Machiaj complet cu produse low-cost

Vorbim dese ori despre importanța investirii în produse de makeup de calitate, în produse profesionale chiar, dar câte femei își permit să facă asta? Există în zilele noastre suficient de multe femei care nu au un buget foarte mare de alocat pentru produsele de makeup, ba chiar bugetul e extrem de mic - ca un exemplu, știu destule femei care consideră că 50 ron pentru un fond de ten e enorm de mult. Nu pot acestea să-și realizeze machiaje frumoase și cât de cât rezistente? Ba eu cred că da, pe piață există suficiente produse ieftine și totuși destul de bune pentru machiajele de zi cu zi...


De-a lungul timpului am descoperit foarte multe produse drugstore (mass-market) extraordinar de bune, care pot face lejer concurență unora profesionale sau chiar de lux, iar din categoria low-cost există de asemenea ceva opțiuni demne de luat în calcul - despre ele vreau să vă vorbesc în acest articol, fiindcă am ceva recomandări de făcut, bune atât pentru cele care nu aveți un buget mare de alocat pentru produsele de makeup, dar nu numai, unele fiind produse care merită și atât, care sunt prea bune pentru cât de ieftine sunt!

Am încercat să acopăr în recomandările de mai jos cam toate produsele necesare pentru un machiaj complet. Să le luăm pe rând...


O bază bună a machiajului e cea mai importantă, iar dacă e posibilă o investiție puțin mai mare în câteva produse, atunci primul pe care l-aș recomanda e un fond de ten bun - ce înseamnă „bun” depinde mult și de tipul de ten, dar și de pretențiile fiecăreia. Totuși, o opțiune ieftină și bună de luat în calcul pentru machiajele de zi sunt cremele CC/BB, iar variante din care fiecare poate alege în funcție de nevoi sunt destul de multe pe piață, la prețuri foarte mici. Eu recomand CC Cream Gerovital Happiness în mod special, aflați de aici de ce și pentru cine!

Corectorul nu e un produs imperios necesar într-un machiaj, dar poate fi util în multe cazuri, iar singurele din categoria low-cost pe care le pot recomanda eu sunt Illuskin de la Oriflame (dacă vă doriți ceva lejer și puțină iluminare pentru zona de sub ochi) și Catrice Camouflage Cream (dacă ce căutați e o acoperire mare - mai multe detalii și swach aici).

O pudră bunicică doar pentru fixare găsiți la prețuri de 10-15 lei la Essence sau Catrice, spre exemplu, însă dacă aveți tenul mixt sau gras și căutați matifiere și un plus de rezistență, atunci recomandarea mea e Catrice prime and fine, despre care am scris mai multe aici, sau Creme Puff de la Max Factor - adică am sărit la produse drugstore în cazul ăsta.

Ca blush foarte ieftin și foarte bun recomand Essence, pe mine m-a cucerit cel pe care-l am și l-aș fi lăudat la fel de des și dacă era de 3-4 ori mai scump - nu e cel mai puternic pigmentat, dar din două straturi arată perfect pe ten, sclipici are doar cât trebuie, iar rezistența pe ten e bună, cam medie.


Din rimelurile pe care le am în prezent în uz n-am niciunul prea ieftin, însă căutând și printre cele sigilate am găsit un rimel Oriflame din gama The one pe care nu l-am încercat încă, nu l-aș putea recomanda în mod direct pe el, dar din experiență, rimelurile Avon și Oriflame sunt o bună opțiune pentru machiajele de zi cu zi, iar prețurile pe care le au la ofertă pot fi și de doar 10-15 lei. Nu oferă cele mai spectaculoase efecte, cel puțin pentru mine care am pretenții destul de mari de la un astfel de produs, dar sunt opțiuni foarte ok de zi cu zi și aveți de unde alege, în funcție de nevoi, gama fiind destul de largă, mai ales la Avon (SuperShock e un exemplu de recomandare, cred că a rămas cel mai bun de la ei).

