Despre demachiere...

Cu ocazia campaniei #operatiuneademachierea lansată de Nivea, am avut ocazia să aflu ce produse de demachiere folosiți multe dintre voi și am rămas surprinsă (nu într-un mod plăcut) să constat că șervețelele demachiante au ieșit câștigătoare. Așa am decis să scriu o postare pe subiectul ăsta! Mereu am spus că demachierea e sfântă și fiecare își alege metoda și produsul/produsele în funcție de nevoi și preferințe, însă șervețelele demachiante nu le recomand sub nicio formă pentru uz zilnic! Sunt ok pentru vacanțe dacă bagajul vă limitează sau pentru alte situații similare, dar pentru folosit zilnic nu sunt deloc cea mai bună opțiune, nefiind nici cele mai eficiente, nici cele mai blânde cu tenul - iar mie nici măcar cele mai comode nu mi se par!

Am folosit șervețele demachiante prin adolescență și eram foarte mulțumită, credeam eu că-mi demachiez tenul cu ele foarte bine. Mai făceam și marea greșeală de a nu folosi nici cleanser după demachiere. Asta până când am încercat un toner după ce mi-am demachiat „bine” tenul și surpriză... pe discheta îmbibată în toner mi-au rămas foarte multe urme de fond de ten, semn că șervețelele îmi curățau tenul doar la suprafață, nu și în profunzime. Ca să nu mai vorbesc de faptul că îmi și agresam tenul trăgând de piele cu șervețelele. Imediat ce am început să folosesc un demachiant bun și un gel de curățare tenul meu a început să arate cu mult mai bine!

Știu că majoritatea alegeți șervețelele demachiante pentru că par cele mai comode, dar dacă țineți la tenul vostru vă recomand să vă faceți o rutină de demachiere ca la carte! Dacă n-aveți totuși chef să treceți printr-o mulțime de etape, cred că cea mai bună opțiune sunt soluțiile micelare, care pot fi folosite cu succes atât pentru ten cât și pentru ochi sau buze! Și da, e valabil chiar dacă folosiți doar un BB Cream și un rimel!


În mod special recomand Bioderma, Garnier (doar cea roz) și L'Oreal, deși nici Nivea sau Balea nu sunt departe de acestea, iar ok mai sunt multe altele, majoritatea sunt cu siguranță mult mai blânde și eficiente decât șervețelele, iar prețurile nu sunt deloc mari! Dacă vreți ceva și mai blând pentru zona ochilor, atunci recomand demachiantele bifazice, favoritul meu fiind în continuare cel de la Yves Rocher!

Un alt lucru pe care vreau să-l subliniez e că micelara nu ține totuși loc de cleanser! Am observat obiceiul ăsta de a nu mai folosi și un gel de curățare pe motiv că micelara ar curăța în profunzime - e și nu e așa! Părerea mea e că și un gel de curățare este necesar dacă vreți să vă asigurați că tenul este perfect curat, metoda mea favorită fiind folosirea acestuia după ce am făcut o baie fierbinte și porii îmi sunt mai deschiși, simt că astfel îmi curăț cel mai bine tenul!

Dacă vă întrebați cum decurge rutina mea de demachiere, vă las acum pașii: înlătur în mare parte machiajul tenului cu lapte demachiant, machiajul de la ochi cu bifazic și la final vin cu micelara pentru a înlătura orice reziduri rămase și pentru a-mi demachia buzele. După treaba asta mai folosesc și un gel de curățare. În întreg procesul nu trag de piele și nici n-o frec, folosesc mișcări cât se poate de blânde! Mă mai abat de la rutina asta în special vara și sar peste pasul cu laptele demachiant, folosind direct o loțiune micelară pentru a înlătura machiajul. 

Nu, n-o să subliniez că trebuie să vă demachiați în fiecare seară indiferent că ați fost machiate sau nu, fiindcă nu prea sunt de acord cu formularea ideii! Corect spus e, din punctul meu de vedere, că în fiecare seară trebuie neapărat, obligatoriu, fără excepție... să vă curățați tenul de sebum și alte impurități! Mai menționez și să fiți atente la dischetele demachiante alese, acestea trebuie să fie cât mai moi, pentru a nu vă agresa tenul! Și închei aici, că a ieșit oricum un articol mai lung decât credeam la început - și simt că aș putea să mai vorbesc mult și bine pe subiectul ăsta!

Voi cum vă demachiați? Ce produse folosiți? 
Folosiți șervețele demachiante? Dacă da, sunt curioasă în ce situații și de ce...

