TAG: Primele mele cosmetice

Pentru că mi se făcuse dor să mai completez un tag am început să cotrobăi prin blogurile pe care le urmăresc cu drag și am dat peste acest tag la Dee. Mi-a plăcut foarte mult așa că m-am hotărât să-l preiau și eu, chiar dacă este foarte vechi. Vă avertizez că veți vedea multe produse Avon! :))

Primul fond de ten – a fost Calming effects de la Avon, pe care l-am achiziționat la vârsta de 13-14 ani. Era perioada când mi-au apărut coșurile și pe lângă încercările de a scăpa de ele trebuia să fac ceva ca să le ascund. Când mă gândesc acum… realizez că de fapt nu prea mă ajuta cu nimic, nu rezista deloc pe tenul meu gras, rămâneam doar cu dâre pe față pe parcursul zile și nici nu acoperea mare lucru. Nu știu dacă între timp l-au mai schimbat sau a rămas la fel, dar eu sigur nu m-aș mai risca să-l reachiziționez. După acesta a fost unul de la Oriflame și apoi marea descoperire a fost unul de la Maybelline.


Primul rimel – nu mai știu sigur care a fost primul încercat, dar știu sigur că printre primele a fost SuperShock de la Avon, pentru care am făcut o pasiune de durată. Mi-a plăcut foarte mult acel rimel, din păcate nu mai e ce a fost, dar rămân la părerea că periuța este foarte bună.


Primul tuș - l-am încercat puțin mai târziu, prin liceu și a fost tot de la Avon. Îmi amintesc că mi-am luat trei o dată: albastru, auriu și roz. Erau bunicele și reușeam să trasez linii acceptabile cu ele. Marele avantaj era că nu se prea observa dacă nu le trasam perfect drepte (ce mă bucur că am început cu tușuri colorate și nu cu negru).


Prima paletă de farduri – cu siguranță Ruby Rose! Cine nu le-a încercat? Erau o super descoperire pentru mine, le consideram extraordinar de bune pe vremea aceea. Prima paletă a fost una micuță ca cea din imaginea de mai jos, apoi am pus mâna pe una mai mare, cu mai multe compartimente (ce mândră eram de ea). Nu mai știu sigur pe la ce vârstă am achiziționat prima paletă, dar cred că tot pe la 13-14 ani, perioada mea de „glorie” în materie de descoperiri cosmetice, dar știu sigur că nu le-am folosit prea mult în acea perioadă, abia în primul an de liceu am început să mă joc mai mult cu fardurile, după care a urmat din nou o perioadă de cumințenie.


Primul ruj – a fost cu siguranță de la Oriflame. Mi-l amintesc și acum, era un roz aprins și îl purtam mereu (dar destul de rar) împreună cu mult gloss deasupra. Pe la 15-16 ani l-am achiziționat, până atunci nu m-au atras deloc rujurile, eram devotată gloss-urilor. Adevărul e că abia după 20 ani (adică recent) am făcut o mică pasiune pentru rujuri. Nu am găsit o poză cu rujul respectiv, dar am găsit această imagine cu nuanța aproape identică cu cea a primului meu ruj.


Primul gloss – mi l-am luat pe la 13 ani și era ori un no-name, ori vreun Ruby Rose sau ceva de genul, nu mai știu sigur. Ce-mi amintesc foarte bine e că aveam un magazin lângă școală cu tot felul de minuni - de la cercei, brățări, haine de tot felul și până la rujuri, gloss-uri, farduri și muuulte alte delicii pentru fete, pe care îl frecventam cu colegele aproape zilnic. Cu siguranță de acolo mi-am luat primul gloss și tot de acolo mi-am luat și prima paletă de farduri, primul creion de ochi și primele gablonțuri (făcusem o colecție imensă de cercei care mai de care mai mari.. după care am plâns când am rămas fără ei, după ce i-a spus dirigintele mamei să nu mai vin așa la școală... ce vremuri :)) ).


