3 produse Paula's Choice (re)descoperite recent

Uitându-mă pe blog în arhiva anului 2022 realizez că subiectul skincare a fost cam neglijat printre articolele publicate, deși îngrijirea tenului încă mă pasionează și anul trecut chiar am mai descoperit lucruri noi. Printre descoperiri s-au numărat și câteva produse Paula's Choice, un brand despre care am vorbit de multe ori în anii trecuți, iar azi vreau să vă povestesc despre 3 produse (re)deacoperite recent.


Booster C15 Super

El e singura noutate completă pentru mine, dintre cele trei produse de aici. L-am încercat pentru prima oară în toamnă și s-a ridicat rapid deasupra altor produse cu vitamina C pe care le-am mai încercat. Doar un singur alt produs mi-a mai plăcut aproape la fel de mult.

Având o concentrație mare de vitamina C - de 15% - dar și antioxidanți sau alte ingrediente foarte bune (precum peptide, vitamina E, acid ferulic), oferă pielii luminozitate, estompează petele și protejează tenul împotriva factorilor de mediu.

Tot ce am scris în paragraful anterior nu e doar o descriere pur pompoasă de la producător, sunt efecte vizibile pe ten și cel mai entuziasmată am fost de el văzând că dă rezultate pe niște mici pete pe care le aveam la tâmple, obținute de la o recție alergică din trecut.

Nu mai erau mult vizibile, folosisem și alte produse înainte pentru a le estompa, dar tot mă supăra să le observ foarte de aproape și m-am bucurat să obțin rezultate cu acest booster. Efectul de ten mai luminos m-a încântat de asemenea.

N-am ce să-i reproșez, poate doar că îmi doream să aibă un termen mai mare de la deschidere, dar înțeleg motivul și chiar nu recomand să vă "jucați" cu vitamina C expirată/oxidată (am făcut-o eu cu un produs asiatic, m-am distrat apoi cu tenul ca ars de soare; oribil). Tot în sensul ăsta: respectați condițiile de temperatură pentru depozitare la acest produs sau altele cu vitamina C!


Booster 10% Niacinamide

Pe el l-am mai avut în trecut în variantă full size și mi-a plăcut foarte mult de la început, iar în continuare mi se pare unul dintre cele mai bune produse pentru micșorarea porilor dilatați. De când l-am avut ultima oară am încercat și alte variante cu aceeași concentrație de niacinamide, însă efectele nu au fost aceleași.

Există cercetări care dovedesc efectele foarte bune ale niacinamidelor (o formă a vitaminei B3), însă contează și întreaga formulă a produsului, iar aceasta e momentan cea mai bună din câte am încercat. Are și acest produs efecte bune asupra petelor post acnee sau de la alte mici probleme.

Ce îmi mai place mult la el e textura apoasă, care se absoarbe complet și nu mă încurcă la restul rutinei - am sesizat la alte produse cu procent mare de niacinamide că nu fac "casă bună" cu unele creme, mai ales cu cele de zi, cu SPF. Nu e cazul aici.

Abia aștept să încerc și varianta cu 20% niacinamide de la Paula's Choice, mă așteaptă cuminte în dulap, însă am decis să-i mai amân utilizarea pentru că nu vreau să le risipesc - nici pe aceasta, dar nici pe aceea. Poate o să fac și un articol cu amândouă anul ăsta.


Tratament Clinical 1% Retinol

Acum câțiva ani l-am avut doar într-o variantă mică, însă atunci nu l-am folosit constant pentru a putea aprecia la maxim efectele. Datorită beneficiilor pe care le are retinolul, dar și pentru că acest produs are o formulă foarte complexă, cu multiple beneficii aduse tenului, produsul e extraordinar, dar sunt câteva aspecte de luat în calcul la o concentrație atât de mare de retinol.

În primul rând aș recomanda - mai ales persoanelor care se știu cu tenul sensibil, dar nu numai - mai întâi o formulă cu o concentrație mai mică, poate chiar începând cu 0,1 - 0,2% și creștere treptată. În plus, protecția solară e obligatorie!

Eu n-am avut neapărat efecte secundare cu retinolul, doar o ușoara deshidratare pe nas dacă întrerup o perioadă și apoi reîncep să folosesc direct o concentrație mare, însă trece repede. Nu forțez cu utilizări prea frecvente, iar pielea se acomodează apoi și rămân rezultatele foarte bune.

Pe termen scurt acesta îmbunătățește aspectul tenului, uniformizând culoarea și îmbunătățind textura pielii (e mai mare dragul să-mi mângâi tenul dimineața), având și acesta un efect bun asupra porilor dilatați, iar pe termen lung e un produs foarte bun pentru prevenția îmbătrânirii (e un foarte bun anti-aging). Nu insist pe efectul pe care îl poate avea asupra ridurilor, dar găsiți aici informații despre ingredientele cele mai bune în acest sens.

Textura produsului e genială, iar eu mă aștept ca tubul ăsta să mă țin cam un an - nu folosesc zilnic, dar e și foarte concentrat.


Pentru achiziția acestora sau pentru informații suplimentare, vă las link-uri mai jos:


Despre alte produse preferate de la Paula's Choice am scris în articolele de aici.

2 comentarii

  1. Sunt tare faine, tocmai am terminat 🍊 boosterul cu vitamina C, retinolul in folosesc și eu și pe acesta și un booster, iar Niacinamide am alta varianta de produs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție îți plac! Bănuiesc că îl ai pe cel cu 20% niacinamide. La mine acela mai așteaptă puțin să intre „la testat” :D

      Ștergere