34 de comentarii

  1. Nivea apa micelara si Gamarde apa micelara
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aflu că folosești micelarele pentru demachiere!
      Pupici

      Ștergere
  2. Servetelele chiar nu ma satisfac deloc,pentru mine Apa Micelara e sfanta,asta folosesc in ultimul timp.La Roche am folosit in ultimul timp si e sunt super multumita de ea.Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de aceeași părere! :D Vreau s-o încerc și pe cea LRP cândva, am citit/auzit multe laude cu privire la ea!
      Pupici

      Ștergere
  3. Wow... Nu credeam ca servetelele demachiante sunt in top. Eu nu le-am suferit niciodata, chiar si in calatorii imi fac loc pentru demachiant sau transfer in recipiente mai mici. De fapt nu prea imi plac servetelele umede in general, poate doar cele intime pe care le folosesc in situatii de maxima urgenta si atunci am grija sa aleg unele recomandate de medic.

    La fel ca tine, eu intai aleg un demachiant pentru ochi (folosesc un ulei de macadamia, jojoba sau cocos, pentru ca mi se pare ca inlatura mai bine orice urma de machiaj) apoi folosesc apa micelara pentru ten si gat (nu am una preferata) si la final cleanser pentru ten gras (in special Neutrogena). Si cu toate astea, ma spal si dimineata pe fata, pentru a indeparta uleiurile sau cremele pe care mi le aplic. Nu e greu deloc si nici nu consuma mult timp, chiar nu le inteleg pe unele fete care spun ca nu au timp de demachiere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu, dar din păcate așa e... cel puțin așa a fost în cazul răspunsurilor primite de mine în cadrul concursului! La fel procedez și eu în vacanțe, iau măcar loțiunea micelară! Eu folosesc șervețelele umede doar pentru șters mâinile sau lucruri de genul ăsta. :D

      Mă bucur să văd că avem o rutină de demachiere foarte asemănătoare! Mi-am zis că o să mai dau și eu șanse uleiurilor naturale pentru demachierea ochilor, dar sunt oricum foarte mulțumită de bifazice!
      Perfect de acord... nu e deloc greu!

      Ștergere
  4. Eu nu folosesc deloc servetele demachiante, imi ingrasa tenul, ma irit rau de tot. Apa micelara Bioderma Sensibio e sfanta pt mine, dupa care folosesc gelul de curatare de la Balea Med e fara parfum, il ador. Din cand in cand folosesc bifazicul, atunci cand ma machiez mai intens cu mult tus sau farduri inchise la culoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu îmi amintesc că aveam porțiuni de ten mai roșii după ce le foloseam, semn că îmi agresau tenul! Nu am încercat gelul de curățarea Balea Med, dar am mai citit de bine cu privire la el și acum că l-ai amintit mi s-a stârnit iar interesul față de el! :D Am încercat din gama Med un lapte demachiant și loțiunea micelară.... de ambele am fost mulțumită!

      Ștergere
    2. De pe blogul Irei, Kind of Ira, am descoperit acest gel de curatare Balea Med, am zis Evrika!! de atunci il folosesc numai pe el, nu irita si nu usuca deloc, ramene aceeasi senzatie ca dupa o demachiere cu Bioderma Sensibio, deci super fain! :)

      Ștergere
    3. Acum că l-ai comparat cu Bioderma Sensibio m-ai convins că trebuie să-l încerc! Doar să mai termin din gelurile de curățare pe care le am, că sunt destul de multe.

      Ștergere
  5. Recunosc imi cumpar servetele demachiante, dar nu le folosesc pt fata, ci pt decolteu sau sa le am in poseta ca sunt de folos intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e normal, cred că majoritatea obișnuim purtăm dese ori în geantă un pachet de șervețele umede, pentru a ne șterge pe mâini la nevoie saaau... pentru a șterge swach-urile făcute pe mâini prin magazinele de cosmetice. :))

      Ștergere
  6. Miha, daca imi permiti, as spune chiar asa: rutina aceasta a demachierii e valabila chiar daca nu aplicam deloc machiaj!!! Am fost si eu surprinsa sa observ, printre comentarii, ca sunt atat de des mentionate servetelele! Le-am folosit si eu intr-o vreme, cu muuulti ani in urma, dar numai in vacante - ca prima etapa a demachierii! Eu le-as folosi pentru un mic retus, pentru o improspatare!

    Cum ma demachiez?
    Dimineata numai cu apa micelara!
    Seara: 1.gel de curatare Avene; 2. lapte demachiant pentru ten si bifazic pentru ochi3. final apoteotic cu lotiune micelara!

