Review: Whipped Creme Foundation Max Factor

Imediat după apariția acestui fond de ten, au început să circule prin blogosferă multe articole despre el. Le-am citit, suna totul foarte interesant și m-am bucurat foarte tare atunci când am găsit în revista „Ce se întâmplă doctore?” din luna noiembrie o mostră a acestuia. Abia așteptam să îl testez! Deși nu era nuanța mea, m-am riscat să-l folosesc pentru că eram foarte curioasă în privința lui.

Mi-a plăcut atât de mult încât l-am achiziționat la scurt timp după ce am terminat mostra, dar să le luăm pe rând...



Preț: 45-50 lei
Cantitate: 18 ml
Valabilitate: 12 luni de la deschidere

Descrierea oficială:

„Alte fonduri de ten, precum cele tip mousse, pot deshidrata tenul, întrucât din compoziția multora dintre ele nu face parte și apa, ceea ce duce la acel aspect neplăcut de „mască”. Pentru a preîntâmpina acest tip de efecte nedorite, fondul de ten Whipped Creme de la Max Factor se bazează pe dubla acțiune a formulei hidratante cu apă și glicerină – hidratează tenul, dar în același timp asigură controlul strălucirii în exces.

Dr Sarah Vickery, cercetător principal în cadrul echipei Max Factor, spune: “Această inovație reușește să atingă echilibrul perfect și îndelung căutat între o formulă cremoasă și hidratantă, ușoară, care conferă în același timp senzația de catifelare. Rezultatul este un ten natural, luminat ca din interior, catifelat la atingere chiar și după câteva ore, fără acea strălucire excesivă nedorită.”

Matifiere: Fondul de ten Whipped Creme de la Max Factor contine particule de matifiere pe baza de silicon care reduc stralucirea excesivă a pielii prin difuzarea luminii din momentul în care atinge fața;
Uniformizare: Formula hidratantă combină apa și glicerina, ceea ce reduce senzația de ten uscat, lăsând în schimb tenul proaspăt, catifelat și perfect uniform;
Finisare: Combinația perfectă de particule de matifiere pe bază de silicon, apă și glicerină are ca rezultat un ten semi-mat, perfect finisat și apt sa respire întreaga zi, chiar și pentru tipurile de ten mixt.
Oil-free, testat dermatologic, adaptat și tenului sensibil. ”

Ce spun eu:

Are o textură ușoară, diferită de alte fonduri de ten - o combinație interesantă între cremă și spumă. Se întinde rapid și uniform pe față, iar aplicare e un adevărat răsfăț: o senzație catifelată foarte plăcută.
Și mirosul e diferit față de alte produse similare – are un miros delicios de migdale.

Este suficientă o cantitatea foarte mică de produs pentru o aplicare. Are o acoperire medie dar este buildable, astfel se poate ajunge la o acoperire mai mare, la nevoie. Arată foarte natural pe ten și oferă o luminozitate discretă și naturală tenului – finish semi-mat, așa cum promite.

Controlează binișor excesul de sebum chiar și pe tenul meu gras – apare luciul inestetic, dar după câteva ore bune. În acest sens, face o treabă foarte bună împreună cu pudra Creme Puff, despre care v-am vorbit AICI (nu zic că o altă pudră împreună cu acest fond de ten nu ar face treabă bună, dar mie îmi plac mult împreună).

Nu se strânge în liniile fine nici după multe ore de purtare și nu evidențiază zonele ușor uscate. Nu încarcă tenul, nu se simte existența lui pe față.

M-a surprins într-un mod plăcut faptul că este cât de cât rezistent la transfer, comparativ cu alte fonduri de ten. Nu 100%, dar e suficient de ok și din acest punct de vedere.

Vă spuneam la începutul articolului că mostra pe care am avut-o era într-o nuanță prea închisă pentru mine. Așa am observat că are și capacitatea de a se adapta după culoarea pielii și astfel am putut să testez produsul din mostră fără probleme. 

Aplicat într-un strat pe mână (abia dacă se observă, așa-i?)

În concluzie, mie îmi place foarte mult, m-am îndrăgostit de el de la prima aplicare și nu mi-am schimbat părerea după mai multe purtări. 

4 comentarii