Singurul eyeliner foarte ieftin care mi-a plăcut vreodată este cel lichid de la Elf, care a beneficiat și de un review aici și care, chiar și după atâta timp, este încă funcțional! 

În privința fardurilor de pleoape, din categoria low-cost singurele pe care le pot recomanda sunt cele de la Essence (cel puțin mono-urile sunt puternic pigmentate, fine, în general nu foarte prăfoase) și Elf (aici e puțin la ghici, unele sunt foarte faine, altele mai slăbuțe - de exemplu cel duo pe care-l am eu e foarte bun). 


Totuși, dacă vreți să vă jucați cu nuanțele și texturile, să experimentați cu tehnicile, recomand cu căldură ceva puțin mai scump dar și mult mai bun, mai precis paletele de farduri Sleek - pentru 47 ron vă veți bucura de 12 farduri de o calitate foarte bună, e o investiție care merită din plin! Eu le-am lăudat mereu ca fiind printre cele mai bune încercate, comparându-le și cu altele cu mult mai scumpe, așa că le recomand oricui, nu doar femeilor cu buget mic sau mediu.


De conturarea sprâncenelor putem scăpa rapid și ieftin folosind un simplu fard maro de pleoape, unul într-o nuanță potrivită nouă. Dacă aveți însă nevoie și de fixare, pe piață găsiți multe astfel de produse la prețuri în jur de 10-20 lei, cum e kit-ul de la Elf sau rimelul pentru sprâncene de la Catrice sau Essence. Mai sunt și multe rimeluri transparente bunicele de fixat cu ele, dintre care Essence mi-a plăcut mie cel mai mult, chiar dacă nu făcea față o zi întreagă.


În cazul produselor pentru colorat frumos buzele e cel mai ușor de găsit produse foarte ieftine și totuși bune, chiar foarte bune. Eu am selectat din propria colecție produse cu adevărat low-cost, mai precis pe acelea care se încadrează în limita prețului de 10 ron și am pentru voi următoarele propuneri:

Essence lipliner sunt niște creioane de buze extraordinar de bune (care pot fi folosite și direct pe post de ruj), foarte cremoase, puternic pigmentate și totuși foarte rezistente. Consider că merită din plin încercate de oricine, nu doar de femeile care n-au buget prea mare pentru astfel de produse. V-aș atrage atenția doar unui singur aspect: fiți atente la lot, dacă au alt tip de capac (nu argintiu, cum sunt ale mele) e posibil să nu fie de aceeași calitate ca a celor pe care le dețin eu. Later edit: Am scris mai multe despre ele aici, cu comparații între cele două formule.

Rujurile Essence sunt de asemenea bunicele, calitatea fiind puțin diferită de la o gamă la alta (unele sunt mai rezistente, altele mai puțin rezistente dar mai intens hidratante, pigmentația de asemenea diferită).

Rujurile din gama Color Trend de la Avon sunt și ele bunicele pentru prețurile lor, rezistă pe buze cu mult mai mult decât cele mai multe din rujurile Avon. Din păcate gama de nuanțe nu e foarte largă, e chiar foarte restrânsă, dar merită aruncat un ochi după ele, dacă vreți niște rujuri ieftine și bune. 

Lip stain-urile Me now, pe care le puteți achiziționa de la chioșcurile de la metrou sau direct de pe ebay, sunt aproape la fel de bune ca lip stain-uri mult mai scumpe de la branduri cunoscute. Dacă vă plac genul ăsta de produse pentru buze, dați-le și lor o șansă, s-ar putea să rămâneți uimite. 

Cea mai recent și faină descoperire sunt însă rujurile Music Flower, pe care le găsiți la chioșcurile de la metrou într-o gamă destul de variată de nuanțe. Eu de la Kind of Ira am aflat de aceste rujulețe (de fapt tot de la ea îl și am pe al meu, dar plănuiesc să mai iau și altele) și am rămas surprinsă de cât de faine poate să fie - pigmentație destul de puternică, aplicare plăcută și uniformă, hidratare și în același timp rezistență de nu-ți vine să crezi! Nu le ocoliți dacă dați de ele la metrou sau alte magazine de genul!


