nu wow). La primele probe nu-mi displace nici ca textură, chiar dacă e o idee mai densă decât ce prefer eu. Pentru prețul foarte mic (29 lei) e o opțiune decentă.

Pentru păr căutam altceva, dar am sfârșit prin a da o șansă produselor Ziaja, de la care nu mai încercasem de mult ceva nou și oricum de păr nu cred că am încercat niciodată ceva, în schimb mi-au plăcut multe produse de corp de la ei - pentru ten nu prea, doar o micelară faină îmi amintesc. Îmi place la balsamul de păr mirosul, dar e cam slăbuț ca eficiență, iar masca de păr miroase demențial și pare mai eficientă, îmi place mai mult. E 9,50 lei balsamul și 12,50 lei masca.

Am mai luat două produse Bioderma despre care tocmai ce am scris în articolul anterior - Top 5 produse recumpărate cel mai des - și anume șamponul Node G (37 lei) și crema Aquafluide (45 lei). N-am memorie așa de bună, am bonul lângă mine.


Am mai și primit câteva produse Bioderma dintre preferate, pe care le-am mai avut de câteva ori, din gama Atoderm - uleiul de duș care mie-mi place pentru curățat tenul, crema de mâini care e preferata mea de câțiva ani (în special pentru sezonul rece) și balsamul de buze, care e dintre cele mai eficiente încercate de mine. Am mai scris aici câte puțin despre gama asta, inclusiv aceste produse, dar și altele de la Bioderma.


Parcă mai pe început de primăvara a fost pentru un weekend stand Paula's Choice în București, însă cum eu nu m-am organizat atunci să ajung m-am ales doar cu crema mea preferată - Clear Skin Hydrator, despre care abia ce am scris în topul cu recumpărate de asemenea - luată de o verișoară care a reușit să ajungă.

Fără nicio legătură mai vedeți acolo două părți din seria Dune - #2 Mântuitorul Dunei și #3 Copiii Dunei - luate de pe Emag, pe lângă măști și alte minuni „sezoniere”. Nu intru în prea multe detalii pentru că o să urmeze să vă scriu cât de curând despre ele, dar trebuie să precizez că sunt tot mai fascinată de seria asta și abia aștept s-o continui (mai am încă trei volume de luat).


O primă comandă mai mare de cărți de pe Libris am dat-o pe la început de primăvară, au fost citite deja aproape toate, numai una singură de acolo e în curs chiar în prezent. Am căutat acum în cont și văd că a fost în total 70 lei întreaga comandă. Rămân preferații mei când vine vorba de cărți, pentru ofertele foarte bune și transport gratuit oferit la o valoare mai mică (și ocazional chiar și indiferent de valoare), o să vedeți mai jos că am mai dat o comandă recent.


Însă între timp am mai avut o comandă și pe Elefant, țin minte că mai luasem și câteva produse de igienă (gel de duș, deodorant), dar pe astea nu mai stau să le pozez. Baza au fost oricum tot cărțile, le iert taxele de transport și procesare atunci când au cea mai bună ofertă la cărți, se compensează. A fost cu tot cu mărunțișurile pe care nu le-am pozat vreo 120 lei - Pe aripile vântului e un titlu scumpicel, l-am prins prea bine la 65 lei.

Am scris despre majoritatea cărților din cele două comenzi menționate - și câte o alta pe lângă - aici și aici.


Acum vreo 2-3 zile am primit comanda asta de pe Libris, în care am avut într-o mare majoritate (cu o excepție) cărți tip jurnal, m-am simțit într-o dispoziție de așa ceva în perioada asta. Încă n-am apucat să citesc niciuna, dar o să aleg sigur zilele astea una dintre cele de călătorie, sunt indecisă între Patagonia sau Teheran, Iran. Toate au fost fix 47 lei și pentru că încă sunt valabile prețurile și în prezent vă pun lista mai jos, dacă tot am lăsat-o aseară pe Facebook:

În Patagonia, de Bruce Chatwin - https://bit.ly/2ZrEydx
Vă scriu din Teheran, de Delphine Minoui - https://bit.ly/3cXh0kC
Drum înrerupt, de Patrick Leigh Fermor - https://bit.ly/2WRSWdw
Jurnale, de John Fowles - https://bit.ly/2TvMYgc
Glorie, de Vladimir Nabokov - https://bit.ly/3cWqQn4


Asta-i tot ce am cumpărat toată primăvara, adică partea pe care am considerat-o mai interesantă de arătat. Pentru vară caut câte ceva de încălțat și... cam atât, deocamdată. Sigur o să mai iau ceva produse de îngrijire și cărți, dar alese din mers, n-am nimic stabilit pe vreo listă de dorințe scrisă sau nescrisă.

Voi ce ați cumpărat interesant primăvara asta? Ați găsit ceva tentat printre cele de la mine?

4 comentarii

  1. eu am citit putin in perioada asta, insa m-am uitat la o gramade de filme :)).

    n-am cumparat nimic de imbracat cu exceptia unei perechi de colanti pentru stat in casa. ma tot uit pe site-urile online si parca nici rabdare n-am si nici modele care sa-mi placa nu gasesc.

    sa te bucuri de toate in continuare! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine e exact pe dos... am citit multicel, dar nu m-am mai uit deloc la filme sau seriale.
      Eu nici măcar n-am mai intrat prin magazine online de haine, dar o să încep să arunc câte un ochi pentru ceva încălțări, aș vrea în special niște sandale, dar poate și pantofi sport și teniși, dacă găsesc ce vreau.
      Mulțumesc!

      Ștergere
  2. ce fain pare rimelul! nu am cam luat nimic deosebit, am dar doar vreo 2 comenzi de carti. acum am o comanda cu niste produse pentru decolorarea parului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar arată foarte bine pe gene, o să-i fac cândva o poză „în acțiune”. După cum se vede și la mine tot cărțile au predominat, în rest doar câteva mărunțișuri.

      Ștergere