Prima ojă – aici e greu de zis. De mică am fost pasionată de oje și manichiuri, dar am început să-mi cumpăr ceva mai târziu, pentru că am avut de unde să tot împrumut la început (de la mama, de la mătușe, verioșoare..), dar și după ce am început să cumpăr… nu m-am mai putut opri. :)) Natty sau Golden Rose a fost prima mea ojă, nu mai știu sigur.


Primul blush – l-am avut destul de târziu, la început nu-i înțelegeam deloc rostul (poate din cauza exemplelor negative pe care le tot vedeam în jur, fetele care se transformau în clovni cu ajutorul blush-ului). Cred că tot de la Avon a fost primul, dar nu sunt sigură.


Primul dermatograf – cu siguranță a fost ADA! Minunate creioane la niște prețuri de nimic. Chiar le văzusem zilele trecute într-un magazin și mă tenta să-mi cumpăr câteva. Parcă-mi pare rău că n-am făcut-o, dar nu e timpul pierdut. Pe la 14 ani am început să folosesc pe conjuctivă creionul negru, între timp am renunțat, sunt câțiva ani de când n-am mai folosit creion pe conjuctivă, am ochii prea sensibili pentru asta.


Primul meu parfum – Little Black Dress de la Avon. Vai cât îmi plăcea! L-am reachiziționat de mai multe ori. Iar acum că mi-am amintit chiar mi s-a făcut dor de el, poate o să-l mai cumpăr cândva, măcar de dragul amintirilor.



Cam asta a fost. Știu, am început să mă machiez devreme, dar nu vă închipuiți că de când am descoperit aceste produse le-am folosit zilnic. Unele le-am folosit o perioadă după care am avut și perioade de pauză, altele le-am folosit doar ocazional. Cred că doar rimelul l-am folosit în mod constant de când l-am descoperit.
Nu nominalizez pe nimeni să preia tag-ul pentru că este destul de vechi, dar invit să-l preia oricine dorește și aștept cu interes răspunsuri în comentarii. 
Voi ce produse ați folosit pentru prima dată?


9 comentarii

  1. Si eu tot cu produse Avon si Oriflame am inceput. Restul...le-am descoperit pe parcurs. ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. nelipsitele creioane Ada.. :D cred ca acelea au fost printre primele mele produse cosmetice, in rest nu imi mai amintesc...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe. :D Și mie mi-a luat destul de mult să-mi amintesc la unele categorii... la câte am testat de-a lungul timpului, e greu să-ți amintești care au fost primele. :D
      Pupici :*

      Ștergere
  3. Hihi.. Creioanele Ada ne-au facut adolescenta mai frumoasa. La fel si produsele AVon sau Oriflame :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e! :D Mi se păreau cele mai minunate produse.. până am început să descopăr și alte firme. Dar încă am produse de la ei care-mi plac și consider că merită. :)
      Pupici :*

      Ștergere
  4. Foarte interesant tag!
    Şi eu am început tot cu Avon, de la luciuri de buze şi rujuri la creion dermatograf, rimel şi diverse creme...pe multe le folosesc şi acum.Am fost surprinsă să văd că am început cu aceeași paletă de farduri de la Ruby Rose, acelaşi nuanțe, cu singura diferență că eu folosesc şi în prezent paleta aia :)))) Nu sunt o fană a machiajului excesiv, de obicei aplic doar rimel şi un gloss pe buze şi cred că la vârsta mea e suficient.
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îl poți prelua dacă dorești! :D
      Hehe, cam toate am început cu Avon! :)) Așa și eu, și acum mai am produsele de la ei care-mi placă și încă mai experimentez unele lucruri din noutățile care apar.
      Mă bucur că am început cu aceeași paletă! Eu nu o mai am de mult, au trecut vreo 7 ani de când am avut acea paletă. :D
      Important e să te simți tu bine! Și eu mă machiez destul de natural în general, doar că pun mai mult accent pe machiajul feței (fond de ten, concealer, pudră, etc).
      Te pup! :*

      Ștergere
  5. Cred ca toate am inceput cu produsele de la AVON. Mie inca imi plac, mai ales ca si preturile sunt destul de avantajoase.

    RăspundețiȘtergere