Cam acestea au fost recomandările mele de produse de makeup foarte ieftine și totuși bune, sper ca indiferent că aveți un buget mic, mediu sau mare să fi descoperit în lista mea ceva de pus pe wishlist. Concluzia e că ne putem machia și cu bani foarte puțini, rezultatul cu siguranță nu va fi unul profesional, dar poate fi unul foarte plăcut și purtabil - ce știm să facem cu produsele contează oricum cel mai mult!!

Dacă vrea vreo colegă de breaslă să preia ideea articolului (chiar și sub alt format, ideea de bază contează) e liberă să o facă, chiar m-aș bucura!

Voi folosiți produse low-cost? Ce produse ați recomanda? Ați încercat ceva din lista mea?

39 de comentarii

  1. Foarte util articol (pentru oricine!) si imi plac produsele alese de tine, pe unele le-am si incercat. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult că îl consideri astfel și că îți plac propunerile mele!
      Te pup!

      Ștergere
  2. vreau sa incerc neaparat Essence Lipliner!

    RăspundețiȘtergere
  3. In afara de CC Cream (care mie nu-mi place) sunt de acord cu tot ce ai spus! O sa ma uit, poate reusesc sa fac si eu o astfel de listuta, desi cred ca ar fi destul de asemanatoare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ești de acord și neapărat să faci și tu un astfel de articol, chiar dacă vor fi mai multe produse în comun... e o confirmare că sunt într-adevăr produse care merită! :D

      Ștergere
  4. In curand o sa'mi iau si eu o paleta Sleek. De cand tanjesc dupa una :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Stii de cand vreau sa-mi dau comanda de pe ebay de lipstainurile astea? O sa ma uit si la metrou, chiar vreau sa le incerc, pentru ca au nuante dragute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe ebay avantajul e că sunt și mai ieftine și găsești cam toate nuanțele posibile și imposibile. :)) Dar și aștepți după ele, poți să iei de la metrou doar unul pentru început, să vezi cum ți se pare.

      Ștergere
  6. Si eu sunt o persoana care caut produse de machiaj de calitate la preturi rezonabile. De obicei le gasesc la essence si la DM. Mi-a fost de folos aceasta postare! Mersi si o zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Essence sunt într-adevăr multe produse ieftine și bune, după cum se vede și printre recomandările mele cam predomină produsele lor. :D
      Produsele de makeup din DM merită doar când au reduceri considerabile, în rest prețurile sunt foarte mult umflate față de alte magazine.
      Mă bucur dacă ți-a fost de folos postarea! Weekend frumos!

      Ștergere
  7. Ma bucur ca mai sunt bloggeri care folosesc si promoveaza produsele accesibile ca pret si bune ca si calitate !
    Si eu folosesc tot produse din categoria small&medium price, precum Essence, Rimmel, Astor, Miss Sporty, elf, Avon, Oriflame, Elmiplant, Nivea si Gerovital (pentru CC creamuri)
    Sunt multumita si machiajul reusesc sa mi-l fac impecabil chiar si cu ele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De folosit recunosc că nu folosesc atât de multe din categoria low-cost (în postare am pus aproape tot ce am), am mult mai multe produse drugstore favorite, însă de cele câteva pe care le-am prezentat sunt cu adevărat mulțumită și le promovez cu plăcere, pentru că merită și pentru că știu că sunt utile și astfel de recomandări!
      Asta e cel mai important, să fii tu mulțumită de rezultatul obținut cu acestea!

