Romane preferate cu trăiri interioare intense

Nu am gândit intenționat acest articol pentru Ziua Internațională a Cărții ce urmează - doar s-a nimerit astfel, dar e numai bine cu ofertele librăriilor - ideea acestui articol fiind de fapt stârnită de o carte finalizată săptămâna trecută. Este vorba despre prima din lista de mai jos, iar pentru mine trăirile intense descrise cu măiestrie sunt cele care s-au remarcat cel mai mult în acea poveste. Iar așa am realizat că în ultima perioadă nu am mai citit prea multe romane de aceat tip, deși cândva le căutam în mod special.

Asta e ceea ce m-a făcut să adun în acest articol 10 romane cu zbucium și trăiri interioare intense, puse excelent în cuvinte și care pe mine m-au făcut să trăiesc alături de personaje, acaparată complet.


Nu e un top, ordinea e aleatorie și cu siguranță mai puteam să menționez multe alte titluri, însă am vrut să le aleg doar pe primele care mi-au venit în minte. Nu le mai descriu, am povestit deja despre ele pe blog - în cazul unora chiar de mai multe ori și doar cu multe laude, pe care nu vreau să le repet.

Parfumul, de Patrick Suskind

Marea, marea, de Iris Murdoch

Portretul lui Dorian Gray, de Oscar Wilde

Crimă și pedeapsă, de F.M. Dostoievski

La răscruce de vânturi, de Emily Bronte

Colecționarul, de John Fowles

O viață măruntă, de Hanya Yanagihara

Anna Karenina, de Lev Tolstoi

Femeia de hârtie, de Rabih Alameddine

Toate numele, de Jose Saramago

>>Cel mai bun preț găsit aici<<


Link-urile inserate în articol sunt de afiliere - în urma achizițiilor realizate prin accesarea acestora primesc un mic comision. Nu influențează cu nimic prețul de achiziție și recomand doar magazine / librării de la care și eu cumpăr!

Niciun comentariu