București înflorat - primăvara 2021

Am făcut de mai mulți ani o tradiție din a mă bucura de cât mai multe dintre florile superbe de primăvară, am făcut și drumeții pentru a căuta ghiocei sau brândușe, am bătut și drumuri mai scurte sau mai lungi cu mașina pentru câte un câmp de flori, iar prin București deja mi-am format un obicei din a ieși în anumite locuri primăvara special pentru flori. În primăvara anului trecut am ratat aproape toate florile mele preferate - din motive pe care nu cred că mai trebuite să le menționez - așa că anul ăsta m-am bucurat și mai intens de primăvară. Primul titlu care mi-a venit în gând pentru articol a fost „Recuperând primăvara pierdută în 2020”.


Am zis cu fiecare ocazie că primăvara e perioada cea mai frumoasă pentru a te plimba sau a vizita Bucureștiul, multitudinea de flori înfrumusețează locurile, iar temperaturile nu sunt sufocante. Pentru că am și fotografiat multe dintre florile pe care le-am văzut m-am gândit să le adun pe blog, să rămână pentru posteritate și chiar dacă acum, pe final de mai, le-a cam trecut sezonul sau sunt chiar de mult dispărute, poate totuși ajută și informațiile practice de mai jos pentru un an viitor. Ori poate măcar încântă puțin niște priviri, chiar există studii ce demonstrează efectul benefic pe care-l au florile asupra stării psihice.



Lalele în Tăcăbești, Snagov


Încep cu o locație din afara Bucureștiului, totuși foarte aproape. E o pepinieră în care se poate intra fără probleme, oamenii de acolo n-au nimic împotrivă să stai să te plimbi și să faci poze. Știam locația de câțiva ani, am dat de ea întâmplător când ne întoarceam spre București tot într-o primăvară și am revenit anul ăsta pentru a ne bucura din nou de câmpul de lalele. Nu știu să dau o adresă mai exactă de atât, noi ne-am uitat după pancardă când am ajuns în Tăncăbești. Se pot cumpăra lalele (și narcise) cu sau fără bulbi, după preferință.







Glicină pe Bulevardul Regina Maria


Nu știu cum de n-aveam habar de minunăția asta până anul ăsta, probabil nu s-a nimerit niciodată să trec pe acolo în perioada scurtă în care e în floare glicina/wisteria - fiindcă n-ai cum s-o ratezi când e înflorită, e imensă și atrage privirea chiar și din mers. Pozele de mai jos sunt făcute la început de mai și ține mai puțin de două săptămâni. Se mai găsește wisteria și în alte locații din București, dar cea de aici cred că e cea mai bogată - să mai zic și cât de minunat mirosea sub flori?






Magnolii în Kisseleff și Cotroceni


Deși am fost în ambele zone bogate în magnolii superbe, prin Cotroceni am făcut mai puține fotografii pentru că nu le-am prins complet deschise, așa că am lăsat mai jos poze mai multe de pe străduțele de lângă Kisseleff. Cea mai bogată magnolie se află pe Strada Mahatma Gandhi, dar mai sunt multe altele frumoase pe străzile din zonă. Nu pot spune că am apucat să mă satur de florile astea, în nicio primăvară nu-mi ajunge, țin prea puțin.







Cireși japonezi înfloriți - Grădina japoneză, Herăstrău


Nu-i ratez în nicio primăvară de niște ani buni - desigur, exceptând anul 2020 - chiar dacă e foarte aglomerată zona și parcă e întotdeauna loc de mai multă grijă și curățenie pe acolo, dar oricum florile mă fac să stau mai mult cu ochii pe sus.








Și altele...


Încă nu mi-au ieșit în cale și nici n-am avut când să caut macii - oricum pentru maci cred că Dobrogea rămâne cea mai bună idee, am povestit aici despre experiența de anul trecut - dar în rest am admirat cam orice floare mi-a ieșit în cale, cuprinzând majoritatea florilor mai speciale de primăvară care se găsesc prin București. Mai las câteva mostre:






Voi cum v-ați bucurat de primăvară?

4 comentarii

  1. Ce de locuri super faine si pline de flori! Lalelele sunt preferatele mele, m-a simti intre ele ca pestele in apa.m,-am bucurat de copacii infloriti si de rapiță...acum astept lavanda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie îmi e greu să aleg între magnolii, wisteria și lalele. Dintre toate florile de primăvară brândușele sunt preferatele mele, dar cele de munte, cele din oraș sunt diferite, parcă nu la fel de frumoase și delicate. :D

      Ștergere
  2. toate pozele sunt frumoase, dar cele cu lalele... :)

    RăspundețiȘtergere