      Ștergere
  8. Sunt de acord cu multe produse aflate in lista ta pentru ca le-am incercat si eu. Cred ca o sa preiau ideea articolului pentru ca e foarte util.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă avem produse favorite în comun și aștept cu interes articolul tău! :)

      Ștergere
  9. Total dezacord cu ține, ai făcut o selecție minunată..și eu aș fi recomandat aceleași produse.Eu aș recomanda și produsele Golden Rose care sunt și ieftine și super bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc și mă bucur că ești de acord și ai fi recomandat aceleași produse!
      Cu Golden Rose nu am prea mare experiență, doar oje am încercat multe de la ei, de makeup cred că doar un ruj am și chiar îmi place, uitasem de el. :D

      Ștergere
  10. De asemenea si rujuri Avon din gana Ultra Color si Extra Lasting sunt foarte bune si la un pret accesibil

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că le știu și pe acelea, dar la produse pentru buze m-am limitat în a recomanda doar ce e până în 10 ron. :D Așa, sunt multe rujuri de la alte branduri, cu prețuri de doar 15-20 ron, care sunt fantastic de bune, mai bune ca cele de la Avon... în opinia mea.

      Ștergere
  11. Foarte util articolul, produsele recomandate de tine mi se par foarte ok , unele le-am incercat si eu :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Toate produsele de la Essence le-am incercat din lista ta, foarte util articolul, putem fi frumoase si cu un machiaj low cost. As mai recomanda oricui rujurile si mono fardurile de la Farmasi, vara asta am purtat mult un ruj Farmasi, toate prietenele mele erau tare curioase de el, aveau impresia ca e un ruj scump. Cand am fost la standul lor am stat de vorba cu fata de acolo despre cosmetice si mi-a zis ca a avut-o clienta pe Bianca Dragusanu :)), sunt multe vedete care folosesc produse de make up low cost, unele recunosc altele nu.. Stiu ca Jennifer Aniston foloseste produse Vaseline si ca produs romanesc crema Apidermin e in voga :) Cu toate ne dorim sa descoperim produse eficiente la preturi mici. Multumesc pt articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că avem produse în comun și că ți-a plăcut articolul! Așa e.. se poate și cu bani mai puțini, chiar dacă n-o să pot contesta vreodată calitățile/avantajele anumitor produse mai scumpe (nu ale tuturor, însă, nu toate își justifică prețurile, în opinia mea).
      Mulțumim pentru recomandare! Rujurile Farmasi îmi plac și mie foarte mult, le-am mai recomandat pe blog de-a lungul timpului! Fardurile mono nu le-am încercat, iar paletuțele încercate de mine de la ei nu prea m-au impresionat.
      Hehe, de Flormar știu că sunt foarte multe vedete care cumpără de la ei. Și nu văd nicio rușine în asta! E normal ca orice femeie să cumpere de unde îi place și ce îi place. Dacă ai mulți bani nu înseamnă neapărat că trebuie să folosești doar produse de lux, eu una n-aș face-o.
      Cu mare drag!

      Ștergere
  13. Foarte interesant articolul tau, Miha! Cred ca am sa preiau si eu ideea ta si-mi voi prezenta produsele low cost care ma fac sa arat frumoasa la mine pe blog. :) Eu am terminat anticearcanul de la Oriflame si mi-a placut foarte mult, ma trezea instant de cum il aplicam sub ochi. CC Cream-ul e preferatul meu si va face parte din articol. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, draga mea! Chiar m-aș bucura dacă ai face un astfel de articol, abia aștept să văd ce produse ne vei prezenta!
      Nici eu nu mai am mult în el, se duce cât de curând. :D Mie îmi place să-l folosesc peste alte corectoare cu putere mare de acoperire, astfel încât să rezulte un aspect mai natural și mai luminos.
      Hehe, știu că pe tine te-a cucerit și mai tare decât pe mine.
      Pupici

      Ștergere
  14. Mihaela Grigoras
    Dupa ce am citit articolul tau, sambata am iesit la cumparaturi : CC-cream Gerovital, Blush Essense, paleta nude bronze Essence , rimel Kalos . Foarte bune. Astept niste sugestii cu privire la pensule ( tot asa, cu un cost mai scazut) ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur să aflu asta! Mă bucur enorm de mult că te-a convins articolul meu să dai o șansă unora dintre produse, dar mai ales că ești mulțumită de ele!
      Mulțumesc pentru idee, din păcate foarte multe propuneri de pensule ieftine nu am de făcut, însă va urma foarte curând un articol cu ceva sfaturi legat de pensule, unde o să ating și subiectul ăsta.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru articol ! Chiar imi este util mie si uneia dintre colege; tot citind bloguri de beauty am inceput sa ne relaxam machiindu/ne zilnic si din ce in ce mai frumos !