    Pupiceeei! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ilda, eu nu sunt de acord cu formularea! Nu mi se pare corect spus că trebuie să ne deMACHIEM când n-avem machiaj, mi se pare mai corect spus că trebuie să ne curățăm tenul de impurități și sebum. Și n-are sens întreaga rutină, cum e în cazul nostru demachiantul bifazic pentru ochi, dacă n-am folosit produse de makeup. O loțiune micelară și un gel de curățare cred că sunt suficiente. Chiar și doar un gel de curățare e ok... doar dacă poate fi folosit și-n jurul ochilor.
      La fel de surprinsă am rămas și eu! Decât deloc sunt ok și șervețelele în cazuri de urgență, dar în niciun caz pentru uz zilnic!

      Hehe, noi avem rutinele puțin pe dos, la mine gelul de curățare fiind ultimul! :D

      Pupicei!

      Ștergere
    2. Stiu, stiu ce spui... E impropriu folosit sensul, ai dreptate! Dar foloseam termenul cu flexibilitate. Mie imi pare ca a demachia tenul tinde sa se confunde cu a curata tenul! Poate am eu o viziune gresita dar asa consider! :))
      Cred ca doar eu am rutina pe dos, majoritatea fetelor urmeaza etapele precizate de tine! :)

      Puuup!

      Ștergere
    3. Da, știu că ideea asta e, dar în ochii multora nu are sens să te demachiezi când n-ai machiaj și de aceea consider că ar fi mai corect să recomandăm că e necesară curățarea tenului obligatorie. E oricum greu de convins chiar și așa, pentru persoanele mai puțin interesate de zona asta de skincare.
      Am mai văzut persoane care procedează la fel ca tine și într-un fel e posibil să fie mai corect așa, dar cred că multora ne e silă să punem mâinile pe fața machiată. :)) Mie una mi se pare foarte... bleah. :))
      Pupici!

      Ștergere
    4. :))) M-ai amuzat! Nu m-am gandit niciodata ca mi-e sila sa pun mainile pe propria-mi fata machiata! Si-apoi, pun mainile ude, pline de spuma gelului de curatare pe fata uda si ea! :) Nu spun ca nu inteleg! De exemplu, eu detest sa-mi curga pe corp samponul din par! :P :))) Fiecare are piticeii lui, ar fi aiurea sa nu-i avem! :D

      Ștergere
    5. Păi tocmai combinația dintre machiaj și mâinile unde mi se pare foarte neplăcută. :))
      Foarte tare cu șamponul, nu m-aș fi gândit că poate fi deranjant! :)) Așa e... și încă ce de pitici avem fiecare. :D

      Ștergere
  7. Si eu am o rutina similara. :)
    Chiar daca uneori ne e greu/lene nu trebuie sa trecem este aceasta etapa importanta.
    Of... ce bine ar fi fost daca as fi ascultat aceste sfaturi si cand eram mai mititica... Eh, niciodata nu-i tarziu! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aflu asta!
      Așa e, mai ales că nu durează chiar așa de mult! Eu mă demachiez și după o noapte nedormită, nici nu pot să adorm dacă știu că am machiaj pe față.
      Hehe, te înțeleg perfect, la fel îmi spun și eu!
      Pupici

      Ștergere
  8. Eu nu mai folosesc servetele demachiante de foarte mult timp. Le-am folosit suficient... cativa ani, de lene de a ma demachia. Ma tranteam in pat, ma demachiam cu servetele si bine era. M-am oprit din a mai folosi servetele din 2 motive... cand am descoperit si eu lotiunea tonica, am observat cat fond de ten inca mai aveam pe fata. Pe langa toate astea, tenul meu a inceput sa nu le mai suporte, am inceput sa le simt tot mai aspre pe zi ce trece si eram toata rosie pe fata dupa fiecare folosire. Momentan folosesc lotiunea micelara de la Garnier si cea de la Bioderma. Pe cea de la Bioderma o folosesc doar cand am un machiaj mai "incarcat" si e nevoie de mai multa "forta". Seara dupa ce ies de la dus, imi si spal tenul cu o spuma de la Nivea :-D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu tot de lene le foloseam! Plus că atunci nu cred că existau încă micelarele sau prea multe alte texturi, iar laptele demachiant mi se părea foarte deranjant pe zona ochilor (nici acum nu-mi place deloc pentru ochi) și de aceea consideram că șervețelele sunt cea mai bună variantă.
      E bine totuși că ne-am dat seama la timp că nu sunt ok și am făcut schimbări în sensul ăsta! :D
      Mă bucur că avem favorite comune, și mie-mi plac mult cele două... Garnier și Bioderma!