      Ștergere
    3. Cu mare drag! Mă bucur mult să aflu că vă este util!

      Ștergere
  15. Pudra si blush de la Catrice...vreau si eu! :))
    Iar creionele de la Essence...inca nu am pus mana pe ele! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blush Catrice încă n-am încercat, dar pudra e foarte faină! M-au surprins oricum într-un mod foarte plăcut produsele lor, pentru cât costă sunt minunate!
      Trebuie să remediezi situația! :p
      Pupici

      Ștergere
  16. Mulțumesc de idei. Chiar mă ajută, la bugetul meu de studentă. Totuși, ai putea cumva să-mi recomanzi un fond de ten rezistent la apă care să se găsească și în magazinele fizice, deși ar fi scump? Sau măcar niște tips & tricks să nu mi după machiajul în primele 5 minute de când am ieșit pe ușa casei, din cauza transpirației abundente de care am parte.


    ale-ella.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, mă bucur mult dacă-ți e de ajutor!
      Cam greu să găsești un fond de ten cu adevărat rezistent la apă. Ca să nu-ți mai distrugă transpirația machiajul, dacă e chiar atât de abundentă, singura soluție pe care o văd e să folosește ceva ce astupă porii, iar primul produs care-mi vine în minte e crema Bioderma ABCDerm SPF 50+, care e și rezistentă (foarte rezistentă!) la apă și nu e nici foarte scumpă. Pentru mine a fost cea mai bună opțiune pe timpul verii, când și eu transpiram destul de mult. E o cremă mai pretențioasă, are și dezavantajele ei, dar ar putea fi o soluție bună. Am scris mai multe despre ea aici: http://www.ella-beautycorner.com/2015/05/review-bioderma-abcderm-spf-50.html
      Ca fond de ten, singurul care-mi vine în minte e Estee Lauder Double Wear, dar e foarte scump, iar mie nu mi-a plăcut deloc cum se așeza pe tenul meu, deși e drept că rezistă extrem de bine. O opțiune de fond de ten mai ieftin care rezistă bine e și Revlon Colorstay, însă nu face față de unul singur la transpirație foarte abundentă (dar în combinație cu crema mai înainte amintită, n-am avut treabă vara) și nu știu ce șanse ai să-l găsești în magazinele fizice.

      Ștergere
  17. Iti multumesc pentru inspiratie. Am scris in sfarsit articolul: http://jurnaluliubirii.com/2015/10/11/machiaj-complet-cu-produse-ieftine-si-bune/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-am inspirat, vin acum să citesc și postarea ta. :)

      Ștergere
  18. la mine machiajul dureaza in jur de 5 minute si nu cred ca am ceva mai scump de 30 lei, daca stau sa caut. folosesc in general un bb/cc cream - acum am unul de la lidl, care a fost vreo 10-15 lei, pudra - so clear de la miss sporty - pana in 20 lei, la capitolul farduri ma inteleg foarte bine cu cele de la make-up revolution (am gasit palete la 20 lei foarte bune, rezistente etc), iar ca si rimel, preferatul meu e the one de la oriflame, care nu sare de 20 lei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu pierd prea mult timp cu machiajul de zi cu zi, dar dedic vreo 15 minute în total. Am și eu o paletă Makeup Revolution și chiar sunt super faine fardurile. Postarea asta e foarte veche, între timp am mai descoperit și eu multe produse de makeup ieftine și foarte bune, poate chiar ar merge să mai fac un alt articol pe subiectul ăsta. :D

      Ștergere