      Ștergere
  9. Eu folosesc micelara pentru curatarea tenului, bifazic pentru demachierea ochilor, gel de curatare dimineata neaparat - seara mai trec peste acest pas uneori, iar apoi crema...cu spf pentru zi, iar uneori seara folosesc o simpla crema hidratanta, precum Vichy, care este lejera si intra repede in piele.
    Sunt de acord cu afirmatia de la inceputul articolului: servetele demachiante nu zilnic!!! Atunci cand pleci in vacaanta, cand mergi cu masina la drum lung..etc, insa sincer?! Eu prefer sa-mi iau micelara si dischetele, asa ca servetelele demachiante nu folosesc! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem o rutină foarte asemănătoare, doar că eu mai folosesc și laptele demachiant pentru ten (mai mult în sezonul rece) și creme speciale pentru zona din jurul ochilor, iar uneori mai folosesc și dimineața o cremă hidratantă, dacă crema cu SPF nu oferă (suficientă) hidratare.
      Nici eu nu le folosesc nici măcar în vacanțe, există miniaturi, dar pentru persoanele mai comode mă gândesc că sunt ok, decât să nu se demachieze deloc...
      Pupici

      Ștergere
    2. Asta asa e! Decat deloc, mai bine cu servetele! :D

      Ștergere
  10. Apa micelara este preferata mea si vreau neaparat sa o incerc pe cea roz de la Garnier :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită să-i acorzi o șansă, e cea mai bună din categoria asta de preț... cel puțin.
      Pupici

      Ștergere
  11. In adolescenta foloseam si eu servetele demachiante, acum ma bucur ca am scapat de obiceiul asta! :). In momentul de fata rutina mea de ingrijire e identica cu a ta :), doar produsele is diferite. Machiajul ochilor il indepartez cu bifazicul de la Garnier (e mai bun ca cel de la Nivea, asta imi lasa pleoapele uleioase rau), pe ten folosesc laptele demachiant Nivea, apoi apa micelara Garnier si ma spal cu gelul de curatare (de la Bioderma). Dimineata folosesc din nou apa micelara si gelul de curatare. Andra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu de ce, dar cred că multe le foloseam prin adolescență! Important e că am conștientizat în cele din urmă că nu sunt cea mai bună opțiune!
      Mă bucur că avem aceeași rutină! Nici la produse nu diferă mult, și eu folosesc micelara Garnier și gel de curățare de la Bioderma (am mai multe, dar ăsta e favoritul în prezent). Eu bifazic folosesc de la Yves Rocher și nu e uleios, de asta îmi și place foarte mult (pe lângă faptul că e foarte eficient), dar o să-l țin minte și pe cel de la Garnier, trebuie să-l încerc! :D

      Ștergere
    2. Trebuie sa-l incerci si pe cel de la Garnier! :) L-am avut si pe cel de la Yves Rocher insa nu mi-a placut...si de la acesta imi ramaneau pleoapele uleioase si paraca demachia mai greu, in plus si in timpul zilei aveam pleoapele grase pana cand am schimbat demchiantul nu mi-am dat seama de la ce... Cel de la Garnier e clar favoritul meu! :) Andra.

      Ștergere
    3. Hmm, mie mi se pare cel mai puțin uleios și eficient cel de la YR, dintre toate cele încercate. Un alt lucru care-mi place e că se separă mai greu cele două faze. Dacă cel de la Garnier ți se pare mai eficient și mai puțin uleios... atunci chiar m-ai făcut curioasă rău! :D O să-l încerc, cu siguranță, doar să mai consum din cele pe care le am acum, s-au adunat cam multe.

      Ștergere
  12. Imi place de tine cand esti suparata :)) Ai venit cu argumente foarte bune si cu sfaturi la obiect.
    Eu folosesc servetele demachiante doar la sala, pentru ca vreau ceva rapid si eficient. Oricum dupa ora de aerobic tenul meu befeciaza de o demachiere ca la carte. Le mai iau cu mine in drumetiile pe munte, cand trebuie sa dormim undeva sus si sa ne caram totul in spate. ATAT.
    Acasa nu, in vacante doar ca prim pas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce tare ai fost! :)) Nu eram chiar supărată, doar puțin cam uimită să văd cât de multe fete folosesc doar șervețelele demachiante. Mă bucur dacă am reușit să vin cu argumente și sfaturi bune!
      În situații din astea da, de aceea am menționat că le consider ok pentru situații „de urgență”. E cam greu să mergi la sală cu un arsenal întreg de demachiere, totuși. :))

      Ștergere